Skyltar Stockholm

Hänt i veckan i skyltversion – Skyltsöndag

Söndag! Och det innebär att det är dags för “Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Även denna vecka har bjudit på fina och omväxlande dagar, gott om trevligheter och en del förflyttningar.Så vi sätter fart. Välkomna till hänt i veckan.

Västerås. Hänt i veckan, skyltvariationen, börjar utanför The Steam hotell där denna läckra Lamborghini är parkerad. Hänt i veckan börjar i Västerås. En läckert röd  Lamborghini stod parkerad utanför “The Steam Hotell”. Hade gärna tackat ja till en tur. I bakgrunden en skylt från PEAB “Vi byggde Sveriges nya nationalarena. Men vi är lika stolta över att utveckla Kokpunkten i Västerås.“(Det nya äventyrsbadet)

Skyltversionen av hänt i veckan

Vi stannar kvar i Västerås och på The Steam Hotell där jag var i onsdags tillsammans med bokklubbsvänner.

En påminnelse om att hålla avstånd fanns vid entrén.

Och lite längre fram, mot receptionen, möttes både vi och andra av skylten Calle som också hade ett budskap-

I veckan blev det också ett besök på IKEA. Jodå, det fanns gott om påminnelser om avstånd även där. Men det var inte de skyltarna jag fastnade för. Utan andra.

IKEA. Stockholm. Kungens kurva. Nu har det alltså hänt även på IKEA. Köttbullar utan kött. Hur går det ihop?Nu har det alltså hänt. Köttbullar utan kött även på IKEA.  Hur kan det då vara köttbullar? Har även sett tv-kockar som talat om detta. Men jag får inte ekvationen att gå ihop.

IKEA har lanserat sin nya serie “Vintersaga”. Här glögg, men den fanni form av annat också.  Ja, men det är ju fortfarande sensommar eller möjligen tidig höst. Jodå, det fanns även julrelaterade saker. Jag behövde en säng för at hämta mig..

Stockholm IKEA. Mer som hänt? Jo, deras vintertankar är i full gång. Serien "Vintersaga" har lanserats. Och det är väl ingen vinter än. Mer som hänt. Och inta bara på IKEA: Vintern och en del tankar på jul är redan här. Puh!

Nej, jag tar mig snarast från det vinroga till skön sensommarkänsla ute på Djurgården i Stockholm. Längs Djurgårdsbrunnsviken, på den norra sidan. Den sida som också kallas Museieparken.

“Allt hänger ihop”. Ja, det gör det nog på sitt sätt. Men jag har svårt att förlika mig med julattiraljer före mitten av november. Nu njuter jag av sköna och vackra dagar. Och med mycket grönska. 

Här ute finns  “Museieparken” flera museer är samlade och likaså finns en hel del olika minnesmärken/minnesmonumet att titta på.   Och skulle magen vilja ha påfyllning eller strupe  törstig finns en hel del att välja på. För min del var det skulpturutställningen, Turbulence, av Alice Aycock som lockade och givetvis de fina promenadvägarna. Att vädret var strålande gjorde förstås sitt till.

Norges tack

Det var länge sedan jag var här vid minnesstenen. Har i olika sammanhang många gånger varit här tillsammans med min pappa som var synnerligen engagerad i Norges sak och verkligen aktivt kämpade  i Norge, Sverige, Frankrike, Skottland och England för Norges frihet under den tyska ockupationen. (Även för Finlands självständighet stred han som 18-åring)

Denna minnessten överlämnade den norske kungen Olav V till den svenska kungen Carl XVI Gustav 1983. Stenen är Norges tack till Sverige för utrustning och utbildning av 14 700 norska polissoldater på svenska mark under andra världskriget. Om du vill läsa mer om detta och så finns det i den här länken. (Även i detta var min pappa väldigt engagerad och det fram till att han drabbades av Alzheimer 2001 och därefter, fram till sin död 2005 fanns allt han upplevt  under andra världskriget kvar i hemska mardrömmar)

 

Mer som hänt

I torsdags, när jag  var på väg att ta färjan hem från Djurgården till Söder. slog jag till på en glass. Aldrig förr hade jag sett en AIK-glass. Men visst ville jag testa. Har ju en av barnbarnspojkarna som håller på just AIK. Jag tog 1/2 kula av denna och smaken var riktigt god. Jag gillar ju lakrits. I övrigt blev det en fräsch hallon variant.

Djurgården. Kennys Gelato. Nu har det hänt! Jag har testat en AIK-glass. Nu har det hänt! Jag har för första gången testat en AIK-glass.

Här är Max i svarta och gula fotbollskläder.  Men han spelar inte för AIK. Denna svart-gula dräkt tillhör Vaksala i Uppsala och som så ofta är kläderna sponsrade. 

Och med glassen i handen gick jag ner till bryggan för att invänta min båt. Såg här på nytt turist- båt-bussen “Oceanbus” passera. En kul sightseeingtur i Stockholm med en buss som blir båt och sedan buss igen. Har åkt med den ett par gånger. Spanade också in segelfartyget “Childhood”. Ett kappseglingsfartyg med “vind i seglen för barns rättigheter”.

“Oceanbus” skymtar till vänster. En sightseeingbuss som blir båt och sedan buss igen. Testa gärna. En tur är riktigt trevlig.   Även Söders höjder är till vänster i bild. Rakt fram ligger Kastellholmen. Dock ingen militär verksamhet här sedan 1970-talet. 

Här i Stockholmsområdet har vi nu lite av “indiansommar” eller brittsommar. Alltså höst med varma och soliga dagar. Och visst är dessa bilder på yngsta barnbarnet William helt ljuvliga. Och så roligt att en sjuåring väljer kläder med färg. (Eller vad säger du BP. Dina favoritfärger.)

Avslutar hänt i veckan med en levande fin och äfrgsprakande skylt. Yngsta barnbarnet Wiliam i höstfärger. Avslutar hänt i veckan med en levande skylt. Bara att glädjas. Bilden har dotter Liv tagit.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

 

42 svar på ”Hänt i veckan i skyltversion – Skyltsöndag”

 1. Snygg bil där, lite av favoriten hos många av kidzen på kneget har jag förstått, de kan mycket om bilar men i gengäld vet flera av dem inget om hur man uppför sig i sociala sammanhang 😉

  Köttbullar utan kött?
  Vart är världen på väg…oj oj oj…bara för det så måste jag väl prova på bedrövelsen 😉

  Fint att vi kunde hjälpa Norge under andra världskriget, krigsbarnen från Finland också..80.000 st fick komma hit och bo i fosterfamiljer under kriget.
  Vi ställde allt upp precis som sig bör för våra brodersfolk.

  Ha det fint Ditte.

  1. Visst är bilden snygg! Hade gärna tagit en tur.
   Tänkte på dig idag när jag började lyssna på en ny bok som heter “Familjen” av Johanna Bäckström Lärneby. Handlar om just “familjen” i Agnered. (Kriminalitet, skola och mycket annat. Boken är “verklig”. Kanske något för dig. Dock på arbetstid.
   Ja, köttbullar utan kött kan ju inte vara just köttbullar. Märkligt!
   Fint att se den norska stenen här igen. Blev lite tårögd.
   Ha det fint du också. Så bra du kan.

 2. Snyggt skyltat som vanligt hos dig och en god variation. Dock måste jag säga att den fine killen på slutet definitivt var bäst. Vilket härligt leende och vilka ögon!

  Om en köttbulle inte görs på kött så ska den självklart inte heta köttbulle heller. Det är helt orimligt tycker jag. Saker och ting ska benämnas utifrån vad de är.

  Kram och god söndag!

  1. Tackar! Ja, veckan har varit varierad och väldigt trevlig. Och visst gör sig William fint som skylt inför hösten. Så roligt att han själv väljer kläder med färg.
   Jag har ju även hos TV.kocken Mannerström hört honom benämna de vegetariska varianterna av “bullar” som köttbullar. Man kan ju undra varför-
   Önskar dig en fin avslutning på söndagen.
   Här är det balkongen som gäller någon timme till.
   Kram

 3. Jag måste börja med den lille William, han är ju söt som socker (fast det ska man väl inte säga om en pojke, men han ju ännu liten 😀 ) Vilken färgglad bild!
  Max är mera vuxen och väldigt fin han också, självklart.
  Många glada skyltar. Glassen AIK och där tänker jag på min salig halvmorbror Janne som undertecknade allt med AIK-Janne
  Tänker på din pappa också, så mycket som han var med om, så otroligt. Så det kom i mardrömmar mot slutet, aj då. Blev många tankar idag.
  Oceanbus hade varit kul att få åka hem 😀
  Stor kram!

  1. William är så fin! Och det är så roligt att han själv väljer kläder med färg- Han har ju så fina färger i sig så det mesta passar honom.
   Max är ju 10 år och en riktig fotbollskille som tränar ett par gånger i veckan. Och här var det matchdräkt som gällde.
   AIK-glassen var riktigt god och smakbrytningen mellan lakrits och hallon blev riktigt bra. Och max är ju verkligen en AIK-are.
   “Oceanbus” har en begränsad sträcka att åka och måste i och upp på samma ställe där det är en hårt packas sandstrand och djupet fungerar. Men den är kul att åka med. Har ju testat några gånger.
   Stor kram och trevlig kväll-

 4. Höst eller inte – jag tog i a f ett dopp i Årstaviken i dag! Men med största säkerhet var det årets sista. Den där gul-svarta glassen låter intressant, även om jag råkar vara hammarbajare …

  1. Oj! Ja, varför inte! En strålande dag är det ju så Lika bra att passa på. Glassen i AIK -färger var god och perfekt med hallon som smakbrytning. Säkert skulle Hammarbyfärgerna också kunna göra sig i en glass. Vill bara till att någon tar sig an det.

 5. Så många finurliga skyltar du har hittat, och den snygga bilen är ju en skylt i sig!
  Nej, julen får väldigt gärna vänta på sig lite till….tycker det börjar sälja julsaker alldeles för tidigt!
  “Allt hänger ihop” skylten var snygg, och AIK glass har jag inte hört talas om, jag gillar lakrits, så kanske ska man smaka den?
  Finast är ju dina barnbarn, och minstingen i BP:s färger ja!
  HA en fortsatt skön söndag!

  1. Visst är den snygga bilen en skylt i sig. Hade gärna tagit en tur. Visst är det bedrövligt med julsaker nu. Blir helt slut av blotta tanken.
   Vad jag förstått så var det så att ägaren här till glassbaren var AIK anhängare och sedan skapade en glass som skulle passa. Kul tanke. Och jag testade lite. Riktigt gott.
   Visst är killarna fina och jag tycker de gör sig bra även i skyltsammanhang.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Njuter på balkongen.
   Kram

 6. Håller med, julen får hålla sig borta ett tag till!! I Skåne har vi haft ljuvligt väder idag, så jag har både badat och grillat(vägrar lämna sommaren🙈).
  Vilken söt liten fotbollskille!/ Pernilla

  1. Härligt väder i huvudstaden också- Men inget bad för min del. Men om jag kunnat så kanske…
   Vill också ha kvar denna sköna värme-
   Visst är fotbollskillen fin!

 7. Lamborghinin är en dröm. Williams kläder har underbara färger och hela han är så söt, att det borde vara straffbart😉…
  Köttbullar utan kött…hur dumt får det bli?
  Kort och gott…och dessutom glögg i september…suck!
  Ha det gott!

  1. Jag hade gärna tagit en tur i den läckra Lamborghinin. Men det blev inte aktuellt.
   William är verkligen så fin i sina nya höstkläder och det är roligt att han själv väljer färg. Han har ju ifna egna färger så lite extra färg bär han upp fint.
   Blir så irriterad över att man inte kan kala saker vid dess rätta namn. Köttbullar har kött i sig. Men jag har även sett och hört tv-kocken Mannerström tala om köttbullar utan kött.
   Jag är ju ingen “julig person”, tvärt om. Och att då se glögg och andra julinspirerade saker nu är för bedrövligt. Snart börjar de väl till midsommar.
   Ha det fint du också

 8. Det är ett nöje som alltid att se dina skyltar så varierade och till personliga! Bästa skylten är vidsträckt bäst – bilden av William i dessa underbara färgerna! Köttbullen utan kött, försökte förstå det “trixet” men ger upp.
  Din pappa ja, det är historien som ligger mig varmt om hjärtat.
  Ja ,tack kan gärna ta en tur i den röda läckerbilen, så köper vi en AIK glass!
  Ha en fin söndagskväll!
  Stor kram

  1. Visst gör sig William fint som en reklamskylt för hösten. Älskar dessa färger och så roligt att han själv väljer dem.
   Köttbullar utan kött kan ju inte vara köttbullar. Har ju även hört tv-kockar uttrycka sig så. (Mannerström t.ex.)
   En tur i den röda bilden hade passat oss men tyvärr inte denna gång. Men en glass blev det.
   Stor kram

 9. Lamborghinin tar jag direkt, behöver inte ens provköra;-) Skylten med Calle på hotellet är ju så otroligt charmig, den läser man gärna och förhoppningsvis följer man rekommendationen.
  Blir så otroligt trött på köttbullar, hamburgare, korvar med mera utan kött. Så himla korkat! Det är ju en motsägelse i sig själv, men det verkar ingen ha tänkt på. Suck!
  Minnesstenen betyder ju extra mycket för just dig för din pappa var ju minst sagt aktiv under andra världskriget.
  AIK-glass visste jag inte att det fanns, men jag har sett ishockeypuckar för AIK och DIF, inte för Hammarby;-)
  Det är ju perfekt att Max lag har samma färger som AIK – win-win. Ser att han har “MV” på bröstet. Har ju också varit målvakt så mitt hjärta slår lite extra varmt här.
  Bilderna på William är absoluta höjdare. Du har så rätt, jag älskar hans orangea jacka. Hans lockiga och långa hår är ju så himla snyggt. Undrar om pojkarna har “värvats” till filminspelningar eller reklamsnuttar. Båda två är av det rätta virket skulle jag säga.

  Tusen tack för en härlig skyltmix och länken:-)

  1. Lamborghinin erbjöd tyvärr ingen åktur. Såg heller ingen förare…
   “Calleskylten” tror jag man följde. Såg så ut när vi vara här. Och påminnelser om avstånd behövs ju.
   Köttbullar utan kött är inte köttbullar men t.o.m. Mannerström säger det i tv-reklam. (Han har gjort en veg. variant. Man får kalla saker för vad det är-
   Här var ägaren AIK-are och sålde alltså den glassen. Men visst borde någon här på Söder satsa på Hammarbyglass. Har dock inte sett det ännu.
   Visst är Max fin i sin matchdräkt. Och sponsrade är de ju.
   Det är så roligt att William själv väljer kläder med färg. Att han sedan passar i dem tror jag inte han noterat. (Och stövlarna var ju “nästan” limegröna.)
   Båda killarna har gjort en del reklam…
   Var själv nöjd med “hänt i veckan och Skyltsöndag”.

 10. Det är inte lustigt att man är trött på julen och pynt långt innan julen ska börja. Har sett fler butiker som redan börjat. Jag gör som du njuter av sensommaren istället. Ha en ny fin vecka!

  1. Bra, då är vi i alla fall två- ja, många fler som njuter av sensommar/tidig höst. Önskar dig också en bra, ny vecka

 11. Jag har alltid varit svag för Lamborghini, men det är väl knappast att tänka på nu. Att stiga ur en så låg bil kräver nog en hel del vighet och det har jag inte så gott om längre. Härligt med färgglada killar. Orange klär alla …..alltid.

  1. Jag måste nog tillstå att jag inte just tänkte på att man ska i och ur. I är nog enklare än att ta sig ur. I alla fall för min del.
   I varje fall William är ju färgglad. Och så roligt att han själv väljer färg. Max var ju inte direkt färgglad i sina svarat matchkläder. Men fin är han ändå. Han lyser ju upp i sig själv.

 12. Alltså…din William, herregud måtte flickorna passa sig om några år…eller det är kanske HAN som får akta sig???? Det kommer inte att bli lätt det där 😉 å detsamma gäller Max!!!
  Jättefin skyltning hos dig Ditte men det är ju som vanligt 😉
  Jag har väldigt svårt att förlika mig med uttrycket köttbullar utan kött…. då kan ju fiskbullar eller kycklingbullar lika gärna heta köttbullar….nej, det där gillar jag inte, trots att Leif Mannerström gör reklam för dom men å andra sidan får han betalt för det så han har väl överseende…
  Ha det så fint Ditte och hoppas din måndag blir en härlig sån!

  1. Tack! Ja, båda killarna är fina. Var och en på sitt sätt. Och så roligt att William väljer kläder med färg- Max skulle spela fotbollsmatch så där var det sponsrades matchkläder som gällde.
   Visst är det märkligt att man kallar något för köttbullar som inte innehåller kött. Fals marknadsföring i mitt tycke. Har även hört och sett detta på tv och då av s.k. stjärnkockar. Varför inte kalla saker för vad det är-
   Ha det fint du också och jag önskar dig en bra start på den nya veckan.

 13. Inte bara BP:s favoritfärger, mina också, orange är bäst! Och grabbarna är bedårande oavsett utstyrsel, fotbollsdräkten var också himla stilig. Ja faktiskt, det var ordet jag tyckte passade, första gången jag använder ordet i fotbollsssammanhang! Måste kolla med mitt barnbarn vad han gillar AIK-glassen. Tror han redan handlat babyutstyrsel med AIK-märke, allt annat skulle förvåna. Den tösen kommer att födas in i AIK-familjen.
  Så tråkigt att höra att din pappa genomled de hemska krigsminnena under sina sista år. Det unnar man verkligen ingen. Många av de som drabbas av demens går väl tillbaka ännu längre i tiden, till sin barndom, den är ju något lindrigare även om kanske det var både fattigt och eländigt.
  Tack för fin skyltning med stor variation, kram från pörtet

  1. Tack! Detta var första gången jag sett AIK-glass och ägaren till den här glasskiosken var gammal AIK – anhängare. God var den och Max hade gillat den. Mest för namnet då…Killarna är fina och så roligt att William själv väljer färgglada kläder. Han blev en bra höstskylt.
   AIK har ju en stor butik i Solna bakom Mall of Scandinavia och där finns ju det mesta.
   Pappa hamnade i sina krigsminnen när hans Alzheimer blev värre och det var smärtsamt för oss alla. Jag ska på tisdag till temat “skatt” ha med ett brev (ett foto av det) som han skrev i mars 1940 när han var i Finland och trampat på en granat.
   Kramar!

 14. Jag har inte hunnit testa Ikeas vegetariska köttbullar, tänkte göra det i Lördags. Även om jag är totalt ointresserad av fotboll så måste jag säga att AIK glassen ser spännande ut. Jättefin och färgglad bild på barnbarnet. Lamborginin var snygg, men jag föredrar engelska sportbilar och gamla jänkare.

  1. Jag äter själv en del vegetarisk och även ibland vegansk mat men jag skulle ju inte kalla något för köttbullar som inte innehåller kött. Fask marknadsföring i mitt tycke. Man får väl hitta ett nytt namn.
   Jodå, inget fel på engelska sportbilar eller en amerikanare. Men Lamborghinin gillas. Problemet är att jag inte skulle komma ur den på egen hand. AIK-glassen var god och särskilt tillsammans med hallonglass.
   Barnbarnskillarna blev bra skultar. Var och en på sitt sätt.

 15. Ja, varför ska man kalla köttbullar utan kött för köttbullar? Märklig ekvation som jag inte heller får att gå ihop.
  Många bra skyltar här hos dig och din vecka som har varit. Lamborghinin tog plats och jag såg nästan inte skyltningen 🙂
  De levande skyltarna gillas allra bäst. Säkert hos dig också! 🙂

  1. Tack! Visst är detta konstigt. Jag äter gärna vegetarisk mat och ibland även vegansk men tycker det är falsk marknadsföring att kalla något för köttbullar som inte är det. Man får väl komma på ett bra namn. Har på tv även sett kocken Mannerström göra reklam för sina vegetariska köttbullar. Ogillas verkligen.
   Lamborghinen var en skylt i sig och jag hade gärna testat att åka med. Men jag inser att jag aldrig kommit ur den. Alltför låg.
   Och barnbarnsskyltarna! Visst är de fina.

  1. Perfekt att blanda de olika gelatosmakerna. Och jag gillar verkligen lakrits i kombination med hallon. Och det var öfrsta gången jag testade en AIK-“gelato”.

 16. Hej Ditte! Och tack för i dag!! Härligt att komma ut som du vet!
  Sååå fina killarna är! Så söta och vilket hår William har!! Så fint!
  Har mamma el pappa lockigt?
  Min stora J hade lockigt som liten och “lilla” J som är längre än sin mor har lockigt fortfarande.
  Kram! P ♥♥

  1. Tack, själv! Såg att jag gett dig ett helt annat namn på Instagram…Gick fint att ta mig hem.
   Visst är killarna fina! Pojkarnas pappa har lockigt hår och det har William ärvt. Men inte Max. Han var lite lockig som liten.
   Kram! Och vi ses snart igen.

 17. Ännu en härlig skyltning! AIK-glassen var frän 🙂 Men köttbullar utan kött låter lite märkligt…
  Nej, nu har jag en frukosttid att passa – ha det gott!

  1. Tackar! Ja, visst var AIK-glassen lite udda och smakade perfekt tillsammans men en frisk hallongelato.
   Vad gäller köttbullar utan kött måtte det ju vara falsk marknadsföring.
   Ha det fint du också!
   Trevlig måndag

 18. En sån snygg bil men kanske lite opraktisk. 😉

  Jag fastnade för AIK-glassen som jag tycker är en kul idé.
  Fin bild på Max i fina fotbollskläder.

  Så roligt att få se Oceanbus i vattnet och en fin avslutning på inlägget på William.

  1. Vad gäller bilen är den så snygg men jag hade nog aldrig kommit ur den. Bara att inse. AIK.glassen var riktigt god och den gjorde sig tillsammans med hallonsmak. Tror barnbarnet, som är AIK-fan hade tagit lite även fast han inte är så förtjust i lakrits. Max skulle här spela match och var så stolt. En fin kille på alla sätt.
   Oceanbus har jag testat ett par gånger och barnbarnen var med vid ett tillfälle. De gillade turen. Men det var rejält skumpigt när vi förvandlades från buss till båt.
   Ja, William är en sann representant på hösten här. Så roligt att han väljer kläder med färg.

  1. Visst är bilen läcker! Men jag inser att jag nog aldrig skulle komma ur den. Helar turen med bokklubben i Västerås blev så lyckad.
   Önskar dig en bra vecka.
   Kram

 19. Köttbulle utan kött!?!?!? Jag som älskar Ikeas köttbullar, de riktiga förstås, tänk om dom tagit bort dom? Skyltar med uppmärksamhet kan man aldrig få för mycket av. Jag blir så ledsen på folk som inte förstår allvaret. Turen med “Oceanbus” ska jag allt testa bara det lider… Vilket budskap med Childhood!!! Ska återgå och läsa länken. Tack för bildskörden om “byns” skyltar 🙂 Avslutningsbilden så fin.

  1. Ja, visst är det falsk marknadsföring med köttbullar utan kött. Då får de heta något annat.
   Oceanbus har jag testat ett par gånger och ena gången med barnbarnskillarna. De tyckte det var jättekul- Jag också. Så får du en chans så ta en tur.
   Visst är avslutningsbilden fin. Och med så fina höstfärger.
   Ha det så bra du kan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *