Skyltar Stockholm

Höjdpunkter i veckan – Skyltsöndag #346

Det är annandag jul och även söndag. Och söndagar innebär här på bloggen att det är dags för “Skyltsöndag.” Ett tema som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Detta är också sista Skyltsöndagen för i år. Men nya tag och nya skyltar hoppas jag ska komma under 2022.  Skyltar av olika slag är det alltså som gäller och tolkningen är väldigt fri. Här har jag idag samlat några  höjdpunkter i veckan.

Även om julen, i mitt tycke, inte direkt är en höjdpunkt så blev det ändå väldigt trevligt och  lagom att träffa “de mina” här på julaftonsfrukost.  Och med de tre första bilderna så blir det för min del också slut med det juliga; Men färska blommor, en vackert blommande amaryllis, flera orkidéer i blom och mängder av levande ljus så inväntar jag det nya året och en kommande vår.

Stockholm. Södermalm. Till höjdpunkter i veckan är att det fint uppbyggda jullandskapet på elskåpet var intakt. En av fler höjdpunkter i veckan var att se att det fina jullandskapet, uppbyggt på elskåpet här på Söder, på Södermannagatan, är helt intakt. Och  det har tillkommit än fler fina detaljer.

Många jättefina detaljer.

Höjdpunkter i veckan –

när det kommer till skyltar.

En flaska Riojavin kan också få på sig en tomtedräkt. Extra roligt var att den gick i blått.

Häromdagen blev det en promenad i Djurgårdsstaden och sedan en långlunch på restaurang Lilla Hasselbacken. Passade där på att fotografera av en tavla. Kanske såg det ut just så här där i slutet av 1800-talet. Många artister som uppträdde både på Cirkus och Gröna Lund hade detta som sitt “stamställe”.

Alldeles bredvid restaurang Lilla Hasselbacken ligger “Handarbetets vänner” en skola som funnits här sedan slutet av 1800-talet. Och här bedrivs fortfarande verksamhet.

Kanske inget direkt för mig. Men säkert för många andra.

“Ryska Posten” erbjuder olika hantverkstjänster.

En tydlig beskrivningen av vad de sysslar med finns på bilen. 

I butiken Granit vid Hötorget fanns denna skylt. Tog absolut till mig budskapet.

Stockholm. Butiken Granit. Skylten är absolut en av de höjdpunkter i veckan jag noterat på skyltsidan. Så sant som det är skrivet. En skylt som helt klart passar in bland de höjdpunkter i veckan jag sett på skyltfronten. Sen är jag mer tveksam till om butiken hade så mycket som kunde förenkla. Men det är en annan sak. 

Gamla stan har mycket av det mesta och bl.a. såg jag denna skylt. Tror inte den var till salu.

Stockholm. Gamla stan. Ännu en av de höjdpunkter i veckan jag lagt märke till vad gäller skyltar. "First Lady". Till  höjdpunkter i veckan när det kommer till skyltar kvalar den här in. Finns i Gamla stan.  Skulle göra sig här hemma. 

Stockholm och Södermalm bjöd igår på strålande sol och ett antal minusgrader. Men folkvandringen här längs kajen var påtaglig. Kajsas På Kajen hade gjort julfint och även lagt ut filtar på stolarna

Sen juldagskväll hemma. Den blå “Lumakranen”, en gammal hamnkran, Lumaskylten (här låg förr glödlampsfabrikenI och månen lyser i kapp.

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

 

26 svar på ”Höjdpunkter i veckan – Skyltsöndag #346”

 1. Lika snyggt skyltat hos dig som vanligt! Här i Skanör kan vi njuta av ett liknande väder och visst är det gott att se solen 😀 Lite snö gör dessutom tillvaron ganska så mycket ljusare.

  Kram och god fortsättning!

  1. Tackar! God fortsättning. Ja det blev flera höjdpunkter i veckan och så även på skyltsidan.
   Härligt att ni också har fått ta de av både sol och snö. Kanske t.o.m. så lilla S är ute och åker lite skidor eller kanske att flickorna tar en tur med pulka. Och visst blir det ljusare av snön.
   Trevlig kväll.
   Kram

  1. Vi är ju ute mycket och gott om skyltar finns det. Lite roligt att se vad man kan fynda. Kul med en blå tomte på vinflaskan.
   I morgon åker julen ut, utom möjligen adventsljusstakarna, som kan få stå ett par dagar till.Sedan kommer de vanliga lamporna på plats igen.
   Och belysningen på balkongen får stanna kvar.
   Önskar dig en trevlig kväll.

 2. Fint skyltat denna sista av juldagarna. Tavlan på Lilla Hasselbacken är ju så fin! Elskåpet är ju också jättefint.
  Kvällsbelysningen hemifrån går inte av för hackor. Ha en fortsatt fin Annandag jul!
  Stor Kram

  1. Tackar! Ja, lite smått och gott från veckan som varit. Och en trevlig vecka var det. Så roligt att jullandskapet fått stå kvar. Piggar verkligen upp elskåpet och även oss som passerar.
   Blir glad av att se all fin belysning utanför hos oss.
   Stor kram och god fortsättning.

 3. Där satt den 2021 års sista Skyltsöndag:-) Tusen tack för den och länken:-)
  Elskåpets juldekoration är helt fantastisk. Så kul att den fick vara kvar och dessutom kompletterades. Vet att dekorationen inte liknar NKs skyltfönster, men tankarna går ändå dit, då elskåpet är någon slags miniatyr som är minst lika charmig som den professionella skyltningen.
  Den blåa “vintomten” är hur söt som helst. Sedan ser jag att Ryska Posten har utökat sina tjänster. Hantverkshjälp måste vara en rätt ny gren i deras utbud.
  Granit har vi i Täby Centrum och den butiken besöker jag regelbundet, då de alltid har något vettigt som man villhöver. Å när jag läser First Lady tänker jag osökt på Gill Biden.
  En perfekt Skyltsöndag:-)

  1. Tack! Och ett stort tack för att du “roddar” Skyltsöndag.Så roligt! Har inte missat en endaste Skyltsöndag i år. Och frågan är om jag någonsin missat någon sedan jag kom med.
   Så roligt att se att elskåpet med sitt jullandskap var intakt. Och med det så lämnar jag det. Nästa gång blir ett påsklandskap.Jag är så fascinerad av alla detaljer som någon närboende ägnat sig åt att göra och glädja oss andra med.
   Vintomten är kul och för oss som gillar rött vin är det ett väldans gott Riojavin som Helenfamiljen gav oss.
   Jodå “Ryska Posten” verkar ha utökat sin verksamhet. Bra så! Har aldrig testat dem eftersom maken är duktig med sina händer.
   Aha, du tänkte inte på mig här när det kom till “First Lady” .Fullt förståeligt. Men jag är det ju här hemma.

 4. Mycket sol både i Ed och i Lidköping. Är nu hemkommen.
  Snyggt skyltat som du brukar. Och att förenkla så man får tid att leva, det är väl mottot.
  Trevlig annandagskväll!
  Stor kram!

  1. Tack! Veckan har bjudit på mycket av det mesta.
   En verkligt solig jul blev det och dessutom vit.
   Budskapet att förenkla tar jag gärna till mig. Och just butiken Granit är det roligt att besöka och de har en hel del praktiska lösningar om man vill ha det.
   God fortsättning och trevlig kväll.
   Kram!

  2. Hahaha:-))))) Nej, jag tänkte inte i första hand på dig. Sorry tjejen;-)
   Å nej, du har inte missat en enda Skyltsöndag sedan du gick med i utmaningen. Å det var ju rätt länge sedan. Så du gillar uppenbarligen temat. Å det är jag väldigt tacksam för:-) KRAM:-)

   1. Oj, gjorde du inte! Himla tur att maken och döttrarna gjorde det. Men hur som helst är skylten läcker.
    Ville nog minnas att jag hängt med om söndagarna. Jag gilla verkligen Skyltsöndag och jag har även tyckt att “Gems Weekly Photo Challengevarit väldigt roligt. Just att tänka i bilder tycker jag om.
    kram!

 5. Härlig skyltkavalkad. Och jag gläds åt att den lilla julskyltningen på elskåpen fått stå intakta utan att förstöras. Det ger hopp om framtiden..
  Associationen mellan Ryska posten och hantverk hade jag lite svårt att få till. För mig är ryska posten en rolig lek, och ryssarna må vara bra på mycket, men de har inte något jättebra rykte som hantverkare, hihi.
  First Lady-skylten skulle passa ypperligt hos dig, håller fullständigt med dig!
  Kramen

  1. Tack! Och god fortsättning! Visst är det lilla jullandskapet på elskåpet fint. Och extra roligt att det fått vara intakt i år. Inger hopp.
   Minns också “ryska posten” som en lek när vi var barn. Men firman har funnits länge här i huvudstaden och nu utökat med hantverk.
   Maken tyckte också att “First Lady” skulle passa här. Ofta håller jag i tyglarna.
   Kram

  1. Visst är granits skylt bra. Ligger i träning för budskapet och är på god väg.
   “First Lady” gillar jag och här hemma säger maken att jag är det . Kan bero på brist på andra “ladoes”.
   (Var och letade efter de färgglada änderna du hade med. Men idag var de inte på plats.)

  1. Tack! Roligt att fundera i bilder med text på. Eller bilder kan ju i sig också vara en skylt.
   Önskar dig också en bra vecka och här har en del av julen idag förpassats till sin låda. Känns ganska skönt.
   Kram

 6. Snyggt skyltat igen! Allra bäst är nog fortfarande elskåpet. Fantastiskt – och väldigt roligt! – att det får stå kvar utan att några klåfingriga rackare är där och sabbar.

  Ha en fin start på veckan!

  1. Tackar!Elskåpet med sitt jullandskap har jag nu passerat varje dag och roligt att det i år fått stå intakt och glädja alla som passerar. Antar att det blir kvar till trettonhelgen. Och mot påsktider brukar det komma ett fint påsklandskap. Hoppas på det i år också.
   Här har lite ev det lilla juliga vi hade framme återgått till sin låda. Känns skönt med annat framme. Nu är julen över hos oss.
   Önskar dig en fin måndag.

 7. Härligt skyltning med en mängd fina bilder med härliga detaljer. Det går att titta närmare och utforska en hel del i dina foton. Härligt.
  Elskåpet så fint. Tänk vilket arbete som är nedlagt där.
  “Förenkla ditt liv, få tid att leva!. Det tycker jag om.
  Hoppas att du har det bra.
  Jag önskar dig en finfin fortsättning.
  Varm kram!

  1. Tack! Och visst är det roligt med detaljer. Jag är så förtjust i jullandskapet och stannar där nu varje dag. Detaljerna är verkligen fina. Så roligt att allt i år, hitintills, fått vara intakt.
   Visst är det en bra uppmaning att förenkla sitt liv. Jag försöker med det.
   Jag önskar dig också en god fortsättning och hoppas du haft fina juldagar.
   Varm kram

 8. Jag börjar med Granit som är en favoritaffär som ger mycket inspiration. 🙂
  First Lady var en tuff skylt. Det går nog ganska lätt att göra en egen. 😉
  Haha…Ryska Posten var ett udda namn på ett företag.
  Alltså, Lilla Hasselbacken…jag har för mig att vi har ätit där någon gång på 80-talet. 🙂 Det kändes så bekant. Men Handarbetets Vänner har jag missat.
  Roligt att det har kommit till fler detaljer i jullandskapet.
  Sista bilden är läcker med all belysning och så månen ovanför.

  1. Granit gillar jag också. Och visst är det bra att förenkla tillvaron.
   First Lady ticket jag passade bra och funderade på att ha skylten här hemma. Å andra sidan är jag numer den enda damen här hemma.
   Lilla Hasselbacken är trevligt och ett bra “slink in” ställe. Prisvärt också.
   Vad gäller jag och handarbeten eller det praktiska skulle tyvärr inte alla kurser som finns bidra till något. Men det har gått bra i livet ändå-
   Jullandskapet är så fint och extra roligt att det i år fått vara helt intakt. Så kul med fler saker som kommit till.
   Bor bra här vi vattnet med så fin belysning runt om. Och nu syns den extra bra.
   Önskar dig en fin vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *