Skyltar Utflykter

Gott utbud – Skyltsöndag #409

Söndag igen! Och här på bloggen innebär söndagar också att det är skyltar av olika slag som gäller. Ett bildtema, med “fri tolkning” som bloggvännen BP  så förtjänstfullt förvaltar och där skyltar har huvudrollen. I vanliga fall har jag till dessa söndagar avverkat många steg och plockat upp en hel del skyltar. Men eftersom jag förra fredagen, den 3/3, opererade min höft  så har promenaderna och stegen under veckan varit begränsade.Men jag kan idag ändå bjuda på några smakprov och ett gott utbud.

Förra veckans bidrag kom från en aktivitet jag upplevde tillsammans med  Promenadklubben. Då besökte vi både Norrmalms kartongfabrik och Lädervarufabriken  i Stockholm. Eftersom de delar lokaler passade det fint att ta del av båda hantverken   (Mer från besöket finns i länken här ovan) Sedan avslutade vi med promenad och en sen lunch. Denna vecka blev det ingen promenadklubb för min del, men kanske kan jag vara med på onsdag. Ja, inte på promenaden men på aktiviteten.Tänkt är då ett besök och en guidad tur i Vinterviken  och få veta mer om Alfred Nobel och dynamitfabriken som en gång fanns här fanns här vid Mälaren.

Ofta har jag en hel del att titta på här hemma, genom fönstren och från balkongen. Och trots att det är is ock snö är det rörelse i kanalen.  Igår passerade Kustbevakningen och visst känns det tryggt att någon har lite extra koll.  På bekvämt avstånd. 

Gott utbud

Dotter Helen och hämtade mig för en liten utflykt till Sickla, en del av grannkommunen Nacka. Närmare bestämt till Sickla köpkvarter. Först blev det paus med  fika och sedan tog vi oss an den ganska nyöppnade butiken Hemköp, öppnade i september 2022. För min del var det första besöket här men absolut inte det sista.

Jag väntade vid vändplanen utanför vår port och noterade att det var promenadvänligt med kryckor på kajen.

Nacka. Sickla köpkvarter. Hemköp. Här finns ett gott utbud av mycket av det mesta. Entrén till Hemköp i Sickla köpcentrum.Vid entrén finns ett gott utbud av blommor, frukt och grönsaker.

Vi började på köttavdelningen. Hade sett att det fanns färsk oxfilé från Dalsjöfors (Västergötland) till ett bra pris. Värt att göra ett försök. Eftersom jag  ännu inte är “så stark” i min högra halva av kroppen så fick det bli fokus på ett par avdelningar; kött och ost. Men vid tillfälle ska jag ta mig an även de övriga som var lockande.

Sickla köpcentrum. Nacka. Hemköp- Här finns ett gott utbud av kött av god kvalité- Någon manuell disk finns tyvärr inte och helst vill jag köpa kött över disk. (Vill helst själv bestämma vilken del jag vill ha.) Här på Hemköp finns en “köttbod” där varorna är fint exponerade. Och verkligen ett gott utbud av kött av skilda slag. 

Stannade till vid den här skylten- “oxfilé gräs” . Fanns liknande vad gällde andra styckningsdelar och annan typ av kött. “Oxfilé gräs”; Och det står att djuren betar enbart gräs och det är gynnsamt för smaken.Något jag inte kunde följa upp eftersom jag valde oxfilén från Dalsjöfors som kostade 399 kronor/kg.  (Helt perfekt, verkligt mör. Testade den igår till middag)

Uppmuntrande skylt i köttboden.

Såg att det finns en manuell fiskdisk och den här skylten visade vägen dit.

Ostboden

Efter “Köttboden” blev det ett besök i “Ostboden” .Ett helt rum med mängder av olika ostar. Och till de flesta ostar fanns också etiketter med info om de olika ostarna. Något som annars bara brukar finnas i specialbutiker. Något för fler butiker att ta efter.

Sickla köpcentrum- Hemköp. Verkligen ett gott utbud av ostar av skilda slag. Ett verkligt gott utbud av ostar. Här en överblick. Men det finns en disk i mitten med ostar och en disk på motsatt sida.

Tydlig info om ostarna och tydlig prisangivelse. Och många ostar hade jag inte vare sig smakat eller kände till namnen på. 

Här, för min del,  ett par nya ostbekantskaper.

Jag visste  att det på Rindö, en ö i Stockholms innerskärgård, mitt emot Vaxholm, finns ett mejeri, Ostmakeriet. Har på plats här förra sommaren köpt några ostar och de finns också att köpa i välsorterade butiker inne  i Stockholm. Om de finns i övriga landet vet jag inte. Lokalt producerade varor uppskattas.

 

Och visst fick några ostar följa med hem. Kunde konstatera att priset var högre än hos grossisten Stockholms ost & Chark där jag var för ett par veckor sedan.

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

28 svar på ”Gott utbud – Skyltsöndag #409”

 1. Här nappar det-skylten blev min favorit, så fyndigt!
  Ostavdelningen får många tummar upp, vilket utbud! Det skulle absolut ha följt en hel del ostar med hem att provsmaka för min del/vår del.
  Sen är det ju praktiskt att skyltarna flyter fram förbi dig. 🙂 Vi har det lite likadant men här rullar de förbi.
  Ha det fint på alla sätt!
  I dubbel bemärkelse önskas en God söndag!
  Kram

  1. Hela butiken gillade jag och med ett bra urval så det blev en trevlig utflykt. Jag är ju inte van att vara inne.
   Visst är den skylten bra. Överlag var det bra och tydligt skyltat.
   Skyltar som passerar, till sjöss eller på vägen är ju bra. Vi har det ena och ni mer av det andra.
   Ha det fint ni också.
   Strålande sol idag och takdropp på min runda.
   Kram

  1. Har bara som hastigast varit inne här tidigare. Oftas släpar jag ju inte mat härifrån men nu fick jag ju bilskjuts. Vi har väldigt bra butiker nära där vi bor, specialbutiker för, kött, ost och fisk. Även ICA och Hemköp vid Skanstull är bra.
   I närheten av den lilla by by där vi brukar vara i Thailand heter den Tesco- Lotus. Kanske har er köpts upp.
   Fint att ni har butiken i närheten. Vi fick ta vår scooter och köra ca 15 km för att nå vår Tesco -Lotus men passade ockås då på att göra utflykter innan själva inköpen-
   Hoppas ni har det bra och att det blir fint med nya bostaden-

 2. Här nappar det, det var ju fyndigt♡
  Ostboden liknar den i stora sparbutiken på GC.
  Snällt av dottern att ta med dig ut på en utflykt mellan dina rehabpass. Ha en bra söndagseftermiddag.

  1. En riktigt rolig butik att besöka. Och med ett stort utbud av bra varor och mycket av det mesta.
   Jättetrevligt att komma ut en sväng. Jag är ju väldigt ovan vid att inte ta mig ut.
   Blev en fin runda idag i sällskap med sol och takdropp.
   Önskar dig också en fin em och kväll.

 3. Vilka delikata butiker att besöka! En fin köttbit är alltid gott men visst är det skillnad på kött och kött. Mört och fint ska det vara 😀
  Läser att du kommit ut även i dag så bra jobbat av dig!

  Önskar en god söndagskväll nu!

  Kram

  1. Det var dels roligt att komma ut på en tur med fika och sedan besök här på Hemköp. Verkligen en butiksom det var roligt att besöka och handla i med ett stort utbud och bra kvalité.
   Köttet var perfekt och idag tar vi ännu en del och gör “biff rydberg”.
   Ja, då det blev en vända ut idag också och när det nu är plogat känns det riktigt bra. Men det är ju inga långa sträckor det handlar om – Kanske 200 m och sedan vända. Så jag skyndar långsamt.
   Hoppas du också haft en bra söndag och med gott väder.
   Trevlig kväll.
   Kram

 4. Du är verkligen suverän! Att göra en utflykt till Sickla och “vandra” genom butiken mindre än en vecka efter operationen – som sagt – du slutar aldrig förvånas.
  Hemköp är ju samma sak/har samma ägare Axfood som Willy:s. Deras affärsidé går ut på att personal inte behöver finnas och manuella diskar för kött, fisk och ost inte behövs. Ja, då blir jag “anti” per automatik;-)
  Men jag blir inte ett dugg “anti” vad gäller din skyltmix från Hemköp, för den är suverän:-)
  Tusen tack för den och länken:-)

  1. Som du vet skyndar jag långsamt. Men när Helen ville ta ut mig på en tur så ville jag gärna hänga på. Kul butik och här hade jag inte varit tidigare.
   Här fanns en manuell fisk och delikatessdisk och så är det också på Hemköp vid Skanstull. Men här i Sickla var köttavdelningen och “ostrummet” verkligen besöksvärt, utan det manuella. Oxfilén vi köpte var minst lika bra som den jag brukar köpa i Östermalms eller Hötorgshallen. Och här till ett rejält extrapris. Men jag håller helt med dig. Vill ju helst handla kött och fisk i manuella diskar. Har Göta fisk på Ringvägen men även iCA Skanstull och Hemköp klanstull har bra fisk och delikatessdiskar. Men hit till Hemköp kan jag tänka mig att komma tillbaka för fler inköp-

 5. “Här nappar det ” var en kul skylt! Även i detta inlägg så kommer flera av dina bilder inte upp? Men ost-bilden ser jag, mums med ost! På Rindö bor en av mina kollegor 😉
  Är imponerad att du redan är ute i farten! Härligt!
  Kämpa på med träningen, den verkar ju gå galant!
  KRAM!

  1. Märkligt! Tacksam för att du säger till. Ingen annan har nämnt något om detta och när jag tittar på både telefonen, min Mac och på datorn är bilderna med. Måste se vad det kan vara för fel.Visst ska bilderna kunna ses.
   Jag skyndar långsamt och det är trevligt att komma ut lite och det blev en lagom tur. Det är också svårt att vet anu vad som är lagom för kroppen.
   Fint att du kunde se ostbilderna. Butiken här var riktigt bra och nu när jag fick skjuts hit så passade det bra att ta en titt och handla lite.
   Att jag var bra grundtränad gör ju mycket i sig. Men de är långt kvar.
   Kram

 6. Så mycket läckert och ett så stort utbud i den butiken!
  Favoritskylten blev Här nappar det!

  Trevligt att dottern tog dig med ut på en biltur och du kunde också ta en liten promenad.
  Jag har hållit mig inne idag, har haft att göra, men i morgon bitti blir det en sväng till labb för att lämna prover på fastande mage.

  God kväll och stor kram!

  1. Det var riktigt roligt att komma ut en vända, längre än kajen här hemma. Dels var det trevligt att fika och dels att titta på lite av varje i denna otroligt välsorterade Hemköpsbutik-
   Fastnade också extra för “Här nappar det”. som fanns vid fisk och skaldjursdisken.
   Idag var det strålande sol med takdropp så det blev en tur längs kajen. Här var jag inte ensam-
   Önskar dig lycka till i morgon med att lämna prover. Hoppas det går bra.
   Önskar dig god kväll –
   Varm kram

  2. Vilken fräsch Hemköpsbutik! Vi har några butiker i den kedjan häromkring men det är ofta äldre lite bedagade butikslokaler.
   Kött från Dalsjöfors säljs i en livsmedelsbutik här i Falköping och det brukar vara bra kvalitet till hyfsade priser.
   Skylten ”Här nappar det” gillar jag, mycket fyndigt!
   Bra gjort att vara ute och röra på dig så mycket. Det blir säkert kanonbra med din höft!

   1. Verkligen! Jag visste att den öppnat i höstas men hade inte varit här . Så fräsch och med ett gott utbud . När jag såg ostavdelningen här tänkte jag genast på er fantastiska ostbutik . Har ännu inte varit här men det ska bli ett besök-
    Hemköp säljer ofta kött från Dalsjöfors som brukar vara bra. Nu chansade både jag och dottern och vi blev verkligt nöjda. Tyvärr är det ju så att med förpackat kött kan en ju också få betala för “fett” som en skär bort. Jag slapp det men fottern hade nog ett hg som gick bort. Lite synd för en gör sig kansl einte besvär med att åka tillbaka och säga till. Och det är en av orsakerna till att jag helst köper disk manuellt. då får de skära bort “fettet” -om det är finare kött och jag betalar inte för det.
    Skrattade gott åt skylten “Här nappar det”. Här hade någon tänkt till.
    Jag skyndar långsamt men det är svårt. Men jag vet att det blir bäst om jag gör det. Är ovan vid att vara stilla.

 7. Så fint du fått ihop skyltarna. Måste kännas tryggt att KBV031 patrullerar så nära. Den ligger nu vid Norra Mälarstranden. Delikatessen med alla ost skyltar verkar mums, tänk så mycket gott. Jag reagerade starkt på Camembert Normandie. Det här med information får ett extra +.

  1. Jag känner mig riktigt trygg här. Visst är det en fördel och inte minst kul att titta på.Aha, såg ju att den gick genom Slussen och in i Mälaren. Vi följer många båtar som passerar och det är väldigt roligt. NU när jag är hemma ser jag ju än mer-
   Just Normandie och camembert log jag också extra åt. Minns när pappa kom hem och ade varit i Normandie med kadettter från Karlberg och varit bl.a. vid Pegasus bridge och hade mer denna ost hem- Gissa om den luktade Kan le år detta än idag. Inte minst när han blev ensam i en tågkupé från Köpenhamn till Stockholm. Osten luktade rejält. Jag ler….

 8. Kul att du är uppe och rör på dig, men överansträng dig inte. Guidad tur i Vinterviken låter kul, det var länge sen jag var där. Men jag väntar nog till det blir mindre halt. Gillar ost så den butiken vore nog värt ett besök.
  Tänk på att köpefisk alltid nappar 🙂

  1. Jag skyndar långsamt. Försöker tänka på det. Men det var ett rejält ingrepp och visst känns det ordentligt. Ska jag till vInterviken blir det taxi dit och hem. Kan bara gå ca. 400 meter nu. De andra skulle promenera från Midsommarkransen men det kan jag inte. Jo, kan.Visst. Men det vore oklokt.
   Gillade Hemköp här och inte minst ostbutiken. Jodå, köpefisk nappar alltid. Men skylten var bra.

 9. Ser ut som en väldigt trevligt butik med många godsaker att inhandla. Ostbutikens utbud ser verkligen suveränt ut! Så bra att du nu kan ta dig ut och handla igen!
  Kram

  1. En trevlig tur och en butik med en hel del “bra ” priser. Är ganska ont o dem numer.
   Var ganska trött när jag kom hem men omväxlingen var väldigt trevlig.
   Kram

 10. Roligt första skylt med “Här nappar det!”
  Ja, just det, du har ju opererat höften. Bra att du kan vara med på promenadklubbens aktivitet i Vinterviken. Promenadklubben verkar vara en trevlig klubb att vara med i som blandar promenader med aktiviteter. Är det en ideell förening?
  Trevligt med utsikt över kanalen där det händer en hel del. Fin bild på kustbevakningens båt.
  Nya Hemköpsbutiken ser fin ut och ostrummet ser lockande ut.

  1. Log också åt denna skylt . Och visst passade den bra vid fiskdisken.
   Ja, förra fredagen , den 3/3, opererades min högra höft så jag kämpar på. Är ju van att vara rörlig och nu är rörligheten kraftigt begränsad.
   Jag hoppas att kunna vara med i Vinterviken och att ta mig dit med taxi. I vanliga fall promenerar jag ju men nu kan eller får jag inte gå annat än kortare sträckor. Promenadklubben är helt ideell och man betalar självkostnadspris för aktiviteter och lunch. Programgruppen är fantastisk men mång medlemmar kommer med tips.
   Har lite att titta på hemifrån och det är en del som händer på kajen och i kanalen.
   Eftersom jag inte kommer så långt för egen maskin var det roligt att i lördags komma till Sickla med fika och ett besök på Hemköp. Verkligen en fin och välsorterad butik.

 11. Men Ditte, klockan är 00.23 och nu kurrar det i magen! Det vattnades i munnen när jag såg köttbitarna, sade just idag att en hederlig biff var det länge sedan jag åt. Hemköp i Falun besöker jag rätt ofta, ligger strategiskt vid busstationen så när man ändå får vänta på bussen så…bra utbud och fina varor På tal om sill så har jag inte sett strömming i affärerna här på år och dar, så trist, är tillgången god i Stockholm? Nästa gång ska jag välja att hälsa på hos dig vid en tidigare tidpunkt på dygnet…fresterska där

  1. Jag var så glad att Helen kom och hämtade mig till en “passande” utflykt. Köttet var väldigt bra och priset också. VI äter ju inte oxfilé varje dag och helst köper jag det över disk så jag ser vad jag får. Är så lätt att fett och senor döljs i förpackningar. Så bra att du har HK nära i Falun. Ofta har de också bra priser på frukt och grönt. Vad gäller strömming är tillgången här ganska god vad jag sett men tror inte jag kan skicka den per post till dig. Men om jag kunde så skulle jag gärna göra det.
   Jodå, det blev även lite ostar.
   Kram! Önskar dig en bra måndag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *