Torrevieja

Hemmadag i Torrevieja – Och en del praktiskt att ordna med

Gårdagen blev i stort sett en hemmadag här i Torrevieja och en del praktiska göromål fanns på dagordningen. Vi avstod morgonpromenaden och tog oss an det praktiska. Lika bra att få det gjort innan både sol och värme nådde uteplatsen. För egen del är jag en bra arbetsledare men har mindre talanger vad gäller det praktiska. Jo, att se vad som behöver bli gjort är jag riktigt bra på. Men hur det ska ske brukar jag inte direkt lägga mig i. Om jag inte blir tillfrågad

Kan sakna de svenska sommarblomstren men en nyutslagen hibiskus är också vacker.

En hemmadag

hör inte till vanligheterna vare sig här i Torrevieja eller i Stockholm. Här blir det oftast en rejäl promenad på morgonen strax efter klockan åtta och en runda senare på kvällen när det blivit något svalare. (Ibland har nu kvällsrundan utgått eftersom det är EM i fotboll och en del matcher spelas kvällstid)

I går tog vi oss an att måla muren bakom vår passionsplomma. Växten måste ner och det var ett pyssel av den högre skolan att räta ut alla grenar som trasslat in sig i varandra. Tyvärr blev en del av dem arbetsskadade och kunde inte återanvändas. Vi fick lägga ut revorna på terrassen och är ganska säker på att det inte var uppskattat.

Torrevieja. Helladag med bl.a målning av muren och ansning av passionsblomman. Hemmadag med bl.a. målning och ansning av passionsblomman. (Passionsblomman är den taniga växten som vi nu  efter målningen placerat tillbaka på muren.) Även penningblomman i hörnan fick en ny design. Men den behöver nog en omgång till)

En bild av en passionsblomma som just slagit ut. (Bilden tagen tagen med “makro”.)

När jag nu var i farten som arbetsledare och hade lite tid till förfogande tittade jag in till grannen, klättrade på en stege, för att se hur  det var på citronfronten. Och det såg lovande ut och tre stycken fick jag med mig ner. (Jodå, vi är varmt välkomna att plocka dem)

Citroner är användbara till mycket. Och dessa är då helt närproducerade.

Vad gäller växter som vi har måste de vara av den tåliga sorten som klarar sig längre tider utan vatten. Så förutom passionsblomman och hibiskusen som nu är nästan som en buske har vi några gröna marktäckande varianter. Vet inte vad de heter men tåliga är de och blommar gör de också.

 Denna “marktäckare”, en hjärtreva, har jag plockat nere vid havet. Den fick sig också en ansning denna hemmadag. Jättekul att den trivs bra hos oss, trots att det är en bit från havet.

Utanför grindarna

ska munskyddet på. Puh i värmen.  Detta är inga rekommendationer utan så är det.  Men ser jag ingen så fuskar jag och drar ner det så att jag kan andas. Många som gör det. För att munskydden ska vara effektiva ska de bytas varannan timme och här borde det vara än oftare med tanke på fukten som samlas i dem när det är +28 i skuggan och dessutom fuktigt.

Torrevieja. DEt blev en sväng ut även denna hemmadag. Med munskydd på. Det blev en sväng ut  även denna hemmadag och munskyddet är på.Som det ska sitta. 

Vi började på den stora “Chinobutiken” helt nära oss. Här finns mycket av det mesta. Vi skulle ha några kontakter, en “timer”, myggspiraler och några penslar. Ett snabbt besök.

Men sedan fastnade jag vid, eller snarare i, den här gungan

 

Riktigt bekväm och jag kom lätt både i och ur.

Rejäl upphängningsanordning var det också. Men ett krux. Den skulle inte få plats på vår uteplats. Jo, i och för sig men knepigt att då där kunna röra sig i övrigt.

Vi lämnade “Kinabutiken” och gick vidare till järnaffären/byggvaruhuset. Jag hade fått en idé om en hylla och hyllan är nu i projekteringsfasen. Ja, inte av mig.

Torrevieja. En hemmadag kan innebära mycket. Även besök i ett byggvaruhus. En hemmadag kan ju innebära en hel del. Även ett besök i ett byggvaruhus.

 

32 svar på ”Hemmadag i Torrevieja – Och en del praktiskt att ordna med”

 1. Smidigt att få ordning på växterna för även om de inte kräver mycket vatten så behöver man hålla efter dem. Gungan såg väldigt skön ut men också ganska så stor så den är nog inte helt lättplacerad på en mindre terrass. Provsitta är dock aldrig fel 😉

  Kram och god onsdag!

  1. Visst finns det en hel del hemmafix att ta tag i och som arbetsledare är jag effektiv. Kan möjligen bero på att maken som jag vägleder är väldigt följsam. “Passionen” ser ok ut men jag fick ta bort ett par torkade blad.
   Fick inse att uteplatsen inte är i den storlek där gungan passade bäst. Men säkert passar den hos någon annan.
   Önskar dig också en bra onsdag.
   Kram

 2. Hej Ditte!
  Verkar vara lite för varmt för min smak 🙂 Roligt att se passionsblomman och den gamla penningen också…Den med dom små röda blommorna heter hjärtreva. Lättodlad men lite ful kan den bli om man vattnar för mycket. Bara att stoppa ner en stjälk i jorden så slår det rot och växer. Bra om det fattas lite här och där.
  Nu snackar dom om vaccinpass på TV…Och läser att Spanien inte är orolig för Indienvarianten men däremot Sverige ovanligt nog…Jaja det blir som det blir 🙂
  Ha det bra och var rädda om er! Kram P ♥♥

  1. Håller med dig. För varmt för mig också men vi har hittat bra rutiner nu att komma ut på morgonen och senare på kvällen. Men har vi någon “aktivitet” tar vi oss ut andra tider och håller oss i skuggan så gott det går. Passionsblomman håller sig i form och har nu fått lite ansning. Och penningblomman trivs den också. Aha, är denna röda hjärtreva. Tack! Då vet jag. Tålig är den också. Har läst om Indienvarianten men har man två doser så verkar den inte slå till så hårt. Många britter kommer ju till Spanien och det är ju i GB många fall finns. Men Spanien verkar ha specialavtal med britterna så vad som händer återstår ju att se. Tycker människor här är bra på att hålla avstånd och såg idag på Cura att många gjort egna rutor. Bra så.
   Vi är försiktiga och har det bra. Dock varmt.
   Tankar till dig och stor kram. Ha det så bra du kan.

   1. Förstår att det blir en del att fixa med när ni kommer dit och fint blir det. Vacker bild på passionsblomman. Härligt med citroner så där. Har du testat att lägga in/ saltade citroner? Vi fick lite citron på pizzan vi åt på Fotografiska . Vilket var väldigt gott, så jag tänkte testa att lägga in.
    Ha det fortsatt fint/Yvonne

    1. Lite att ordna med blir det och nu var det ju länge sedan vi var här så en del extra blir det- Passionsblomman har klarta sig bra och nu har vi gallrat ut lite. Men den växer snabbt. Den har fortfarande knoppar som jag hoppas ska bli till blommor. Spännande med salta/inlagda citroner. Ska absolut testa. Hade inte alls hört om detta-
     Ha det bra du också.

     1. Uteplatsen här är liten men en del underhållningsjobb finns. Nu har passionsblomman blivit ansad och ser ut att ha knopparna kvar. Hoppas de slår ut. Hoppas också att hibiskusen inte ska tappa sina knoppar. Händer lätt.
      Vi ger oss ut en sväng varje dag men helst morgon och kväll när det är svalare. Och vi fuskar med munskyddet när det är tomt på gatorna där vi går.
      Önskar dig också en trevlig torsdag. Har förstått att värmen är på väg nu mot Sverige.

  2. Den gungan i skuggan en varm dag! Förstår att den kräver en hel del utrymme!
   Passionsblommor var på modet här hemma för många år sedan. Inomhus.Har en svag aning om att jag drivit upp från frön.
   Inget man klarade att övervintra i torr och mörk inomhusvinter.
   Vackra blommor! Väldigt speciella.
   Ha det gott i värmen. Vi ska tydligen också få rejält av den varan under de närmaste dagarna. Kram!

   1. Fastnade genast för gungan och den var så skön att sitta i. Men tyvärr är vår uteplats för liten. Den skulle ta upp 1/3 .
    Jag köpte passionsblommman för många år sedan och även fast vi försökte få bort den återkom den. Anledningen till att vi inte ville ha den kvar var just vattningsbestyr. Men den klarar sig bra långa tider även utan vatten har vi lärt oss. Kul är att vänner fått skott som också tagit sig och fått blommor.
    Varmt har vi och tursamt nog finns det skygga. Tar del av den-
    Ha det fint du också.
    Kram

 3. Gott att fixa lite i trädgården!
  Den där stora gungan ser skön ut, har sett en sådan, och den tar helt klart stor plats.
  Soligt och fint här också och nu kommer värmeböljan.
  Stor kram!

  1. Vår uteplats är ju ganska liten men växterna behöver omvårdnad och även annat- Passionsblomman vårdar vi extra ömt och den är ju så vacker. GUngan var verkligen skön men vår uteplats är för liten. Bara att inse.
   Önskar dig fortsatt fina dagar. Ja, här behövs ingen värmebölja. Vi har +28-+30 så skuggan känns bäst-
   Stor kram

 4. Fint ha blommor som klarar sig hyfsat när ni inte är på plats.
  Vet inte hur de mår som jag har på baksidan i Thailand….vår “städdam” vattnar??
  Här hemma måste jag vattna två gånger om dagen ifall det är varmt.
  Härligt med citronerna, kunna plocka direkt från trädet.
  Gällande vissa typer av hemmafix passar jag också bäst som arbetsledare!!

  1. Vi är förvånade att de klarar sig så bra. Vänner tittar förbi ibland och tittar till huset och blommorna men de är ju också i Sverige ibland. Men passionsblomman, hibiskusen och hjärtrevan har klarat sig bra.
   Hemma i Stockholm har vi söderläge på balkongen och mycket vattning krävs. Så nu har min ena dotter växterna så de får god omvårdnad.
   Förstår att du kan få vattna ett par gånger om dagen ibland. Jag också.
   Jag använder en hel del citron i matlagningen och i olika drinkar så det är perfekt att vi får plocka.
   Kul att du också passar bra som arbetsledare.

 5. Även en hemmadag är ju en dag när man är i spanien, bra att ladda batterierna ibland kan jag tycka och bara njuta av hemmamiljön, det går ju det också.
  Svårt med munskydd i värmen förstår jag, är illa nog här känner jag och fuskar lite jag med om ingen är i närheten.
  Fast här är det ju nästan inga som använder det längre i kollektivtrafiken, vi är bara några få som envisas med att följa rekommendationerna.

  Tillönskar dig en fin kväll nu denna onsdag. 🙂

  1. Jadå, vi har ju ett litet hus med uteplats och blommor och detta kräver lite omvårdnad. Maken är bra på det praktiska och jag fungerar bra som arbetsledare.
   Ut och promenera gör vi oftast morgon och/eller kväll när det är svalare. Detta med munskydd är hett som attan och svårt att andas genom det. Så möter Vi ingen har vi det på hakan. Hemma har jag bara använt munskydd om jag åkt kommunalt.
   Sitter ute med myggspiralen tänd och det är fortfarande +27 när klockan snart är 21.
   Önskar dig också en fin kväll.

  1. Absolut värt att balansera på stegen och plocka dem. Grannarna är inte här just nu så då blir det staketvägen via stege. Jag använder gärna citroner i matlagningen och dessa är extra goda. Även till drinkar fungerar de bra.

 6. Lite samma slags pyssel hos dig som hos mig när jag nu sett lite vad som fattas och vad som behöver anförskaffas. Fast att få hem allt utan bil är en konst. Ikea dissade jag helt, smågrejer för 500 kronor kostade 500 i leverans, inte en chans.
  Tack o lov har jag inte direkt bråttom med någonting, så det får bli när det passar sig.
  Kram

  1. Förstår att du har en hel del att stå i men som du skriver har du ju ingen brådska. Vet ju hur det är att inte ha bil man får tänka i nya banor. Har ju tur hemma för dottern fick vår bil och brukar finnas till hands när vi behöver hjälp. Men här i Torrevieja har vi förr tagit den kommunala bussen till IKEA 7 mil bort och fått med oss en del hem. Och större saker har de skickat men till den facila kostnaden av 20 euro. Annars har vi det mesta i stan och här kostar möbler inget att få hemlevererade.
   Önskar dig det bästa och ta den tid på dig som du behöver.
   Kram

 7. Så mysigt att vara på plats. Man vill ju gärna se till hus och växter. Era växter verkar ändå klarat sig bra.
  Vår tomt i Italien har inte haft det lätt, efter fem års boende i Thailand och sedan pandemin är den lämnad till sitt öde. Kryddväxterna verkar klara dig utan tillsyn, även vissa palmer, agave, lavendel och blyblomna, för övrigt är det tufft.

  1. Visst är det fint att vara här och ta oss en titt. För mig är det egentligen alltför varmt nu. Men så får det bli i år. Annars är vi sällan här sommartid. Men i år är ju ett år som inte är som det brukar vara. Stora delar av förra året också.
   Förstår att er tomt inte haft det så lätt men ni får nog fart på den.
   Förstår att ni längtar.

 8. Passionsblomman är ju såååå vacker:-) Smart av dig att vara supervisor och arbetsledare. Den rollen trivs jag också bäst med, men just målning gillar jag. Det enda hantverket jag faktiskt är/var rätt så bra på, bortsett från förarbetet då såklart.
  Så fint det blev med “ansningen” av blommorna, vilken skillnad. Hoppas plantorna tar inte illa upp att de “stympats”;-)
  Det där hängande ägget väckte lite habegär här måste jag säga. Och det skulle absolut få plats på balkongen. Det ska jag fundera på…

  PS. Vi har likadana frisyrer igen. Klippte mig i måndags och förutom färgen har vi samma stuk på håret:-) DS.

  1. Visst är passionsblomman fin! Och roligt att den har överlevt trots att vi försökte ta livet av den för många år sedan. Envis är den. Det praktiska, förutom när det kommer till matlagning, är inte min bästa gren. Men jag har många idéer och maken är bra på att genomföra dem och som arbetsledare är jag riktigt bra. Har ju jobbat en del som det under årens lopp. Jag har haft samtal med blommorna idag och vattnat extra så jag hoppas och tror att de nu är beredda att gå vidare.
   Visst är gungan läcker. Ska jag ha den här så ryker solsängen och det är inte så lyckat. Men jag har en annan tanke också. Måste bara mäta lite och förankra idén.
   Kul att du blev sugen på den- Skulle ju säkert passa på din balkong.
   Har ju upptäckt att vi ibland är inne på liknande tankegångar i mycket. Och alltså även var gäller frisyr. Roligt det också.

  1. Maken tycker det är roligt och är en fena vad gäller allt praktiskt vad det än vara månde. Även bakning, tvätt , strykning m.m. gör han suveränt. Även matlagning. Men där brukar jag ta över. Att vara arbetsledare har jag varit sedan jag var ung så takterna sitter i och erfarenheten. Och idéer skanas inte.
   Hängkorgstolen föll jag verkligen för så jag ska mäta på nytt. Men tyvärr är uteplatsen inte så stor. Har bord, stolar och en solsäng här också.
   Men kanske.Ett bra pris också; 150 euro.

 9. Så fint att din man lyssnar på dej som arbetsledare, och ni fick grejer gjorda! Synd att inte gungan får plats hos er, den såg skön ut, men man ska ha plats också. Varmt har ni i Torrevieja, jobbigt med munskyddet som måste vara på när man är ute förstår jag, borde väl tas bort snart?
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

  1. Maken är bra på det praktiska och jag på att arbetsleda så det brukar fungera bra med samarbeten.
   Tyvärr räcker not inte uteplatsen till för gungan men jag ska göra en ny mätning och se.
   Vi är ju sällan här sommartid men i år blev det ett undantag och det är stundtals alltför varmt för mig. Men det finns skugga. Munskydden är jobbiga och blir genast fuktiga. Och finns inga människor på gatan där vi går eller i närheten fuskar vi. Ser att det är många som gör det Men ska det nu vara så är det bara att ordna i sig. Här är inte munskydd rekommendationer.
   Ha det fint du också.
   Kram

 10. Hemmapyssel är nödvändigt ibland och väldigt skönt när det är avklarat och man kan klappa sig själv på axeln för en väl genomförd dokumentation och handräckning 😉
  Munskydden är hemska! Jag hör också till dom fuskandes skara. Det är ju bara löjligt att ha dom uppdragna och få andnöd när det inte finns en människa i närheten…

  Ha det gott!

  1. Det var ju ett bra tag sedan vi var här så lite praktiska göromål var det. Bra att beta av lite i taget. Jag är bra som arbetsledare och Bosse är en fena på det praktiska. Bra kombo!
   Undrar dagligen varför munskydden ska vara på när det är folktomt. Visst fuskar jag lite men accepterar att man bestämt att det ska vara så.
   Ha det fint ni också.

 11. Värme och munskydd, låter jobbigt, men så är det ibland. Jag tror att jag kanske får uppleva detta snart.
  Vad härligt att ha tid att bara fixa och greja, sådant behövs också.
  Älskar att titta och shoppa på Chinos, de har så bra och billigt bomullsgarn.

  1. Verkligen. Och många fuskar när man är ensam på en gata. Läste just idag att det i varje fall här i trakten finns förslag på att munskydden utomhus ska avvecklas från 26 juni. Men inget är bestämt. hörde också att man här på spanska nyheterna att man var orolig för den deltavariant av Covid som fanns i GB. Men förstod inte allt-
   Dessa “Chinos” har mycket av det mesta och det är alltid roligt att titta in här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *