Resor utomlands Spanien

Havsutsikt ingår – Med Atlanten som följeslagare

Måndag den 19/12 och det är dag 2 på ön Teneriffa och omgiven av Atlanten.  Plats; ”Playa de Las Americas” på öns södra del. Och här blev klockan 9 mötta  av sol, blå himmel och +23 grader. Att också ha obruten havsutsikt mot den blå Atlanten från balkongen gjorde morgonen än bättre.

Vi bor riktigt bra här på  Sunprime hotell Corlal Ocean View och allt här på hotellet är än bättre än vi ens kunnat tänka oss. Så semester är det. Bara att sätta sig till dukade bord om inte annat faller en in. (Vi har ett väl utrustat pentry)

Teneriffa. Playa de las Americas. Hotell Sunprime Coral Ocean View, Här har vi obruten havsutsikt med Atlanten framför oss. Vår studio ligger högst upp i hotellet, på nio trappor. Och härifrån har vi har obruten havsutsikt från balkongen. Så vi bor nästan vid kanten av den blåa Atlanten.

Atlanten

och närheten hit är påtaglig på Teneriffa.  Och för både mig och maken som verkligen tycker om havet är detta helt perfekt.Så helt naturligt blir det till följd av närheten till havet idag några smakprov.

Vad gäller Atlanten har jag en del med med mig i minnes och upplevelsebagaget.  Några minnen är från  när vi 2019 var ute på en långresa och  rundade Kap Horn, en plats där Stilla havet möter Atlanten. Och Stilla havet, det svenska namnet på ”The Pacific” var helt fel när vi tog oss söderut längs Chiles långa kust. Havet var inte alls stilla. Mer tur kom det att bli när Atlanten tog över Även i Uruguays huvudstad Montevideo upplevde vi Atlanten, vid Rio de la Plata. Men just där var Atlanten mer åt det bruna hållet.

Falklandsöarna  som ligger i sydvästra Atlanten besökte vi också. Här omgiven av både hav, pingviner och dess historia.Vill du läsa mer så finns inläggen här; Pingviner,  Falklandsöarna och Stanley. (huvudstaden på Falklandsöarna.

Och många öar finn i Atlanten. Maderia har vi besökt och där bor nu Karin, en bloggvän. Och hur hon har det där kan ni, om ni vill, läsa i länken här ovan. Madeira och Azorerna ligger fint i Atlanten och jag har besökt dem båda. Men även i USA har jag tagit mig runt bland olika öar. Visserligen i slutet av 1970-talet men minnesvärt.

 En strand helt nära vårt hotell. Flera stränder här i Playa de las Americas  och runt Teneriffa innehåller svart lavasand-

Havsutsikten

har en med sig nästan överallt här i området där vi bor  och närheten till havet är påtaglig. Atlanten, Atlantiska havet eller Atlantiska oceanen är det näst största av jordens världshav. Av jordens totala yta upptar Atlanten 1/5. Stilla havet, ”Pacific Ocean” är det största havet.

Teneriffa. Playa de las Americas. Förmiddagspromenad med havsutsiktFörmiddagspromenad och havsutsikt är med. Här på väg att boka in en katamaran tur i morgon för att spana efter delfiner och valar som har sina kolonier i närheten- 

Vi går österut och håller oss hela tiden längs havet-

Teneriffa- Atlanten, Playa de las Amrricas- Vacker havsutsikt med spaning på den lilla ön La Gomera.   Här skymtar här den lilla fina ön La Gomera. Har varit här på ön ett par gånger tidigare, på 70 talet- Men skulle gärna ta en ny tur hit. (Då var det här på ön vi bodde) 

Teneriffa. Playa de las Americas. Några har med sig egna stolar och njuter av havsutsikt från en gräsmatta- Några har med sig egna stolar och njuter av skön havsutsikt på en gräsmatta.

Mer hav.

Svarta lavastenar skymtar här och var

Högst upp på vår hotell finns en läcker solterrass och även en mindre jacuzzi. Och både från den och den möblerade solterrassen ingår det havsutsikt. 

Nu begriper jag ju att alla inte dras till hav och vatten lika mycket som jag gör. Men kanske hade ni ändå utbyte av promenaden.

32 svar på ”Havsutsikt ingår – Med Atlanten som följeslagare”

  1. Vi har varit på Teneriffa en del förr och trivs här. Och nu när det inte blev Thailand så bleev det här ett bra alternativ- Visserligen bara en vecka men bra det också.
   Boendet och miljön är väldigt bra-
   Vi har sett valar i det fria på Nya Zeeland och hoppas få se npgra i morgon. Delfiner har vi sett både i Atlanten och i Medelhavet och de är alltid roliga när de visar sig.

 1. Vilka fina foton du bjuder på och visst är det fascinerande med hav och vatten. Av någon anledning tycker jag om öar, små som stora.
  Det ser så skönt ut när du kan gå omkring i kortärmat. Vi klädde oss nästan för varmt när vi tog en rejäl promenad mellan regnen idag, men tänk att få lägga bort mössa och vantar. Vi får se vad vi kan hitta på i början på det nya året….
  En val- och delfinsafari är alltid kul och det får mig att tänka på när vi var på Azorerna 2004 (då digitalkameror var något nytt och mycket långsamt). Vi var ute för att titta på delfiner och gärna fotografera dem men ofta hann de dyka under vatten igen så jag hade nog trettio kort på bara vatten…
  Ha det fortsatt gott!

  1. Tack! Roligt att du också gillar både små och stora öar liksom hav och vatten. Jag dras hit som en magnet-
   Kul att du nämner Azorerna. Minns nu att vi även där var på en tur och såg både valar och delfiner.Men detta med kamera var inte så lätt- Fick inga bra bilder. Men på Nya Zeeland fångade vi valarna bättre- De var uppe en längre stund.
   Ha det fint ni också-

 2. Jag dras ju alltid till havet så promenaden var helt i min smak och så även läget på hotellet. Stranden ser fin ut så i en solstol under en parasoll hade jag nog tillbringat några timmar. Hur är vattentemperaturen i havet?
  Ha det fortsatt gott och njut av värmen!

  Kram

  1. Kan förstå att du dras till havet och du har det ju som granne.
   Vattnet i Atlanten verkar vara +18. Men jag har bara där doppat fötterna- Satt på em en stund på solterrassen, men i skudggan, här uppe på plan 9 där vi bor. Riktigt behagligt-
   Tack, vi fortsätter att ha det bra.
   kram

 3. Njuter av din promenad-ljuvligt, kan höra vågorna. Jag såg delfiner då jag gick på strandpromenaden mellan Puerto Rico och Amadores för några år sedan-häftigt=)
  Njut av kvällen!

  1. Känns fint att vara här och inte minst att vi har verklig tur med både väder och boende. Kul att de såg delfiner på sträckan där i Puerto Rico till Amadores. Har förr varit mycket i P.R. men det var på 70-talet och då bara några få hotell-
   Minnsevärt-
   Kul att du var med.
   Ser ut att bli en fin kväll.

 4. Känner igen en del av de platser du visar.
  Samt utsikten över La Gomera. Åkte med på en utfärd dit över en dag. Kul att haxsett, men ingen plats jag skulle vilja semestra på. Delfiner har vi missat!
  Ha det fortsatt gott! Kram

  1. Vad roligt!
   Just på La Gomera spenderade vi en vecka men vi skulle dyka och det gjorde vi- Såg även då delfiner när vi dök och det är minnesvärt-
   Nej, numer när jag inte dyker, så är en dagstur lagom.
   Har det så bra här men hoppas i morgon både att se valar och delfiner. Finns en hel koloni här av båda-
   Ha det det fint du också.
   Kram

 5. Så härligt det ser ut, och vilken tur med vädret! Vet ju att du gillar havet, så ni kunde inte bo bättre! Kanske man ska prova Teneriffa nästa gång, måste in och kika på ert hotell på Ving, det ser så fint ut. Låter kul med en utflykt på havet, min dröm är att få se delfiner i havet, har inte gjort det ännu!
  Ha det fortsatt njutbart!
  Varm Kram

  1. Tror du skulle gilla detta. Man kan längsr ner ha access till en delad pool men då finns ingen utsikt. Här uppe på plan 9 finns också två solterrasser och med obruten havsutsikt. Vi trivs och njuter.😍👍 Varm kram
   Ps I morgon hoppas vi se både valar och delfiner

  1. Visst är det! Och nära havet vill vi vara. Och finns inget riktigt hav så är vatten också helt ok. Så nöjda med allt här. 👍😄

 6. Jag har förstått att du och din man gillar havet. Ni har ju ”havsutsikt” på hemmaplan också. Det ser så härligt ut på alla dina bilder. Jag har läst de flesta av dina resereportage och de kan man läsa om och om igen. Precis som i en bok upptäcker man nåt man inte tänkt på förra gången man läste. Ha en fortsatt skön semester. Kram

  1. Vi trivs och har det bra här och havet är ju nära. Att resa har ju varit ett sätt för mig att leva och jag trivs med det. Har rest sedan jag var liten och det har berikat mig.
   Njuter nu klickan 21 här,22 hemma på balkongen och det är+22. Kram

 7. Jag dras till havet lika mycket som du/ni. Har alltid gjort. Precis som du gjorde vi många charterresor på 1980-talet blad annat till Teneriffa, Gran Canaria och inte minst fina Madeira. Men vid den här årstiden är väderläget betydligt ”säkrare” på Teneriffa och Gran Canaria än på Madeira. Sånt lär man sig den ”hårda vägen;-)
  Jag njuter med dig och är glad och tacksam för promenaden och snålskjutsen:-)

  1. Vet att vi båda dras till havet och gärna väljer platser där det finns. Och öar är alltid bra. Madeira gillar vi också men lite svalare där just nu. Roligt att du också varit på Teneriffa och mycket är sig likt.Nu blev det bekvämt med en charterresa och bara hänga med. Allt har fungerat perfekt.
   Idag blir det +25 här och vi ska ut på sjön. Förhoppningsvis får vi se lite valar och delfiner.
   Kul att du är med.

 8. La Gomera och det visslande språket är fascinerande, även om man kanske inte visslar sina budskap längre som man gjorde förr.
  Jag känner igen en del av strandremsan, badstranden etc. sedan vi var där på ön, dels 2016 och 2018. Bara under de två åren hade Teneriffa ändrat otroligt mycket p.g.a turismens ökande.
  Havet har vi gemensamt du och jag Ditte :).- Tack för länken till mig här på Madeira. Om vi sträcker på oss ordentligt båda två så kanske vi kan se varandra ;).
  Hälsa Bo och ha det innerligt bra båda två!
  Kram från Funchal!

  1. Jag minns att ni var här. Jag har varit på Teneriffa många gånger och tycker om ön. Var här första gången på 60- talet med mina föräldrar och hälsade på pappas vän. La Gomera var fint och det visslande folket minns jag. Tänker nu på dig och ser dig. I alla fall inom mig. Varm kram😍

 9. Tänk att du varit på Falklandsöarna – eller las Malvinas, som vi säger, som upplevde kriget från Argentinas håll — det skulle jag verkligen ha gillat! Inte minst för pingvinernas skull!

  1. Hela resan; att runda Kap Horn och även besöka Falklandsöarna var häftigt. Och det ör ju speciellt med britternas och argentinarnas syn på Falklandsöarna. Vi fick här på plats ta del av båda sidors sätt att se saken. Synnerligen komplicerad. Och pingvinerna har vi också med oss.

 10. Ser fantastiskt ut! – Även om jag egentligen dras mer åt skogen, så gillar jag även havet och njuter av dina fina bilder!
  Ha det bra!
  Kram

  1. God morgon! Skogen är också fin! Och jag tar gärna båda. Vi har det så bra och tur även med vädret. Kram!

 11. Det är ju så underbart där, en semesterort vi gärna återkommer till.
  Havet är ju min ständiga följeslagare själsligt, jag älskar det.

  Ha en fortsatt underbar semester nu Ditte.

  1. Tack!Vi har det så bra! Och tur med precis allt. Fortsätter att njuta ett tag till.
   Önskar dig också nu ett bra slut på terminen och en fin kväll-

 12. Aldrig varit på Teneriffa men Gran Canaria så mysigt att ni är i medelhavet och så vackra bilder åh som jag saknar att resa nu men snart snart har vi åtminstone pass 😊kram

  1. Tack! Teneriffa är väldigt trevligt och vi har varit här en del innan. Men vi har då och då också varit på Gran Canaria. Nu har den här gången vi bokat ett ”barnfritt” hotell och det är ganska så behagligt. Inte minst vad gäller att det går att simma i poolen utan leksaker. (Barn från 16 år är välkomna) Fint att ni snart har era pass dår finns ju fler möjligheter att åka.
   Kram!

  1. Vi har varit här en del förr och och det blev bra nu med en repris. Tur med allt!
   Önskar dig också en fin julhelg. God Jul!

 13. Älskar havet! I alla dess former! Så jag har njutit massor av dina vackra vattenvyer. Havet här hemma i Norden är ingen större upplevelse så här års. Men jag tänker på hur mysigt det var förr om åren då man kunde gå över isen t.ex från Hfors centrum till Sveaborg. Såna vintrar har vi inte mer.
  Inte en enda tomte har du visat ännu, det borde väl finnas lite här och där även på varmare breddgrader?
  Kram

  1. Ja, havet är en favorit. Vad gäller tomtar så finns de lite här och var men jag tycker mer man här satsat på att lysa upp och det gillar jag mer. För spanjorerna är det påsken som är den största högtiden.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *