Foto Resor utomlands

Högt upp i det blå- en svindlande känsla

“Den största faran för de flesta av oss är inte att vi siktar för högt och missar, utan vi siktar för lågt och träffar” . (Michelangelo) Högt är veckans temaord, ett ord att fritt tolka i bild och text, hos Sanna i Gemsweeklyphotochallenge . Där finns också fler tolkare av veckans ord.

Högt upp i det blå

-där befinner jag mig nu med veckans temaord.  Gärna i luften eller på väg till ett nytt resmål. I alla fall i tankarna. En svindlande känsla. Och jag är gärna på resande fot. I höst var nu ett par längre resor inplanerade, men de får skjutas upp till i vår. Min hy är lite trasslig och är under behandling och det begränsar min tillvaro ganska rejält. Så det gäller att tänka om. Det kunde ha varit värre. Helt klart.

Ansiktet är behandlat i omgångar tidigare, men är det delar av bröstkorgen som är aktuella.  Skönt på sitt sätt för såren syns inte. Men jag kan lova att de känns. Så att nu resa i tankarna och ta fram bilder från minnenas arkiv får bli en viss tröst.

Hur som finns ju den “spanska sommar/vinterstugan”  i Torrevieja inom räckhåll och dit kan jag alltid åka. Men nu var det liksom inte dit de tänkta resorna skulle gått. Men positiva tankar, humor, distans till tillvaron, fin stöttning runt mig och att få gnälla lite hjälper. Och visst  finns  det många trevligheter här hemma också. Högtflygande planer kan få ändras.

Högt upp i det blå. På väg hem från Thailand med Finnair.Här högt uppe i det blå. Soluppgång och på väg hem från Thailand i december 2016.

Högt över Mongoliet. Landskapet ser verkligen ut som en karta.

Högt över Mongoliet. Fantastiskt att se Mongoliet långt där nere.

Kina ligger mig varmt om hjärtat. Och det är mäktigt att så högt uppe på den mäktiga Kinesiska muren och blicka ut över ett fascinerande landskap.

Absolut njutbar utsikt. Mäktigt att stå på ett av världens underverk.

Tänk alla som fick sätta livet till när muren byggdes.

“En vän är någon jag kan tänka högt inför”.  Min väninna Eva kom till Peking och givetvis blev det vandring och övernattning på muren. (Vi sov dock inte under bar himmel…)

Min äldsta vän Eva och jag. Nästa år firar vår vänskap 50 år. Antar att det blir ett rejält firande..

 

“Om du vill hoppa högt, måste du först huka dig”. (Git Fronsdal)

Här tar jag ett hopp när jag ska över en flod i samband med en vandring på Kinesiska muren.

56 svar på ”Högt upp i det blå- en svindlande känsla”

 1. Tur att du är flexibel med tanke på dina ändrade planer för hösten/vintern. Bilden av ditt ansikte i det länkade inlägget var ju ganska skrämmande måste jag säga. Som du säger – under den här behandlingen syns inte såren, men efter jag sett bilden på ansiktet förstår jag att de känns – outch säger jag bara!!! Som du säger – det är ju varmt i Torrevieja också under hösten/vintern – , åtminstone betydligt varmare än här, så problemet löst!

  Vad gäller dina bilder till temat så kan jag bara säga att alla är riktiga höjdare. Gillar speciellt bilden från Mongoliet. Ser både ut som en Google Earth variant och som en gigantisk svart orm.

  1. Ja, flexibel är jag. Men visst känns det trist att jag dels har denna behandling som är seg, långvarig och gör väldigt ont plus lite sjukhusbesök som hör hit och dels inte kunna resa som vi tänkt. Men, nu är det så och då får jag förhååla mig till det. Och allt hade kunnat vara värre.
   Visst är även Torrevieja trevligt och klart varmare än här. Så problemet är löst och vi har ju alternativ.

   Bilderna är det ju “höjd i”. Och jag tänkte också så med bilden från Mongoliet. Plus att den ser ut som ett månlandskap.

  1. Jag brukar våga och är ganska bra på att utmana mina rädslor. Men här var jag inte ens oroad. (Men har tränat mig med katter som jag varit rädd för. Däremot inga problem med hästar och hundar…)

   Behandlingen pågår och den gör ont. Men det kommer nog något gott ur den. Har fem veckor kvar….

 2. Hej Ditte!
  Faran är också att man siktar för högt och blir missad…eller dissad…Eget ordspråk 🙂
  Tänker på hur du har det…då får jag också ont…När det var ansiktet, kommer du ihåg Vaxholm…
  Räkmackorna och din gamla lärare…hon kände igen dig trots “prickarna” i ansiktet…….Glömmer jag aldrig 😀
  Ha det så bra det bara går! Du är ju tuff, så tuff blir jag aldrig.
  Försiktiga kramar! P ♥♥

  1. God afton kära vän! Ditt ordspråk tyckte jag om. Talande! Och så sant!
   Jodå, jag minns så väl vår fina tur till Vaxholm. Detta får vi göra om i sommar.
   Och tänk min lärare från högstadiet som kände igen mig trots alla sår i ansiktet. Vi hade ju inte setts sedan 1965, alltså på drygt 50 år. Så roligt! Hon mindes dessutom mitt namn. Otroligt! Måtte ha satt starka spår där. Nejdå, ja var en god elev.

   Tuff är jag inte, men ganska stark. Och väldigt envis. Stort tack fina du för din omtanke.
   Tack för dina kramar. De värmer och på många sätt.
   B hälsar med kram.

  1. Tack! Vad bra att du är med mig i höjderna. Känns bra.
   Och jag gör mitt bästa för att ta vara på mig. En utmaning. Men jag gillar ju just utmaningar.
   Stor kram!

 3. Gillar ordspråket av Michelangelo. 🙂 Så häftigt att ha sovit på Kinesiska muren och ännu häftigare, är sista bilden på dig, högt upp i luften.

  1. Visst är Michelangelos ordspråk/citat bra.Tänkvärt!
   Kinesiska muren har vi besökt många gånger och vandrat långa sträckor. Bäst var det där muren inte var så “turistisk” och inte iordninggjord.
   Fantastiska minnen! Had ehoppats på en repris nu i höst. Men den får vänta. Och muren finns ju kvar.
   Att här i trakterna vid muren hänga här i selen är minnesvärt och jag har testat några gånger. Alltid med samma förtjusning.

  1. Tack! Och jag är ok, men ont har jag . Tröstar mig med att du kunde varit värre. Gör det bästa jag kan av det jag kan påverka. Men detta tar på hela kroppen.
   Kram!

 4. Men vilken känsla när du ensam åker i liften ,-))) Vilken vy!
  Kul med SÅ lång vänskap! Förstår att ni är rädda om den ,-)
  Du reser och far omkring, njuter, sikta högt är alltid bra ,) Michelangelo`s citat var bra ,-))
  Landskapet i Mongoliet ser verkligen udda ut, , fina bilder ,-)
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  1. Tack! Att sväva där var en hisnande och härlig känsla. Och jag har gjort det några gånger och tycket om det. Och visst är det fint med en lång vänskap.
   Rest har jag gjort hela mitt liv och jag hoppas på många fortsatta resor, även om de börjat avta. Har en del kvar på min lista dock.
   Ha det bar du också.
   Kram!

 5. Vilka kloka ord som du inleder ditt inlägg med. Lite synd att resorna inte blir av men det kunde varit mycket värre och man måste vara rädd om sig . Nu har ni något att se fram emot i vår si stället.

  Kram

  1. Tack!
   Och för min del kunde det ha varit betydligt värre och har så varit. Men det känns lite surt att det inte direkt tar slut. Behandligen gör ont men gör nytta. Påverkar hela kroppen.
   Vad gäller resorna är det trevligt att ha något att se fram emot under våren också. Helt klart! Och jag är flexibel…
   Kram!

 6. Svar: Förstår att du behöver piggas upp! Ska göra mitt bästa att hjälpa till där. För att “You deserve it because you are worth it”. Älskar denna slogan för l’Oréals produkter. KRAM!!!

  1. Jag tar emot alla uppigggningar med glädje. Och du hjälper verkligen till. Gläder mig alltid åt att titta in hos dig och läsa dina kommentarer.
   Och l´Oréals slogan är bra. Väldigt bra.
   Ktam och tack!

 7. Du är ju alltid positiv och har för det mesta lösningar på allt. Men jag förstår att det är trist att de planerade resorna får flyttas fram.
  Tänker på dig och hoppas du snart blir smärtfri!
  Många kramar!

  1. Jag försöker vara positiv, tillvaron blir enklare då. Men nu har jag rejält ont i såren och det positiva hamnar ibland i träda.
   Blir bra att åka till vårvintern också.Och Torrevieja finns ju alltid. INte så lång resa dit.
   Känner dina tankar och det gör mig glad.
   Stor kram!

 8. Vilken fin text och underbara bilder. Jag tycker att Mongoliet ser ut som ett silvrigt löv. Mycket vackert.
  Tråkigt att ni inte kommer iväg på era resor men då har ni något att se fram emot i vår istället.
  Kram

  1. Tack! Visst blev bilden över Mongoliet riktigt spännannde. Nu när jag tittade igen såg jag också det silvriga lövet.

   Ja, det kunde ju varit värre än att få skjuta på resorna. Och det blir bra till vårvintern också.
   Nu är det inte läge för att resa. Orken är liksom inte på topp och ont har jag.
   kram!

 9. Härliga bilder tagna i det blå.
  Tråkigt med dina hudproblem, det låter jobbigt. Som den härliga positiva Ditte du är så är du säkert på resande fot snart igen, högt i det blå,
  Kram

  1. Tack! Ja, bilderna är “tagna i det blå” och på lite olika platser, men i Asien.
   Just nu är jag inte direkt i “god form” för såren gör ont och kroppen är påverkad. Men jag tror ju att positiva tankar och att se möjligheterna gör det enklare, så jag försöker. Vissa dagar lyckas jag bättre och andra sämre.
   Och att resa långt om “formen” är dålig är ingen bra kombo. Men resmålen finns kvar.
   Kram och tack för uppmuntran. Behövs!

 10. Hoppas inte smärtan tar över för mkt 🙁 ja massa skoj o unika resmål som du bjuder på alltid så skoj att få följa med 🙂 önskar dig en fin dag kram

  1. Det är väldigt besvärande med smärtan och salvan påverkar hela kroppen och gör mig trött. mÅnga resor till olika länder har det blivit och mycket finns kvar att se och uppleva. Och en del platser återkommer jag till.
   Önskar dig också en bra dag.
   Kram!

 11. Vilket underbart citat – såå sant! Himla trist med hudskadorna, men det är klart, det mesta kan alltid vara värre, men ibland är det en klen tröst. Det är nog många som idag får betala för allt oförståndigt solande innan man visste bättre. Älskar flygbilden över Mongoliet, den bara späder på min idé att jag måste försöka ta mig dit någon gång.

  1. Tack! Visst är citatet bra!
   Hudskadorna är ju gamla synder från den tid då en inte visste hur skadlig solens brännande strålar kan vara och allra helst ihop med att man verkligen bränner sig. Och det har jag gjort mycket.

   Visst är bilden över Mongoliet häftig! Just här ser det ut som ett månlandskap. Har bara varit där en kortare “sväng” men skulle vilja se mycket mer. Ett spännande resmål är det.

 12. Men usch och fy att eländet är tillbaka! DUMMA!!! Inställda resor är såklart inte heller kul, men det gäller att vara rädd om och ta hand om sig själv i första hand, såklart.
  Stor KRAM!

  1. Ja- och med råge. Och jag har inget annat val än att klart ogilla läget och acceptera. Och resmålen finns ju kvar. Torrevieja likaså och dit är det lättare att ta sig när det blir dags.
   Kram och tack för omtanken.

  1. Tack! Och visst är det trevligt att vara lite “högt” ibland. Nu skulle humöret också behöva vara det.
   Kram!

 13. Många finsaker: härliga minnen att plocka fram, sanna vänner nära och bra-att-ha-kvar-saker med de resor som kommer när stunden känns bättre. Ta nu hand om dig ordentligt.
  Allt gott!
  Varm kram från Mia

  1. Att tänka på fina och trevliga händelser piggar upp och nu får jag acceptera hur det är. En resa är en ganska världslig sak men ändå väldigt trevlig. Hälsan är dock viktigare.
   Önskar dig också det bästa.
   Stor kram!

 14. Skönt i eländet att du har ditt sommartillhåll inom räckhåll oavsett. Jättetråkigt med dina “besvär”, men du är viktigare än någon resa. Våren kommer ganska snart och då kan du återuppta ert resande till andra destinationer. Vi har bokat en resa sent i maj och det är ett elände att man måste vara ute så tidigt om man ska få det man vill ha!
  Vår vinterresa går till samma ställe som alltid! Kram

  1. Jadå, visst är det fint och trevligt med “sommarnästet”. Och det är inte annat att göra än att acceptera läget.
   Kan tänka mig att ni tar er vinterresa till “paradiset”. Tyvärr blir det inte så för oss. Men jag följer ju med dig och med stor glädje.
   Vad spännande med er majresa! Och du vet att jag är både med och på.
   Nu vilar jag mig i form och tycker lite synd om mig själv. Men bara lite….
   Kram!

 15. Gomorron!
  Vilka resor och fantastiska bilder du har att plocka fram och minnas.
  Så synd att ni inte kommer iväg på er planerade resa, men hälsan går före allt .
  Usch vilket väder det är just nu! Längtan till sommarstugan blir större sådana här dagar.
  Många kramar till Er båda/A-K

  1. Nu känns det extra bra att plocka fram dessa för någon långresa nu blir det ju tyvärr inte. Men vi har ju den spanska sommarstugan att tillgå och dit är det ju inte så långt. Visst går hälsan före.
   Jag orkar inte göra så mycket just nu, vilket är trist. Men jag ska väl snart vara piggare.
   Kramar till dig från oss.

 16. Jag är djupt imponerad av dina äventyr. Även din positiva attityd till livet. Ibland får man ge vika för vissa val i livet. Hälsan får givetvis komma på första plats. Lycka till med din behandling och ta hand om dig. Tänk vad solen kan ställa till det.
  Jag njuter av dina bilder från Kina och muren hade jag gärna velat bestiga någon gång i framtiden. Härligt att blicka tillbaka?Kram

  1. Att vara positiv gör saker och ting bra mycket enklare. Och visst får en ge vika ibland. Jag kämpar på och har ont men det ska väl bli bättre.
   Förr visste en ju inte hur skadlig solen var och jag har ju bränt mig en hel del i barn och ungdomen. Jag var ljus och ville så gärna bli vackert brun.
   Kina och vår tid där ger mig alltid positiva vibbar och nära till skratt. Och att blicka tillbaka är trevligt, men det är framtiden som gäller.
   Kram!

 17. Du har en bra inställning till livet och visst måste man tänka framåt när det är som sämst?
  Vill även nämna att du tolkade utmärkt veckans tema ord ?Kram

  1. Stort tack!
   Jag försöker att vara positiv och se möjligheter och oftast lyckas jag med det.
   Tack för fina ord och omtanken.
   Kram!

  1. Tusen tack! Och visst är det trevligt att resa vare sig det är inom sitt eget land, ett grannland eller lite längre.

  1. Tack och tack för din omtanke. Ont har jag men det är ju övergående. Och förhoppningsvis hjälper behandlingen.
   Kram, försiktiga…

 18. Vackra höjdiga bilder och fina ordspråk!
  Att du vågade hänga där i bärselen över floden var strongt! Det är mer än vad jag hade gjort!
  Kram Karin

  1. Tack! Känslan av att hänga där var ganska skön och jag gjorde det högst frivilligt. Hann dessutom se på utsikten.
   Men jag har full förståelse för de som väljer att gå ner. Vackert det också.
   Kram!

 19. Härliga bilder … ojojoj … du är en riktig tuffing du! Så trist med dina hudproblem och tråkigt med inställda resor, men viktigast är hälsan och att ta hand om sig när det behövs.
  Kram

  1. Tack! Vet inte om jag är så tuff, men detta är något jag måste. Hudproblemen är trista och det är alltför mycket solande förr som bidragit-
   Och inställda resor är ju en ganska världslig sak, men ändå trist. Jag hade verkligen längtat. Men det kommer en vår. Hälsan är viktigast.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *