Stockholm

Hemma -Viss omväxling och ett lyckat besök.

Så gott som dagligen ger jag mig ut på en promenad och ibland kan det bli två. Och både tiden jag är ute och den, eller de rundor  jag tar, varierar en del med både väder, dagsform och humör. Gårdagen kom jag i stort sett att tillbringa hemma men det blev en kortare sväng  ut och det på morgonen. Solen kämpade visserligen för att ta sig upp men var inte synlig någon längre tid.  Å andra sidan jobbade den rejält i tisdags då den var i lysande skick och fullt synlig hela dagen.

Hemma

och jag startar morgonen med en promenad längs kajen. Och det strax efter klockan 9. Ganska ovanligt för att vara mig. Men nu blev det så. Mer om området här, Norra Hammarbyhamnen eller som man också säger Norra Hammarbykajen, som i sig är gammalt, har jag berättat om här.

Stockholm. Södermalm. Jag tittar här hemma ut genom fönstren och ser solen försöka ta sig upp. Redo för en promenad. Jag tittar ut genom fönstret hemma. Klockan är strax efter 9 och solen gör ett tappert försök att ta sig upp mellan husen i Hammarby Sjöstad

Jag tittade efter de hägrar som ibland gör ett besök här i kanalen men kunde inte se dem. Däremot såg jag  ett gäng sothöns komma simmandes genom Hammarbyslussen.

Ofta blir det en promenad förbi Hammarbyslussen och sedan längs Årstaviken, Mälarens vatten och ofta uppe i koloniområdena.  Och här är lika vackert alla årstider.

Nu blev det en sväng på 45 minuter längs kajen fram och tillbaka  och när jag var hemma igen stannade jag till för att se hur bolaget  PEAB rensar i Hammarbykanalen. Riktigt vad de gör har jag inte helt kläm på men det kan vara inför det nya tunnelbanebygget som är igång. Den “Blå linjen” ska förlängas från Kungsträdgården till Nacka, via Södermalm och Hammarby Sjöstad. Ett jobb som kommer att ta många år. Antar att jag inte hinner uppleva när det hela är klart.

Stockholm. Södemalm. Jobb på gång hemma i Hammarbykanalen. Kanske är det inför byggandet av den nya tunnelbanelinjen till Nacka. Jobb på gång av PEAB hemma i kanalen. Grus/lera tas upp och hamnar på pråmen till vänster och på flotten till höger lägger grävskopan alla däck som också kommer med upp. 

Några däck plockas upp mellan varven med lera och grus

Jobbet övervakas noga.

Jag lämnar kajen

och går hem. Och ett par timmar senare har antalet upplockade däck växt betydligt. Man kan ju undra hur de ens hamnat i kanalen.

Stockholm. Södermalm. Hemma i lägenheten har jag god utsikt och kan fortsätta att följa jobbet i kanalen. Hemma i lägenheten följer jag jobbet genom fönstren. Hela “ekipaget” flyttar sig då och då det är intressant att se vad som händer.

Lyckat Hembesök

Promenaden gjorde gott även om den inte blev så lång. Tidigt på eftermiddagen väntade jag hembesök av en arbetsterapeut från Södermalms Rehab.Mina tilltagande ryggbesvär begränsar mig mer och mer, och trots att jag gör tappra försök att an och avpassa min tillvaro så är det knepigt. Jag vill få vardagen att fungera så bra som möjligt för det är ju i den jag lever.Och att arbetsterapeuten kommer hem för att ge råd och stöd om vad som kan hjälpa mig här hemma är helt suveränt. Jag tycker att den hjälp och vård jag fått och får har varit och är  väldigt bra. Men jag har själv en bra bit att gå på den väg där jag har fokus på var jag faktiskt kan göra.

Arebetsterapeuten kom och både hon och jag hade munskydd. Ovant för mig men  givetvis viktigt i sammanhanget. En stor fördel i lägenheten är att det inte finns trösklar och badkaret är utbytt mot en rymlig duschkabin. Arbetsterapeuten hade en del förslag som skulle kunna underlätta min vardag på olika sätt. Och eftersom jag har svårt att stå mer än 15 minuter så  skulle en anpassad och kombinerad stol, av “nätt modell” vara till god hjälp. Armstöden kan tas bort och den har en hög rygg och kan ställas i olika “sittlutningar”.  Även speciella gåstavar ska jag också testa. Men när abetsterapeuten föreslog en rullator, som  jag både kunde ha som stöd sittplats när jag var ute, såg hon genast på mitt ansiktsuttryck att den var överkurs. Uppföljning och fortsättning i nästa vecka.

Stockholm. Södermalm. Norra Hammarbyhamnen. Här hemma har mörkret sänkt sig redan klockan 16.Här hemma sänkte sig mörkret och klockan 16 såg det ut så här. Arbetspontonen från PEAB har gått till vila på andra sidan kajen. 

Den här bilden är tagen klockan 23 och visst är det lite mörkare nu och färre fotgängare längs kajen.

42 svar på ”Hemma -Viss omväxling och ett lyckat besök.”

 1. Så fint det var när solen tittade fram där i morse! Och du har ju för övrigt en vacker bakgrund i dina bilder.
  Jag förstår inte heller hur folk kan slänga så mycket skit i vattnet. Precis som att de vore borta för alltid. Här hittar man cyklar i älva också.
  Här i Lidköping finns idag två kontrollanter från Länsstyrelsen som kontrollerar affärerna.
  Vad fint att du haft ditt hembesök och fått tips och råd. En rullator, där går gränsen, jag ser också nästan rött. För ett par år sen när jag snubblade i brådskan, tyckte min vän C att jag skulle skaffa rullator som stöd. Nej!
  Önskar dig en fin fredag!
  Stor kram!

  1. Visst var det! Men det blev ett ganska kort besök. Just nu är det ju jobb med den nya tunnelbanelinjen i kanalen så mycket bråte kommer upp. Jag undrar verkligen varifrån alla däck kommer och vem som slängt i dem. Men trakten här var ju förr ett industriområde med en hel del bilverkstäder. Om däcken kommer därifrån vet jag ju inte alls för detta var på 60 och 70-talet och kanske innan dess också.
   Så bra med hembesök av arbetsterapeuten och det blev konstruktiva samtal och en del finns att få hjälp med. Förutom då det rent praktiska ska jag gå på varma bad och speciell sjukgymnastik.
   Önskar dig en fin kväll.
   Stor kram

 2. Beundrar verkligen människor som beger sig ut på promenader varje dag, själv håller jag mig till promenaderna till och från bussen till kneget och allt “vandrande” runt på skolan, blir en 15-20.000 steg om dagen enligt appen i telefonen, får räcka så.
  Hade jag inte haft kneget så hade jag nog mest suttit i soffan denna årstiden.
  Promenader är ju bra för allt egentligen.

  Arbetsterapeut som kommer hem är ju jättefint, bra att få tips förstår jag.

  Tackar återigen för vackra vinterbilder här på din blogg, ha en fin eftermiddag.

  1. Jag mår bra av att ge mig ut varje dag. Men jag minns också när jag jobbade att det då också blev 10-20.000steg om dagen och då var jag inte lika sugen på att gå mer. Så att du går till och från bussen räcker gott och väl. Men jag jobbar ju inte nu. Jo, det gör jag när jag resejobbar men det har ju inte varit aktuellt under 2020. Då går jag tillräckligt i jobbet.
   Jag var så glad att arbetsterapeuten kom hem och att det finns hjälpmedel för mig. Lika trevligt som vanligt att du gick med.
   Önskar dig en fin kväll.

  1. Nya tunnelbanan till Nacka kräver väldigt mycket jobb och på många olika ställen. Just nu följer vi dagligen jobbet i kanalen och tänk så många bildäck folk har slängt i här. Bedrövligt.
   Så bra med arbetsterapeuten som kom hem. Mötet kändes kändes väldigt hoppfullt. Bra så.
   Tag hand om dig också.
   Kram

 3. Trevligt med en vattennära promenad.
  Var också ute och promenerade ganska tidigt som vi handlade redan vid 07.tiden på Ica.
  Vad fint med hembesök av arbetsterapeuten.
  Den där stolen låter bra.
  Min mamma hade något liknande när hon hade svårt att stå/gå, hjälpte henne mycket.
  Rullator förstår känns lite” too much” men bra de finns att tillgå om man så skulle behöva.
  Jag har ju en eftersom den användes mina två första månaderna efter olyckan.
  Har rullatorn som stöd efter att jag duschat. Lägger även mina handdukar på den.

  1. Visst är det!Jag uppskattar så att ha vattnet helt nära. Ja, du var ute betydligt tidigare,
   Helt fantastiskt att arbetsterapeuten kommer hem och ser på plats vad som kan behöva göras. Lägenheten i sig är ju väldigt bra och rejäla öppningar mellan rummen. Det är heller inga trappsteg från gatan in till hissen och det är ju väldigt bra. Stolen verkar väldigt bra och jag ska prova ut den och få den inställd. Visst är rullatorn ett bra hjälpmedel. Verkligen. Men än går det bra utan.Förstår att den var helt nödvändig för dig efter olyckan och att den fortfarande är till god nytta.

 4. De tidiga promenaderna har sin klara tjusning, men det har ju promenader när som egentligen.
  Så fint läsa att det funkar så bra med din rehabuppföljning. Bostadsanpassningen är ju ett gott steg på väg redan tröskelfritt och badet i ordning.
  Jag ser så tydligt för mig din min då rollator kom på tal 🙂
  Den har ändå sina fördelar, och är inte som så många upplever enbart ett tecken på ålderdom och skröplighet. Nu talade undersköterskan i mig, ta det för vad det är.
  Nu har jag snö!!! Inte så mycket men täcker marken väl. Nog för att njuta en några timmar ute i kyla och sol idag.
  Ska nu brygga en god kopp starkt kaffe och äta en bit av chokladkakan jag bakade i går, jag firar ju ett år här idag, du skulle absolut varit här Ditte denna dagen!
  Många tankar och stor kram!

  1. Jag brukar ju inte gå ut så “tidigt” men det händer. Och bara att komma ut en sväng är ju en “lisa för själen”. Det kändes så bra med besöket av arbetsterapeuten och hon hade ju bra tankar om vad jag kunde få hjälp med. Ja, trots masken på så såg arbetsterapeuten på mina ögon att en rullator inte nu var aktuellt, men hon ville ju berätta vad som fanns för mig. Ja, Tove förnuftet säger mig att du har helt rätt i dina tankar om rullatorn men du vet “vila i rörelse” eller “rörelse i vila”- I alla fall ett tag till.
   Åh, grattis till “din ettårsdag”. Jag är med dig i dina tankar nu men kaffet, Bosse kom just med en kopp. och en bit chokladkaka…Är det månne tankeöverföring. Saknar att vara på plats hos dig och jag saknar dig. Men vi ska fira rejält när vi ses.
   Många tankar och en stor kram

 5. Jag är så imponerad av dina dagliga promenader, trots din onda rygg, men du , liksom jag, vet ju att kroppen gillar ju att få smörjas dagligen med rörelse, men när man har ont…då är det ju tuffare!
  Så bra att få en arbetsterapeut hem till dig, och så fint att det finns lite hjälpmedel att få.
  Det ska ju bli en gul tunnelbanelinje som kommer att gå härifrån Solna förbi NKS, men då har jag nog gått i pension innan den är färdig.
  Ha nu en skön fredagkväll!
  Kram

  1. Jag är envis och tror fullt och fast på att kropp och knopp mår bra av att röra på sig. Nu ska jag också börja gå på rehab med vattengympa och speciell sjukgymnastik. Känns bra båda. Och fortsätta att promenera och köra mitt BRAK program ((Buk, Rygg, Armar,Knän ) ett par gånger i veckan.Pappa arbetade fram detta i slutet av 60-talet för att svenska soldater hade så dåliga ryggar och muskler i största allmänhet. Och programmet används än idag på olika regementen runt om i Sverige.
   Jättebra att arbetsterapeuten kom hem och det blev ett så bra möte och konstruktivt. Och hjälpmedel finns att få. Ser fram emot det. Vi har ju inga trösklar och breda dörröppningar och det är ju en stor fördel.
   Jag har haft en jättebra fredag och träffat en väninna i stan. Så trevligt.
   Hoppas du också haft en bra fredag.
   Kram

 6. Jag har sagt det innan men säger det igen, ni bor fantastiskt! Så bra med ett hembesök och jag är säker på att du fick många bra tips vilket framgår av ditt inlägg. Men jag förstår dig när det gäller rollator. I din situation hade jag tagit en sak i taget.

  Kram och god kväll!

  1. Visst bor vi bra här. Mitt i stan men ändå med vatten och naturen helt inpå. Hembesöket av arbetsterapeuten blev bra och ledde framåt. Uppföljning nästa vecka. Men jag tar en sak i taget vad gäller hjälpmedel men bra att veta vad som finns.
   Hoppas din dag blev bra.
   Kram

 7. Ja, vad gör alla däcken i vattnet??
  Ett bra besök hos arbetsterapeuten, ända tills hon kom med rullator förslaget. Men du tänk positivt! Visst det kanske inte är det roligaste att gå runt med den, men så praktiskt. Min farfar var stor motståndare när han 74 år blev “påtvingad sin” – men sedan vilken glädje att återigen kunna röra sig mer fritt och med en sittplats inom räckhåll. Men börja med stavar om det känns bra. Mormor hade också rullator, som faktiskt jag såg till att hon fick, morfar tyckte inte att hon skulle ha någon, jag ringde distriktsköterskan…. men återigen ny frihet =) Och morfar accepterade den. Så även om du inte tar någon just nu, våga tänka tanken och ev. prova lite längre fram den kan ju faktiskt hjälpa dig. (Hoppas inte att du blir sur på mig …..)
  Fin bild på sothönsen och kajen om kvällen. Trevlig helg!

  1. Just det undrar jag också. Men området här vid kanalen var mellan 1960 och till slutet av 1980-talet ett stort industriområde och med en del bilverkstäder. Så kanske….
   Jag är så glad för besöket av arbetsterapeuten och hon berättade vilka möjligheter som fanns. Där ingick ju rullatorn. Så jag tog inte alls illa upp. Men mins ögon berättade nog hur jag kände. Stavar hade kunnat vara bra och kanske kan jag ha en. Min vänstra axel och arm är fortfarande i dåligt skick och bruk efter operationen i juli. Ingen direkt kraft. Detta ska åtgärdas men är ju inte alls prioriterat nu.
   Mamma hade rullator och den hjälpte henne mycket. Så jag vet många fördelar. Men mentalt är jag inte där ännu. Jag har knappast velat begripa att jag har de svårigheter jag har. Jag är bara glad för dina positiva tankar och jag tar in dem. Är tacksam för alla tankar.
   Ja, en del att se finns det här längs kajen och kul att sothönsen passerade.
   Önskar dig också en fin helg.

 8. Ja, området där PeabMarin “draggar” var ju ett industriområde förut, bland annat AVA MC som sålde Suzuki minns jag att de låg där. Så på 1980-talet var det nog inte så noga med vad man slängde i vattnet. En ren gissning från min sida…
  Fantastiskt med ett hembesök av arbetsterapeuten hos dig. Jag menar det är ändå pandemitider. Jättebra att hon kom med ett antal förslag som skulle underlätta för dig. Gåstavar är ju inne för alla åldrar, så att testa dom är helt okej. Rullator däremot – där går gränsen. Rätt så dumt egentligen då man ju har en stol med sig vart man än går, men lite stolthet har man ju kvar i kroppen, eller hur!? Jag hade reagerat precis som du.

  1. Du har helt rätt. Kajerna här på båda sidor om kanalen var ju ett ganska sunkigt industriområde så mycket troligt är väl att mängder av däck hamnat i vattnet. Vi ser ju nu när de kommer upp.
   Jag blev också förvånad men arbetsterapeuter kommer oftast hem för de vill ju se hr man bor för att kunna veta vad man ev. behöver anpassa. Men det var avstånd och munskydd som gällde. Jag kan efter operationen i den vänstra axeln inte använda den vänstra armen så en stav får det ev . bli. Armen /axeln ska korrigeras men det är ju inte prio ett just nu för sjukvården. Fullt förståeligt.
   Arbetsterapeuten föreslog olika saker och rullatorn var en av dem. Men jag avstår den just nu. Jag har ju inte ens vant mig vid att jag är så begränsad som jag är. Men jag vet ju egentligen. Ja, du vet ju precis.
   Jag är glad så länge det fungerar att gå och någon brådska har jag inte. “Pansaret” är ju också till god hjälp. I varje fall till hjälp

 9. God kväll kära Ditte!
  Så bra att du kan få hjälp i hemmet. Men säger som någon ovan, jag har svårt att tänka mig dig med rullator. Men är det till hjälp så är man så illa tvungen tyvärr . Min mamma sa aldrig i livet att jag tar i en rullator för då är man gammal. Du och jag är nog i hennes ålder när hon sa detta och i dag förstår jag henne . Beundrar dig att du går långa promenader trots det onda. Jag går inte ut över huvudtaget, ev till soptunnan + veckohandling en gång i veckan. Fick bilder idag, så nu är yttertaket lagat. Känns skönt.

  1. God kväll!
   Besöket här hemma av arbetsterapeuten blev så bra och konstruktivt. Men just nu känns det inte aktuellt med rullator men hon berättade vilka hjälpmedel som kan finnas. Och det var den del. Arbetsterapeuten gick också igenom lägenheten och såg om något skulle behöva ändras. Men allt var ok. Däremot behöver jag en specialanpassad stol för köket och som jag kan ha även när jag sitter med skrivjobb.
   Jag mår bra av att gå och det stärker kroppen.
   Så fint att ditt tak är lagat. Förstår att det känns bra.
   Vi hörs.
   Kram!

 10. Jag fyller 93 i april.l. Har en rullator i garaget, men f.n.. räcker det med en käpp.
  Min balans är ganska dålig, med med et “tredje ben” klarar jag mej bra.
  Undrar – När du är ute och går ensam, har du alarmmojäng om halsen? Eftersom jag
  ofta är ensam hemma, insisterade döttrarna att jag skulle ha en. Den har all info som
  behövs – viem som skall ringas, Blodtyp o.a. hälsosaker. Hoppas iaf att du har tydlig
  identifikation med ph nummer och adress med dej på dina promenader… Det är lätt gjort att falla och slå skallen på
  isiga trottoarer. – Washington gör sig redo för Biden-Harris. 16,000 militärer har övertagit stan.
  Njuter av dina Stokholmsbilder, som vanligt. Kram!

  1. Tack, Ruth! En käpp är ju ett bra stöd och det kan bli bra för mig också som extra stöd. Och skulle jag senare behöva en rullator så är det inte långt borta. Jag har bra balans men ibland hamnar nerverna i benet i kläm och då blir det knepigt med balansen om jag ska uppför en trottoar eller trappa. Jag har alla uppgifter inlagda i telefonen och en extra lapp med alla uppgifter som är med.Viktigt! Tack för att du påminde mig för jag ska skriva lappen mer tydlig och även lägga in fler uppgifter i telefonen. Och att falla i halkan är snabbt och lätt hänt.
   Såg här på tv bilder från Washington och det verkar väldigt obehagligt med alla soldater. Hoppas att det inte blir “katastrof”.
   Stockholm är fint även nu med sin vita vinterdräkt.
   Önskar dig en fin helg.

 11. Jag hade missat att det var så illa med din rygg… Så ledsamt… Jag förstår att det är tungt att hantera, både på grund av smärtan och mentalt. Vi är nog ganska lika i det avseendet, att vi biter ihop och kör på ungefär som vanligt och med gott humör, men någonstans ligger det där och skaver. Jag skulle inte heller kunna acceptera att det inte finns något att göra, att bara medicinera bort smärtan men problemet kvarstår. Särskilt som mitt intryck av dig är att du är stark och driven, går det verkligen inte att göra något alls för att det skall bli bättre? Jag läste inlägget om dina solskador. När man är yngre tänker man inte på hur livet kommer att bli om tio, tjugo, trettio år, och solens effekter kände man ju inte heller till tidigare. Jag såg talkshowen med Carina Bergfeldt i går, där friskidåkaren Henrik Harlaut var gäst. Han berättade att han opererat sina knän och andra ställen flera gånger och inte hade några menisker kvar, att benen nötte mot varandra. Han är drygt 30 och fortsätter träna och tävla med skadad kropp, jag tänkte då att hur skall hans senare år bli… Det är ju precis som han är som vi som är äldre också var i den åldern. Det låter i alla fall som du blir väl omhändertagen av sjukvården och får bra hjälp, bortsett från att du måste vänta på hjälp med axeln/armen. Skönt att höra att du behåller din positiva inställning mitt i eländet. Jag gissar att det underlättar för humöret att ta dina långa och många promenader och att vara allmänt aktiv både fysiskt och mentalt. Stor kram ♥

  1. Stort tack för din fina omtanke. Ryggeländet begränsar mig mycket och sedan i somras har den ständigt blivit värre. Jag försöker undvika mediciner så långt det går men ibland när jag ger mig ut så är det bra att ta smärtstillande så jag kan röra mig lite längre sträckor innan jag får ont.Envis är jag och det hjälper mycket och smärttåligheten är också bra och det hjälper också.
   I och med pandemin är det knepigt nu med en del för mycket personal är omdirigerad. Men rehab är på gång med både vattengympa i varm bassäng och sjukgymnastik hos en ryggspecialist och detta känns bra.
   Ja, solskadorna har jag tyvärr och de ställer till det på sitt sätt. Så det är lite dubbelt. Operationen jag gjorde i axeln i juli är inte ok och jag kan bara delvis använda min vänstra arm.
   Jag såg också Carina Bergfeldts program igår och tyckte det var så bra. Lyssnade på Henrik Harlaut och hade de funderingar du har. Man blir ju äldre.
   Jag tycker att jag får bra hjälp och mötet med arbetsterapeuten kändes så konstruktivt.
   Positiv är jag oftast och jag rör mig en hel del. Men det tar lite tid. Bra är det i alla fall för kropp och själ-
   Kram!

 12. Vad bra att du får bra vård och även hembesök för att få till ditt vardagsliv på bästa sätt trots din krånglande rygg. Fast jag kan nästan se din min framför mig när hon föreslog en rullator 🙂 Hoppas du får en fin dag och att ryggen ska bli mer samarbetsvillig!
  Kram

  1. Jag är både glad och tacksam att “vården” fungerar så bra. Och även detta med rehab. Arbetsterapeuten föreslog det hon kunde komma på i fråga om hjälpmedel och då ingick det också en rullator. Men just nu känns den inte så aktuell men ryggeländet kan snabbt ändras så det är bra att veta att den i så fall är inom räckhåll. Arbetsterapeuten såg på mina ögon bakom masken att det inte var aktuellt nu. Jag behövde inte ens säga det.
   Tack för omtanken.
   Önskar er en fin lördag. Ser ut att bli en bra vinterdag här och kanske med lite sol.
   Kram

 13. Hos er som hos oss behöver det muddras lite då och då. Det slammar igen och idioter till människor kastar allt möjligt i vattnet. Syns inte finns inte. Så urbota dumt!
  Det är jättetråkigt med din rygg, men jag kunde inte låta bli att skratta för jag anade vilken min du la upp när förslaget om rullator kom upp!
  Var rädd om dig!!!!
  Suveränt när folk kommer hem och ger råd för att underlätta! Man blir så lätt hemmablind!
  Kramar

  1. Här tror jag nu att man muddrar extra för dragningen av den nya tunnelbanelinjen som ska gå till Nacka. och det är ju bra att en hel del “skit” kommer upp. Innan områdena här vid kanalen bebyggdes var det industriområden med flera bilverkstäder och tankarna går ju genast dit vad beträffar däcken.
   Ryggen är ett sorgligt kapitel som jag helst väljer att ta bort. Arbetsterapeuten var bra och det blev ett konstruktivt möte och att hon kunde knappast veta hur jag skulle reagera när rullator kom på tal. För det är ju ett bra hjälpmedel. Absolut. Men jag är inte där ännu. Jag är rädd o mig men tänker att barfotapromenader i sanden i vårt “thailändska paradis” och tillvaron där skulle göra mig gott. Blir det möjligt så reser vi också i höst.
   Jag blev så glad och tacksam över att arbetsterapeuten kom hem och fint att hon på plats kunde ge råd som kan förenkla för mig/oss.
   Kramar och jag önskar er en fin helg.

 14. Fina omgivning att promenera i, men hur bildäcken hamnat i vattnet – ja man kan ju undra?
  Fint att du får kontakt med en arbetsterapeut, att ha problem med ryggen är inget vidare. Hoppas innerligt att värken ger med sig och att de nya hjälpmedlen underlättar din vardag.

  Ta väl hand om dig!
  Kram Christina

  1. Jag är så förtjust att bo på kajen och vi har ju hela tiden nära “vattenkontakt”. Tyvärr finns mycket skräp i vattnet runt Stockholm och nu muddrar man här inför den nya tunnelbanelinjen till Nacka. Innan bostäder byggdes här var detta ett industriområde och många bilfirmor och bilverkstäder fanns här. Och en tanke är ju att de kan ha bidragit till att däcken hamnat i vattnet.
   Jag är både glad och tacksam över besöket av arbetsterapeuten och det blev ett konstruktivt samtal om vad som kan underlätta för mig i det dagliga livet.
   Önskar dig en fin helg.
   Kram

 15. Ja det är härligt att du kan o vill ta dig ut dagligen, jag orkar inte idag men kanske en liten tur sedan vill få lite sol vilket vi har i dag 🙂 vackra bilder kring dig som alltid, men snö ger ett härligt intryck kram å fin dag <3

  1. Orkar gör jag kanske inte heller alltid men jag vet att kropp och knopp mår bra av att jag ger mig ut och jag blir glad av det. Men orken är ju olika hos oss. Bra att du lyssnar på kroppen och gör det du mår bra av.
   Ska ut nu en sväng. Lite lätt snöfall med det gör inget.
   Kram och trevlvig lördag

 16. Här i min lilla by där alla känner alla är det tydligen en stor skam att plötsligt dyka upp på gatan med en rollator…min bästa väninna hade en period då hon var yrslig och svag och till sist så tog hon emot en rollator, men den har stått i hennes trappuppgång sedan dess. Men vad ska folk tänka, säger hon, till sist skojade jag o sa att okej vi går ut, jag går med rollatorn tills du ev. blir så trött så du behöver sitta. Det gick hon med på. Hon verkligen skämdes, vilket förvånade mig storligen. För mig är allt bättre än att bli sittande inomhus, men visst har jag förståelsen för känslan, lite nederlag sådär. Väninnan repade sig med nya mediciner o idag traskar hon minst lika duktigt som jag på våra dagliga promenader, hon har passerat 80-strecket med några år! Nu hoppas jag förstås att ev. sjukgymnastik eller rehab eller vad man kan kalla det också ska kunna hjälpa dig till att bygga upp styrkan i musklerna igen. Men gör inte mer än vad du råds till, det kan sluta med förskräckelse. Sköt om dig och varma kramar

  1. Jag tror det är bra med en rullator på många sätt och var det det alternativ jag hade för att gå ut så skulle jag absolut använda den. Och att sitta inomhus för mig är inget alternativ. Men nu fungerar det i alla fall så jag kan ta mina dagliga rundor.
   Jättebra att du gick med din väninna ut för jag kan tänka mig att känslan i en mindre by blir annorlunda här. Hos mig skulle det nog inte vara någon som funderade över att en rullator var med. Skönt att din väninna nu är så mycket piggare. Jag hoppas också på att bli det. Men….
   Jag “gnetar på” i min takt och ute vila jag varje dag.
   Jag försöker göra det bästa av det jag har.
   Stort tack för omtanken.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *