Foto Spanien Torrevieja

Här&Nu – veckans ord i Gems Weekly Photo Challenge

Här&Nu är veckans ord att fritt tolka i Sannas i fotoutmaning, Gems Weekly Photochallenge. Här finns också veckans övriga bidrag och även de ord som finns att tolka under årets alla veckor.Utmaningen i sig är att med bild och text eller bara bild tolka ordet. Fritt fram alltså för egna funderingar.

Här&Nu

Att befinna sig här och nu, på alla plan, är i sig inte enkelt. Men varför ska saker och ting vara enkla?  Ofta är man  på väg någonstans antingen i tankarna eller rent fysiskt. Jag satt igår, den 29/1 och åt lunch ute, ja både utomhus och på en uteservering och försökte se vad som hände precis just här och nu. Eller just där och då. Beror på hur man ser det. Bilderna är tagna under två timmar och här& nu känslan tycker jag framgår.

Några befann sig på stranden i Torrevieja denna sena januaridag. Och här&nu känslan verkade stor. Några befann sig i lä på stranden och verkade nöjda med det.

Ibland ligger det flera fartyg till havs som väntar på att få komma in och lasta salt. Torrrevieja kallas också för “saltbyn”- på norska. Saltet har alltid varit viktigt för Torrevieja och mer om det kan man läsa  här.

Ett fartyg  ligger till havs och  väntar på att komma in till saltkajen/saltpiren i Torrevieja för att lasta salt.

Log när jag såg damen med cykeln nere på badbryggan. Hit krävs det att cyklen lyfts och kanske blev hon själv lyft av havet som verkligen skummade.

Trött kan man lätt bli och varför då inte vila sig en stund. För egen del var jag på väg hem efter lunch och en promenad. Men man kan helt klart vara här&nu även i sömnen.

Här&Nu! Är man trött så är man det även i Torrevieja. Blir man trött så blir man, här&nu.

Och det var katten också. En grannkatt som sov så gott i eftermiddagssolen.

Förra året, den 7/8,  fick vi av Sanna  också orden “här och nu” att tolka i Gems Weekly Photo Challenge. (Noterade det av en slump) Och så olika det blev. – så skrev jag då. 

Undrar om ni andra minns hur ni skrev. Jag gjorde det inte utan fick bläddra i arkivet.

52 svar på ”Här&Nu – veckans ord i Gems Weekly Photo Challenge”

 1. Oj, så roligt att se hur man tänkte för ett tag sedan. Här och nu finns sällan för många människor. Det är ofta sedan -senare. Kram

  1. Här och nu är baar ett ögonblick så det går nästan inte att illustrera. Känner igen det där med “sedan”…Men har bättrat mig. I alla fall vissa dagar.
   Kram!

 2. Härlig tolkning igen 🙂 Förra årets här och nu missade jag, hade fullt upp med att ta mig upp till Machu Picchu så det fick bli en “enkel” skyltsöndag då, utan tema 🙂 (Blev också tvungen att bläddra i arkivet 😉 ).

  Ha en fin tisdag! (Fast idag ser det inte ut att bli lika soligt…)

  1. Tack! Ja, visst är det bra med arkiv att titta i. Minns ert besök på Machu Pichu och då var det verkligen “här och nu”. I högsta grad.

   Solen verkar ha tagit ledigt idag, men kanske kan vi hjälpas åt att blåsa bort molnen…

   Och en trevlig tisdag blir det väl ändå…Visst?

 3. Jag minns inte för 1 veck sedan 🙁 ja att njuta här o nu leva just nu är inte något man alltid tänker på tror jag men ack så viktigt kram på dig

  1. Jag försöker att inte vara på ävg någonstans utan att göra en sak i taget. Och jag har blivit bättre på det. Ett undantag finns (kanske fler…) och det är när jag pratar i telefonen för då går jag oftast runt .
   Och det är ju här och nu vi finns. Om morgondagen vet man inget. Förstår inte varför folk stressar. Jag tycker det är viktigt att tankarna och känslorna också hinner med. Kan helt klart bli bätre på det. år träna lite till.
   Kram och trevlig kväll.

 4. Jag kom inte heller ihåg utan fick läsa ditt gamla inlägg. Bra med andra ord att det finns ett arkiv att tillgå! Även om det var samma ämne så kom dina rapporter från två olika platser vilket var smidigt och bra. Här och nu är det fortfarande snuvigt och inget som gör sig bra på bild 😉

  Kram och god tisdag!

  1. Jag läste inte mitt gamla inlägg förrän jag skrivit kart det nya. Men det gamla var ju från Stockholm och det nya härifrån.

   Trist med snuvan och hoppas den snart lämnar dig. Önskar dig god bättring.
   Kram!

 5. Hej Ditte!
  Ja det är väl första gången i mitt liv jag lever här och nu. Inga planer, ingenting…Glor på TV, är glad för mina alla kanaler. 11 stycken. Ser just nu på Lars Levin och hans elever. Intressant, och så såg jag Hus till salu nyss 🙂 Ja så går dagarna, fattas motion…Längtar efter en gräddtårtsbit hahaha…Inga stora krav 🙂 Gått ner 4 kg. Bra. Inget kaffe på 2 veckor.
  Tack för fina bilder! Soffan var ovanligt fin med gubben 😀
  Kram P ♥♥

  1. God tidig kväll!
   Ja, visst är det skönt att inte ha så många planer utan att ta dagen som den kommer. Lars Lerin är jag ju, som du vet, väldigt förtjust i och detta progam där han arbetar med de som har en funktionsstörning tycker jag extra mycket om.

   Vi sitter just nu ute och det är fortfarande +17 och molnen har helt skingrats. De har av och till förekommit idag. Har varit hos Jessica och hon hälsar till dig .
   Bosse och jag har sedan gått fram och tillbaka till Cala Ferries och så fint att gå köngs havet trots lite blåst.

   Visst är bilden på soffan och den sovande mannen fin. Verkligen just här och just nu.
   Stor kram!

 6. Här och nu, härliga ord, fint illustrerade!
  Jag har haft en fantastisk häroch nudag idag! Solen sken från blå himmel och fick nysnön att glittra och glimma i träden! Jag är så glad att kunna växla mellan vårvintern här och tillvaron i Torre! Njuter i fulla drag av båda!

  1. Tack! Skönt att du haft en “här och nu dag”. DE behövs också. Och visst har vi det bra som kan växla boenden när vi har lust.
   Tänkte extra på er idag när vi gick till Cala Ferries.
   Önskar er en fin kväll. Vi sitter ute nu och det är helt ok med +17 i lä. Klarblå himmel.

 7. I den där underbara miljön känns det lätt att vara Här och nu.
  Men det är nog som du säger, ofta så att vi i tanken redan är nån annanstans och planerar kommande dagar.

  1. Jag försöker verkligen att inte vara på väg någon annanstans i tankarna utan att vara medveten om vad jag gör när jag gör det. Men det är svårt. Dock är det betydligt enklare här än i Stockholm. Stressad är jag inte vare sig jag är hemma eller här i den spanska sommarstugan. Har kanske varit stressad någon gång när jag jobbade full tid i skolan och barnen var små.

 8. Toppen bidrag! Hade precis likadana tankar med “där och då” till exempel. Min absoluta favo bild är herren som slocknat på den fina mosaiksoffan. Han måste ha varit rejält trött, för dessa soffor är visserligen en fröjd för ögat, men är inte bekvämt att sitta i eller rättare sagt på.
  Bilden med det glittrande havet och båten är helt underbar den med:-)

  1. Stort tack! Bilden med mannen som somnat tycker jag också om. Och bänkarna är förvisso hårda. Men han satt där i solen och njöt. Kanske av porlandet från vattenfallen också.
   Här och nu kan ju vara tidsmässigt men också mentalt tänkte jag. Så det fick bli både och.
   Det glittrande havet är ju alltid en vacker kuliss.

 9. Härliga foton och bra att du genast redogjorde för att tiden för Här och nu sträckte sig under två timmar. Många av bloggvännerna har ju satt i fråga om man verkligen kan skriva Här och nu om det var något som hände för en stund sedan. Det ser helt underbart ut där du är och jag förstår att du njuter av ditt Här och nu.
  Kram

  1. För mig är här och nu att man även mentalt är närvarande vid ett tilfälle men givetvis kan man tolka det på annat sätt.
   Här i Spanien, där dagarna nu varierar mellan svensk sommar/vår har vi det väldans bra och tar till vara dagarna just som vi känner för. Behagligt är det.
   Kram!

 10. Så fina bilder, men idag har det känts vår i luften! Jag har varit ute på två längre promenader bara för att det var så härligt. Får passa på de dagar man kan lukta sig till vårkänslan för så här års skiftar det snabbt tillbaka till kyla och kanske t.o.m snö.

  Fint tolkat av här och nu, sovande mannen och katten ser väldigt avslappnat och skönt ut 🙂 Soffan mannen sitter på är litet i Gaudi-anda, vet du om den inspirerats av honom?

  1. Tack! Skönt med lite vårkänsla hos dig.Och att promenera när det är vår i luften är extra fint- Och än kan det ju komma bakslag. Men det är nu som gäller.

   Katten och den sovande mannen på bänken kändes som mentalt här och nu och liksaå damen med sin cykel på bryggan. För mig kan också här och nu innebära ett mer mentalt tillstånd . För nu blir strax till då.
   Vad jag förstått kan dessa mosaiksoffor ha inspirerats av Gaudi men det är inte lätt att få det belagt. Men visst är stilen lite lika.

 11. Här & Nu – det finns mycket att tolka kring det. Bra återkommande utmaning tycker jag, som inte varit med tidigare.
  Vilket härligt väder du har, här är minus, fruset snöslask och burr säger jag bara. Ha nu en fortsatt bra vecka!

  1. Vad roligt att du är med! Jag tycker det har varit väldigt roligt och givande på många sätt med Gems Weekly Photo Challenge. Och man får ju tolka fritt.

   Visst finns det mycket att fundera på kring “här och nu”. För mig är det inte alltid tiden som gäller utan det kan också vara ett mer mentalt tillstånd. Att man är med i det som pågår.

   Vi har fina dagar. Förra veckan fanns dte många fina “svenska sommmardagar” och i helgen och hitintills i veckan har det nog varit mest vår med +17 under dagarna. Men skönt det också. Och solen är med oss.

   Önskar dig också en fortsatt fin vecka.

 12. Vilka härliga bilder du satt in ,-)
  Så skönt att kunna sova på flygplanet ser ju riktigt mysigt ut ,-)
  Ett fartyg med salt ,-) låter exotiskt.
  Att vara här o nu ja inte lätt alla gånger, Han som somnat på den vackra parkbänken själv vaknade jag i fåtöljen förr en stund sen ,-))Söt vit katt tycker om vita katter men har nästan aldrig sett någon annan än på bild, ni njuter på …idag hade vi sol här och den värmde! ,-))
  Ha det fortsatt härligt
  KRAM Primrose ,-)

  1. Stort tack! Ja, vid långa resor, som här till Bangkok, så är det skönt att kunna vila lite mer utsträckt. Just denna resa som vi gjorde förra året i december hade jag genomgått en behandling för mina solskador så extra vila var så skönt.
   Torrevieja är en stad där det finns stora salttillgångar. Mycket av det blir till vägsalt och går på export till många av världens länder.

   Att vara “här och nu” kan betyda mycket. För mig är det att vara mentalt med på det som händer där det händer och inte vara på väg i tankarna. Svårt ibland! Men jag tränar.

   Mannen som somnade i solen där på bänken var nog på alla sätt “här och nu”. Likaså den vita katten. Så omedveten om vad som händer.

   Skönt med sol hos dig förstår att du njuter.

   Kramar och tankar till dig.

 13. Jag måste säga att jag har flera gånger den sista tiden drömt mig bort…alltså inte vara här och nu…Drömt mig till solen och stranden. Så lite avundsjuk är jag allt på dig. Ha nu en fortsatt fin vecka. Kramen

  1. Och att drömma tycker jag också passar in. För att mentalt vara på plats, var det än är, är också att vara här och nu. Även om man är där…
   Tack! Och jag önskar dig också en fortsatt trevlig vecka.
   Kram!

 14. Trevligt inlägg om här och nu! Fina bilder och bilden du la ut på instagram med kvinnan på bryggan gillar jag stort. Läste också fjolårets inlägg och det var också trevligt. 🙂
  Kram!

  1. Tack! Ja, inläggen blev olika och jag var ju hemma i Stockholm förra gången och nu i Torrevieja. Kvinnan där på bryggan såg så njutand eut där hon stod. Och för mig är att vara här och nu också att vara mentalt närvarande.

   Kram!

 15. Vilken fin tolkning av här och nu. Och så värmande att se dina fina bilder. Här är det vinter igen och temperaturen sjunker.
  Kram

  1. Tack! För mig handlar här och nu också om att vara mentalt närvarande. Något jag tränar att själv bli bättre på.
   Här har vi haft skönt svenskat sommarväder vissa dagar och nu mer åt det vårlika med +17 grader. Men det är ljust till 18.30 och solen är oftast ledig och i arbete.

   Kankse blir det några fina vinterdagar hemma. Men i alla fall lite sol.
   Annars skickar jag lite.
   Kram!

  1. Tack! Lite skillnad blev det i inläggen. Både plats och innehållsmässigt. För mig är det numer så att jag mentalt försöker vara med på den plats jag befinne rmig och inte på väg. Lätt hänt att vara det…

 16. Ja det där med att leva i nuet är verkligen en konst. Något jag tror jag egentligen är rätt dålig på. Det finns alltid något jag längtar efter som ska hända i framtiden.

  1. Jag fösöker vara mer mentalt närvarande, men visst är dte lätt att ligga steget före i tankarna. Det är ju så mycket man vill göra.

 17. Att vara här och nu är något jag alltid försöker träna på. Det är svårt att leva efter, men det är i alla fall en bit på väg om man försöker…

  1. Jag jobbar också på det och då och då inträffar det att jag är det både tidsmässigt och mentalt. Och att försöka är en god tanke.

  1. Tack!
   Och tack för mail. Svar är på väg.

   Ja, vädret är ju inte helt stabilt nu i januari men jämfört med snö och kyla så har vi ju en hel del fina vår/sommardagar också.
   Ha det gott!

  1. Så bra att bilderna gör dig gott. Jag delar gärna med mig. Och “här och nu” för mig är ofta ett mer mentalt tillstånd som jag jobbar med att förbättra.

  1. Tack! Och visst kan det bli olika man skriver även om temat är det samma. Roligt att jämföra.
   Och visst har vi det hyfsat varmt nu med temperaturer på omkring +18 under dagen. Klart behagligt.

 18. Så härliga bilder från din här och nu-stund. Jag håller helt med dig, det är svårt att leva i nuet. Det behöver vi nog jobba på lite till mans och vi blir kanske bättre om vi övar på det.

  1. Tack! Visst är det en utmaning och tämligen svårt att vara i nuet och inte hålla på med annat vare sig praktiskt eller i tankarna, men jag ränar lite varje dag. Och kanske ger det resultat. Hoppas.

  1. Tusen tack! Ja, det är roligt (morsomt) med denna utmaning och att även se andras bidrag ger mycket.
   Önskar dig också en fin helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *