Skyltar Torrevieja

Hänt i veckan – Skyltsöndag från Torrevieja

Söndag! Dags igen för den trevliga och roliga ”Skyltsöndagen” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och tolkningen  är väldigt fri. Skyltarna sammanfattar en del av det som hänt här i Torrevieja  under veckan.

En hel del har hänt i veckan och en av flera höjdpunker var promenaden till och från grannbyn La Mata. Hostal/restaurante Alba, ett av flera “vattenhål” i grannorten La Mata. Och havsutsikt ingår i de flesta. 

I veckan har det hänt

en hel del trevligheter och den genomgående färgen  har varit blå, men den har ofta förstärkts av andra uppiggande färger. Promenaden till grannorten La Mata, genom Vattenkvarnsparken, gav oss också extra vackra gröna nyanser att fästa blicken på.

Längs stränderna både i Torrevieja och La Mata har det under högsäsong varit “problem” med att badgäster gått ner till stranden i gryningen med parasoller och solstolar och bokat platser i “första linjen” mot havet. Sedan har de gått hem och återkommit flera timmar senare. För att stävja detta har förbudsskyltar satts upp och i en del fall har det också hänt att böter utfärdats om polisen kommit förbi och sett “olagligheterna”.

Skylt i La Mata. “Straffbart!  Förbud mot parasoller och utrustning från klockan 02.00 på natten till 08.00 på morgonen.”

Bra med informativa tavlor som berättar om olika växter som finns. Här är några av de växter som kan finnas i Vatttenkvarnsparken.

En hel del

fint kakel och mosaik finns på olika platser i Torrevieja. Och varför inte skriva bostadsområdets namn  på detta sätt. Området “Aldea del Mar” är stort och byggt i morisk och här finns en hel del att titta på. Inte bara i skyltväg. Undrar  just vad duvorna fäster blicken på.

Undrar vad som intresserar duvorna här.

Mer kakel. Och visst känner jag mig lite hemma när jag ser denna skylt. Här i området ovanför Los Locos stranden, i östra delen av stan, finns alla de nordiska länderna samt deras huvudstäder representerade i gatunamn. På gatuskyltarna finns också Torreviejas symbol med, ett torn. Namnet Torrevieja betyder just gammalt gammalt torn. Och tornen finns kvar eftersom de för länge sedan skulle skydda kusten och saltbåtarna mot angrepp. Saltet har alltid varit och är fortfarande viktigt  för Torrevieja. Mer om det har jag skrivit här.

 

 Färg!

Visst ska katter och hundar ha sitt. Och “medelhavskosten” verkar viktig även för dessa. Men jag undrar jag. Såg skylten utanför en djurbutik kombinerad med  veterinärmottagning.

Medelhavskost av “gourmettyp”  för våra djurvänner???? Kul skylt!

Färgglatt var det i detta inlägg redan från början. Och färgen hänger med till slutet.

Perfekt reklamskylt för en färgbutik i Torrevieja.

Och den här målningen sitter bredvid.

 

Fler ”söndagsskyltare”  finns här!  Titta gärna in!

 

 

 

 

24 svar på ”Hänt i veckan – Skyltsöndag från Torrevieja”

  1. Tack! Jadå, de fyrbenta finns med. Men jag funderar både på vad Miss E och vår Curre skulle tycka om “medelhavskosten”. Jo, Curre är labrador och matglad så han skulle nog testat.
   Kram och trevlig kväll.

 1. Åh såna härliga färgglada bilder, det tackar jag för denna gråa söndag i november. Fina skyltar har du hittat också. Ha en fortsatt skön söndag!
  Kram!

  1. Bra om jag kan pigga upp det grå vädret hemma. Här har vi idag haft helt molnfritt och +23. Och jag delar gärna med mig.
   Önskar dig en fin kväll.

 2. Det där med att “boka solstolar/platser” är ett otyg.
  I Huay Yang har vi väldigt lite solstolar, förutom ens egna då.
  Hörde om en familj som bredde ut sig på nästan alla tillgängliga stolar fast bara hälften användes!
  När det ifrågasattes blev det visst lite olustig stämning.
  Min svärfar blev arg för många år sedan på Gran Canaria.
  När han såg de markerade solstolarna om morgonen gick han ner och slängde handdukarna i poolen!

  1. Visst är det! Och numer på många hotell tas handdukarna bort om ingen använt stolarna på en timme. Och visst är det trist, som hos dig i Huay Yang, att folk bokar stolar som sedan inte används. Bra att det i alla fall ifrågasattes och kanske fick de som gjorde det en tankeställare. Bra gjort där av din svärfar. En eloge!

  1. Visst är skyltvärlden stor och tolkningen fri så det ger tillfälle till många upplevelser och skratt.
   Stor kram!

 3. Färgskylten var ju helläcker!!!
  Skulle jag ställa fram en ananas till vildkatten Tramse hade han tittat på mig som att jag inte var riktigt frisk i huvudet.
  Tänkte där på badandet och parasoller. Det är alltså helt OK att gå ned kl 8.01 och lägga ut handduken på förstaparkett för att sedan göra stan en stund, eller?

  1. Visst är den! Kan tänka mig att både Tramse och de katter som ibland tittar i till oss skulle skulle ana oråd om en ananas ställdes ut. Tyckte dock skylten var fin. Men budskapet…tja.
   Kan tänka mig att det är ok att komma ner till stranden 8.01 och boka sin plats och återkomma senare. Men det innebär kanske att det inte är fullt redan då. Vet ju att detta med att boka platser vid t.ex. pool är vanligt och att folk går ut mitt i natten.

 4. Att paxa platser på första parkett är ju ett otyg, men jag undrar faktiskt hur många stiger upp mellan klockan 2 och 8 för just detta ändamål.
  Kul att det finns ett “skandinavisk kvarter” även i Torrevieja. Det gör det i Benidorm också.
  Gosbi-skylten skrattade jag gott åt. Den ÄR faktiskt himla rolig. Min första spontana reaktion var att det var “människoföda” gjord av djur. Hahaha:-)))))) Sedan visste jag inte att hundar äter ananas, men det är en annan sak;-)
  Veckans absoluta höjdarskylt är Torrecolor! Så otroligt läckert och färgglatt! Bästa skylten för en färgbutik jag sett.
  En toppen skyltning igen:-) Tusen tack för den och länken!

  1. Tack! Visst är detta ett otyg och man ser det på många ställen. PÅ en del hotell vet jag att handdukar plockas bort om de läggs ut för tidigt och om ingen varit på plats på en timme. Bra! Ett skandinaviskt kvarter finns med jag har bara sett att det är Stockholm som har en egen gata. Kul! Att hundar och katter skulle äta ananas tror jag inte och den tillhör ju inte ens “medelhavskosten”. Men skylten är kul.
   Visst är Torrecolor läcker. Inbjuder till besök. Ska titta in här nästa vecka. Vi behöver färg!

 5. Är det så ljus där att folk använder parasoll klockan 2 på natten, då måste det vara omöjligt att somna 🙂 Fina kakelskyltar och streetarten var fantastisk.

  1. Nja, då är det mörkt. Men du vet folk vill ha parkettplats på stranden så de kan vara ute i väldigt god tid. Nattetid.
   “Streetarten” tyckte jag var jättesnygg och dessutom var den utanför färgbutiken.

 6. Skrattade åt skylten om förbudet att använda parasoll mellan kl. 2 på natten och kl. 8 på morgonen.
  Men jag vet ju också att folk garderar sig och bokar sina solplatser i god tid. Det har jag sett många gånger när jag har bott på hotell. Ut med handdukarna så man inte blir utan sin solstol.
  Jag upplevde att det fanns många informativa skyltar både i Santa Pola och alla städer längs Costa Blancas kust och även på Solkusten. Den ena roligare än den andra, många gånger. Kanske jag ska plocka ihop några av mina skyltar som ligger i det spanska arkivet? Mitt i allt så gör jag det, inspirerad av ditt inlägg.

  1. Ja, här finns det många skyltar att skratta åt. Och ibland undrar man varför de sätts upp. Men detta att boka plats förekommer ju på så många platser. En del går upp mitt i natten….Vet också hotell där allt plockas bort om man inte är på plats under en timme. Kul att du blev inspirerad av skyltarna. Och kanske kommer det ett inlägg med några av dessa.
   Önskar dig en fin start på veckan och idag vidgar vi de spanska vyerna upp mot bergen.

 7. Härligt färgglatt var det här och en hög igenkänningsfaktor 🙂

  Parasollförbudet är superbra. Jag tycker väldigt illa om när folk bokar med parasoller eller handdukar. Även ofoget att boka platser med sina kläder på luncherna inne i stan förr om åren var ytterst störande.

  Sen tror jag att det där parasollförbudet från början hade med strandstädningen att göra. Dom som ska städa stränderna vill nog inte köra slalom… 🙂

  Ha en bra start på veckan!

  1. Tack! Förstår att det här för dig blev hög igenkänningsfaktor. Kan förstå att förbudet mot bokningar på stranden har att göra med städningen från början men nu har det dubbla syften. Men vet inte om det hjälper…Önskar dig också en bra vecka och att du mår bättre dag för dag.

 8. Jag förstår inte mycket av vad det står på skyltarna 😉 Men jag andas in värme igenom dem alla, de fyrbenta förstår man lite bättre då… Ha de så bra och tänk inte på oss i Norden 😉

  1. Fullt förståligt, men kanske piggade de upp en del. Jodå, jag tänker på er/dig och skickar genast lite sol, värme och blå himmel-

 9. Därnere hos dig tar man ut svängarna! Hundmaten med frukter a´la ananas, h,mmm undrar vad Blinka sagt om det? Men det är så kul att vi är olika! Bara älskar alla dina skyltar! Kram

  1. Nja, ananas är ju inte direkt medelhavsmat heller… Jag tyckte skylten var rolig och fin. Kanske skulle vår “curry” en labrador (dotterns) gärna även testa ananas. Men så blir det ju inte. Han äter gärna det mesta. Kan tänka mig att din blinka skulle avvakta. Mina skyltar piggar i alla fall upp färgmässigt.
   Hoppas du också piggnar på dig.
   kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *