Foto

Hopp-veckans ord att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

Hopp är veckans ord att fritt tolka i Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge .Utmaningen i sig är att med bild och/eller/ text – tolka ordet. Fritt fram för egna funderingar och alla är välkomna att vara med.  Några nytagna och hoppfulla  bilder finns med och även några gamla arkivfavoriter.

Ett hopp ut i det okända-här i Kina en bit utanför Peking vid Zimatai.Ett hopp ut i luften och in i framtiden. Bilden är från Kina, en bit utanför Peking, och jag lämnar kinesiska muren bakom mig. (Arkivbild)

Hopp

– kan bl.a.  definieras med förväntan, förväntningar, språng, utsikt, klyfta, gap och ljusglimt. Och vad gäller hopp så är det kanske det sista som överger oss.

Ett hopp ut i livet ocg det okända- Här i bilden finns förväntan, utsikt, klyfta och en ljusglimt. Och ett språng/hopp blev det innan nerfärden började.  (Arkivbild tagen i Kina  2009 ) 

Barnbarnen Max 3 år och William lite drygt en månad. Hoppfullt! Dessa fina pojkar ger mig så stor glädje. Foto Denize Östman. (Arkivbild från 2013.)

Vår Londonresa är över för denna men föväntningarna var stora. Och visst hoppades vi alla på en minnesvärd resa, vilket det också blev. På alla tänkbara sätt. Barnbarnet Max är väldigt intresserad av Harry Potter och ett besök på Warner Brothers Studio utanför London, där inomhusscenerna till filmerna spelats in stod som en höjdpunkt på vårt praogram. Och mycket mer. För London är London. Passar för alla åldrar.

En förväntansfull Max på väg till London.

Besöket på Warner Brothers Studios utanför London överträffade helt klart våra  förväntningar. 

Jag går in i väggen vid Platform 9 3/4 för att ta tåget Hogwarts Express. Hopas på att lära mig mer om Harry Potter under resans gång.

“Hop on -hop off” och det gjorde vi på Londons vanliga dubbeldäckade bussar.

London Eye är ett pariserhjul, Europas största,  som restes för att fira milleniumskiftet. Högst upp är man 170 meter över marken och, om dte är klart äder ser man ca 40 km i alla vädersträck. Hjulet är uppbyggt som ett cykelhjul med ekrar och består av 1 700 ton stål. Det finns 32 gondoler som vardera tar 25 passagerare och under en dag kan ca 15 000 passagerare passera. En åktur här tar ca 30- 40 minuter och det är väl värt att köpa biljetter i förväg via internet.  (Men man får ändå köa för att hämta ut dem. )

Themsen och London Eye. Här kan man hoppa av och på både båtar och det snurrande hjulet.

 

Här finns veckans övriga bidrag och det är verkligen roligt att se alla olika tolkningar av ett och samma ord. Titta gärna in!

 

 

48 svar på ”Hopp-veckans ord att tolka i Gems Weekly Photo Challenge”

 1. Visst är det härligt med förväntansfulla barn! Och jag kan tänka mig att Max var ivrig att få besöka just Harry Potter!
  Stor kram och trevlig onsdag!

  1. Både Max och vi andra var färväntansfulla inför Londonresan och förstås inför besöket på Warner Bros.och Harry Potter. Allt blev väldigt lyckat!
   Trevlig onsdag önskas från ett soligt Stockholm.
   Stor kram!

 2. Du fick till många varianter, den första har jag testat men inte så högt, kul att ni hann med filmstudion. Perrongen har jag aldrig besökt missade den när jag steg av tunnelbanan där sist.

  1. Filmstudion var ju verkligen max önskemål och det blev nästan en heldag där med resorna. Men så väl värt det. Och kul med perrongen 9 3/4 på King´s Cross.

 3. Perfekta bilder till ordet Hopp. Är imponerad att du vågade prova den där…linbanan i Kina, puh! Men så snygga bilder!
  Mysigt med bilderna på dina barnbarn som små!
  Och såklart gillade ni alla, inte bara Max, den filmstudion med Harry Potter tema!
  Kram och ha en trevlig dag!

  1. Tack! Ofta brukar jag våga ta steget…Här hade vi också med elever mellan 10 och 13 som också hoppade. Men man kunde också gå ner. Barnbarnen har genom åren berett mig så mycket glädje. Är så glad för dem. Besöket hos WB var häftigt och blir minnesvärt. Kram! Just nu på väg med Birka..?? Kram!

 4. Ja, London är London och du har en väldigt fin och hoppfull tolkning! Massa fina bilder på hopp av olika slag – klart att de fina barnen ger glädje och engeri. Ha en fin onsdagskväll.

  1. Tack! Och visst är London just London. En kär återkomst för mig. Och hoppfull är jag på många sätt. Önskar dig också en fin kväll.

 5. En fantastisk bild, den där första! Känns som med livet som insats. Det KAN ju hända något, men då är det väl så. Jag hoppade ju i en forsränningsbåt en gång och var livrädd, trodde jag skulle dö, men efteråt var det kul.
  För många år sen blev det populärt med bungyjump. Och när jag donerade, då kändes det så, att kasta sig loss som frisk, och lita på läkarna!
  Hoppfullt reportage och verkligen de hoppfulla fina barnbarnen, som ger lycka.
  Stor kram!

  1. Tack! Men det var ingen fara alls. Hade med elever i min klass på mellanstadiet som också hoppade ut här. Frivilligt förstås. Tänker inte på vad som kan hända.. Hoppat i forsränningsbåt har jag gjort och det kittlade också i magen. Bungyjump är också provat…Kan nog inte förstå känslan när du donerade men där gjorde du ditt livs hopp. Fantastiskt. Jag hade också gjort det. Absolut! Tanken på det du gjorde är svindlande . Men du gav liv. Stor kram!

 6. Mina yngsta barnbarn som alla tre läser (även sexåringen) Harry Potter skulle säkert tycka det var fantastiskt att få se detta museum. Jag ska tipsa. Jag är svårt imponerad av att du vågade åka i liften – det ilar i mina ben bara jag ser på bilden. Där kunde du i alla fall inte hoppa av :-).
  Kram från Ingrid

  1. Jag kan verkligen rekommendera både London och Harry Potter turen hos Warner Brothers för dina barnbarn. Så intressant. Och har de sett filmerna så känner de än mer igen sig.

  2. Jag kan verkligen rekommendera både London och ett besök på Warner Brothers studios och se platserna där inomhusscenerna i Harrry Potterfilmerna är gjorda. Så lyckat. Besökte lOndon med våra döttrar undre många år då de var mellan 6 och 15 år och de minnen de haft med sig vad gäller musicaler, museer, kultur och annat finns fortfarande med dem . Att resa är ju så berikande på många sätt.
   Att ta detta hopp var bara roligt och till saken hör att jag vid detta tillfälle hade med elever från skolan i Peking, mellanstadiet, som också hoppade iväg. (Givetvis med skriftligt tillstånd hemifrån)
   Kram!

 7. Härliga bilder från London jag längtar till England att få resa dit med gubben o hundar och vi ser oss omkring själv och njuter ,-)
  Fina bilder
  Förstår hur förväntansfull Max var ,-))) Härligt att se barnen bli glada ,-)
  Söt bild på de två barnbarnen.
  Du är modig du gör en massa saker vet inte om jag vågat, är nog ganska feg.
  Du njuter på av livet vilket är en kick för mig!
  Ha det fortsatt fint
  Varm Kram Primrose ,-)

  1. Tack! Kan verkligen förstå att du vill resa till England med make och hundar.Finns så mycket att se och upptäcka.
   Max var så förväntansfull och vi också. Besöket i Warner Bros.studio där Harry Potterfilmerna,inomhusscenerna, spelats in motsvarade mer än våra våra förvänningar.
   Vet inte om jag är så modig – har också mina rädslor. Men att ta ett hopp är helt ok. Här bjöds det ocskå på jättefin utsikt i hoppet.
   Jag försöker ta vara på dagarna så gott jag kan. Jag vet vad jag har idag, men inget om morgondagen.
   Ha det bra du också.
   Stor kram!

 8. Förutom dina egna och mycket vågade hopp (du ser aningen skeptisk ut i andra bilden) får jag nu äntligen se två bilder från HP-studion. Hoppas du tog många fler. Har ju läst böckerna både två och tre gånger så;-)
  Det är precis som i Stockholm. Skippa Hop on-Hop off bussarna och ta linjerna 2,3 och 4;-)

  Härliga bilder till temat!

  1. Tack! I morgon kommer ett eget inlägg om H.P. Och jag fick begränsa bilderna. Men besöker blev väldigt lyckat. Och nu är jag på G med böckerna. Den frsta är klar. Har läst om den. Ska fortsätta med nr 2.
   Och vi klarar oss som sagt med vanliga bussar och hoppar av och på. Och jag kan sköta guidningen.
   Jag tror jag var fundersam på andra bilden för jag hade elever med mig från skolan som också hoppade och en del satt två på varje krok. Ville att det skulle gå bra. (Intyg hemifrån fanns att de fick hoppa.)

 9. Underbart att läsa när du reser och gör nya upplevelser med barnbarn. Vi båda reser ofta med våra föräldrar, fint att resa tre generationer tillsammans. Så många olika sätt du gestaltar hopp, härligt?!

  1. Jag har rest med mina döttrar och mina öfräldrar när de levde och nu reser jag med döttrar och barnbarn. Också tre generationer och visst ger det mycket.Och jag skulle gärna resa äm mer med de mina.
   Och hoppet är en drivande faktor i mycket och ett driv har jag än så länge.

 10. Vilket hoppfullt och underbart inlägg på alla sätt! Hoppet är det sista man förlorar, det är verkligen sant! Kram Ditte!

  1. Tack! Och visst är det skönt att vara hoppfull. Tillvaron blir både enklare ochb roligare då.
   Kram!

 11. Många bilder som gav mig svindel, fast London Eye skulle jag nog vilja prova. Brukar gilla Pariserhjul, fast jag förstår att det här hjulet är några strån vassare. 🙂 Vet inte om jag skulle våga hänga mellan himmel och jord i den där selen. Tycker du är modig där.
  Kram!

  1. Hoppa kan vara svindlande, på olika sätt, och har men anlag för det så vill det till att ta sig försiktigt. Pariserhjul tar sig långsamt fram och man hinner ju se en hel del.
   Hoppet här i Kina, en bit utanför Peking,nära kinesiska muren, är minnsevärt. Och jag skulle gärna göra om det. Hade elevena med mig och de hoppade också. (Med föräldrars tillstånd..)
   Kram!

 12. Härlig tolkning – igen! 🙂

  Första bilden ser lite läskig ut, linorna ser ut att ta slut där lite nedanför dig… 😉 Tufft av dig att våga hoppa där!

  Hopp-as att ni får en toppenfin dag!

  1. Tack! Hoppen här är minnesvärda och och utsikten var magnifikt. DEtta var i närheten av en med orörd del av kinesiska muren. Vi dett av tillfällena var också eleverna med och hoppade. (Med tillstånd av föräldrar.)
   Har inga problem med att ta ett skutt ut i det okända- Har även som ung med pappa hoppat fallskärm- Häftigt det också.
   Vi är på Ålands hav och har en härlig dag framför oss genom stockholma skärgård.
   Önskar er trevlig torsdag.

 13. Hade hoppats på att se en inlägg från London och visst blev det så, låter som ni haft det så kul o sett det ni skulle 🙂 ha en fin dag kram

  1. Jadå, en del London blev det här i hoppet.
   Vi hade det så bra! Rekommenderas en tur hit med dina barnbarn.
   Kram och trevlig torsdag.

 14. Jisses vad modig du är! Jag skulle ju inte våga sitta o dingla med benen, never! Än mindre duktig är jag på att hoppa! Inte ens då jag var yngre och i bra form gillade jag hopp. Gick på jympa utan hopp…
  Fina tolkningar rakt igenom, hur ska jag komma till skott med veckans tema, grämer mig…
  Så roligt att höra att du är bussguide. Passar dig perfekt, nu förstår jag lite bättre varför du är så pedagogisk. Björks resor hade vi bussen från, de är aktiva här i Dalarna. Hon som var vår guide i bussen var en gammal dam som klarade sig med bravur. Säkert hade hon gjort många guidningar i sina dar. Nu hade hon rätt jobbigt att klättra in o ut ur bussen. Men hon var en riktig tuffing.
  Ser Harry Potter-inslagen här, men återkommer till det imorgon. Nu följer jag året 1987 på tv, det är så kul att minnas tillbaka!

  1. Taxk! Och du kommer på något, det brukar du göra och får till det så bra.
   Ibland kan jag vara modig men jag har mina rädslor jag också. Och tills för några år sen var jag rädd för katter. (blev angripen som liten av en siames i en tågkupé när jag som 10 åring reste ensam som bet och rev mig. Ändå är jag delvis uppvuxen på landet med “laggårdskatter”. Men en god ävn hade katter som jag sakta kund enärma mig och komma över rödslan. Men jag har fler.
   Kul med en äldre dam som guide men visst är det kämpigt för en del med stegen in i bussen.Hitintills har dte gått bra för mig.
   Kul med 1987, och fint att minnas.

 15. Härlig tolkning på veckans ord! Jag som är höjdrädd skulle nog inte våga testa det där!
  Kul med mer London bilder också! Max ser verkligen hoppfullt förväntansfull ut! 🙂
  Kram

  1. Jag förstår dig. DEtta hoppa är noog då inte det mest passande men det var en härlig känsla att sväva där. Och höjdrädd så där är jag inte…
   Max var verkligen hoppfull/förväntansfull inför vårt besök och allt blev så lyckat.
   kram!

 16. Jättehärliga bilder till veckans tema! De första två får jag lite svindel av, du är tuff som gjorde detta hopp! Så otroligt roligt att resa med ett barnbarn och få vara med om när de upptäcker världen.

  1. Tack!Jag kan vara tuff ibland men har andra rädslor.
   Jag har rest en del med Max, äldsta barnbarnet och även en del med William som är yngst och det är så roligt och ger väldigt mycket.

  1. Det var inte så läskigt för man satt säkert i linan. Jag hann till och med njuta av färden och utsikten. Är inte höjdrädd- (Jag var här med en skolklass på mellanstadiet från Svenska skolan i Peking och nästan alla elever hoppade också- Med tillstånd från föräldrarna.)

  1. Hela resan blev väldigt lyckad och både Max och vi tyckte att besöket i dessa enorma inspelningsstudior för Harrry Potterfilmerna motsvarade mer än våra förväntningar. (Och jag är inte insatt i vare sig böckerna eller filmerna.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *