Foto

Hjälpa – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

Hjälpa är ordet  att tolka i Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge.  Utmaningen i sig går ut på att med en eller fler bilder, kanske också med text, tolka det angivna ordet. De orden vi i år  fått att tolka är verb och det är fritt fram för egna funderingar och tolkningar. Och alla som vill är välkomna att vara med. (På hemsidan, länk ovan, finns temaorden angivna veckovis för hela året.)

Vad gäller bilderna så är några gårdagsfärska och några från arkivet.

En fyr kan kan vara många till hjälp och varna för grund eller vara behjälplig med att kontrollera en geografisk position. Här är fyren på Söderarm som finns på gränsen mot Ålands hav i Stockholms norra skärgård.

Hjälpa

kan man göra på många olika sätt och även många olika betydelser/synonymer  av ordet finns.

Stockholm. Södermalm. Hammarbyslussen. Här finns en sjöräddningsstation där man ofta får rycka ut för att hjälpa de som på sjön råkat ut öfr olyckor. Helt nära där vi bor på Södermalm i Stockholm, vid Hammarbyslussen, finns en Sjöräddningsstation som har till uppgift att hjälpa de som är på sjön om olyckan är framme. Och det är ofta de får rycka ut.

Stockholm. Södermalm. Sjöräddningen har ryckt ut för att hjälpa en fritidsbåt Här har Sjöräddningen som fått rycka ut för att hjälpa en fritidsbåt i Hammarbykanalen.

Hjälmare kanal. Och här finns det slussar som är manuella och då behövs det hjälp för att klara av den saken.

Hjälmare kanal. Ett tungt jobb att hjälpa till med att öppna slussportarne. Att hjälpa till med att öppna slussportarna för hand är tungt och kräver god armstyrka. 

Visst kan det vara fint att få hjälp med att ta sig fram. Äldsta barnbarnet agerar motor.

 

Liknande skyltar har jag den senaste tiden sett i flera olika klädesbutiker. Ett gott initiativ för att hjälpa. Här lämnas klädena vidare till Stadsmissionen.

En toalett, här i Kungsträdgården i Stockholm, kan vara till hjälp om nöden tränger på.

Mer hjälp.

En ambulans kan vara till god hjälp i många olika situationer.

 

Stockholm. Kungsträdgården. En vaccinationsbuss sok borde kunna hjälpa fler att snabbt bli vaccinerade.I Kungsträdgården såg jag i går att man hade en vaccinationsbuss för att snabbt kunna hjälpa fler att bli vaccinerade.

Stor hjälper liten. Fint med en hjälpande hand.

Titta gärna in här för att se fler av veckans tolkningar.

 

38 svar på ”Hjälpa – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge”

 1. Snygg och varierad tolkning som vanligt här hos dig!

  Såna där manuella slussar har vi tagit oss igenom både på engelska och franska kanaler. Vi har inte behövt hjälp själva då eftersom vi alltid varit 4 – 6 personer ombord på båten. Fast en gång fick vi rycka in och hjälpa ett par, dom båda klarade själva slussningen själva, men man var tvungen att samtidigt sitta på en balk för att hålla upp en fällbro. Då var dom en man/kvinna kort 😀

  Ha en fin dag!

  1. Tackar! Lite knepigt för det finns ju mängder av associationer till ordet och det har ju också många olika betydelser.
   Manuella slussar har vi också upplevt både i Sverige och utomlands. Ibland har vi vevat själva men ibland, som på Göta kanal och hJälmare kanal, brukar det finnas personal med om man kommer med en passagerarbåt. Men på Göta kanal har jag vevat när vi passerat med en fritidsbåt.
   Önskar dig också en fin dag.
   Här blir det en tur ut i skärgården idag.

  1. Tack! Den här gången tyckte jag det var lite knepigt just för att ordet hjälpa har så många betydelser. Dock är det ju positivt laddat. Och en del betydelser av ordet är svåra att tolka med bilder.
   Kram

  1. Tack! Tyckte det var lite knepigt denna gång för tankarna kring ordet var många men det gäller ju att också begränsa sig.
   Har haft en fantastisk dag i fina Vaxholm och nu är det balkongen som gäller.
   Önskar dig också en fin fortsatt tisdag.
   Kram

 2. Vad trevligt att se Sjöräddningsbåten Rebecka af Odd Fellow.
  Vi var många loger i Sverige som bidrog till den och några fler som jag inte exakt kommer ihåg var de finns i för sjöar.

  1. Sjöräddningsbåten Rebecka af Odd Fellow arbetar hårt och gör stor nytta. Många utryýckningar blir det. Sjöräddningen gör verkligen ett fantasstiskt arbete och väldans bra att ni stöttat.
   Kram!

 3. Vad fint med en hjälpande hand! Snyggt fixad tolkning!
  Min äldste son sommarjobbade några år i rad i Håverud som slussvakt. Han fick hjälpa många.
  Söt bild på barnbarnen, som går hand i hand.
  Önskar dig en fin kväll.
  Stor kram!

  1. Tack! Hjälpande händer är fint där de förekommer och det gör de ju ganska ofta tycker jag.
   Visst kan det vara tungt att öppna slussar för hand så jag kan tänka mig att sonen fick extra god styrka i hela kroppen.
   Barnbarnen går fortfarande ofta hand i hand och så fint att se. Bilden är några år men det ser liknande ut idag.
   Njuter nu en stund på balkongen efter en dag på sjön och i Vaxholm.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Stor kram

 4. Skönt att det finns hjälp att få då man har behov av en hjälpande hand! Det är också skönt att själv ställa upp och hjälpa till när man kan det. Som alltid har du gjort en bra tolkning av veckans ord ! Sista bilden värmer i hjärtat!
  Ha det gott!

  1. Tack! Visst är det bra att hjälpas åt. Och både att ta emot en utsträckt hand och även ge en är värdefullt. Sista bilden tycker jag också om. DEn är ett par år gammal men killarna stöttar och hjälper fortfarande varandra och det är fint att se.
   Ha det gott du också.

 5. Men så fint inlägg och dina tolkningar är så roliga 🙂 aj det var skoj att se staden men jag mådde inte så bra men vi var ute o tittade runt maken känner ju till det relativt bra o bra hotell med 🙂 ha det gott kram

  1. Tack! Roligt att läsa ditt inlägg från Stockholm och e del hann ni ju se och uppleva.Men att vara i en storstad kräver oftast att man är pigg.Stockholm har så mycket.
   Visst är det skönt med ett bra hotell och jag passerade det igår. Ja, jag passerade det hotell ni bodde på igår.
   Ha det bra du också och hoppas förkylningen är bättre.
   Kram

 6. Fina tolkningar. Och så många hjälpare du fann. Tänk att det ska vara så svårt att e om hjälp. “Bra karl reder sig själv” Det är nog mitt motto… fast jag önskar att det inte vore. Kram!

  1. Tack! Jag har blivit bättre med ökad ålder att be om hjälp men har alltid för egen del sträckt ut en hjälpande hand.
   Kram

 7. Sista bilden med Max och William är ju sååå varm och charmig.
  Du har Sjöräddningen med och jag tog Räddningstjänsten – lite samma tänk där:-)
  Den där toaletten ser bra ut utifrån. De flesta offentliga toaletterna i Stockholm innerstad ser ju ut så. Har bara använt den vid Östra Station en gång. Lovar att det var första och absolut sista gången. Sanitär olägenhet var bara förnamnet där.
  Klädesåtervinningen är ju helt suverän! Å Covid-bussarna har ju uppmärksammats i lokalnyheterna. Kul att du “levererar” ett bildbevis:-)

  1. Den bilden är jag också förtjust i . Den värmen finns killarna emellan även idag. Men de kan bråka också…
   Tänkte också på att vi båda var inne på “räddningstjänster” Jag använder inte offentliga toaletter utan har hotellen i sikte. Men bra att de finns.
   Har sett att klädåtervinning finns i flera butiker och tycker det är ett gott initiativ. Brukar också lämna en del från oss till Klara kyrka som delar vidare.
   Visst är Covidbussarna bra och man når nog fler på detta sätt eftersom det är enkelt.

  1. Tack! Jag tycker också att sista bilden är så fin. Nu är barnbarnen några år äldre men fortfarande lika fina och hjälpsamma- Jag tycker det är roligt att fundera på bild och ord. Och just ordet “hjälpa” kan ha så många varianter.Roligt att se och läsa andras tolkningar är det ju också-

 8. Snygg och varierad tolkning hos dig precis som vanligt och passade bilder. En hjälpande hand kan alltid kännas gott att få eller ge när det behövs.

  Kram och god kväll!

  1. Tack! Det finns ju så mycket som man kan förknippa med “hjälpa” men sedan vill det till att hitta bilder också. Och visst är en hjälpande hand fint och även att ge en hjälpande hand-
   Kram!

 9. Ja, hjälpa kan verkligen betyda mycket! Snyggt tolkat på temat. Och ser direkt att jag måste rensa ut kläder och ge till stadsmissionen, så bra! Fint med barnbarnen som hjälper varandra.
  Må så gott!
  Kram

  1. Tack! Och visst är ordet hjälpa omfattande och på olika sätt. Men det har en positiv klang.
   Barnbarnen hjälper ofta varandra och det är fint att se. Men visst bråkar de också….
   Kram!

 10. Jösses så mycket hjälp här fanns att få!!! Imponerande!
  Det där med att lämna textilkräp till återvinning, det är ju faktiskt jättebra. När det inte är sånt som går att använda som kläder, alltså, för sånt tar jag till Myrorna/Stadsmissionen.

  1. Ser man sig omkring så konstaterade jag att finns det mycket hjälp att få och ge. Jag lämnar gärna till Stadsmissionen och till Klara kyrka som jag tycker bedriver en väldigt bra verksamhet. Men bra att man även kan lämna in kläder i butiker som sedan lämnas vidare till Stadsmissionen. Har sett dessa skyltar i flera olika butikskedjor.

 11. Hjälp så många fina bilder till temaordet! Gulligast var förstås barnbarnen och att se barn hjälpa varandra får alltid hjärtat att banka lite extra.
  Kram

  1. Tack! Visst är barnbarnen fina! Och en hjälpande hand kan vara fint att få för oss alla. Även att ge en hjälpande hand känns bra.
   Kram

 12. Kul bilder på sjöräddningen, sen fick du med den verkliga räddaren i nöden, den offentliga toaletten. Lämna in gamla kläder är ett bra initiativ, men jag verkar bara köpa kläder jag gillar så dom blir utslitna.

  1. Visst är det bra att det kan finnas hjälp att få och det på olika sätt.
   Och att hjälpa andra och lämna bort kläder man inte behöver är ett gott initiativ. Men jag är nog ganska lik dig här. Dock har det blivit ett och atta felköp som hamnat hos Stadsmissionen eller Klara kyrka.

 13. Har en del vänner som ofta är ute i skärgården och hjälper till med sjöräddning och annat, sjöräddningssällskapet, ideell verksamhet om jag förstått rätt.
  Bra att det finns, är nog så knepigt att hamna i sjönöd ju.
  Stadsmissionen arbetade jag för ideellt en tid för många år sedan, de gör verkligen skillnad för många människor, gott att det finns.

  Ha det bäst nu Ditte.

  1. Sjöräddningssällskapet är en ideell verksamhet som gör stor nytta och har räddat många människors liv.Vi är ständiga medlemmar sedan många år tillbaka. Har haft båt i omgångar och maken är i princip född på sjön.
   Stadsmissionen verksamhet stöttar jag gärna och där vet man att kläder hamnar rätt.
   Önskar dig en fin onsdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *