Skyltar

Hänt i veckan med “Skyltsöndag” – Ett smakprov erbjuds

20 oktober, 2019

Söndag! Och dags igen för den trevliga och roliga ”Skyltsöndagen” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkningen. Eftersom jag är hemma i Stockholm passar det fint med skyltar härifrån och ett smakprov på  det som hänt i veckan-

Vis Slussen i Stockholm har det hänt en del i veckan. Både på skylt och byggfronten. Här vid Slussen i Stockholm har det hänt en del i veckan. Nya skyltar har kommit upp och jobbet går framåt.  Och visst tittarjag gärna upp och vinkar till de på Gondolens restaurang.

En hel del har hänt i veckan

och en resumé blir det här i Skyltsöndag. Jag passerar ofta Slussenområdet bygget som ska vara klart 2025 går framåt- Runt området sätter Stockholm stad upp skyltar som ska pigga upp och dessa byts ut med ojämna mellanrum-

Och visst händer det en hel del här vi bygget.  I planket finns öppningar/fönster så att man kan följa ombyggnaden.

 Roligt är det att se  och följa bygget. När man höll på att riva de gamla byggnaderna som fanns på Slussen såg området ut så här.  (Ett inlägg jag skrev i november 2015)

Slussen är fortfarande viss knutpunkt för bussarna som ska gå österut mot nacka och Värmdö och härifrån kan man byta tunnelbana och nå alla linjer. Och är man ute och åker tunnelbana så kan man också en regnig dag kanske titta lite extra på den konst som finns vid många stationer. SL – Stockholms Lokaltrafik ordnar olika visningar som är kostnadsfria. (Giltigt färdbevis behövs. ) Man kan också ta sig runt på egen hand för här finns verkligen en hel del att se. Jag har för egen del åkt runt och tittat en del men har många stationer kvar att utforska-

Mer hänt i veckan. SL har satt upp nta skyltar spm påminner om möjligheten att se mer konst i tunnelbanan. Mer hänt i veckan. SL har satt upp nya skyltar där de gör reklam för konstrundorna.

Mer som hänt i veckan

I onsdags var jag på ett event med inriktning på friluftsliv och uteverksamhet. Och kanske kan jag ingå i laget Tigerbalsam.  Har dock ännu inte fått en direkt förfrågan. (Tigerbalsam är ett liniment/salva som luktar starkt men som hos många har välgörande verkan vid muskelvärk, insektsbett och annat)

 

Torsdagen var arbetsdag i Stockholm, en rese och upplevelserelaterad sådan. (Mer om den i länken)Det blev besök i Riddarhuset med guidning, en panoramatur med buss i Stockholm och en trevlig lunch på Hasselbacken. Dagen avslutades med ett besök och i Nedre Manilla för att se de privata förlagsfamiljen Bonniers privata porträttsamlingar.

Hänt i veckan var också en trevlig och givande arbetsdag  i Stockholm för Triangelresor.

Fredagen kom och det blev både lunchträff med en väninna och på eftermiddagen cafébesök med goda Pekingvänner/kollegor från Svenska skolan där.

Så kom också, helt i naturlig följd, lördagen. Finbesök av barnbarnet Max som på egen hand anlände till Stockholm Centarl med tåg. Och vi hade som första punkt på agendan att ta pendeltåget till Solna station för att besöka en viss fotbollsbutik som är inr i Friend´s Arena. Ett mycket populärt besök så här steg mormor Ditte än mer i kurs. Visst blev det också några inköp-

FMycket har hänt i veckan och besöket vid Friends Arena och i AIK:s fotbollsbutik var båda premiärer för migMycket har hänt i veckan. Och besöket här vid Friends Arena och i fotbollsbutiken var helt nytt för mig.

En verkligt lycklig Max. (För egen del har jag inget direkt lag jag hejar på….)

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

Du Kanske Också Gillar

30 Kommentarer

 • Svara Znogge 20 oktober, 2019 | 11:20

  Vilken trevlig vecka du har haft och en snygg skyltning som vanligt. Vilket lag Max hejar på råder det verkligen ingen tvekan om 😉

  Kram och ha en fin söndag!

  • Svara Ditte 20 oktober, 2019 | 11:39

   Tack! Det har verkligen varit en trevlig och omväxlande vecka. Vad gäller fotbollslaget som Max hejar på framgår det tydligt. och han gillar fotboll i största allmänhet och spelar själv i ett lag.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Grått och regn i huvudstaden. Men Max piggar upp.
   Kram

 • Svara Titti/Umeå/Huay Yang. 20 oktober, 2019 | 13:42

  Kul med skyltarna.
  En burk Tigerbalsam har jag här i Huay Yang.
  Köpt på 7 Eleven.
  Har inget lag jag heller men min f.d. make var hängiven Manchester Citysupporter.
  Ja han gillade det mesta i fotbollsväg.
  Dock ej Manchester United!
  Har varit på en hel del matcher runt om i Europa.
  Förstår barnbarnet blev nöjd med besöket i fotbollsbutiken.

  • Svara Ditte 20 oktober, 2019 | 14:01

   Skyltar är ofta roliga och det finns en uppsjö av dem. Och nu fick de bli en resumé av veckan. Tigerbalsam har jag ofta använt och gör det fortfarande. Tycker att den lindrar. Perfekt också mot insektsbett. Vad gäller fotbollslag från Europa så är Max fantast av Ronaldo och då blir det Juventus som gäller. I alla fall just nu. Och i Sverige är det AIK. Max gillar också det mesta i fotbollsväg och har bra koll- Ett lyckat besök blev det i butiken.

 • Svara Karin Eklund 20 oktober, 2019 | 14:01

  Så fiffigt att få ihop veckan som gått via skyltningarna. Kul idé!
  Som vanligt så får du ihop det snyggt och informativt.
  Tack för det Ditte!

  • Svara Ditte 20 oktober, 2019 | 14:05

   Tackar! Denna vecka fick det bli en resumé och en hel del trevligheter i variation har det varit.
   Önskar dig en fin söndag.
   Hälsningar från ett mulet Stockholm.

 • Svara Micke 20 oktober, 2019 | 15:44

  Tigerbalsam köpte jag en gång för många år sedan i tron att det var typ “vicks” för täppt näsa…tackar alla skyddsänglar för att min fru upptäckte vad jag köpt innan jag använde det 😉

  Fin skyltsöndag där…ja…nybyggnationer är ett tema vi har här i GBG också…det ligger väl i utvecklingstider att det blir så och nya bostäder behövs ju då vi blir fler och fler vi blir i vårt avlånga land.

  Ha det fint.

  • Svara Ditte 20 oktober, 2019 | 16:07

   Tur att du fru upptäckte att det var just tigerbalsam du köpt. Tror inte den varit så lyckad under näsan. Men den är bra för insektsbett, dock kanske inte i ansiktet.
   Vid Slusssen i Stockholm är det inga bostäder som byggs. Fast det behövs nya. I mängder. Nej, här är det främst för bilar. Men det ska också bli “rekreationsområden”. Ja, inte för bilar då…
   Dock byggs det bostäder på andra platser men stor brist på mark är det också.
   Önskar dig en fin kväll.

 • Svara Geddfish 20 oktober, 2019 | 15:51

  Bra skyltat från veckan! Du har ju gjort en hel del också. Guidebussen var smittande solgul! Fint!
  Japp, nu ska jag bege mig iväg på styrelsemöte, har förberett på em.
  Stor kram!

  • Svara Ditte 20 oktober, 2019 | 16:04

   Det blev en resumé från veckan och en del fina/roliga skyltar hann jag fånga.En rolig och varierad vecka som jag trivs bra med att ha.
   Önskar dig en fin kväll och ett bra möte.
   Stor kram

 • Svara BP 20 oktober, 2019 | 17:33

  Bra variation på dina skyltar, och vilken tur för mig att du även lyckades med ytterligare en mäktig byggkran. Gillar att man har “tittfönster” och byter ut skyltarna rund det gigantiska Slussenbygget med jämna mellanrum. Tycker nämligen att om man åker förbi där med t-banan att det ser ut som att det inte händer mycket där, men det gör det såklart.
  Skyltrn med Tigerbalsam får mig att dra slutsatsen att spjutkastare verkar behöver extra mycket behandling med Tigerbalsam;-)
  På Friends har jag varit två gånger, men ärligt talat har jag inte upptäckt AIK-shoppen. Den fanns ju förut i Solna Centrum, så den måste ha flyttat. Men ärligt talat Ditte så borde du ha “uppfostrat” Max att hålla på Hammarby. Jag menar du bor ju faktiskt på deras hemmaplan;-)
  Tusen tack för en toppen skyltning och länken:-)

  • Svara Ditte 20 oktober, 2019 | 18:09

   Tack!Slussenområdet har gott om karanar och nu när de tog ner alla tvårs över kanalen hos oss (gjordes när jag var i Krakow) bjuder jag på andra. Jag promenerar ofta här vid Slussen så då märks det att bygget går framåt. Titthålen är bra och skyltarna är ofta fyndiga. Kul att de byts ut då och då. Vet att många elitidrottare använder Tigerbalsam så någon nytta gör den nog. Just här var det en spjutkastare med och kanske behöver kastgrenarnas utövare mycket av varan.
   Besöket här i shoppen på Friends blev lyckat. Min pappa var Djurgårdare och maken är det också. För egen del är jag ganska neutral men är ju uppvuxen i Solna. Men “Bajen” går ju bra de också. De vann ju över Malmö FF idag. Och förra helgen vann deras damer över AIK.
   Max bor i Uppsala men AIK gillar han. (Tror han där spelar för Siruis).

 • Svara Mia 20 oktober, 2019 | 17:46

  Så kul att Stockholm gör litet “kul” runt Slussen-förvandlingen. 2025, ja det blir många år det blir litet stökigt där. Men idag minns jag knappast hur det såg ut tidigare. 🙂 Klart att Max satte litet extra värde på mormor en sådan dag! 🙂

  Tack för att du vill tipsa mig… jag ska försöka ha koll på Triangelresor också nu…. men bra att ha dig som tipsare. Tack, än en gång för den servicen.

  • Svara Ditte 20 oktober, 2019 | 18:00

   Man försöker pigga upp Slussenområdet och dessa skyltar gör en del till för att pigga upp. Jag fick se mina gamla bilder och inlägg fär att riktigt minnas hur det såg ut här innan med rev allt.
   Jadå, max var lika nöjd med helgen som jag var. Han är så fin och lättsam-
   Visst ska jag tipsa dig. Det gör jag gärna.

 • Svara Preciosa 20 oktober, 2019 | 19:10

  Hej Ditte!
  Fiffiga bilder och det där med Slussen är jag helt lost i…vet absolut inte hur det kommer att se ut om jag ens lever då…TRänk vilken tid alltså…Som med att skotta ner rälsen i Sumpan…2023-25?
  Tän katt Max åkte själv in till stan. ja dom blir stora! Kommer i håg när Junia åkte första ggn på egen hand och när hon inte ville handla för hon visste inte hur och när man lade “pinnen” mellan nästa kund hahaha…Nu så är dom små problemen borta 🙂 Hon är just nu i Leipzig 4 veckor…

  • Svara Ditte 20 oktober, 2019 | 19:23

   God kväll P!
   Det fick bli en sammanfattning av veckan i dagens skyltsöndag. Och en händelserik vecka har det varit. Och trevlig- Ja, Max han kom och det gick galant. Det enda med tågen är ju om det blir stopp- Å andra sidan är ju inte det SJ:s fel- De kör ju bara. Men Max kom hit och han kom hem till Uppsala idag- Så mysigt att ha honom här- Och visst blir våra barnbarn äldre. Ja, detta med “pinnen” när man handlar kunde säkert vara knepigt. Kul att Junia nu är i Leipzig. Hoppas hon har det bra.
   Kram

 • Svara Emma, Sol som sol? 20 oktober, 2019 | 22:07

  Tigerbalsam, det var sådant man jäklades med som ung! 😁 Inte skönt att få på läpparna eller under näsan.

  Stora killen som åker tåget själv. Stort!

  • Svara Ditte 20 oktober, 2019 | 22:38

   Tigerbalsam tycker jag är bra mot mycket. Som läkande plåster vid led, muskel och ryggbesvär och salvan/linimentet fungerar ju där också. Även insektsbett dämpas av Tigerbalsam.
   Max är tämligen resvan så att ta sig fram på egen hand är inga problem. Det är nog mest vi vuxna som tyckt han kunde vänta tills nu med att åka på egen hand. Men visst är det stort att vara nio år och känna sig säker på att klara sig själv. (Hade han fått bestämma hade han åkt ensam för ett par år sedan. Men det fick han inte)) Max hittar och skulle ledigt ta sig vidare med tunnelbanan hem till oss på Söder.
   Men kruxet är att man ju inte vet vilka andra som är ute och åker. Detta har ju ändrats en hel del mot hur det var förr. Vilket är trist och begränsar en hel del-

 • Svara Paula 20 oktober, 2019 | 22:36

  Oh vilken lycklig Max som tittar fram. Jag hade det enkelt under massor av år när jag skulle välja present till äldsta barnbarnet Simon, inbiten AIK:are som sin far. Bara att bläddra i katalogen på nätet och beställa…oftast efter önskemål då jag inte höll reda på vad han redan hade!
  Slussen, vilket virrvarr! Senast vi åkte där var jag helt förskräckt, jag har inte ens satt mig in i hur det ska bli när det blir färdigt…om det nu blir det! Gondolen har jag ätit på för en herrans massa år sedan. Trodde ett tag de hade stängt stället…var ett typiskt representationsmiddagsställe, jag tyckte dock inte varken maten eller servicen dåförtiden var så speciell. Men Vinka-skylten gillades skarpt, jag hade helt klart lyft handen där! Kram

  • Svara Ditte 20 oktober, 2019 | 22:45

   Ja, Max var så lycklig över besöket både här och hos oss och att ta tåget på egen hand från Uppsala- Han hade sett ut på nätet vad han skulle titta närmare på i butiken och var väl förberedd. Kul att ditt barnbarn också är AIK:are. Här vet jag inte varifrån det kommer. Men han gillar det laget trots att han bor i Uppsala.
   Slussen, där händer det mycket och ett virrvarr är det. Mins när dom började riva. Ja, jag undrar också om 2025 är en rimlig tid att få det klart. Passerar ju här flera gånger i veckan. Skyltarna är roliga och piggar upp-
   Gondolen har idag bra luncher till överkomligt pris (om man betalar själv) och en trevlig bar där jag då och då varit kvällstid. Var många år sedan jag var där och åt middag så om den vet jag inget.
   Men vinkar upp det gör jag.
   Kram

 • Svara Susjos 21 oktober, 2019 | 00:35

  Så fina Stockholmsskyltar du hittat. Kul att de byter ut dem vid Slussen. Gillade skylten där man ska vinka upp till Gondolen, och såklart Friends Arena som vi ser på håll från vår balkong.
  Tigerbalsam är bra för ömma muskler. Men just nu har jag Vicks salva under min näsa, det är förkylningen som dragit igång med full kraft! Det blir ingen jympa i morgon.
  Har lite svårt att heja på AIK, fast vi bor i AIK-land, Leksand är ju mitt lag i ishockey. Vad gäller fotboll så har jag inget favoritlag, men måste jag välja nån t av Stockholms lagen så blir det nog Djurgården….
  Kram och godnatt!

  • Svara Ditte 21 oktober, 2019 | 10:25

   Tackar! Ja, det blev en sammanfattning från den gångna veckan här i stan. Och skyltar finns det gott om. Kul att skyltarna vid Slussen byts och det vill att ansvariga håller förbipasserande på gott humör. För rörigt är det förvisso.
   Max hade beställt ett besök i AIK butiken och så blev det. Och Friends kom med på köpet. Kul att ni ser den från er balkong. Jag hejar inte direkt på något lag, men när jag bodde i Solna så gjorde jag det. Såg många matcher på Råsunda där de ofta spelade. Här hejar Bosse på Djurgården. Men Max är AIK:are.
   Trist med din förkylning men hoppas den snart lämnar din kropp. Nej, ingen gympa. Bäst att du vilar dig i form.
   Kram och god bättring

 • Svara Åke 21 oktober, 2019 | 02:40

  Men slussen!?!? Ska det ta sådan lång tid… inte undra på att dom byter skyltar för att lugna er… eller kanske förvirra… Friends så fint det står att de tar avstånd från mobbing. Trevliga skyltar från din stad.

  • Svara Ditte 21 oktober, 2019 | 10:19

   Tack! Tid tar detta bygge verkligen. Och jag är tveksam till om det “nya Slussen” blir klart under min. Säkert blir det bra i slutändan men nu är det tämligen rörigt. Ja, skyltarna behövs för att hålla oss som passerar vid gott mod.
   Många visste nog inte varför namnet blev just “Friends”. Kan ha funderingar här vad gäller olika fotbollslags hejaklackar som kan ställa till det rejält.
   Önskar dig en bra vecka

 • Svara Anki 21 oktober, 2019 | 08:48

  Det händer mycket hos dig under en vecka!
  Snyggt skyltat Ditte!
  Kram

  • Svara Ditte 21 oktober, 2019 | 10:16

   Tack! Ja, vissa veckor blir det lite mer och andra mindre. Och jag trivs när det är “lagom”.
   Kram

 • Svara Veiken 21 oktober, 2019 | 09:39

  Härlig Stockholmskyltning!
  Vilken lycka för Triangelresor att ha Ditte som guide! Dubbel ersättning skulle vara på sin plats!
  Dessutom en dag med store Max som grädde på moset. Undrar vem som var lyckligast Max eller mormor!
  Kram

  • Svara Ditte 21 oktober, 2019 | 09:50

   Tackar!Det är så roligt med guide/resejobben och det ger så mycket på olika sätt. Nöjda gäster vill vi förstås ha.
   Så roligt att Max nu tar tåget på egen hand från Uppsala till Stockholm- Jättetrevligt att han vill komma hit. Vi var båda var nöjda med helgen.
   Kram

 • Svara Eva 21 oktober, 2019 | 12:00

  Men va roliga skyltar som alltid, och barnbarnet som kom själv är ju toppen, så gjorde min bonusson förr, flög själv från Gotland o till Malmö funkade super bra. Vänner o mat är ju alltid ett säkert kort 🙂 kram å fin måndag

  • Svara Ditte 21 oktober, 2019 | 12:27

   Tack! Ja, gott om roliga skyltar finns det. Max har också flugit själv och visst är det praktiskt och smidigt. Och inga stopp på vägen är det heller Tåget till och från Uppsala är bra och han är en säker resenär. Alltid bra när barn kan ta sig fram på egen hand och inte behöver skjutsas.
   Kram och trevlig måndag.

  Kommentera