Foto

Hälsa – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

Hälsa är veckans ord att tolka i Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge.  Vad gäller utmaningen i sig går den ut på att med en eller fler bilder, kanske också med text, tolka det angivna ordet. Orden i årets tolkningar är verb och det är helt fritt fram för egna funderingar och tolkningar. Och alla som vill är välkomna att vara med. (På hemsidan, länk ovan, finns temaorden angivna veckovis för hela året.) Jag funderade en stund på ordet hälsa. Tankarna tog sig en sväng och landade så småningom lite varstans ,

Bilderna är dels nytagna och dels hämtade från arkivet.

Stockholm. Humlegården. Hälsa och livskraft hänger ihop. Så också i naturen. Hälsa och livskraft hänger ihop. Så också i naturen. Här en bild från Humlegården i Stockholm där jag var i fredags. Mängder av grönska i olika nyanser.

Hälsa

då kom jag att tänka på hälsotillstånd. Helt nära oss ligger en förskola och här är barnen ute och leker i stort sett hela dagen. Kan inte annat än bli glad när jag ser deras rörelseglädje och kanske är det detta som lägger viss grund för deras hälsa i framtiden.

Lek och rörelse befrämjar så mycket

Rörelseglädje såg jag i Humlegården för ett tag sedan där en grupp i olika åldrar höll i gång-

Tur att det finns ambulanser som kan rycka ut när någons hälsotillstånd inte är så bra-

Stockholm. Södermalm. En ambulans körde med blåljus så säkert var det någons hälsa som inte var bra. Ambulansen såg jag igår och den körde med “blåljus” så säkert var det någons hälsa som inte var bra.

Under detta panedmiår har vi titt som tätt mötts av många skyltar som påminner oss om råd för att inte bli smittade.

Maxantal besökare i butiker gäller för att vi inte ska bli smittade. Och man köar utanför med avstånd.

Restaurangerna har också ändrat en hel del vad gäller antal bord, platser och  avstånd  för att kunna ha öppet.

Stockholm. Södermalm. Restaurang THaiboat. Här har men varit mån om att bidra till att ha besökarnas hälsa i fokus och verkligan anpassat sina utrymmen Restaurang Thaiboat helt nära där vi bor har under hela året varit väldigt noga med att följa alla restriktioner och lyckats väldigt bra. Här är besökarnas hälsa viktig och man har gjort mycket för att ändå kunna ha öppet.

Hälsa – På annat sätt

Ett annat sätt att hälsa, välkomna en seger, var detta fyrverkeri som vi såg i söndags kväll. Fotbollslaget Hammarby vann i Svenska Cupen i fotboll i söndags när de spelade mot “Häcken”

Stockholm. Södermalm. Skanstullsbron. Hälsa - skicka en hälsning genom ett fyrverkeri gör Hammarbys supportrar efter vinsten för Hammarby i Svenska Cupen. Hälsa, skickar en hälsning med ett stort fyrverkeri, gör här Hammarbys supportrar efter lagets seger  i Svenska Cupen.

  Hälsa på vänner, i betydelsen besöka, gör jag ganska ofta. Med undantag för pandemiåret då det egentligen inte blivit några direkta påhälsningar.

Arvika. Att hälsa på vännen Tove i Arvika är trevligt och här ska det bli vernissage. Hälsa på gör jag här hos vännen Tove i Arvika och det är förberedelser för hennes vernissage. Vännen Elaine är med och väljer tavlor och jag tar hand om “markservicen”. (Tove är numer Karlstadbo och jag väntar på att kunna resa dit och hälsa på.)

Jag jobbar ibland som reseledare och guide. Men av kända skäl har ju inte resor direkt varit aktuella sedan mars 2020. Kanske kan det bli ett uppsving i sommar. Hoppas! Här står jag i Vikinglinjens terminal och inväntar våra gäster. En resa till Helsingfors  väntade och vidare österut till Valamo nya kloster,som ligger helt nära den ryska gränsen. ( Augusti 2019) Glädjande nog är en ny resa planerad i år i augusti och hoppas den kan genomföras.)

Stockholm. Vikingterminalen. Jag väntar på att få hälsa våra resenärer välkomna. Vikingterminalen i Stockholm. Jag väntar här på att hälsa våra resenärer välkomna. 

Denna fina hälsning fick jag från föräldrar och elever i klass 5-6 på Svenska Skolan i Peking när de slutade- Härliga minnen har jag med mig både från Svenska skolan, Peking och alla vänner-

 

Noterade när jag postat detta inlägget att ordet hälsa fanns med att tolka i januari 2018. Då tänkte jag i helt andra banor.

 

Titta gärna in här för att se fler av veckans tolkningar

PS! Jag vet egentligen att det är verb vi ska tolka men eftersom tolkningen är fri som kom även annan betydelse av ordet med.

44 svar på ”Hälsa – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge”

  1. Jag har jobbat som reseledare och guide i yngre år bl.a.på några grekiska öar, på Mallorca, på spanska fastlandet, iTunisien, Italien och Frankrike. Och sedan några år efter det att jag gått i pension har jag återupptagit det hela. Mest i Sverige men även lite utomlands. Jätteroligt

 1. Välvalda bilder och trevlig text till temat! “Hälsa ” har ju många synonymer och den mest oväntade bilden för mig var fyrverkeriet. Den hälsningen nådde förmodligen ut till många.
  Ha det gott

  1. Tack! Ja, detta fyrverkeri nådde många men var olyckligt kan jag tycka, eftersom många hundar for illa av smällarna. Några tillstånd för det hela tror jag inte fanns. Men man ville ju fira segern.
   Ha det gott du också.

 2. Vilket fint inlägg! Även länken till 2018 tog jag med mig. På tre år händer det ju en del 🙂
  Detta covida året har jag uppnått så många trevliga hälsa med ett hej och så blir det ett samtal också, både från mig och andra under mina promenader. Att hälsa är en trevlig medmänsklig gest. Ska så lite till.
  Under mina år i yrket har jag mött många som i närvaro av sjukdom ändå upplevd livskvalité vad gäller sin hälsa. Lite har jag upplevd själv också som du vet, Att må gott ändå.
  Jag blev så nyfiken då jag kollade upp min Instagram och fick se din “påannons” för inlägget om hälsa.
  2019 blev ju ett fint år, vi fick dagar tillsammans hos mig och senare hos Elaine. I år ska vi få till det så småningom även om ingen utställning knyter oss samman .
  Bilden av dig där på Vikingline är min sinnebild av dig!
  Stor kram och igen tack för fint inlägg!

  1. Tack, Tove! minns med glädje när jag hälsat på dig både i Skellefteå och tidigare gång i Arvika när jag kom med tåg. Fina minnen. Och så även när du hade vernissage i Arvika.
   Och visst är det fint att möta människor ute och hälsa och prata lite- Har blivit mer av det detta senaste år.
   Att vi tar hand om oss och gör det vi mår av bra av är viktigt och viktigare ju äldre vi blir-
   Visst ska vi få till det med att ses under sommaren. Vi brukar kunna hitta lösningar
   Stor kram! Saknar dig

 3. Trevligt inlägg med “hälsa” sett ur olika vinklar.
  För mig idag extra påtagligt som jag tagit dos 2 av vaccinet.
  Tacksam för det.
  Kom också tänka på sången ” hälsa dom där hemma. Hälsa mor och far”.
  Den bara dök upp i mitt huvud!

  1. Tack! Ja, hälsa kan betyda mycket och i olika sammanhang-
   Skönt med andra dosen klar och den har ju helt klart med hälsan att göra. Tänkte på det men hade tyvärr ingen bild från när jag fick dos två förra veckan. I alla fall mindre begränsningar nu.
   Trevlig tisdag.

  1. Temat är roligt och just att fundera och se var man hamnar tankemässigt. Och inte minst att se hur andra tolkar temaordet

 4. Som vanligt bjuder du på en snygg och varierad tolkning av aktuellt ord. Hälsoläget har verkligen varit i fokus ett bra tag nu och lika länge har det varit snudd på omöjligt att hälsa på andra. Hoppas det blir ändring på det framöver. Sedan är det förvisso viktigt att leva hälsosamt och förhoppningsvis har god handhygien kommit för att stanna.

  Kram och god kväll!

  1. Nu hoppas vi att det lättar allteftersom fler bli vaccinerade. Men avstånd tror jag kommer att gälla ett bra tag till och försiktighet.
   Märkligt att detta med handhygien tidigare varit “så bristfälligt ” i Sverige innan. Minns redan 2007 när vi kom till Peking hur oerhört viktigt det var för alla att ha god handhygien. Från de minsta till de äldsta. Skolbarnen och barn på förskolan sjöng första versen till “Blinka lilla stjärna” varje gång de tvättade händerna. Och det var ofta- Så bra att Sverige nu satt fart på detta.
   Önskar dig en trevlig kväll.
   Kram

 5. Snyggt tolkat! Att ha hälsan är det viktigaste av allt. Kul att se att barnen aktiverar sig och inte bara hänger över telefon/dator och paddor.
  Fina ord och sång om dig.

  1. Tack! Och visst är hälsan viktig! Blir så glad varje dag jag passerar den här förskolan där man är utomhus och i rörelse hela dagen. Ja, man äter nog lunch inne och en del vilar nog inne. Men i övrigt är barnen ute och personalen är med dem och leker-Blir glad av att se detta.
   Rörelse ger så mycket.
   Texten som barnen och föräldrarna ler jag åt. En fin hälsning. Ligger en del i detta. Snarare låg.Är ju numer pensionär. Oftast.

 6. Att ha hälsa är viktigast av allt. Liksom att nära och kära har det.
  Roligt när någon kommer och hälsar på. Har varit skralt med besök under senaste tiden, förstås . Hoppas att det blir bättre i höst.
  Guide, ja, det skulle jag också tänka mig att jobba som. Passar nog oss lärare väldigt bra
  Kram!

  1. Ja, utan hälsan i behåll står man sig ganska slätt-Gäller alla åldrar utan tvekan-
   Visst har det varit skralt med påhälsningar de senaste året men nu känns det som om det kan ljusna lite även på den fronten. Håller tummarna-
   Jag jobbade i 20-25 års såldern en del utomlands som guide och reseledare och det var jätteroligt. Men väldigt säsongsbetonat. Har också jobbat som guide i Stockholm då och då.
   Och nu på ålderns höst jobbar jag då och då för en mindre resebyrå och det är jätteroligt. Hoppas på några resor i juli och augusti och det verkar som om folk vill resa igen- Hoppas!
   Kram

 7. Ett väldigt fint inlägg med hälsa och hjärtat på rätta stället!
  Jag skulle absolut vilja ha dig som reseledare på en trevlig utflykt, du är verkligen lämpad 😀
  Men nu vänder det, nu öppnas nya möjligheter!
  Hälsar Gerd med stor kram!

  1. Tack! Ja, hälsa och hjärta kan gå hand i hand.
   Känns som en vändning är på gång och det är välkommet- Hoppas på några resor i juli och augusti. Tror våra resenärer också gör det
   Önskar dig en fin kväll och hoppas du haft en skön dag-
   Stor kram

 8. Hälsa är ett stort område, när ambulansen kommer, i vårt område blir jag genast orolig och ber om ett snabbt tillfrisknande.Det är inte ofta jag ber, men då gör jag det! Att röra på sig är hälsa! Brukar alltid röra på mig, men nu får jag nog tvinga mig att röra på mig. Tycker att folk borde skärpa till sig när det gäller covid
  Tahiboat verkar så mysig! Jättefina tavlor hos Tove! ,-)) Hoppas du kan återgå som reseledare ,-) Det passar du för!
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  1. Visst är det och ordet har ju olika betydelser- Men att må bra i helhet är viktigt och göra saker man tycker om och känns bra-
   Thaiboat har lyckats väldigt bra med sitt koncept och där är det avstånd som gäller- Roligt att se.
   Jag hoppas på en del resor i juli och augusti och det verkar som om bokningsläget nu ökat- Men vi får se.
   Ha det fint du också-
   Kram

 9. Utan en reseledare på utflykter i “värmen” så är man ju ganska vilse, dessutom trevligt med ett sådant sällskap som oftast kan så mycket om vad man ser på tex en bussutflykt.

  Hälsan är ju det viktigaste vi har, bra att underhålla den så mycket det går, man vet aldrig när den “kroknar”.

  Ha en fin afton nu Ditte.

  1. Jag tycker reseledarjobbet/guidejobbet är väldigt roligt och ägnade mig åt det också en del i yngre ålder. Då på Mallorca, spanska fastlandet, Tunisien, Italien, grekiska öarna och Alperna- Men det var ju säsongsbetonar och inte direkt bra betalt- Men roligt och lärorkt- Nu är det mest resor i Sverige men även en del annat- Och att hälsa välkommen och se alla gäster är viktigt-
   Och visst är vår kroppsliga hälsa viktig- Man vet vad man har idag men inget om morgondagen.
   Önskar dig också en fin kväll.

 10. Vilka härliga avskedshyllningar från din klass i Peking! Underbart! Du kan ge dig själv en klapp på axeln tycker jag:-)
  Å på tal om Peking/Kina så påminde de gymnastiserande damerna i Humlan om kinesernas morgongymnastik Qi Gong.
  Måste säga att det stod helt still i mitt huvud idag när jag skulle fundera över “hälsa”. Men som vanligt stod det absolut inte still i ditt huvud:-)

  1. Visst var dessa hälsningar fina. Och vad som är roligt att jag har en del kontakter med dessa elever än idag via Instagram-Även en del föräldrar- Så roligt! Nu är eleverna vuxna och jag tror alla är nöjda med sin skoltid på Svenska skolan i Peking. Så mycket roligt vi hade- Jag kan fortfarande le åt mycket. Jag har gillat mitt jobb och inte minst åren i Peking gav så mycket på alla sätt- Minnen att ta med sig-
   I gruppen här i “Hunlan” fanns även några herrar i bakre leden och det hela var under ledning av Susanne Lanefeldt, idag 75 år och rejält hurtig- (Kanske minns du henne från Tv och olika motionsprogram)
   Tyckte nog att det var lite stiltje hos mig också men när jag funderade lite igår så landade jag i viss hälsoblandning.

  1. Visst är detta en fin hälsning! Många fina och väldigt roliga minnen har både elever, föräldrar och jag från denna tid. Eleverna är ju idag mellan 22-24 år. Och jag har fortfarande kontakt med både en del elever och föräldrar- Så roligt- Vet att en elev ska bli mamma i höst- Så roligt-
   Jadå, sträng men med humor . Absolut!

 11. Vilka härliga sångramsor du fått som minne från Bangkok! Ja nog har du klurat fram många varianter av ordet även denna vecka! Speciellt hoppas jag att du ska få hälsa nya resenärer välkomna på din gruppresa till Valamo och även hälsa på Tove! Kram

  1. Visst var de en fin hälsning ett fint avsked. Hälsa betyder ju så mycket men några infallsvinklar blev det.
   Jag hoppas mycket på Valamo, en så väldigt fin resa. Och med lite tur blir det fler resor inom Sverige senare i sommar. Hoppas även på att få träffa Tove.
   Tankar till dig och en varm kram.

 12. Ett sånt fint inlägg gom ordet “Hälsa”, med olika tolkningar, jättefint!
  Så det är Susanne Lanefeldt som jympar med de äldre damerna och herrarna där i Humlegården, va kul! De visade ett inslag på nyheterna häromkvällen, även på lokalnyheterna om utejympa för pensionärer nånstans i Stockholm, det har behövts nu under pandemin, att få komma ut och röra på sig! Underbart!
  Jättefin hälsning till dej från dina elever i Kina också, och den fina bilden på dej vid Viking Line terminalen!
  Må så gott!
  Kram

  1. Tack! Hälsa kan ju betyda så mycket så jag funderade och hamnade lite här och var-
   Jodå, det är Susanne Lanefeldt som fortfarande är i gång här på kullen i Humlegården och många är det som hänger på- Kul! Och hon är verkligen entusiastisk och väldigt pigg och smidig- Imponerande-
   Visst är det roligt att detta med rörelse även sprider sig till pensionärerna och att de hänger på-
   Dessa år i Peking är minnesvärda och på så många sätt- Kan än idag le och skratta åt så mycket som vi upplevde där. Eleverna är idag sådär en 22-24 år . Kanske lite äldre också- Har kontakt men flera via Instagram- Så roligt att följa dem-
   Hoppas nu på lite resor inom Sverige i sommar, både privat och i jobbet-
   Ha det fint du också.
   Kram

 13. Verkligen en braig och mycket varierad tolkning! 🙂

  Håller också tummarna för att resandet kommer igång igen, fast självklart med bibehållen försiktighet och tankar på hälsans välbefinnande.

  Ha en härlig dag!

  1. Tack! Ja, hälsa kan vara mycket så det blev ett blandat nerslag.
   Ser just nu här i Sverige ganska positivt ut vad gäller resandet men jag tror även många stannar i Sverige i sommar-Och den svenska sommaren kan verkligen vara så fin.
   Strålande sol idag och en skön sommardag så allt verkar lovande.
   Önskar dig också en fin dag.

 14. Underbara bilder, textrader och tolkningar. Och vilka fina ord till dig från barnen i Kina <3 Så värdefullt och fantastiskt fina minnen.

  1. Är ju lite knepigt att få till bilder och många av de ord vi får har lite olika betydelser. I år är det verb som gäller men jag hamnade också på vår kroppsliga hälsa-Men det får gå det också.
   Hälsningarna från eleverna och föräldrarna i Peking är fina minnen. Och fina år hade vi där- Verkligen-

 15. Vilka härliga lövträd i första bilden, nästan glittrar om lövverket. Thaiboat verkar helt smittsäkert ser inte en enda människa 🙂

  1. Visst är grönska fin på första bilden och det känns verkligen som om vi ni kan hälsa sommaren välkommen.
   Thaiboat hade just fått den här delen klar så jag tror inte den var invigd när bilden togs. Nu är den det men hela THaiboat har varit bra på att Corona säkra hela året- Tror de fortsätter så.

 16. Det låter ju så himla roligt att vara reseledare men jag fattar att det också är ansvarsfullt och kan säkert vara jobbigt stundtals.
  Du har många bra tolkningar av ordet hälsa. Ett fyrverkeri är ju en dunderhälsning, helt klart 😉

  1. Det är verkligen jätteroligt men visst är det mycket att läsa in och på- Och en hel del som ska ordnas under hand och visst är det intensiva dagar. Men jag gillar det verkligen- Är ju inte så många dagar i taget, oftast 3-5- Jag har ju besökt alla platser dit jag leder resor, mer eller mindre och det är ju nästan en förutsättning för att göra ett bra jobb-
   Kom lite av mig för det var ju verbet hälsa-Men nu blev det så- Och visst blev fyrverkeriet en sprakande och dundrande hälsning-

 17. Men vilket härligt inlägg, och så många bra sidor av hälsa du är fantastisk i allt du gör hur hinner du med 🙂
  och reseguide känns som du är perfekt för det och det skulle vara kul att få gå på tur med dig och lära mig mer om stockholm trots att jag är uppvuxen där kan man / har man långt ifrån brytt sig om allt vackert som faktiskt finns att se 🙂

  Kram och tack för att du ärmed

  1. Tack! Glömde i ivern bort att det var vebet hälsa det gällde. Men å andra sidan så är det ju inget som spelar så stor roll.
   Kanske ses vi vi tillfälle och kan ta en sväng i Stockholm.Vore jätteroligt.
   Din utmaning är så roligt och just detta att tänka “fritt” i bild och en del ord.
   Ha det så bra du kan och hoppas att du är hyfsat pigg-
   Tackar och en stor kram

 18. Heisann, så koselig med den nydelige hilsenen fra elevene. Jeg har også tatt vare på dem jeg har fått. En henger på kjøleskapet, og den fikk jeg senest i fjor. Der sammenliknes jeg med Pippi – noe jeg setter utrolig stor pris på! Ha fine forsommerdager, Ditte ;:OD)

  1. Visst är det fint och glädjande med dessa hälsningar från eleverna- Förstår att du också tagit vara på de hälsningar du fått- Spännande att du liknas med Pippi.
   Önskar dig också fortsatt fina sommardagar.
   Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *