Torrevieja

Här och Nu – Ögonblicksbilder från veckan som varit

Jag har samlat ihop veckan i bilder. Här och nu situationer har fångats och från olika vinklar.  Veckan har vädermässigt serverat en mix av regn, sol, blåst och moln. Och som vanligt har trevligheterna avlöst varandra. God mat och dryck i variation, träff med vänner, promenader längs havet, lite jobb, trevliga böcker, korsord och spanskstudier -har lätt fyllt veckan och även gett utrymme för att inte heller göra något. (Men jag måste tillstå att just det är en utmaning för mig.  Att inte göra något.)

Här på Playa del Cura i Torrevieja hade söndagens stora regnmängder spolat bort stranden,Det intensiva skyfallet i söndags kväll och natt och som fortsatte under måndagen spolade bort stora dela av Playa del Cura, en av stränderna inne i stan. 

Här och nu som jag såg det

De stora mängder regnvatten som samlades på gatorna forsade med stor kraft ner mot flera stränder i stan och fört sanden med sig ut i Medelhavet.

Inte mycket sand kvar på stranden efter söndagsnattens intensiva regn. Men kommunen är rask med att fylla på ny.

Ingen trängsel alls på Palya del Cura. 

Mycket regn kom det under ett dygn och det känns betryggande att denna tjur i alla fall har stövlar på frambenen.

”Se på dina skor! Andra gör det” . En gång i världen reklam för Bostons skokräm. Och dessa skor såg jag från vårt ”pitstop”.

Här vill det till att ha klackarna i rutorna. Vill till att hålla klackarna i ”rutorna”.

Man kan se mycket under ett ”pitstop” och bl.a denna bil som skulle in i garaget mellan restaurangens solar och bord. Och visst flyttade vi på oss för att damen skulle kunna köra in bilen.

Att parkera i ett garage som ligger inom restaurangens område är knepigt. Men här lyckades damen fint. Trångt att köra in bilen i detta garage.

På samma restaurang finns flera laddningsstationer mellan borden. Och visst går det bra att lämna sin telefon för laddning för tat återkomma senare. Jodå.  Telefonen låg kvar.

Nytt med laddningsstationer mellan borden.

Lunch, en sen sådan, tillsammans med vännerna Per Ove och Birgitta på en av favoritrestaurangerna, Tasca Nueva Bahia. En rejäl trerättersmeny med dryck för 11 euro och med flera val av både för, varm och efterrätter. Rekommenderas.

Här en sen lunch med vänner på restaurang Tasca Nueva Bahia i Torrevieja. Väldigt gott och trevligt. Tack för en fin eftermiddag.

Ja, det är inte bara vi som gladeligt äter god mat. Såg på en uteservering denna som också satte sig till bords.

Perfekt lunch för en duva. Men servitören var snabbt på plats så det blev ingen längre sittning

En längre sittning blev det för dessa damer som intagit parkettplatsen på en av bänkarna vid havet.

22 svar på ”Här och Nu – Ögonblicksbilder från veckan som varit”

 1. Vilken härlig bildkavalkad från den gångna veckan! Det var minst sagt imponerande att telefonen låg kvar. Undrar om det hade fungerat i stora staden? Nej, vågar jag nog påstå.

  Kram och ha en fortsatt fin fredag!

  1. Det är roligt att vara framme med kameran, lite i smyg. Och en hel del roligt kan en se. Jag grunnade också på telefonen som bara låg där obevakad. Nåja, jag tittade på den med intresse för att se vad som skulle hända. Men den fick ligga kvar. Kändes skönt för så är dte nog inte på så många ställen. och ägaren hämtade den. Jag tror det var ägaren…
   Kram och trevlig fredag.

  1. Jodå, det händer saker här om man vill. och det var mycket regn som föll och sandstranden gled iväg. brukar hända då och¨då. Allt vattnet rinner ju neråt. Och ansvarig är raska med att få på ny sand. Tja, att inte göra något tränar jag på.
   Stor kram!

  1. Inte jag heller och absolut inte på restaurangbord eller matbord över huvud taget. Men här tog jag den på bar gärning i ätandet. Såg att servitören senare smulade brödet och lämnade det till ätning. Dock vid havet och inte på restaurangen. Bra så.

 2. Att göra ingenting är nog det bästa jag är på. 🙂
  Som t.ex. Thanksgiving Day i går; döttrarna fixade allting, och vi hade
  en mycket trevlig kalkonmiddag. Måg och sondotter var också här.
  Soligt, temp. vid fryspunkten. Fullmåne. Har en gullig granne, som alltid kommer
  och knackar på dörren, när det är fullmåne. ”Ruth – you just HAVE to come out
  and look at the moon.” Det gjorde jag givetvis.

  (dom där stilettoklackarna får tanten ha för sej själv)

  1. Vilken trevlig Thank´s giving! Har upplevt den högtiden ett par gånger i dina trakter i USA och har fina minnen därifrån. Så fint att du blir så väl omhändertagen. Och att sedan på kvällen komma ut och se månen var extra fint.
   Vad gäller silverskorna så är de inget för mig heller. Men jag noterade dem.

 3. Härliga bilder från den gångna veckan 🙂 Du hittade mer blå himmel än vad jag gjorde, måste ha tittat åt fel håll emellanåt… 🙂

  Duvorna på restaurangerna är ett otyg… Jag gillar att mata fåglar – så även duvor – men INTE på restaurangerna. Men dom är snabba dom rackarna, och ser raskt när det finns godsaker lämnade. Mest envetna är dom på Luna, tror jag. När det är nötter på borden verkar dom inte vara rädda för nånting överhuvudtaget…

  Ha en finfin kväll!

  1. Jag letade efter den blå himlen och var vär ute när den ville framträda. Men den har helt klart varit sparsam med sina besök- Jag kan tänka mig att mata småfåglar med mat i träden men inte på marken. Stockholm har fått råttinvasion just för att de hinner före fåglarna att ta tänkt mat på backen. Tyvärr har råttorna också kommit till lekparkerna och invarderat lekstugor och annat för det läggs även ut mat där. Duvor över lag gillar jag inte och inte måsar heller. Tycker de blir väl närgångna och fräcka vad gäller att ta mat på tallrikar. PÅ Skansen får man inte ens ha sina våfflor i fred för att måsarna dyker ner och tar dem från tallrikarna. GRRRR….
   Men idag har det varit helt duvfritt. Tror inte de gillar oliver…
   Trevlig kväll.

 4. Du verkar ha betydligt svårare att göra ingenting än jag. Ja, om man kan kalla surfa och blogga för ingenting vill säga;-) Håller med Ruth alltså. Å här var det min man som ropade och visade upp fullmånen, som faktiskt lyckades skymta fram bakom molnen.

  Din bild på stilettklackarna – OMG säger jag bara. Inget varken för dig eller mig antar jag. Vi vill ju ha våra lårbenshalsar intakt ett bra tag till, eller hur!?

  Duvor och mat ogillar jag också, fiskmåsar och mat gillar jag ännu mindre.

  1. Fullmånen såg vi inte denna gång. Molnen var i vägen. Men jag brukar ha koll på den. Jag tycker det är roligt att sitta på uteserveringar och se vad som händer runt om. Och oftast är det en hel del. när dessa klackar passerade var jag snabb med kameran och hoppades att hon skulle hålla fötterna i ”rutorna”. Jag har liknande skor (inte i silver) men det är ”sittskor” och jag använder dem bara inomhus. Vill ha lårbenen intakta. Absolut.
   Även här hamnar fiskmåsar, trutar och duvor långt ner på listan. Blir irriterad även i Stockholm på folk som lägger bröd på marken åt fåglarna och sen kommer råttorna och kalasar på det i stället. Vill man mata småfåglar får man hänga maten i träden eller buskarna så att råttorna inte bjuds in till dukat bord.

 5. Nästan lite höstvarning även över spanska solkusten! Men det kan vara ganska uppfriskande med oväder också, de renar liksom luften och det händer nåt! Har förstått att du har svårt att göra ingenting, men när gör man ingenting? Jag anser att jag gör viktiga saker när jag läser eller löser korsord…så det beror ju på vilka preferenser man har. Sen kan diskhögen växa och frodas. Mina väninnor gör tvärtom, gnor och städar fast de bor ensamma utan hårande djur. Min väninna som är över 80 sa när hon skjutsade hem mig idag från ett jobbigt loppispass där vi ägnat många timmar åt att plocka fram alla julartiklar att nu skulle hon dammsuga och torka golven! Va? Tänkte jag som såg fram emot en måltid, en stund vid datorn och sedan en öl till Idol på teve…Angående fåglar är jag lite schizofren, jag lägger ibland ut grönsaker och bröd på marken utanför huset. Sen kommer fåglar o eventuella gnagare och sen har mina katter mat! Kretslopp minsann! Gillade iaf fotot på måsen! Och tanterna på parkbänken! Kram

  1. håller helt med dig. Jag läser gärna och löser också korsord men då ”gör jag något”. Det berikar. Och likaså lagar jag gärna mat. Att sitta och titta i skogen eller vid havet ger mig också mycket och där rensar jag gärna tankarna.Så egentligen så är ingenting också någonting. Helt sant. När du berättar om hemkomsten efter loppispasset hade jag helt klart gjort som du.
   Bra att du får mat åt katterna men i Stockholm är det få utekatter och i stället kommer det stora råttor och äter den tänkta fågelmaten. Så även i lekparker och barn har blivit råttbitna på Söder just för att råttorna tar sig in i lekstugor och annat. Men på landet är det ju stor skillnad.
   Duvan försöker sig på ett skrovmål och lyckas delvis. Vad gäller tanterna på bänken så är det vanligt att man samlas här och pratar och njuter av havsutsikten på första parkett.
   Kram och trevlig lördag.

 6. Låter som en trevlig vecka trots regnet. Besvärligt att stranden spolas bort så lätt, men vad jag förstått så repareras den ganska snabbt.
  Ha en skön helg!
  Kram!

  1. visst har det varit en trevlig vecka och vädret kan en ju inte påverka. Men mycket regn kom det. Såg en siffra på dryga 100 mm under en dag vilket var rekord i regnmängd sedan 1927. Stränderna fylls snabbt på av kommunen med sand igen så de återfår sitt utseende. Tror man har bra beredskap för detta.
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram!

 7. Intressant inlägg och oj vad det måste ha regnat! Tycker skyfall och oväder överlag är så obehagligt. Naturens kraft är så mäktig. jag skulle aldrig klara av att gå i sådana klackar och med min klumpighet hade jag garanterat trampat emellan rutorna. Ha fin lördag!

  1. Här regnade det verkligen rejält och det lär ha kommit dryga 1000 mm under en dag, vilket var rekord här sedan 1927.
   Vad gäller skorna så skulle de för mig möjligen gå att sitta i.
   Önskar dig också en fin lördag.

 8. Det ser riktigt härligt ut!

  Duvor som vill ta del av maten. Jo, fåglar är på hugget, samma problem i Jönköping under somrarna, fast då är det fiskmåsarna som inte är ett dugg skygga, de vill gärna dela mat med gästerna eller i alla fall om någon reser sig och tänker lämna sin plats. Som människa får man ha koll på läget och på fåglarna 🙂

  1. Duvor och fiskmåsar som är nära inpå gillar jag inte. Här i Stockholm är det också mest fiskmåsar och de stora trutarna som gärna kommer och anfaller vid restauranger. PÅ Skansen är det helt hopplöst att sitta ute och äta något alls. I STockholm på Söder har vi en fil plastuggla på balkongen och den hjälper till viss del att hålla måsarna borta. Men inte helt…Har i obevakade ögonblick blivit av med både pizzabitar och mackor från tallriken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *