Foto

Händer – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

Händer är veckans ord att tolka i  Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge. Vad gäller utmaningen i sig så går den ut på att med bild och/eller/ text tolka det angivna ordet. Orden vi fått att tolka är homonymer, ord som stavas och uttalas lika men som har olika betydelser. Här är det fritt fram för egna funderingar och tolkningar och alla är välkomna att vara med.

Bilderna nedan, på barnbarnen Max och William, är tagna av deras mamma Liv Viberg.

Händer som möts -Händer som möts. (Barnbarnen Max och William) 

Händer?

När jag tänkte på ordet kom samtidigt tre olika betydelser upp; Som delar av kroppen, man kan ha, ta eller få “fria händer” till något. I princip göra lite som man vill och tycker. Och något som sker/ inträffar. (Funderade ett tag på ordet hand i sammanhanget och hamnade då i många andra betydelser. Men de lämnar jag därhän)

Händer som håller i varandraStorebror och lillebror. Händer som håller i varandra.

Händer som förenarHänder som förenar. 

Veckan som passerat

har varit innehållsrik på olika sätt och en hel del utevistelse har det blivit för min del. Många steg och kilometrar. Och mest promenader längs vattnet både på Söder och i Nacka. Men också skönt “balkonghäng” i sällskap med en trave böcker. (Läser ofta två parallellt och har en jag lyssnar på.) Och både ute på balkongen, från fönstren i lägenheten och från kajen i sig har vi  god utsikt över det som både sker både  längs och vid kajen och i vattnet. Så alla årstider. Här är det alltid något som sker.

Det blev ett avbrott i läsningen när den här kranen passerade. Den tittade nästan in över balkongkanten sex trappor upp.

På och längs kajen är det ofta mycket folk i rörelse, oavsett årstid. Och en av anledningarna är förstås läget och tillgängligheten. I stan men ändå med naturen och vattnet  helt nära- 

Bild från igår. Många i rörelse längs kajen här på Söder, Norra Hammarbyhamnen.  Och vill man pausa  går det fint att slå sig ner på någon av de många bänkarna som finns.

Inte mycket som händer här i Hammarbykanalen denna skymning. Men lugnet är fint det också. Efter en långpromenad i mitten av veckan sitter vi en stund på balkongen när skymningen sänker sig. Med en jacka på. Just då är det inte mycket som händer. 

Sista bilden få bli symbolisk för uttrycket “fria händer” –  En bild från Filippinerna och ön Boracay.

 

Vi har haft ordet “händer” att tolka en gång tidigare, i september 2017. Och nu när jag publicerat detta inlägg läste jag  den tolkning jag gjorde då. Roligt att jämföra. Lika men ändå olika.

 

Titta gärna in här för att se fler tolkningar av  “händer”

42 svar på ”Händer – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge”

  1. Visst gör jag! Och vi bor ju båda bra här i området och med fin kontakt både med vatten och natur. Vi har säkert setts här längs strandkanten på våra promenader. Roligt att barnbarn också var med hos dig.

 1. Trevlig tolkning som vanligt och passande bilder till. Bilder just på händer och händer som möts tycker jag är så fina. Det står liksom för något på ett djupare plan också. Kan tänka mig att det händer en hel del utanför era fönster och visst är det trevligt med lite liv och rörelse, i alla fall dagtid. Utan för våra fönster är det tämligen händelselöst för det mesta.

  Önskar dig en fortsatt fin måndag!

  Kram

  1. Tänkte just som du där “händer som möts”. Tycker att Livs bilder på pojkarna är så fina.
   Och visst händer det en hel del utanför hos oss. Vill rörelse är det men ändå ganska lugna kvarter här på kajen.
   Ni har ju mer av natur och hav nära och fint är det också. Kanske inte så mycket händelse. Men ibland så. Annars får man stå för den på egen hand.
   Kram och trevlig måndag

 2. Så fint tolkat av dig och bilderna av barnbarnen är ju bara för ljuvliga. Jag blir riktigt varm i hjärtat av dem.
  Ni bor så bra! Tänk ändå om man skulle få besök av en nyfiken lyftkran som tittar in över balkongräcket.
  Hade du Gevalia hemma? 😉
  Mycket folk i rörelse är det också trots tiden som är. Solen suger och folk mår bra av frisk luft.
  Ha det gott Ditte!

  1. Visst är bilderna på barnbarnens händer fina. Och Liv, pojkernas mamma, har fotograferat dem så bra. Tyckte de passade så bra till temat.
   Vi bor väldigt bra här och det är en hel del som händer men inte av det mer bullriga slaget. Ja, sommartid med en del vattenscotrar och muskelbåtar men bor man vid vattnet och på kajen så är dte inte ljudlöst.
   Jag tänkte just på Gevaliareklamen när jag såg kranen nästan titta in här. Men bogserbåten var ju långt nere så jag frågade aldrig.
   Här är många ute och i rörelse och med goda avstånd. Tror man mår bra av att röra sig både i kropp och knopp.
   Ha det fint ni också.

 3. Så fin tolkning av händer! Fina och njutbara bilder, sista bilden är magisk! Likaså bilden med barnbarnen som går hand i hand.
  Ha en fortsatt skön måndag, lite kyligt och grått med snö och sol i blandad kompott!

  1. Tack! Bilderna på barnbarnen har jag fått låna av dotter Liv. Visst är de fina och passar så bra veckans temaord. Och en hel del händer också i trakterna där vi bor.
   Märkligt väder idag. Så det blev en kortare promenad. Kallt var det.
   Kram

 4. Fin blandning av händer och händelser! Händerna med stenar gillar jag skarpt, en enkel men talande bild!
  Ha det gott och häll dig undan från Coronaviruset!

  1. Tack! Ja, händer kan säga så mycket och på olika sätt. Och tursamt nog så händer det en del där vi bor. Blir bra omväxling.
   Ha det fint du också och var rädd om dig.

 5. Så fina bilder, särskilt de på barnbarnen. Fin tolkning också
  Du har en bra balkongplacering och full koll på läget runt omkring, hos dig blir det aldrig tråkigt.

  1. Tack! Ja, pojkarnas mamma har tagit så fina bilder. Och händer säger ju och betyder mycket. Vi bor bra här och en hel del händer både i vattnet och längs kajen. Och tråkigt blir det inte. Men området är ändå ganska så lugnt och det är skönt.

 6. Bilderna med barnhänderna är såååå fina, speciellt den svartvita. Vet inte varför , men just den bilden förde mina tankar till en av många bra och nydanande Benetton reklamkampanjer. Kan ha varit på 1990-talet. Bilden på den hopfällda kranen får jag gåshud av. Jag älskar visserligen kranar, men där ser jag “flotten” tippa över. Lite kusligt faktiskt. Å då veckans ord är “händer” så är jag glad att det inte hände, att den tippade över alltså;-)
  Sista bilden är ett drömfoto:-)

  Bra att du påminde att “händer” har varit med förr. Det hade jag glömt. Hade redan hittat några bilder till mitt inlägg och kollade mitt tidigare bidrag. Inget gemensamt där alls som du kommer att se imorgon;-)

  1. Jag tycker Liv tagit så fina bilder av pojkarna och deras händer. Jag gillar alla tre som var och en på sitt sätt berättar något. Vad gäller Benetton och deras reklam så håller jag helt med dig.Minns också den reklamen och visst tittade jag till extra.
   När kranen passerade kändes det som om jag fick ovöntat besök. Nästan så att jag funderade på Gevaliareklamen. När jag sedan tittade ner i kanalen såg jag att den gigantiska kranen drogs av en bogserbåt som såg väldigt lite ut. Men de har ju enorma motorer.
   Jag tittade inte på mitt förra bidrag förrän jag publicerat detta.Och det fanns några likheter…
   Kul att se ditt bidrag i morgon.

 7. Det är mycket som händer med händer. Händer är betydelsefulla, de berättar så mycket. Ingen hand är den andra lik. Behöver bara gå till fingeravtryck. Hålla handen är gemenskap och kärlek.
  Ja, det händer mycket hos dig/er. Läste igenom ditt gamla inlägg om händer också.
  Nu kväll och stor kram!

  1. Visst är det så och visst är händer både betydelsefulla och uttrycksfulla och på olika sätt. Händer blir ett möte.
   Jadå, hos oss händer det mycket och på olika sätt och jag tycker om det.
   Jag tittade på det gamla “temainlägget” om händer när jag publicerat detta. En del liknande tankar och en del andra.
   Stor kram!

  1. Jag tycker så mycket om dem Kan ju inte träffa barnbarnen just nu men njuta av bilder på dem kan och gör jag.

 8. Mitt minne av min Mors händer –
  Dom var grova som sandpapper efter ett liv av hårt arbete.
  Men en smekning på kinden kändes som den finaste sammet.
  Händer är märkliga!

  1. Så fint minne av din mors händer. Det är sådant som är viktigt att ha med sig. Visst är händer märkliga och kan inneha så mycket känsla.

 9. Hon heter Liv som i liv och fotar dessa fina händer.
  Livet finns ju i händerna, vad som händer när liv- et finns! Vackert symboliks tänker jag.
  Har läst några inlägg bakåt och säger tack så mycket ambassadören, var ska Ditte var om inte mitti.
  Allt väl med er förstår jag och så med här.
  Stor kram och tankar!

  1. Så fint skrivet Tove! Ja, händer kan förmedla så mycket. Och många minnen finns i händer-
   Har ju, precis som du, varit ute en hel del. Ger mig påfyllnad av energi.
   Jag tycker vi har det bra men visst är det en märklig och helt absurd situation.
   Tänker på dig också.
   Stor kram

 10. Vilka fina bilder på händerna! Ser att du har delat med dig av fotokunskap och “fotoblick” till Liv. Sen händer det verkligen mycket där hemma i era hoods. Mycket att titta på 🙂

  Ha ännu en händelserik dag!

  1. Visst är det fina bilder som Liv tagit. Tyckte de passade så fint till temat. Och mycket är det som händer här i våra trakter. Finns alltid något att fästa blicken på.
   Kyligt här idag men någon minusgrad på morgonen. Men det är sol
   Önskar er en hyfsad dag- Så bra som det går.

 11. Så fantastiska bilder alltså, wow så fint! Kan förstå att det blivit en del kilometrar denna vecka, så underbart väder nu! Våren är en av favorittiderna förutom sommar 😀 <3

  1. Tack! Bilderna på barnbarnens händer har min dotter (pojkarnas mamma) tagit och jag tycker de är så fina och hoppfulla.
   Och här där vi bor är det mycket som händer. Nästan ibland som att vara på bio.
   Strålande sol idag men kallt. Just nu bara +1. Visst är det fint nu med våren. Och så skönt att vi här kan röra oss ute.

 12. Fina bilder, barnhänder som möts ,-) Barn som håller varann i hand och händer som förenar känns lite extra ,-)) Sött o fint!
  Fina bilder du fått till av ordet “händer”
  Vilken kran, den var stor!
  Kallt är det med soligt.
  Ni måste ha en av de härligaste balkonger, mysigt att sitta där.
  Ha det jättefint
  KRAM Primrose ,-)

  1. Tack! Ja händer möter och förenar på många sätt.
   Ja, här hemma händer det mycket runt omkring. Och jag har perfekt utsikt från lägenhetens alla fönster och kan därifrån också se folklivet på kajen och vad som händer i kanalen och det är en hel del. Just idag blir det nog inget balkonghäng, bara +1 just nu. Men en promenad väntar.
   Ha det fint du också.
   kram

  1. Tack! Visst är det mycket händer nu. Och på olika sätt. Roligt med sonens hus. Har insett att jag måtte bo väldigt nära sonen och har mina aningar.

  1. Visst är händerna fina! Och det är killarna de sitter på också. Jag tror att kranen används till Guldbron. Ska se efter nästa gång jag passerar vid Slussen.

  1. Ja, här händer det mycket. Och ibland, som när kranen passerade, kändes det som att få oväntat besök här uppe på balkongen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *