Skyltar Utflykter

I Alby tillsammans med Skyltsöndag #393

Söndag igen! Och här på bloggen innebär söndagar också att det är dags för “Skyltsöndag,” ett tema som bloggvännen BP  så förtjänstfullt förvaltar. Skyltar av olika slag gäller och tolkningen är som vanligt väldigt fri. Veckan har varit omväxlande och fylld med trevligheter och roliga upplevelser. I onsdags var jag tillsammans med Promenadklubben i Alby, en förort ca. 30 minuter med tunnelbana söder om Stockholm. Här tar musikern /artisten m.m. “Dogge Doggelito som är  uppvuxen här, hand om oss. Och det gör han på allra bästa sätt. Välkomna med.

(Kanske har ni i veckan varit med mig här i Alby via bloggen, men om inte så finns inläggen här; Alby en av Stockholms södra förorter, och Tillbaka till Alby 

Botykrka en kommun söder om Stockholm. Att vi är i Alby är svårt att missa. Här väntar vår guide, musikern/artisten Dogge Doggelito. Att vi är i Alby är det svårt att missa. Här väntar vår guide, “Dogge Doggelito” på oss.

Skyltar från veckan besök i Alby

Många bilder blev det från besöket här  och likaså många skyltar. Och det var svårt att välja. Men med lite lottdragning gick det bra.

I Alby, Botykrka kommun, såg vi många plank och muralmålningar. Extra roligt var de positiva budskapen och att målningarna inte blivit nerklottrade. I Alby finns en hel del muralmålningar  och plankmålningar och de vi såg hade ett budskap på ett eller annat sätt. Extra roligt också att de inte blivit förstörda. 

Här har även Zlatan smugit sig in lite diskret.

Apropå matpriser så är vi nog många som både noterat och reagerat  på att butikerna har höjt sin varor ordentligt. Men här i den stora affären “Alby Matcenter” med mat från hela världen var priserna fortfarande väldigt rimliga. Och utbudet av varor är verkligen stort.

I Alby Matcenter, en stor butik med matvaror från världens alla hörn finns bl.a. ris i säckar, större och mindre förpackningar. I Alby Matcenter kan en bl.a. köpa ris i säckar, storförpackningar men även i mindre förpackningar. Bara att välja. 

På torgen finns frukt och grönt till försäljning och till  bra priser.

Vi åt vår lunch i Alby på den turkiska restaurangen Sofra. Några olika restauranger finns  både i Alby Centrum och andra områden.  Här är det den turkiska restaurangen Sofra där vi åt lunch.(Jodå Mc Donald´s finns också) I byggnaden finns också en outlet  och ytterligare ett par butiker. 

Skyltar från Albyberget

höjden som ligger en bit ovanför tunnelbanestationen. Här har skyltar med positivta budskap, liksom lampskärmar som gatubelysning gjort området mer vänligt. Vad gäller lampskärmarna har bara en försvunnit och det var en ansvarig som tog ner och bytte den.

“Kramnäralängtar” i ett ord…

En närbild av en lampskärm som tillhör gatubelysningen i området. En verkligt god och lyckad idé.

Det var här i Alby, uppe på Albyberget, och utanför huset där Dogge Doggelito, Douglas León växt upp han blev just "Dogge"Och det var här i Alby, uppe på Albyberget, utanför huset där “Dogge” växte upp, som han blev “Dogge”. (Douglas León är hans ursprungliga namn)

Kanske en ny artistduo; Dogge och Ditte.  (Fick namnförslaget av en bloggvän. Tack Monica)

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

Bonusbild. Just här, just nu. Söndag den 20/11 klockan 12.55.

38 svar på ”I Alby tillsammans med Skyltsöndag #393”

 1. Snyggt skyltat och härliga bilder från turen till Alby!
  Det har verkligen skiftat snabbt i vädret. Nyss mild höst och nu vinter. Ser att ni fått mycket mer snö än vad vi har fått.

  Önskar en fortsatt fin söndag nu!

  Kram

  1. Tack! Besöket här var verkligen givande och på många sätt.
   En hel del snö har vi fått här i går, i natt och under dagen idag. Mer lär komma.
   Såg att även du hade lite fina snöbilder.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram

  1. Gör gärna det! Och ta med en kasse så du kan köpa fräsch frukt och grönsaker. Ta dig också gärna upp på Albyberget. Fastnade för både hus och muljöer här. Inte minst de häftiga gatlyktorna i form av lampskärmar.

  1. Tack! Jag det var ett väldigt roligt besök i Alby. Och “Dogge Doggelito” var ju en så entusiastisk guide. Uppvuxen i Alby och han kan verkligen sin “ort”.

  1. Det blev en riktigt lyckad dag! Och att bli guidad av Dogge Doggelito gav mycket.Så entusiastisk! Jag har alltid gillat honom.Han har gjort mycket för “orten” och bor även kvar här.
   Var på Mosebacke i augusti och såg och hörde när han fick han fick sitt Cornelispris. Roligt!
   Kram!

 2. Sista bilden förstörde hela inlägget;-) Nej, jag skämtar bara, eller det kanske jag inte gör;-) Än en gång kan jag bara konstatera att Alby absolut skulle kunna bli en favo för mig. Torghandeln är ju bara den värd ett besök i förorten. Priserna är ju löjligt låga, men ändå verkar försäljarna kunna leva på sin torghandel. Så himla kul! Hur ofta har inte Täby kommun försökt att sätta liv på Döda Torget med en torghandel?! Det initiativet har aldrig lyckats. Ingen aning varför. Troligen tog man ut för hög platshyra, vilket man inte gör i Alby, Rinkeby och Tensta.

  Även de andra skyltarna som du har fotat är varma, hjärtliga och rakt igenom sympatiska. Ytterligare en sak min “rika kommun” borde försöka sig på. Jag menar Alby tillhör ju också miljonprogrammet, precis som “mitt” bostadshus. Så varför är det så stor skillnad mellan olika förorter – egentligen alltså. Väl värd att fundera över.

  Hursomhelst – en toppen Skyltsöndag! Tusen tack för den och länken:-)

  1. Stort tack! Ä riktigt nöjd med min Skyltsöndag. Fick med det jag ville.
   Förstår hur du menar med sista bilden. Och kan instämma i att det var lite att “förstöra” .
   Vi hade en häftig och inspirerande dag i Alby. Och vi hade ju en perfekt guide i Dogge Doggelito. Han kan sitt Alby.
   Just detta med att ha en rimlig torghyra är viktigt. Och ytan på torget finns ju och kan lika gärna brukas till något vettigt.
   Här i Alby är ju skillnaden att det är många kvinnor ute och så är det inte direkt i Tensta och Rinkeby.
   Även Lidingö och delar av Östermalm t.ex. Fältöversten här till miljonprogrammmet. Många hus i Solna och Sollentuna ocks-
   Pratade just med Dogge om detta under lunchen.
   Ett av svaren är “jobb”.(Enligt Dogge också) Människor som jobbar och går till ett jobb betyder väldigt mycket. Men givetvis finns många fler orsaker.

  1. Här har det kommit mycket snö igår, i natt och idag- Mer lär komma i natt och i morgon.
   Besöket i Alby var verkligen givande-

 3. Så ni har såpass med snö! Här finns inte en flinga. Vill inte ha heller. Bara för att jag skrev det, så kom nu flingorna.
  Så fint foto på paret Ditte och Dogge!
  Roliga skyltar med krambudskap och lampskärmar, väldigt fiffigt.

  God söndagskväll och
  stor kram
  Gerd

  1. Jadå! Här kom en hel del snö igår, i natt och idag. Mer lär komma i natt och i morgon.
   Snön kommer ju helt oavsett vad vi tycker men visst kunde den ha väntat lite.
   Visst är bilde på duon “Dogge & Ditte” bra. Ett fint minne och en fin upplevelse.
   Många skyltar mötte vi under vägs så jag valde några.
   Önskar dig också en fin kväll-
   Stor kram

 4. Roligt att få följa med till Alby och Dogge Doggelito. Promenadklubben låter som en trevlig klubb.
  Fina muralmålningar.
  Så kul med lampskärmar på gatubelysningen.
  Det var ett bra förslag på nya duon Ditte och Dogge. 🙂 Fin bild på er båda på bänken.
  Wow! Det har kommit en bra mängd snö. Har ju sett på nyheterna att det snöar i södra Sverige. Här har vi -11 och frost på allt som är utomhus så det är vitt även här men ingen snö.

  1. Promenadklubben ordnar så mycket roligt och inspirerande och jag är så glad att jag fick chansen att komma med här.
   I Alby hade jag aldrig varit, bara passerat. Nu fick vi verkligen se och veta mycket. Visst är det kreativt med lampskärmar som gatubelysning. Gillar dem verkligen.
   Målningarna såg vi lite varstans och så roligt att de också får vara i ursprungligt skick.
   Har skrattat gott åt “Dogge & Ditte”. Tja…Tänk dig oss ihop. Kruxet är att jag inte direkt kan sjunga och mu med artros i höfterna och ryggbesvär är det knepigt med dansen.
   Oj, så kallt ni har det. Har har vi +-0 så snön är blöt och det är blött på gatorna.
   Lämnar gärna lite snö till er.
   Ha det gott!
   önskar dig en bra kommande vecka.

 5. Underbara skyltar och våra balkonger har samma utsmyckning =) Suck, jag hade gärna sett att snön kom längre fram i december…..men nu bestämmer ju inte jag över vädret. Ha en fin kväll!

  1. Tack! Ja, besöket i Alby var speciellt och ett eldorado för en skyltletare. Behövde inte alls leta, Skyltarna bara fanns där.
   Ljusslingan kom upp och den lyser fint upp . Visst hade snön kunnat vänta ett par veckor. Men vädret rår vi inte på.
   Önska dig en fin kväll.

 6. Usch och fy för snön, tycker jag alltså, du kanske gillar det? Intressant att varje år läsa att Sthlm stad överraskas av snön. Hoppas du i alla fall känner dig trygg på gångvägar så du kan fortsätta med dina aktiva dagar.

  1. Jag förstår inte alls att en kan bli överraskad av snön. Den brukar ju komma så här dags varje år.
   Vad gäller snön ingår den ju i den svenska vintern där jag valt att vara. Jag åker ju gärna uför på skidor både i Sverige och Alperna och då är ju snön nödvändig. Men å andra sidan har vi förmånen att med någon dags varsel ta oss, i stort sett dit vi så önskar i världen.
   Här är bra plogat och jag har bra kängor så nog kan jag fortsätta med det jag tycker om. Utbudet är stort och det gillar jag. Och nära har jag till mycket av det mesta. Uppskattar det väldigt mycket.

 7. Fin skyltsöndag och fruktutbudet är verkligen fantastiskt med alla sorter. Roligt att se alla foton.

  Och snön kom, vi varit på årets julmarknad i Gnesta idag. Så mycket folk och så mycket snö. Och väldigt fin med mycket vackert hantverk och gott ätbart. Jättefin och glad stämning. Lite Astrid Lindgren-känsla där i Gnesta med det genuina, fina hus, butiker, företagare, landsbygden runt om. Och så fin natur på vägen, äkta julgranar i skogen. Minns inte att vi varit på en så snörik julmarknad förr. Det som var fint och aldrig någonsin förekommit där vi bor var att precis varje barn fick en julklapp och är en tradition gemensam med alla butiksägare.

  Och hem kom vi och trafiken lite lugnare än igår.
  Lite känns det som att nu kan det få vara vinter till jul och sen tidig vår🙂hoppas kan man.
  Önskar dig en fin och trevlig vecka.

  1. Tack! Och även idag fick “Dogge & Ditte ” var med. Din idé. Stort tack.
   Vad trevligt med julmarknad i Gnesta. Och fint då med snö.
   Gnesta är fint. Länge sen jag var där nu men senast så var jag jag guide här på en konstresa i Södermanland.
   Just det mer äkta tycker jag om.
   En fin upplevelse. Tack för att du berättar. Kan föreställa mig hur det var. Lite grann…
   Imponerande att varje barn fick en julklapp. Vilket gott initiativ.
   Fint att ni kom hem helskinnade för det var ju rejält halt.

 8. Dogge och Ditte! Perfekt !:)
  Fina skyltar från Alby, hur många som helst.
  Utbudet tycks vara stort också. Lampskärmslyktan är så fin, väldigt hemtrevligt rent av.
  Ha en fin kväll trots snön på balkongen!
  Den försvinner säkert snart igen!
  Kram

  1. Tycker det var så roligt att bloggvännen Monica kom på detta med “Dogge & Ditte”. Men med min brist på sångröst och nu ryggbesvär och artros i höfterna så kan jag inte bidra med så mycket. Men en bra samtalspartner är jag nog.
   Besöket här i “orten” blev så lyckat. Och med “Dogges” entusiastiska ledning blev det än mer givande.
   Lampskärmarna som gatlyktor kändes inbjudande och det var mycket här som var det.
   Snömängden har ökat och mer ska det bli i natt och i morgon. Men är det vinter så är det. snart infaller ju vintermånaden-
   Kram

 9. Härliga bilder från Alby, och vilka stora rissäckar det finns att köpa! Vilken fin bild på dej och Dogge! Tänka att vi båda var på MOsebacke i somras när han fick Corneliusstipendiet!
  Sista bilden med snön på er balkong….hugaligen! Tänk att vi flög iväg till varmare breddgrader precis i rätt tid!
  Ha det gott!
  Varm Kram från Gran Canaria!

  1. Det blev ett lyckat besök och med Dogge Doggelito som guide helt perfekt.
   Jag, berättade för Dogge när vi åt lunch att vi var på Mosebacke och såg utdelningen.
   Ja, mycket snö har vi fått, så skönt att ni kom iväg.
   Så skönt!
   Njut!
   Kram

 10. En härlig tur och fina målningar och så kul att träffa honom jag gillar honom 🙂 bra musik göres med. Så mkt snö ni fått oj här är lite som vanligt inte mer än det ..ha det gott kram

  1. En lyckad dag blev det och roligt att göra ett besök i Alby. Hade inte tidigare varit här och med Dogge Doggelito som guide blev besöket det bästa tänkbara.
   Massor med snö, mycket blötsnö.Så hoppas på några minusgrader.
   Önskar dig en fin måndag.
   Kram

 11. Roligt att få se lite ifrån denna förort, där jag, vad jag kommer ihåg, inte har varit någon gång.
  Talande och fina bilder. Trevligt att besöka ställen som inte har höjt priserna. Nu är det ju annars otroligt så dyrare allt har blivit.
  Härligt att träffa “Dogge Doggelito”. Jag har alltid tyckt att han verkar vara en sådan ärlig och enkel artist. Vilket jag uppskattar.
  Ni verkar ha fått mycket med snö också.
  Tack och trevlig dag önskar jag dig.
  Kram!

  1. Väldigt givande att komma hit och vi hade också förmånen att ha en väldigt bra guide, Dogge Doggelito, som också är uppvuxen här i Alby och bor kvar.
   En “god människa” och som läst teologi för att jag var intresserad av ämnet. (Inte för att bli präst)
   Mycket snö är det här och den fortsätter att falla.
   Önskar dig också en fin måndag.
   Varm kram

 12. JAAAA DITTE & DOGGE ska det förstås vara, nya rappar-duon! Ni är så söta tillsammans, det blir succé!
  Härliga skyltar från ett positivt Alby, jag är rätt imponerad över hur man vävt in kärleksbudskap och vänlighet överallt. Att få de boende att känna gemenskap och stolthet är guld värt.
  Undrar just vad som finns i Albys hjärta?
  Kramen

  1. Tack! Så himla roligt att bloggvännen Monica kom på namnet. Visst är det en fin bild!
   Just detta med vänlighet som var tydlig lite varstans kändes bra. Och vi blev också väl bemötta.
   Jag tror att Albys hjärta inkluderar alla.
   Du hade gillat att vara med här.
   Kram

 13. Jag förstod att bilderna var några dagar gamla, igår hade man fått skotta fram frukten. Kul bild på dig och Dogge och tack för att du inte gjorde tre centimeter från kameran selfie, är så trött på sådana.
  Fint av dig att lyfta fram det som är bra med förorten.

  1. Bilderna var från i onsdags. Men det finns tak så jag tror det hade funkar ändå. Men visst var det då barmark-
   Jag tyckte bilden på “Dogge & Ditte” blev bra. Men en närbild på mig hade inte varit det. (Det retuscheringsprogrammet finns nog inte)
   Vi hade en fin dag här och en toppenguide.
   Och visst är det så att många tycker en massa men vet väldigt lite…

 14. Ser ut som en mycket trevlig dag där i Alby … och det verkar finnas mycket att titta på. Lampskärmarna gillas skarpt! Snyggt skyltat och fina bilder som alltid … kul med en bild på dig och Dogge tillsammans.
  Onödigt mycket snö!
  Kram

  1. Tack!
   Det blev en riktigt lyckad dag och väldigt roligt och intressant att komma till en av Stockholms förorter där jag inte tidigare varit.Nu hafe vi också en perfekt guide i “Dogge Doggelito” som verkligen kan sitt område och är uppvuxen här. Han bor också fortfarande kvar.
   Lampskärmarna är så fina och lättar upp plus att de ger bra belysning i ett annars ganska mörkt område.
   Visst blev bilden på oss bra! Fint att bevara.
   Här hade vi i går 30 cm snö men 10 har nog smält bort i natt för det är ett par plusgrader. Men halt är det och oplogat på många trottoarer.
   kram och trevlig tisdag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *