Spanien Torrevieja

Hemligt mål för utflykten var byn Los Montesinos

Igår var det dags för ännu en “njutflykt”. Alltså en utflykt som är extra njutbar. Denna gång med bil. Kändes tryggt. Vi var bjudna på lunch av vännerna Marga och Birgitta och till ett hemligt mål. Och att utflykta tycker vi om och det gäller både de spontana turerna och de mer planerade. Så visst var vi lite nyfikna och funderade på vart vi var på väg.

Hemligt mål för njutflykten var grannbyn Los Montesinos och restaurang Rincon de MiguelHemligt mål för turen var grannbyn Los Montesinos och restaurang “Rincon de Miguel”

 Mot hemligt mål

och vi hade verkligen inte en aning om vart vi skulle.  Vi i sammanhanget, som inte visste, var maken Bosse, väninnan Preciosa och jag. Riktigt spännande var det men P var en aning oroad över att vi skulle till en “ranch” i trakterna. Men så blev det icke. Målet för resan var den lilla byn Los Montesinos, ca 10 km nordväst om Torrevieja och den spanska restaurangen “Rincon de Miguel” – “Miguels hörna”.

Marga, Birgitta och Bosse på väg mot restaurangen.

Jag är så förtjust i dessa charmiga spanska byrestauranger. En välkomnande känsla infinner sig genast man kommer innanför  dörrarna. Och här är det spansk mat som gäller.

Vi var på plats strax före klockan 14 och då var det gott om lediga bord. Men 30 minuter senare hade många av dem fyllts upp av  matgäster- Många tillresta. Restaurangen har mycket gott rykte i trakten.

Vilket bra val av hemligt mål! Både restaurangen och byn Los Montesinos. Vilket bra val av hemligt mål för vår lunch! Rustik och väldigt spansk inredning. Gillas!

Dagens meny presenters genom att servitrisen på spanska berättar om vilka rätter som finns att välja på. Tre förrätter, tre varmrätter och tre desserter. Allt detta, inklusive dryck, till ett pris av 10 euro.

Till vårt bord fick vi in två av dessa färgglada salladstallrikar att dela på, plus bröd och aioli.

Jag tog även bilder av de övriga rätterna men hade kameran mellan två lägen så av de bilderna blev det inget. Tyvärr. Men det var både gott och väldigt rikligt.

Efter maten vidgade

jag vyerna med en promenad i närområdet, de andra satt kvar en stund till inne på restaurangen. Jag hade tänkt få en glimt  ner mot de rosa saltsjöarna men se där gick jag bet. Ett staket in till en stor citronodling stoppade mig.

Här var det stopp men jag fick ju se både blommor och citronodlingarna. Och de såg ut att trivas bra.

Citroner i mängder fanns innanför  staketet.

Vädret var verkligen till sin fördel och efter att ha suttit inomhus och ätit lunch blev det en perfekt avslutning att ta en kopp kaffe i solen på torget i Los Montesinos.  Stort tack för en jättefin dag!

Torget i Los Montesinos. Fint att sitta här en stund och smälta maten.

 

32 svar på ”Hemligt mål för utflykten var byn Los Montesinos”

 1. Vilken härlig hemlighetstur ni fick komma ut på! Såg riktigt fint ut där hos Miguel, och en kaffe på torget blev ju liksom pricken över i-et 😀

  Men vilken DUM citronodling till att vara i vägen! 😉

  1. Visst är det trevligt med hemliga njutflyktsmål! Och en jättegod lunch på här på Miguels hörna. Och en kaffe på torget här blev ett fint avslut.
   Tyvärr kunde jag inte flytta staketet. Hade en tanke på klättra över, men avstod. Får ta en cykeltur till de de rosa saltsjöarna och se om de ser ut som vanligt.
   Önskar er en fin kväll. Och en fin dag blev det ju.

   1. Haha! Du kanske börjar lära dig Ditte? Duktigt att inte klättra över staketet 😉 Vägen vid Rosa Sjön är helt klart cyklingsbar. När vi promenerat där så har vi fått se upp för alla cyklister som kör där. I slutet upp mot Montesinos så ligger ju en trevlig blomsteraffär också med både blommor och en massa pryttlar 🙂

    1. Visst lär jag mig! Vi har cyklat en del vid de Rosa sjöarna tidigare och likaså promenerat men inte just i närheten av Montesinos. Men det får väl bli en ny runda. Just till blomsterbutiken här vid infarten till Montesinosvägen har vi varit. Och det går ju en fin cykelväg nästan fram från Torrevieja. Och inte många backar är det heller där omkring. Värre till och från La Mata.
     Önskar er en fin torsdag.

 2. Vad trevligt med en hemlig resa! Det var ju inte så långt bort heller.
  Ni fick byta väggar och äta god mat på vischan i vacker omgivning, inte alls dumt.
  Jag har sett hemliga resor i resekatalogerna och allt man vet är att de kosta några tusenlappar och går till någonstans i Europa. Förmodligen inte så långt bort. Men jag vet inte om jag vill hoppa på detta.
  Nu har jag lyssnat igenom låtar som vi ska öva på i kväll.
  Ha det gott, stor kram!

  1. Jättetrevligt! Verkligen! Och Los Montesinos är verkligen en fin by. Vi hade en fin tur och god mat fick vi och i mysig miljö-
   Önskar dig en fin körövning i kväll.
   Ha det fint du också.
   Stor kram

 3. En fin dag med goda vänner och god mat.
  Ni kan äta så billigt där hos er. Där vi håller till, i Italien, är det helt andra priser men maten är god även där.
  Dina njutflykter är himla trevliga.

  1. Det blev en verkligt lyckad tur mot ett hemligt mål. Och roligt att komma till en by helt nära där vi inte tidigare varit. Prisläget här är väldigt bra och jag vet ju att det är betydligt dyrare på många ställen i Europa. Och minns efter både skidresor och andra turer till Italien att det ligger högre i pris. Men god mat finns och så fina råvaror. En av anledningarna till att vi valt Italien för skidåkning är förutom bra skidåkning också maten.

 4. Herregud vilka njutflykter ni kommer ut på!! Det ser verkligen fint ut och eftersom salladen ser härligt fräsch ut så förstår jag att resten av middagen också var det 🙂 Vilken härlig dag <3 Ha det så fint nu, Ditte

  1. Det blev en jättefin dag och extra roligt att inte alls veta vart vi var på väg. Gillar överraskningar! Och tur med vädret hade vi också.
   Ha det fint du också!

  1. Det blev en jättefin njutflykt och roligt med ett hemligt mål. En fin by, god mat, vackra omgivningar och trevliga vänner.

 5. Vilken härlig och hemlig resa ni kom ut på. Skönt att bli hämtade efter den dramatiska cykelturen. Trevligt att restaurangen motsvarade era förväntningar.

  Kram och god kväll!

  1. Det blev en jättefin tur och roligt att vi inte i förväg visste resmålet.En trevlig by, god mat, fina vänner, plus strålande sol gjorde dagen perfekt.
   Kram!

 6. Icke-turistiska byar “uppe i bergen” på Costa Blanca är helt suveräna. De bjuder ofta på genuint spansk mat inklusive kanin. Dessutom brukar många “kontorsanställda” som jobbar i närliggande orter gärna äta lunch på byrestauranger. Nu fick du inte se de rosa saltsjöarna, men en riktig citronodling vägde väl upp den missen tycker jag. En riktig njutflykt skulle jag säga:-)

  PS. Är Marga och Birgitta systrar? De är otroligt lik varandra. DS.

  1. Det var så roligt att bli överraskad och komma hit upp. Premiär för oss. Vi har förut ett par gånger kommit nästan fram hit per cykel. Men inte helt.
   God mat, fina vänner, strålande sol och en härlig miljö gjorde den här dagen extra bra.
   Jodå. Marga och Birgitta är systrar. Helt rätt.

 7. En Njutflykt behövdes säkert efter allt som hänt, magplask o rån. Ett hemligt mål dessutom som var alla till belåtenhet.’ Tack igen för trevlig stund tillsammans med er!

  1. Ja,det kändes väldigt trevligt att få komma iväg på en njutflykt mot okänt mål- Det blev på alla sätt en lyckad dag.
   Vad trevligt att du ville följa med.

 8. “En resa i det blå” … såna brukade vi göra med goda vänner förr, när Lasse var friskare och mer rörlig , men nu är det många år sen …
  En trevlig utflykt fick ni och god mat! Härliga bilder!
  Kram

  1. Tack!En fin dag fick vi på alla sätt. Och roligt att bli överraskad. Kan tänka mig att du har fina minnen från era turer i “det blå”.
   Kram

 9. Härligt med hemlighetsutflykt!!
  Alltid roligt att låta någon annan göra ett val av resmål och välja restaurang =) Jag saknar även solen när jag ser dina fina bilder på blommor och citronodlingar=)
  Kram <3

  1. Visst är det roligt att bli överraskad! Och extra roligt med lunch i en by vi inte tidigare besökt. Vi har haft fina dagar och då gör sig det mesta så mycket bättre. Trist att solen hos dig lyser med sin frånvaro.
   Kram

  1. Visst är det! Även om det är grönt här så skiljer det en hel del med vad som växer och hur. Alltid roligt att vidga vyerna.

 10. Tack för alla vackra blomster du visar, nu är det så trist här hemma när inte ens snö lyser upp. Och citronerna, härligt, undrar om invånarna där också gör som i Surinam. använder citron till rengöring?
  Nästan glad att du inte visar mera god mat, man blir ju så sugen!
  Vilken trevlig njutflykt! Kram

  1. Det blev en väldigt fin tur och roligt att bli överraskad med resmålet. Fint att jag kan lysa upp med lite bilder. Säkert används säkert citroner av sämre kvalité till rengöring. Jag använder de som vi får plocka av grannarna både till matlagning, i vatten, rengöring och till lite va varje. Jo. jag gör limoncello också-
   Glömde fota maten men den var god. Och salladen så enkel och färgglad.
   En fin njutflykt blev det.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *