Resor utomlands Skyltar

Hopp – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

16 mars, 2020

Hopp är veckans ord att tolka i  Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge. Vad gäller utmaningen i sig så går den ut på att med bild och/eller/ text tolka det angivna ordet. Orden vi fått att tolka är homonymer, ord som stavas och uttalas lika men med olika betydelser.  Här är det fritt fram för egna funderingar och tolkningar och alla är välkomna att vara med. I veckans bidrag har jag gjort ett skutt ner i fotoarkivet och en del hopp hittade jag.

Gamla stan i Nice – Full av förväntan på vistelsen här.Och visst blev den lyckad. Året var 2006.

Hopp

Många betydelser finns men de  första ord  jag kom att tänka på var förhoppning, förväntan, skutt, språng och att hoppa över något.

Svenska skolan i Peking hösten 2007. Elever i olika åldrar, fylllda av hopp, leker "Bro, bro, breja". lekerSvenska skolan i Peking 2007. (Här i stan bodde vi och jag arbetade dryga fyra på på skolan) Elever i olika åldrar leker “Bro bro breja”. Här finns både hopp och stor glädje. (Kanske några också känner igen sig på bilden…)

I Bangkok, som i många stora städer håller man tummarna och har förhoppningar om att  elen ska fungera. Och oftast gör den det.

Bangkok. Hopp om att elen ska fungera trots kablar som verka "roddiga"Visst finns det i Bangkok som i många andra stora städer hopp om att elen ska fungera. Oftast gör den ju det även om det ser lite “roddigt” ut.

Förhoppningar och förväntningar hade vi när vi förra året gav oss iväg på en långresa, en kryssning i Sydamerika. Start var i Santiago de Chile och en av anledningarna till att vi valde en kryssning var att kunna runda Kap Horn, den sydligaste spetsen på Sydamerika. Och det låter sig inte göras på annat sätt. Men resan kom också att innehålla så mycket mer.

Vi startade i  San Antonio, en av Santiago de Chiles stora hamnstäder och redan bussresan dit tillförde spänningsförhöjande moment . Skulle vi hinna i tid? Kap Horn, som vi verkligen ville runda ,är märkt med rätt.

Hur blev det då med Kap Horn?

Kom vi runt? Här är det tämligen “farliga  vatten” och många är de fartyg som förr förliste i området. Man kan milt sagt säga att här, där Atlanten och Stilla Havet möts , är det oroliga vatten. Ofta blåser det rejält här och när vi skulle ta oss runt var inget undantag. Vindstyrkor på 32 m/sekund räknas som svår storm. (24.5- 28.4 m/sek är storm, svår storm  är 28.4 -32.6 m/sek och orkan gäller vid vindstyrkor över 32.6 m/sek)

Helt runt kom vi inte. Men nästan. Har förstått att det idag inte är några kryssningsfartyg som går helt runt. Men hade vi valt en expedition till Antarktis så är det en annan typ av fartyg. (Inte så stora vad gäller längd, höjd och bredd.)

Tidig morgon och vi närmar oss Kap Horn. Och visst hoppas vi komma helt runt.

Tyvärr! Vi var väldigt nära. Men nära “skjuter ingen hare”.   Fartyget i bild är ett expeditionsfartyg som ska till Antarktis och det kom hela varvet runt.

Mer hopp

ska det bli. Av fysisk karaktär. Och vi tar ett skutt till Kina och kinesiska muren.

Kinesiska muren våren 2008. Och jag förbereder mig för ett hopp. Bild från våren 2008. OS i Peking väntar i augusti. Jag förbereder mig för ett hopp. Kvinnan till höger ser något konfunderad ut.

Bilden fick vi ta om några gånger. Men maken och jag fick ändå inte till ett hopp samtidigt. Jag var i luften och han hade “landat”. Damen till höger följer noggrant vad vi gör,

Kinesiska muren. Jag får till ett hopp och fastnar dessutom på bild. Jag får till ett hopp och fastnar på bild. Men maken har redan landat. Alltså ingen bild på ett gemensamt hopp.

Till sist en favorit i repris. många repriser har det blivit av bilden. Den är också tagen vid en del av kinesiska muren dit inte alls många turister hittar. Jag tar ett språng ut i luften, glider över en flod, hinner njuta av en fantastisk utsikt innan jag landar på andra sidan floden.

Kinesiska nuren. Rejält fastspänd tar jag ett hopp ut i det fria och korsar floden och landar på andra sidan. Beredd att med ett hopp från kinesiska muren ge mig ut i “det fria”. Rejält fastspänd.

 

Ett häftigt minne och hopp vid kinesiska muren. Och absolut njutbar utsikt. På väg! En favoritbild som varit med många gånger. Och jag gillar den verkligen. Ett häftigt hopp från 2007. 

 

Titta gärna in här för att se fler tolkningar av “hopp”.

Du Kanske Också Gillar

46 Kommentarer

 • Svara wiolettan 16 mars, 2020 | 16:34

  Det var en bra illustration av hopp. Det ena hoppet efter det andra.
  Du har varit med om en hel del i ditt liv och har ett rikt bildförråd att ösa ur.
  Den där du hänger i selen, ja, jag skulle nog inte ge mig upp på dylika äventyr som det känns nu, i alla fall, men det är tjusigt att se dig hängande där mellan himmel och jord.
  Elsladdarna där i Bangkok, helt otroligt. Att det ur denna röra kan bli något strömförande och vettigt. Det verkar ju gå härs och tvärs.
  Jag ser på de fina bilderna av dig och din man, att på den ena där du hoppar så bra så har din man bara landat med ena foten, den andra är i luften, så man kan ju säga att ni klarade det nästan. Men, tappade han kassen där i hoppet?
  Sköt om dig.
  Varm kram!

  • Svara Ditte 16 mars, 2020 | 17:42

   Tack! Ja, det vill till att vara hoppfull i dessa tider och jag gör mitt bästa för att vara det. Ja, en del har jag hunnit uppleva och det är jag så glad för- Ja, du har ju, vad jag vet, också en hel del med dig i upplevelse och minnesväg både från resor och vistelse i Sydamerika och från Europa. Och visst är det berikande på olika sätt.
   Bilen där jag hänger i selen har varit med flera gånger tidigare men det är en favorit och ger verkligen både perspektiv och hopp. Och jag skulle gärna göra om det än idag. Vi fick testa flera gånger att hoppa och kassen tog våra vänner om här. Svårt att hoppa med den i handen. Ja, det var svårt att få med oss båda på bild där i hoppet.
   Var rädd om dig du också.
   Har just nu återkommet efter en långpromenad i solen längs Årstaviken och rol roligt att många var ute och gick i det vackra vädret.
   Stor kram och många tankar.

 • Svara Anette 16 mars, 2020 | 17:14

  Här hoppar du sannerligen mellan höga och låga hopp.
  Roligt inlägg och hoppfulla bilder

  • Svara Ditte 16 mars, 2020 | 17:43

   Tack! Ja, en får vara hoppfull i dessa tider. Och lite varierande hopp-inlägg fick det allt bli.

 • Svara Emma, Sol som sol? 16 mars, 2020 | 17:23

  Ja vilka hopp du har gjort! Att det var så svårt att få till er båda i luften samtidigt, haha! Tänk att något som låter så enkelt ska vara så hopplöst. Tycker det blev bra bilder i alla fall, inte minst för kvinnan som undrade vad 17 ni höll på med!

  Den första bilden på dig, den är jättefin.

  • Svara Ditte 16 mars, 2020 | 17:47

   Tack! Första bilden minns jag så väl när den togs här i Nice. Och hoppfull var jag då och är det fortfarande i mångt och mycket.
   Ja, många hopp har det blivit och jag hoppas på ännu många fler. Ja, det var svårt att fånga oss samtidigt på bild i luften. Men maken har ena foten i marken och den andra i luften. Det var det närmaste vi kom och som kunde fångas på bild. Testa själv att hoppa med maken eller sonen och låt den andra ta bilden.Våra hopp var till stor glädje för kvinnan på bilden och även en del utanför bilden.
   Hoppas det är bra med er-

 • Svara Ami 16 mars, 2020 | 17:53

  Vilka hopp! Och det sista hoppet som du gjorde ut över stupet är ju nästan så man hisnar 😀
  Stor kram

  • Svara Ditte 16 mars, 2020 | 19:34

   Känns viktigt att vara hoppfull i dessa tider.Och det är jag. Sista bilden är en favorit men om man inte ville hoppa så fanns det en väg att promenera ner.
   Stor kram

 • Svara Znogge 16 mars, 2020 | 18:03

  Ett hoppfullt inlägg med härliga bilder! Jag förstår precis varför några av dem har blivit favoriter. Själv tycker jag det ser hissnande farligt ut så något för mig hade det inte varit! Snygg tolkning som vanligt 😀

  Kram och god kväll!

  • Svara Ditte 16 mars, 2020 | 19:33

   Tack! Ja, hoppet tänker jag inte överge. Och här kom det i lite olika varianter och sammanhang. Vad gäller hoppet utifrån muren så förstår jag att det inte är något som passar alla. Men man kan vandra ner…
   Önskar dig en fin kväll.

 • Svara Emma Engström 16 mars, 2020 | 18:13

  Fina och härliga tankar du har om ordet, så kul att få höra hur man kan tolka! 😀 <3

  • Svara Ditte 16 mars, 2020 | 18:47

   Tack! Och att hoppa och hoppas innebär ju så mycket, Många hopp har jag gjort i mina dar och hoppas på många fler.

 • Svara Geddfish 16 mars, 2020 | 19:40

  Ett underbart hoppfullt inlägg med många tankar. Det första fotot på dig är ju rent modellsnyggt. Vackra Ditte 😀
  Det är en skön känsla att vara hoppfull, sedan en annan femma hur många hopp man gör 😀 Jag har väl inte hoppat så mycket, mer hoppats, eller klättrat. Har gillat att klättra i naturens omgivningar, såsom ii Tiveden och liknande. Menn det är förgånget.
  Stor kram!

  • Svara Ditte 16 mars, 2020 | 21:25

   Passade fint att starta veckan med olika hopp och här i Gems Weekly Photo Challenge fick det bli hopp i variation.
   Minns så väl när B tog den första bilden. En fin resa som vi gjorde till Nice några dagar en tidig höst. Jag tycker fotot visar på glädje och hoppfullhet. Och så var det. Hoppa och hoppas kan man göra och på olika sätt och de måste ju inte vara fysiska. Klättrat har jag också gjort en hel del. Så roligt.
   Stor kram

 • Svara Gertie 16 mars, 2020 | 20:46

  Ja vad säger man/jag? Ett livsbejakande inlägg i dessa dystra tider, ett HOPP om en ljusning och om bättre framtidsutsikter, det bästa ord som kan uttalas just nu. Tack Ditte!
  Hoppar gör vi ibland och hoppa måste vi, annars blir vi permanenta stenstoder, men, här får vi något helt annat till livs…hopp av glädje och upptäckarlusta, helt underbart!
  Fortsätt hoppa och hoppas…du är en livgivande inspiratör!

  • Svara Ditte 16 mars, 2020 | 21:15

   Tack för dina fina ord! De värmde! Kändes fint denna vecka med hopp som tema i fotoutmaningen. Och lite varierande hopp och hoppfullhet kunde jag ju bidra med. Ja, vi måste ibland våga hoppa. Det kan verka skrämmande men ibland kan det var bra att utsätta sig för ett och annat hopp. En stenstod vill jag inte bli och inte du heller.
   Och visst fortsätter vi att hoppa och hoppas.
   Ta hand om er!

 • Svara BP 16 mars, 2020 | 22:14

  Där hoppade du runt i många länder, med den ena bilden finare än den andra. Min absoluta favo är ditt hopp på kinesiska muren. Det är helt underbar, och den som fotade hade en väldigt bra reaktionsförmåga måste jag säga. Kan tänka mig att Ama kommer att ta fram papperspåsen när hon ser den bilden;-)

  Härligt att se alla dessa fina bilder. Det är verkligen en himla tur att både ni och vi har hoppat lite (läs: ni mycket) i olika länder, för det lär vi inte kunna göra på ett tag ser det ut som. Vi 70-plussare är ju till och med förvisade till “husarrest” från och med imorgon. Men hoppet är ju det sista som överger en, eller hur!? Det kommer inte vara lätt att blogga. Å nu är vi två “tramsbloggare” – Ama och jag” och nu du också som får bli riktigt kreativa eller göra en paus i bloggandet. Å det vill vi ju egentligen inte…

  • Svara Ditte 16 mars, 2020 | 23:31

   Jadå, hoppat runt har jag gjort och nu fick det idag till veckans temaord bli ett hopp ner i arkivet.Hoppet på muren fick vi göra flera gånger och att få två att hoppa och landa samtidigt är/var en utmaning. B har ena foten kvar i luften och jag är i hoppet när bilden tas. Bra reaktionsförmåga hade fotografen. Dock minns jag inte vem so tog bilden.
   Vet ju att du också hoppat runt en hel del i världen och upplevelserna har vi med oss. Men som du skriver så lär det inte bli några resor på ett tag.
   För mig kommer husarrest dock fortfarande att innefatta promenader. Men jag kan undvika folksamlingar. Tror det är en förde att upprätthålla konditionen och andas “frisk” luft.
   För min del är det långsökt att Covid 19 kommer att få en plats i bloggen. (Men följer noga läget via olika media, (radio,tv,) Folkhälsomyndigheten, ECDC och WHO. Att pausa bloggen har jag inte funderat på.Men vi får se. Just nu verkar dock det mesta kunna hända. Eller?

 • Svara Beppan 16 mars, 2020 | 22:18

  Intressant kavalkad av olika slags hopp från när – och speciellt från fjärran!
  Den som reser har alltid något att berätta. Och spännande bilder att visa.

  • Svara Ditte 16 mars, 2020 | 23:06

   Tack!En variation av och i hopp blev det. Passade extra bra med just hopp som tema denna vecka. Och hoppet/hoppen har vi kvar. Och visst ger resor mycket och på olika sätt.

 • Svara KajsaLisa 17 mars, 2020 | 02:38

  Snyggt hopp du gjorde. Var på Sri Lanka för flera år sen och vistas man några veckor på samma ställe upptäcker man att dom där kabelsnoddarna inte var så pålitliga. En del blinkande och strömavbrott var det. Du fick ju i alla fall se Kap Horn och det är ju värt en del. Jättefina bilder.

  • Svara Ditte 17 mars, 2020 | 10:26

   Tack! Och visst var det snyggt! Men det krävde många omtagningar. Ja, dessa kabelsnurror finns det gott om lite varstans. Men jag var förvånad på många ställen i Asien att elen fungerar så bra som den gjorde. Men håller med dig vad gäller Sri Lanka. Inte direkt pålitligt. Kanske hade vi otur just där.
   Jodå, Kap Horn fick vi se och på nära håll- Har förstått att det numer endast är de mer speciella expeditionsfartyg som ska till Antarktis som rundar udden. (Andra fartyg är oftast mycket högre och blir bra vindfång=

 • Svara Veiken 17 mars, 2020 | 04:53

  Här var det hoppfullt värre! Så många härliga minnen och bilder! Nu hoppas vi att vi kan komma hem innan allt stängs ner! Kram

  • Svara Ditte 17 mars, 2020 | 10:21

   Ja! Och att hoppas känns särskilt viktigt just nu. Så veckans temaord” hopp passade ju bra.
   Har lite dålig koll på läget i Thailand just nu och har bara sett korta snuttar om hur den uteblivna turismen påverkar. Men det verkade nog så besvärligt.
   Håller tummarna för att resan till Sverige går bra.
   Tankar och kram

 • Svara Ama de casa 17 mars, 2020 | 09:17

  Himla bra tolkning – igen! 😀 Favvobilden blir på ditt och Bosses hopp där på muren. Haha! Vilken min du har, och Bosses spänst är imponerande 😉

  Ha en fin dag – här regnar det och enligt prognosen ska det göra det mest hela veckan…

  • Svara Ditte 17 mars, 2020 | 10:12

   Tackar! Ja, visst är den bilden bra! Tror det blev många omtagningar för det var knepigt att få en bild där vi båda samtidigt var i luften. Här lyckades Bosse ha i alla fall ena foten i luften när bilden togs.
   Mulet här idag men en långpromenad ska vi väl få till.
   Ha det så bra ni kan.

 • Svara Eva 17 mars, 2020 | 09:38

  Men va härliga bilder, och dina hopp var ju roliga som alltid är det bra tolkning 🙂 här är det lugnt som jag vill ha det 🙂 kram

  • Svara Ditte 17 mars, 2020 | 10:09

   Tack! En del hopp blev det. Och som temaord passar det särskilt bra just denna vecka och i dessa tider.
   Jodå, lugnt här också men ett par långpromenader ska det bli. Tror det är bra att ha lite extra krafter. Kan behövas på olika sätt.
   Önskar dig en fin tisdag.

 • Svara Marit 17 mars, 2020 | 10:57

  Heisann. Her var det godt illustrert. Så mange flotte plasser du har vært. Den kinesiske mur, der skulle jeg også gjerne ha vært. Men mannen min deler ikke helt den tanken. Og i disse tider må vi jo bare holde oss hjemme uansett …. så nå kan vi ikke en gang skylde på økonomien når det gjelder fraværet av feriereiser.

  • Svara Ditte 17 mars, 2020 | 12:57

   Tusen takk! Och en del hopp av olika slag blev det. Vi bodde i Peking och jobbade där från 2007-december 2011 så det blev många tillfällen att besöka den kinesiska muren. Idag har tyvärr Kina förändrats mycket från de år vi bodde där . Men vi har många fina upplevelser med oss hem.
   Nu skulle jag. även utan CV19 inte vilja åka tillbaka . Men vi var där 2018 på semester.
   Ja, nu är det hemma som gäller. Och vad som händer vidare vet vi ju inte nu.
   Ha det så gott du kan.

 • Svara Herr nilssons fru 17 mars, 2020 | 12:32

  Who vilka hopp. Fantastiska bilder. De på dig och mannen blev en 10 poängare.
  Men åka ut för berget där de ha de de nog inte fått mig till, eller kanske 2007 var man ju ung o våghalsig:)

  Kramiz

  • Svara Ditte 17 mars, 2020 | 12:53

   Tack! Hopp och hoppfull passar ju bra just nu.Jag minns när vi fick till det där hoppet och det blev många omtagningar. Makens ena fot är i luften samtidigt som jag hoppar. Men vi fick ge oss här.
   Vad gäller berget skulle jag göra det igen. Men man kan gå ner också…
   Kram

 • Svara Musikanta 17 mars, 2020 | 20:44

  Härliga bilder från Kina och Sydamerika. Perfekt hoppbild på kinesiska muren till veckans tema! Hade nog dött av skräck om jag hade gjort den luftresan som du gjorde. Jag vågar inte ens gå ut till räcket på en balkong.
  Kram från Ingrid

  • Svara Ditte 17 mars, 2020 | 21:53

   Tack! Ja, en del hopp och i variationer blev det. Hoppet på muren krävde en del omtagningar och det var knepigt för oss att vara i luften samtidigt.
   Jag har gjort den här turen ner från muren och över floden några gånger och skulle gärna göra det igen. Just här är det på en ganska orörd del av muren med få turister och det gör att det är stilla och man är liksom ett med naturen. Men det finns en gångväg att ta ner om man hellre skulle vilja det…
   kram

 • Svara Lena i Wales och Spanien 18 mars, 2020 | 13:26

  Fantastisk tolkning av hopp, så härliga bilder.

  • Svara Ditte 18 mars, 2020 | 13:32

   Tack! Och variation av hopp blev det. Känns viktigt med hopp just nu.

 • Svara Vilt og vakkert 18 mars, 2020 | 17:45

  Heisann, favorittbildet ditt er helt utrolig flott, husker der godt fra tidligere innlegg, har gjort inntrykk!

  • Svara Ditte 18 mars, 2020 | 17:57

   Ja, den bilden har varit med då och då. Och visst är den hoppfull på olika sätt.

 • Svara Mias Mix 19 mars, 2020 | 10:35

  Härligt inlägg med många hopp! Hoppet är det sista som överger oss och tur är väl det i dessa tider. Kul med hoppet på kinesiska muren 🙂 Inte alls lätt att tajma hoppet. Och sista bilden ser ju både underbar och skräckinjagande ut. Du är modig du!

  • Svara Ditte 19 mars, 2020 | 10:48

   Det passade väldigt bra denna vecka med hopp som temaord. Minns hoppet på kinesiska muren och att det blev många omtagningar. Här är jag i luften och maken har i alla fall ena foten uppe. Kvinnan bredvid ser milt sagt fundersam ut. Och jag förstår henne.
   Sista bilden är en favorit och det på många sätt.

 • Svara Helen 19 mars, 2020 | 17:08

  Så fin tolkning av temat och jag får som vanligt hemska rysningar när jag ser ditt hopp ut i tomma luften på de sista bilderna 😁. Att fånga två som hoppar samtidigt är inte alls lätt men jag gillar ditt hopp där ni står på kinesiska muren.

  • Svara Ditte 19 mars, 2020 | 18:00

   Tack! Jag kan förstå dina rysningar när du ser sista hoppet här. Men jag skulle göra om det. Och om man inte ville ta hoppet här gick det fint att promenera ner- En vacker väg det också.
   Vi hade knepigt här att fastna på bild när vi båda hoppade och det blev en del omtagningar. Men till sist var jag i luften och maken hade en fot i luften. Bättre fick vi inte till det.
   Och nu får vi vara hoppfulla på alla sätt som går.
   Ha det så bra du kan.

 • Svara Violen 20 mars, 2020 | 10:59

  Jag tycker vi ska leva på hoppet och se framtiden an med tillförsikt! Du har gjort en mycket bra tolkning av ordet “hopp” både i ord och bild!
  Ha det gott!

  • Svara Ditte 20 mars, 2020 | 11:03

   Tack! Och visst har vi hopp och hoppet med oss. Nog så viktigt!
   Ha det så bra du kan!

 • Svara Åke 22 mars, 2020 | 18:00

  Det var ett häftigt hopp ut i det fria 🙂 Hur lång tid tog det? Kul hopp på Kinesiska muren ocksp.

  • Svara Ditte 22 mars, 2020 | 19:21

   Hoppet över vattnet varade kanske två minuter. Minnesvärt. Så också hoppet på den kinesiska muren men det krävdes många omtagningar.

  Kommentera