Stockholm

Guldkantad kväll

Torsdag och ännu en vacker sommardag i Stockhlm, i varje fall i de södra delarna av stan. Dagen varvades med söderpromenad och inläsning inför kommande jobbresa och inläsning/påläsning blir det mer av under de kommande veckorna. Roligt är det och mycket lär jag mig och mitt nygamla jobb som reseledare /guide tycker jag verkligen om. Vilken förmån jag fått!

Kvällens inbjudan till hemlagad sushimiddag hos Helenfamiljen i Nacka strand uppskattades verkligen. Utsikten, skärgårdskänslan, båtar, delar av min familj, och så den hemlagade sushin förgyllde verkligen kvällen. Jag försöker att varje dag ha en eller flera “guldkanter” runt mig och de i sin tur kan vara av skiftande slag, mindre som större  Sedan några år tillbaka försöker jag också  dagligen att göra/uppleva några saker som är nya för mig och nu går det av bara farten och även de bidrar till guldkanterna. Jag tänker inte ens på det. Nyfikenheten behålls och hjärnan hålls i gång.

Den vackra dagen övergick i en vacker kväll och det är alltid roligt, spännande och fint att spana ut över inloppet till Stockholm och särskilt om vädret är till vår fördel. Och det var det.

Utsikt från balkongen. I mitten av bilden syns Fjäderholmarnasom sommartid är ett populärt utflyktsmål dit det går båtar från lite olika platser i Stockholm.  

Fartyg på väg in till Stockholm från Åbo och fartyg på väg mot Estland och Åland.

Utsikt mot Lidingö, längst bort och mot södra Djurgården.

Sommarsvalkande dryck att börja med.

Hemgjord sushimiddag blev det.  Så gott och vackert och med många olika varianter. Stort tack för guldkanten denna torsdag.

Sushi med lätt halstrad tonfisk, med rostbiff, med lax och med lax och avokado.

Ännu mer sushi! Har anmält mig till att ta en sushikurs här i familjen, för tillverkning av sushi har jag har ännu inte försökt mig på . Men jag är ju en envis typ och nyfiken så det ska nog gå-

Verkligen gott!

 

 

 

32 svar på ”Guldkantad kväll”

 1. Sushi, både gott och nyttigt! Guldkantad kväll och gulddrink, underbart!
  Här kom just en mycket efterlängtad regnskur, kort men intensiv!

  1. Vi hade en jättefin kväll och extra gott med hemlagad sushi. Nu ska jag jag gå på kurs hos Helenfamiljen och lära mig. Jag vill också kunna.
   En guldkantad kväll blev det verkligen.
   Regn har dte kommit här i omgångar idag , men nu i kväll skiner solen och det blir balkongmiddag. Bäst att passa på…

 2. Uj, uj, sån underbar utsikt de har! Helenfamiljen verkar vara specialister på mat o bak. Kan de allt, månntro? Alltid urläckra tårtor och nu, sushi, som ser ut att komma från finaste restaurangen. Förstår att du njöt! Då är det lätt att ha en guldkant omkring sig. Men jag förstår vad du menar, guldkanter kan också vara små, mycket små o man kan skapa dem själv. Ikväll står våra grannar, dit vi är bjudna på middag, för dagens guldkant. Brukar vara myckrt gott! I morgon kväll ordnar jag guldkanten själv, då Rebecka och jag bjuder syster på “nyblivenpensionärsmiddag” på Furuviks brygga. Trevligt med kvarterskrog här i Furuvik också liksom i Torre! Önskar trevlig helg! Kram!

  1. Vad gäller Helenfamiljen så har de många talanger och det bästa är att de gärna delar med sig på olika sätt.
   Nu ska jag gå på sushikurs hos dem och troligen får jag ta fler kurser för att få till det. Du vet ju att mina fingrar inte är så följsamma när det kommer till “pyssel” Men jag är en envis typ.
   Vad trevligt att ni är bjudna till era grannar i kväll och likaså med morgondagens guldkant när ni ska fira Brigitta på Furuviks brygga. Tala om guldkanter!
   Önskar er fina källar och guldkantade blir de.
   Stor kram och hälsningar till er alla.

 3. Snacka om njutning!!! Helt underbart! Vilken fantastiskt fin utsikt – första parkett helt klart! Å maten – mums. Jag som älskar Sushi:-) Men jag vet inte om jag skulle ha tålamodet att göra dom själv. Du är nog mera envis än vad jag är;-)

  1. Njutning var det och på flera sätt. Utsikt, mat och umgänge….Jag passar på att njuta när jag kan.
   Vad gäller sushi har vi bra “take away” här på Söder, men nu ska jag lära mig att göra egen. Och envis är jag. Men dock inte så flink med fingrarna så den kanske inte blir så snygg till att börja med. Men jag återkommer när jag gått kursen.

 4. Vilken fest vi hamnade på! Och de bor verkligen fint, Helenfamiljen! Vilken underbar utsikt!
  Jag tycker du gör helt rätt som försöker få guldkanter varje dag…..ska absolut ta efter det!
  Stor kram!

  1. Ni hade varit välkomna med hit! Absolut! Ska nu träna på att göra egen sushi och hoppas få tillfälle att bjuda er på det.
   Utsikten här är verkligen fin och man kan stå länge och bara titta ut.
   Vad gäller guldkanter så är det ingen idé att vänta, jag blir inte yngre.
   Och du, jag tycker du är bra på att sätta dessa gyllene kanter på din tillvaro.
   Stor kram!

 5. Härliga bilder igen! Jaa, man kan inte se sig mätt på vatten och båtar, tycker jag. Så rogivande.
  Fler jobbresor? Du har då verkligen utmaningar, men du klarar ju detta galant, skoj.
  Det är inte förrän på senaste tre åren som jag smakat och ätit sushi. Och lärt mig tycka om det. För det är mycket speciellt.
  Matbilderna visar verkligen på en guldkant! Passar ett glas vitt vin till, eller är det vatten som gäller? frågar novisen.
  Kram, Gerd

  1. Tack! Båtar och vatten gillar jag och mycket annat också…Men detta är det svårt att se och bli mätt på.
   Jodå, fler jobbresor är planerade och det är verkligen jätteroligt men kräver också rejält förarbete. Men tid och ork har jag ju.
   Vad gäller sushi så drack vi här ett portugisiskt vin som just passar till sushi, Alvarinho Contacto, annars kan det vara knepigt med vin till sushi. (Detta vita vin är fint lill löjromstoast och andra skaldjur också.) Vi drack även vatten till…
   Kram!

   1. Tusen tack för tips om vin till sushi! Jag har hittills bara druckit vatten och det känns lite “vattnigt” – både ock är nog bra!
    Kram

    1. Detta var det vin ett par systembolag här rekommenderade till sushin och det smakade gott till. Och vatten till är ju alltid gott det också.
     Kram!

 6. Åh, så gott det ser ut! Vi har gjort egen sushi här hemma några gånger men nu var det ett par år sedan. Vi har nämligen ett jättebra takeawayställe alldeles intill. 🙂

  Så klokt att fylla varje dag med guldkant. Likaså att prova på nya saker. Du inspirerar!

  Stor kram

  1. Jag är väldigt sugen på att lära mig göra sushi och tror Helenfamiljen kan vägleda mig bra. Har också bra “takeaway” här, men jag vill kunna.
   Nyfiken du vet. Vet ju att dte är ett pyssel med hänerna men så länge det inte är virkning, stickning, broderier eller annat liknande så brukar jag inte ge mig.
   Att prova nya saker och hitta det bästa var dag är något jag försöker. Vet ju att jag inte blir yngre…
   Roligt att du tycker jag inspirerar trots hög ålder…
   Du ger även mig stor inspiration som jag gläds åt och på olika sätt.
   Stor kram!

 7. Ja nog har du guldkant på din tillvaro 🙂 och kanske mer o mindre ibland, va roligt att du skall ge dig på en kurs 🙂 återkomm gärna sen 🙂 stor kram å fin kväll <3

  1. Jag försöker med guldkanter och de kan ju innebära olika saker. Men jag vill känna att jag lever varje dag och att det är något som jag tykcer är roligt/trivs med var dag.
   Sushikursen ser jag fram emot och återkommer med resultatet.
   Önskar idg en fin kväll.
   Kram!

 8. Sushi har jag gjort några gånger men vill lära mig att göra andra varianter som jag har provat på. Älskar Sushi!!
  Så mysigt det ser ut hos Helenfamiljen och vilken utsökt mat de bjöds på. Såklart ska du på Sushikurs. Det klarar du=) Visst är det härligt att alltid ha en guldkant till vardags// kramiz
  Ps. Gillar utsikten på Stockholm stad?

  1. Jag har aldrig gjort sushi men nu ska det bli av. Helenfamiljen är duktiga på detta och har olika varianter. Jag är väldigt förtjust i sushi och vi har flera bra “takeaway” ställen när där vi bor, men gör man den själv så kan varianterna blir så mycket större. Och kul att kunna
   Helenfamiljen bor verkligen bra och det är så fint att se hela Stockholms inlopp.
   Och visst är det fint med guldkanter på det dagliga.
   Kram!

 9. Gokväll!
  Så fint Helenfamiljen bor! Vilken utsikt! Men din och Bosses går ju inte v dörbhavkor heller .
  Jag har aldrig ätit Shusi och vet inte ens om jag hull smaka. Ev. efter du har gått kurs?.
  Har sagt det förr och säger det igen. Jag beundrar den energi. Önskar jag hade hälften.
  Kram/A-K

  1. Go kväll!
   Helenfamiljen bor verkligen fint och utsikten härifrån över Stockholms inlopp är svårslagen. Kan stå länge här och bara titta.
   När jag har gått min sushikurs hos Helenfamiljen så tror jag nog du skulle prova en bit. Lax och ris är riktigt gott.
   Energi har jag och nog tycker jag att du också har det. I alla fall när vi ses. Kanske inspirerar vi varandra.
   Stor kram!

  1. Visst är det fint att kombinera det bästa! Jag gör det gärna.
   Önskar dig en fin lördag.
   Kram!

 10. Hej Ditte!
  Ja vilken mat alltså! Jag har heller inte ätit sushi…Borde vara bra för mig 🙂
  Utsikten där i Nacka Strand är ju fantastisk och med din kamera blir den ännu bättre…ja och den som håller i den förstås 🙂
  Tack för i går!! Kram P ♥

  1. Tack! Ja, kameran pcjh jag är goda vänner.
   Det blev verkligen en trevlig kväll och med så mycket gott. Sushi är nog bra för de flesta och det är ju “ren mat”.
   Att njuta av utsikten här är lätt och det finns alltid något att fästa ögonen på.

   Igår var det guldkant på tillvaron att träffa dig och fint att vi kunde sitta ute trost hällregn. Men vi är ju tåliga. Visst?
   Stor kram och tankar från B och mig.

 11. Å så underbart! Hela inlägget Dittevän!
  Färgerna, smaken som jag föreställer mig, utsikten – och samvaron så klart 🙂 Glaset med förfriskningen är så vackert och inbjudande.
  Lycka till med inläsning inför nya uppdrag du sköna energiknippe! Så gör jag en resa med 🙂
  Stor kram!

  1. Stort tack! Och det blev verkligen en gukdkantad kväll på alla sätt.
   När vi ses har jag genomfört resan och kanske har du också följt med mig på den. Men vi gör ju också en kortare resa du och jag…
   Stor kram och många tankar.

 12. Att omge sig med guldkanter , göra nya upptäckter det gör livet spännande. Åtminstone jag får upplevelser att leva av och må gott av. Vädret är lite dråpligt det här året måste jag säga. Här började det just regna och jag blir tacksam ända in i själen även om jag älskar solen. Men det är så torrt och växterna lider. Så spännande det låter ditt nya uppdrag men det är det alltid hos dig. Ha det gott! Maria

  1. Ja. man kan hitta det där “lilla extra” som förgyller tillvaron och gör en glad och det både här och där.Visst är vädret lite dråpligt i år, men inget vi direkt kan påverka utan mer förhålla sig till. Och även här kom det regn igår, rejäla störtskurar, så kanske svampen sätter fart och blåbären också. För visst är det torrt i markerna.

   Nya reseuppdrag är på gång i augusti och det är väldigt roligt och stimulerande på alla de sätt.
   Ha dte gott du också!

 13. Fantastiska vyer…stockholms skärgård är vacker och nästa gång vi far dit så blir det en tur ut där 🙂

  Sushi är väl inte min grej längre men jag minns att jag tyckte det var gott en gång i tiden…får prova på det igen 🙂

  Ha det så fint.

  1. Tack! Ja, Stockholm kan bjuda på mycket och finast är ju staden, som så mycket annat, i vackert väder. Vad gäller sushi, finns det ju så mycket annat som också är gott. Och jag ska nu lära mig göra min egen, vilket jag ser fram emot.
   Välkommen till Stockholm och en skärgårdstur kan oftast locka. (Helst i sol…)
   Tänker på er.

 14. Fantastiske bilder.
  Og god mat ser eg.
  Så fint at du vart minnt på turen til Ona i din barndom.
  Eg skal legge ut fleire bilder der ifrå. Det er ein spesiell og flott stad.

  God søndag frå Anne-Mari

  1. Tusen tack! Ja, god mat var det verkligen!
   Jag kommer så gärna med dig tillbaka både till Ona och till dina vackra trakter för en del av norge finns kvar i mig.
   Önskar dig också en fin söndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *