Skyltar Spanien Stockholm

Gott och blandat i veckans skyltöndag. Med inslag av blått.

Söndag igen! Och dags för en trevlig och rolig ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och tolkningen är väldigt fri.  Jag delar med mig av lite gott och blandat från veckan. Och med inslag av blått.

Absolut både gott och blandat. Härliga juicer. Svalkande!  Och visst blev det både gott och blandat – ananas och apelsin. Med extra allt, d.v.s. jordgubbe, ananasskiva och en apelsinklyfta.

Gott och blandat

med blå inslag känns som helt rätt denna vecka.  Veckan har varit  god och blandad – på olika sätt och med olika ingredienser och innehåll.  Sen har det även smugit sig in några mindre och tristare bitar.Men de får man plocka bort.   Under veckan tog vi en spontan busstur till Mil Palmeras, en bit söder om Torrevieja. Och där var det då blått. Både hav och himmel strålade och glittrade av olika blå nyanser. Även skyltarna var delvis blå.

Här är det en röd rutt som ska följas per cykel men skylten har tydliga blå inslag. Det har även ett par andra skyltar  som ockås ville vara med på bild.

Gott och blandat vid havet i Mil Palmeras. Och blått!Cykelvänligt var det o Mil Palmeras. Och rampen är perfekt för alla, även utan cykel att använda. Och blått är det.

I Torrevieja upptäckte jag denna skylt bakom en palm. Den verkade ha kommit av sig i sitt budskap där den hamnat i verklig skymundan.

Helt klart tveksamt om vad som gäller just här. Återigen får den kreativa förmågan sin chans till fri tolkning.

När jag igår morse köpte min biljett till flygbussen fatande blicken på denna gamla biljettautomat. För gammal är den. Här skulle de spanska gamla sedlarna pesetas användas. Och de har inte varit i bruk sedan den 1/1-1999 när euron togs i bruk.

Den gamla biljettautomaten påbusstationen i Torrevieja finns kvar. Som minne…

Och de gamla pesetassedlarna finns avbildade. Ett stycke historia i sig.

På den svenska flygbussen fanns denna skylt.

Lite tänkande krävs.. Men flygbussarna gillar jag. (De är inte som Arlanda Express som är beroende av att spår funkar och att det inte är stopp i tågtrafiken.)

Igår när jag kom hem

var det i går kväll att slå sig ner på balkongen och ta in min del av Södermalm. Den vackra skvällssolen, vattnet, båtarna, grönskan och doft av syrén som nådde upp till mig där jag satt. Och det enda tydliga störningsmomentet var måsarnas skrik. De har ungar på något tak och vaktar dem så att trutarna inte ska ta dem.  Tyvärr tycks de inte ha behov av sömn eller vila.

Gott att sitta på balkongen i den vackra kvällsljuset. Hammarbykanalen.Lite av lördagens kvällsskyltning från min balkong.

Lika skönt var det idag att sitta på balkongen och äta frukost i skuggan. Visserligen var måsarna inte direkt tysta men, inget jag kan påverka. Mer än tycka att deinte ska vara i stan. (Men det är ju sjöfåglar så….) Sightseeingbåtarna kom på rad och turisterna många som ville titta på Stockholm från vattnet. Stockholm Sightseeing kör förbi ett par gånger i timmen och tar sig via Hammarbyslussen, nedanför hos oss, in för en sväng i mÄlaren och kommer sedan tillbaka. Slusssen vid Slussen, Karl Johanslussen. är stängd eftersom hela området där byggs om.

Turistbåten från Stockholm Sightseeing är på väg in i Hammarbyslussen. Många turister är det.

Full fart på sjön! Mycket att titta på. Vill till att hinna innan kaffet kallnar.

 

Önskar alla en fin söndag! Och jag tycker att det fint att vara hemma igen.

Fler ”söndagsskyltare finns här!  Titta gärna in!

 

24 svar på ”Gott och blandat i veckans skyltöndag. Med inslag av blått.”

 1. En riktigt god och kall färskpressad juice är bland det godaste som finns att läska sig med. Här blev det en kompromiss som bjöd på ett äpple och en nektarin.

  Mysigt att vara tillbaka i huvudstaden igen och dessutom passande att få njuta av även svensk sommarvärme. Hur måsarna kan låta är ett kapitel för sig men jag tror ni hade det skönt på balkongen ändå.

  Kram och ha en fortsatt fin söndag!

  1. Jag drucker ju inte så ofta juice för det är många gånger extra socker tillsatt och det vill jag inte ha. Men ren nypressad juice är något annat. Ett äpple och en nektarin låter också gott.
   Visst är det fint att vara hemma igen. Och vädret är verkligen till sin fördel. Måsmamman vaktar ju på sina ungar på grammtaket. På vårt tak har vi pinnar så där kan de tursamt nog inte boa. Men de är högröstade….
   Önskar dig också en fin fortsatt söndag.
   Kram!

 2. Allt med frukt och grönt, gör mig glad, så första bilden lockar mig! Uppfriskande.
  Ja, det blir naturligt många inslag av blått om man befinner sig nära vatten och har lyckan att ha en blå himmel.
  Din sista båtvy, där – så underbart vackert och rogivande att titta på.
  Vilka minnen med pesetas. Vi var på Teneriffa precis när de bytte till Euro, måste ju då ha varit i januari. Det var dubbelmärkt på prislapparna.
  I skrivande stund har jag 32 grader på balkongen, det är liite för varmt.
  Må så gott och stor kram!

  1. Frukt och grönt är alltid gott. Och att blanda in blått i det goda livet gör jag gärna. Här har det varit full trafik idag med många båtar ut och in genom slussen så det är mycket att titta på. Men jag har varit och träffat vänner på stan och visst var det varmt. Oj, 32 grader är mycket. Väldigt mycket. Alltför varmt tycker jag. Hos mig nu är det +28 i skuggan på balkongen och här uppe hos mig fläktar det lite. Sitter inne med balkongdörren öppen och blickar ut i kanalen.
   Ha det gott!
   Stor kram!

 3. Jag tycker om ditt sätt att visa skyltar! Du berättar så bra runt det hela samtidigt.
  En fin utsikt har du också hemmavid, med alla båtar och all rörelse på vattnet utanför.
  Förstår att måsarna skränar. De kan vara väldigt högljudda. Men snart är kanske barnkammaren tom och de drar vidare igen. Hoppas så för er del. Hoppas att det otrevliga som smög sig in har smugit sig ut igen.
  Trevlig söndagskväll!

  1. Tack! Jag kring varje skylt finns oftast en lite historia.
   Här i Stockholm bor vi verkligen fint och alldeles vid vattnet. Och vatten tycker jag om och hav allra mest. Men ibland får en göra avkall.
   Måsarna brukar finnas hela året men denna tid är de tämligen aggressiva och kan anfalla allt som rör sig. Såg idag en hund bli anfallen. Jag har öfrsökt se var barnkammaren finns men hatr inte klurat ut det- PÅ vårt hus finns pinnar uppsatta på taket som hindrat dem att boa här. DEt otrevliga som smugit sig på (Mina sår just nu -) frodas ett tag till.Men sen så…
   Önskar dig en fin kväll.

 4. Välkommen hem igen, till värmen. Skönt att slippa springa Maratonloppet idag, det var nog väldigt varmt för dom personerna.
  Härliga bilder och den blåa vackra färgen gillar jag.
  Den översta bilden ser så läskande ut, passar bra i värmen. Klara och vackra nyanser av orange. De enda gångerna som jag dricker juice är då jag är ute på resa och tar det till frukost. Känns då lite annorlunda och lyxigt. Annars så tycker jag att det är så mycket socker i dom.
  Fina skyltar i din “skyltsöndag”.
  Förstår att det är många båtar ute, med turister som vill se vår vackra huvudstad från vattnet. Du sitter så att säga på första parkett.
  Trevlig söndagskväll.
  Kram!

  1. Tack! Ja, maratonlöparna hade det hårt. Så varmt! Ja, visst är det blå vackert! Jag dricker vanligtvis inte juice, det blir för sött. Men nypressad juice och utan extar socker tycker jag om.
   Idag har dte vari fullt med båtar här och många, både turister och fritidsbåtar, är ute. Full fart,
   Och jag sitter här på första parkett. Perfekt.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram och tankar till dig.

 5. En äkta Ditte- skyltning! Trevliga skyltar från olika platser är så intressant!
  Härlig vy från din balkong … ser verkligen helt fantastiskt ut!
  Ha en fin söndagskväll!
  Kram

  1. Tack! Ja, lite gott och blandat blev det i veckans skyltning. Känns fint att vara hemma igen och balkongen är en fin oas.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram!

 6. Välkommen hem!
  Fina blå bilder ,-)
  Blått är vackert. det är väl för att himmel och hav är blått, det sitter i hjärtat.
  Fin vy både hemma och på ert fina semesterparadis ,-)
  Själv längtar jag efter en semester “nu” men snart blir det hoppas jag.
  Fint att de gamla pesetas sedlarna finns kvar, sånt gillar jag att man behåller historien!
  Vilken fin ramp för cykling bla! ,-)
  Ha det jättefint hemma nu
  STOR KRAM Primrose ,-)

  1. Tackar! Det känns bra att vara hemma igen men här är än varmare än hos oss i Spanien. Njöt både igår kväll och idag på balkongen, när den var solfri. Så skönt!
   Och blått tycker jag om i alla nyanser. Ja, många andra färger också.
   Förstår att du längtar efter semester och hoppas det snart är dags.
   DEnna biljettautomat som jag såg vid busststionen i Torrevieja hade jag baar inte sett tidigare. Kul att den finns kvar och med dessa gamla pesetassedlar på utsidan. Lite kult!
   Önskar dig också fina dagar.
   Stor kram!

  1. Tack! Färskpressad juice utan extra tillsatser av socker tycker jag kan smaka gott då och då. Och lite extra vitaminer piggar upp. Kan behövas i värmen. Kanske mer energi…

 7. Vilket skyltinlägg!!! Igen! Du överträffar dig varje gång när du skyltar, underbart:-)
  En färskpressad juice gärna iskallt eller med is i utan tillsatt socker är en av det bästa drycker jag vet när det är varmt, förutom en iskall öl då;-)
  Den spanska Red Cycloturistisca skylten gillar jag skarpt. Färgglatt och snygg design. Påminner lite om pistskyltarna i skidbackar, fast de är inte lika fina.
  Biljettautomaten och pesetasedlarna är ju kult. Kul att automaten får vara kvar som minne.

  Skylten i flygbussen var fräck och fyndig. Bra fångat!

  Bilderna från din balkong är rena rama fotografiska konstverk. Love them!!!

  Tusen tack för härlig skyltning och länken:-)

  1. Jag är ju inte direkt så krativ i andra sammanhang men vad gäller skyltsöndagarna så räcker den till. Jätteroligt är det!Och så kul att s ehur andra väljer att skylta. Ökar på min kreativitiei. Dessa cykelskyltar och förslag på vägar så vi flera av i Mil Palmeras och vi såg även de som nyttjade föreslagna turer. Bra kartor fanns det också. DEnna gamla biljettautomat har jag inte tidigare lagt märke till men nu så. Och kul att den får vara kvar.
   Gårdagkvällens och dagens balkongsittning kändes fint och roligt är det att vara hemma igen. Stockholm är allt Stockholm.
   Tack för att du så himla bra förvaltar “skyltis”. Ger många skratt och fina turer runt om i landet och utanför .

 8. Dessa skräniga måsar! Jag uppfattar måsen som en havsfågel men vi har dem minsann i våra minimala insjöar också…inte kanske i samma mängd dock. Så nu har du bytt landskap igen. Hur känns det? Att från ena dagen till den andra byta miljö så totalt? Jag menar, det är ju miljöombyte även mellan stad och landsbygd, men när man byter mellan länder är ju dock kontrasten större. Men vatten har ni var ni än befinner er! Trevlig ny vecka i Stockholm! Kram

  1. Tack, det känns fint att vara hemma i Stockholm igen. Och vad gäller värmen så var den i lördags när jag kom hem och igår högre här än i Torrevieja. Men idag är det just nu på morgonen behagligt valare ,med +20 grader. Vad gäller måsarna så är det några som “boar! på grannhusets tak och nu har ungar och då skriker de för att vakta. Det finns “pinnar” uppsatta på våra tak men måsarna brukar ändå hitta sig en plats. Tyvärr går de lätt till angrepp och igår såg jag en mås attackera en hund och den var ju inte i närheten av boet på taket.Men snart är måsarna flygfärdiga och det kansk eblir lugnare. Jag tycker det är alltför många måsar i stan för det borde vara en sjöfågel.
   Vattnet tycker jag, liksom du om. Ger en speciell känsla.
   Önskar dig också en bra vecka.
   Kram!

 9. Härlig skyltning – igen! 🙂
  Gillar den där på svenska flygbussen – humor som tilltalar mig 😀
  Sen är det ju bra att veta var man kan göra av sina sparade pesetas också 😉 😀

  Ha en toppenstart på veckan!

  1. Tackar! Och har du nu några pesetas kvar så vet du….Jag hade inte tidigare lagt märke till automaten och den är ju inte heller ens liten…
   Svenska flygbussarna har nu ganska rolig reklam oså den var värd att få medverka.
   Önskar er en fin dag!
   Ha det gott på resande fot.

 10. Härliga bilder. Jag gillar pesetasautomaten mest tror jag! Skönt att få lika fint väder hemma som hemma fast på olika ställen! Ni har en fantastiskt balkonghäng när ni är i Stockholm! Kram

  1. Tack! Visst är biljettautomaten med pesetas rolig. Och detta var öfrsta gången jag lade märke till den trots att jag passerat busstationen i Torrevieja så många gånger. Balkongen nu är skön och absolut när det är skugga. Men det är söderläge så det är ofta varmt när solen är framme. Markisenhjälper inte så mycket.
   Ha det bra och jag är spänd på var du är…
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *