Spanien Torrevieja

Grönt och skönt i Torrevieja – Med inslag av rött

Påskhelgen bjöd oss på riktigt fint väder och det blev sköna dagar som vi till största delen tillbringade utomhus på olika sätt. Vi tog dagarna som de kom och de var tämligen oplanerade. Men det blev träff med vänner, promenader med diverse “pit stop”, trevliga luncher och middagar som lätt fyllde dagarna. Och det mesta på den spontana vägen. Att termometern visade på´+24  i skuggan var heller ingen nackdel. Det blev en påskhelg där grönt och skönt blev ledord.

Spanien. Torrevieja. Grönt och skönt och med fina inslag av vitt och blått- Verkligen grönt och skönt med vackra inslag av vitt och blått- 

Grönt och skönt

har det varit både under påsken men i övrigt har vädret varierat en hel del. Vacker grönska bjuder Torrevieja på i stort sett hela året men sen är det det där med värmen. Man räknar här med att det i genomsnittstemperaturen per år är 18.4 grader, nederbördsmängden 288 mm och antalet soldagar ligger i snitt på 320. I år har det dock sett annorlunda ut med mycket regn i mars.  Hur det blir resten av året är en öppen fråga.

Växterna verkar ha tyckt om regnet i mars och den här buogainvillean blomstrar verkligen-

Spanien. Torrevieja. Även en röd hibiskus kan passa in när det kommer till att grönt är skönt- En  vacker hibiskus  hade letat sig ut vid en mur och även om den är röd får den passa in på grönt är skönt. Så även om den är röd.

Mer rött skulle det bli. Vi hade bestämt tapas träff med vännerna Ami och Patrik. Och någon form av uppvärmning var det inför en ev. stundande fotbollsmatch. Uppvärmning i sångväg.Vi tror nog att det handlade om fotboll.

I vårt tycke såg detta ut som en fotbollsflagga för laget Bilbao Athletico . (Nordvästra Spanien) Har passerat Billbao som hastigast när vi för ett par år sedan skulle vidare längs den spanska Atlantkusten.

Ami, Patrik och Bosse. Här väntar vi på våra tapas men personalen hade fullt upp med de “sångglada” som satt inomhus och tränade.

Sångträning pågår och entusiasmen är stor. Både för sången och fotbollen-

Mer  grönska

Hemma på terrassen gläds vi dagligen åt den vackra passionsblomman. Den överraskar oss varje dag med nya blommor som slår ut. Och som mest har vi nu på en dag sett fyra utslagna blommor. (Här under)

Torrevieja. Grönt och skönt på terrassen. Och visst bidrar passionsblomman till det även om den är blå. Men skön, i betydelsen vacker är den.Grönt och skönt. Eller snarare blå och skön för visst är passionsblomman vacker.  

En del middagar äter vi gärna hemma på terrassen och här hade jag bestämt mig för att använda de räkor som inte gick åt på långfredagen. Jag hade verkligen jobbat för att få tag på dem så att vi skulle äta upp dem var givet.  För min del tycker jag att de spanska räkorna smakar bäst tillagade så det blev en riktigt god pastarätt (recept av Jamie Oliver)

Riktigt gott! Och behagligt  att sitta utomhus på terrassen och äta

Att saker och ting kan ha olika användningsområden har jag sett då och då. Men detta är första gången jag sett att ett citronträd används som torkställning. (Här gäller det våra spanska grannar)

Kreativ tanke med ett citronträd som torkställning. För egen del har vi inget träd så vi får använda klädstreck och torkställning. Men det går bra det också. 

 

26 svar på ”Grönt och skönt i Torrevieja – Med inslag av rött”

 1. Gula klädesplagget passade ju fint i citronträdet!
  Färgrika bilder bjuder du på.
  Härligt.
  Riktigt fint vårväder hos oss i norr.
  Blev en längre cykeltur idag.
  IKEA/Avion shopping.

  1. Jag tänkte också på det.Och perfekt att använda citronträdet som torkställning till större plagg.
   Våra spanska grannar här är så trevliga men tyvärr är det knepigt att ses annat än över kaffe, ett glas cava eller frukt för språket begränsar-
   Gläds så åt alla vackra växter som finns nästan överallt här i stan. Och gott om palmer i variation.
   Skönt med vårväder i norr och nu måtte det väl stanna kvar.

 2. Så vackert det blommar hos er nu och den blåa himlen gör det inte sämre. Sedan vet jag att vädret inte varit så stabilt hos er men nu tar det sig nog skulle jag misstänka.
  Bara fantasin begränsar oss så varför inte ha ett citronträd så klädhängare 😀 Det fungerar fint det med men kanske inte till en stortvätt.

  Kram och god kväll!

  1. Allt regn i mars har säkert gjort att alla växtlighet spirar än mer. Har aldrig innan sett vår passionsblomma så fin och med så många knoppar-
   Tyckte det var smart med citronträdet som torkställning för större plagg. Och det gula plagget gjorde sig extra fint mot det gröna-
   Hoppas att du fått goda råd nu och snart blir än bättre.
   Kram och trevlig kväll.

 3. Så vackert med rött och vitt ,-) Härliga bilder på ur allt blomstrar, lite regn gör susen, titta på England ,.-)) där det visserligen regnar för mycket, men så det blommar o växer! Här har vi också fått njuta av härligt påsk väder ,-))
  Så kul att de övade att sjunga upp sig! ,-))) Ni ser ut att ha det mysigt i väntan på det som skulle serveras ,-) Vilken härlig middag på terrassen ,-)
  Bra ide att hänga kläder i trädet ,-)
  Man tager vad man haver, men torkstreck o ställning går ju bra det med! ,-)
  Min man tycker det är intressant att titta på Jamie Oliver ,-))
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  1. Regnet här i mars har nog bidragit en hel del till att det blommar så fint. Vad gäller min passionsblomma har jag aldrig tidigare sett den med så många knoppar och blommor som nu. Jätteroligt.
   Jag har den här gången lagat en del mat hemma eftersom ryggen inte riktigt vill ta mig fram och den här räkpastan blev väldigt bra. Kul att maken gärna tittar på honom och hans matlagning.
   Visst var det lite läckert att hänga kläder på tork i trädet. Tyckte det gula plagget gjorde sig extra fint.
   Ha det bra du också.
   Kram

 4. Hahaha! Med tanke på färgen på jackan passade den ju perfekt in på torkställningen på citronträdet. Man tager vad man haver, heter det inte så;-)
  Vilken blomsterprakt! Bougainvillan är ju såååå vacket, men din passionsblomma i Sveriges/Ukrainas färger slår nog det mesta tycker jag.
  Rött och rosa är inte mina färger alls, men konstigt nog älskar jag röda och rosa blommor, dock inte pelargoner;-)
  Visst var det en konstig mars! Costa Blanca hade rejält fulväder, medan vi hade varmt och sol för det mesta. Sedan blev det ju svinkallt här i början på april, speciellt under nätterna, och då blev det varmt hos er. Nu har vi ungefär samma väder, fast med ungefär 10-15 graders skillnad vad gäller temperaturen. Vädret kan man verkligen inte gör mycket åt…

  PS. Pastan såg gudomligt god ut. DS.

  1. Visst var det lite häftigt med citronträdet som torkställning och jag tycker det gula plagget verkligen passade in där.
   Rött i klädväg har jag inte mycket av och inget rosa. Men som du, när det kommer till blommor är det lite annat. Vår passionsblomma har aldrig varit ås här fin. Men regnet i mars gjorde nog mycket till. Räknade idag till 35 knoppar och trots att dagen var mulen så slog flera blommor ut.
   Idag har det varit heldagsregn och en del åska på morgonen. Men i morgon ser det hoppfullt ut igen.
   Nej, vädret blir ju som det blir. Och vi har ju ett torrt hus med alla bekvämligheter.
   Pastan med räkor blev riktigt god. Så här passade de spanska räkorna bra.

 5. Låter som en bra påskhelg.
  Vackra växter och mycket grönt. Någon grönska har inte kommit igång här hemma ännu. Men sipporna blommar och solen skiner, så vi har det fint här hemma också.
  Dock ingen passionsblomma. Men nu måste jag bara kolla efter fröer på Impecta. Jag har ju haft en som blommade inomhus för länge sedan.
  Ha det gott i värmen. Kram

  1. Det blev en lyckad påskhelg med många spontana inslag. Och just det spontana kändes väldigt bra.
   Här ser jag att allt regnande i mars har satt fart än mer än vanligt på växtligheten. Min passionsblomma har aldrig blommat lika mycket som nu. den är helt fylld av knoppar.
   Såg på din Instagram och blogg att ni haft fina dagar hemma. Bara att njuta. Och nu hoppas vi att våren stannar.Jag skickar dig gärna ett skott från passionsblomman om du vill. Har tänkt ta hem några. Om de tar sig är ju en öppen fråga.
   Ha det fint du också.
   Kram

 6. Vad härliga dagar ni verkar ha där nere! Verkligen fina blommor! Mina föräldrar har passionsblommor också som jag brukar fota ibland. De är fina! Räkpastan såg väldigt god ut också.

  1. Vi har fina dagar men smolket i bägaren är min rygg som gör det svårt för mig att gå. Men jag kämpar på.
   Det är så fint att se allt som växer här och efter allt regnande i mars månad spirar det än mer.
   Passionsblomman gläds jag så åt och ett antal skott ska med hem-
   Jag lagar gärna mat och här finns gott om fina och närproducerade råvaror så det gör det hela extra roligt. Och till bra priser också.

 7. Jodå, det gäller att vara kreativ…och det är du ju för det mesta. Växter trivs därnere hos er och speciellt passionsblomman…ekivok som sagt. Det är skit med rygg och lite annat, men du verkar fixa det rätt bra ändå…du är stark och är man det så fixar sig det mesta!
  Fortsätt att kämpa på, det finns egentligen inget val…ha det så gott det går och njut av värmen!

  1. Jag försöker och är glad att det ändå fungerat att vara här. Men det är knepigt att gå och jag gör det av envishet. Nu har benen också trasslat till sig och de bär mig inte riktigt så jag ser fram emot att åka hem om några dagar. Viljan räcker nu inte så mycket mer och inte orken heller. Tyvärr. Och jag brukar inte ge upp. Men…
   Nej, du har så rätt. Det finns inga val. Du vet ju och har ju gjort det på alla sätt-. Beundransvärt.
   Många tankar och en varm kram skickar jag.

 8. Pastarätten ser supergod ut! Så härliga färgglada blommor du visar oss, här börjar det bli grönt på träden såg jag idag, så underbart att våren nu är här för att stanna! Så fint att ni fått se så många utslagna passionsblommor under er vistelse, de är ju så vackra!
  Smart att hänga kläder på tork i citronträdet, passar ju in också!
  Sköt om dig!
  Varm Kram

  1. De spanska räkorna gjorde sig bra tillagade här med pastan.
   Att det grönskar extra här nu tror jag beror på att det regnat så mycket under mars månad. Har aldrig sett vår passionsblomma så här fin med så många blommor och knoppar.
   Visst var det smart att använda citronträdet till torkställ för en del större plagg. Och det gula plagget passade så fint in dessutom.
   Ha det bra du också.
   Varm kram

 9. Ett citronträd istället för en tvättställning skulle nog sitta bra här också. För kläder. Lakan och liknande skulle det kanske bli lite krångligare med. Skönt inlägg Ditte, ljuvliga bilder på blommorna och fint berättat om påsken som är förbi redan. Passionsblommorna börjar blomma här också nere i stan. De är så vackra. Lyckliga ni som har en egen passion förutom den som finns mellan er.
  Kram till er båda!

  1. Jag tyckte att grannarna här var kreativa och just till större plagg passade citronträdet bra. Lakan och annat häger de på pation på baksidan av huset.Överlag blommar det väldigt vackert och säkert har allt regn i mars månad gett rejäla rotblötor. Har aldrig sett min passionsbomma så vacker som nu. Mängder av knoppar som väntar på att slå ut och flera nya blommor var dag. I också för sig är de i blom oftast bara ett dygn. Men så vackra.
   Önskar er fortsatt fina dagar.
   Varm kram från oss båda.

 10. Tyvärr har jag en mycket funktionell torkställning, men måste komma ihåg att använda lönnen där bredvid, ifall om… Det viktigaste är ju att använda den moderna tekniken, vind- och solkraft… Här brassar solen på, men vissa hårda drivor är envisa och hårda…

  1. Grannarna har också torkställning på baksidan men just större plagg hänger de här i skuggan i citronträdet och det blev riktigt dekorativt. Men kanske du vid tillfälle testar att hänga lite större plagg i lönnen .
   Skönt med sol hos dig också och hoppas att våren nu stannar.
   Ha det gott.

 11. Vilken mysig torkställning, men det gäller att det inte blåser för mycket så plaggen flätar in sig i grenarna. Så härlig blomsterprakt ni kan njuta av dagligen. Jamie Oliver har många bra recept som både är lättlagade och goda. Jag brukar se TV-programmen med honom för de är verkligen inspirerande. Kram

  1. Nej, blåsa för mycket går inte för visst är det lätt hänt att det kläderna trasslar in sig. Men idén var bra.
   Många vackra blommor är nu i farten och de känns fler än vanligt. Kanske beroende på allt regn i mars. Vår passionsblomma är så fin och jag har aldrig tidigare sett den bära så många blommor samtidigt. Mängden knoppar räknade jag idag till dryga 40. Men vi kommer inte hinna se alla slå ut innan vi åker hem.
   Kram

 12. Haha, visst var det fiffigt med klädtorken! själv hänger jag upp kläder lite överallt, på dörrgavlar, klädstreck o lite överallt där man kan hänga en galge.Fast nu har vi haft finfint torkväder ute, kläderna torkar i ett huj!
  Så lyckat foto på hibiskusen, den ser så skör och ömtålig och vacker ut!
  Kramen

  1. Jag tyckte det var kreativt med citronträdet som torkställning. Och för stora plagg var det ypperligt.
   Visst är det skönt med bra torkväder så att kläderna kan torka ute. Fint att det nu kommit till dig.
   Den röda hibiskusen här på den vita muren var så vacker och nu är det många blommor i och på gång
   kram.

 13. Verkligen fina dagar nu – både hos er i Spanien och mig här hemma i Östergötland 🙂 Hibiskusen … såå vacker!
  Härligt att ha ett citronträd som torkställning 🙂
  Jamie Oliver inspirerar även mig emellanåt – eller snarare gjorde, för att lag mat bara till mig själv är trist.
  Kram

  1. Vi har haft det fint här men med en del blandat väder. Nu ser jag fram emot att möta våren hemma. Och inte minst att hinna till Kungsträdgården och se körsbärsblommorna. Hoppas jag hinner innan de blomningen är över.
   Kan tänka mig att du njuter av våren hemma i dina vackra trakter.
   Log gott att grannarna hängde några större plagg på tork i citron trädet. Men det gick ju bra.
   Håller helt med dig om att det inte alls är inspirerande att laga mat till sig själv. Men Jamie Oliwer ger god inspiration.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *