Trevligheter Utflykter

Gott och blandat och viss spänning med SJ

Dags för ett spänningsförhöjande moment i den dagliga tillvaron. Och det kan bli absolut bli spännande att ta sig en tur till och från Uppsala med tåg. Man vet nämligen inte alls om de går, så det gäller att chansa. Och det visade sig att vår “njutflykt” skulle komma att innehålla ingredienserna ingredienserna gott och blanda och med visst twist av spänning.

Uppsala domkyrka från  1400-talet är tillsammans med slottet ett par av stadens  “landmärken”

Gott och blandat

skulle det bli och på olika sätt. Tågresan från Stockholm gick för vår del (min och dotter Helen) planenligt och utan stopp eller direkta förseningar. Visserligen fick tåget ta en annan väg än den planerade, över Arlanda, och det ställde till det för de som hade tänkt kliva av eller på i Märsta. Så melllan och Märsta Arlanda fick de ta ordinarie buss. Nåja. Vi kom till Uppsala och gladdes åt det.  När det gäller SJ är man glad för det lilla som fungerar. (Det är ofta trassel på linjen mellan Uppsala och Stockholm)

Här Fyrisån  med sina blomdekorerade små broar.

Jag var på jobbresa när barnbarnet Max hade sin skolavslutning i klass ett och avslutningar ska firas. Och även jag vill ju fira in sommarlovet. Det hör liksom till och så även ett restaurangbesök. Nu valde vi på Max önskemål en grekisk restaurang och eftersom den grekiska maten gillas av alla kändes valet lyckat.  Och här blev det ett antal smårätter, “meze” som beställdes in. Verkligen gott och väldigt trevligt.

Gott och blandat med diverse mezerätter på restaurang i Uppsala, Döttrarna Helen och Liv och så finaste Max.

Och William fyra år –

– vill gärna visa sina nya skor med favoriterna “The Paw Patrol” inköpta av mormor Ditte i Torrevieja.

Jodå, det är fotboll som visas i en hörna på restaurangen och Max följer med i spelet.

Och lite efterrätt fick det förstås bli.

William njuter av sin glass. Gott!

Sommarlovet har firats in rejält.

Dags för hemresa

Helen och jag går mot Uppsala station för att se när tågen går. I min SJ app ser jag att det inte ska gå några tåg. Alla är inställda och ingen info om när de ska börja att gå. Inget tåg ska i varje fall rulla på dryga halvtimmen så vi piggar upp oss i den läckra choklad, lakrits och pralin butiken “Chocolat” som ligger i den lilla gallerian snett emot stationen. Några inköp gjordes och sedan var vi hoppfulla inför eventuell tågavgång.

Mycket gott i butiken Chocolat i Uppsala

 

Men hoppet förlorades raskt. Vi var på stationen första gången  klockan 16 och då var alla tåg inställda och ingen info om när de skulle tänkas kunna börja gå och ingen trafikvärd att fråga. Inte heller när vi återkom 30 minuter senare fanns någon info.  En gnutta hopp tändes när vi såg ett pendeltåg rulla in på stationen. Så vi beslöt att köpa nya biljetter och nu med SL. (SJs biljett som vi inte kunde använda nu måste man skicka in för att få pengar tillbaka)

SL s pendeltåg avgick strax före klockan 17 och då var det fortfarande ingen som visste när SJs trafik skulle starta.  Pendeltåget tar dryga 60 minuter på sig till Stockholm (mot ca 30 minuter med SJ -alltså när tågen går) Men denna timma blev längre för det var kö påspåren in till Stockholm. Och efter att ha varit på väg i dryga tre timmar inkl. väntan kändes det skönt att vara hemma igen. Och att resa med SJ innebär förvisso en del spänning.

 

 

28 svar på ”Gott och blandat och viss spänning med SJ”

 1. Det var minst sagt tråkigt och irriterande men tyvärr blev jag inte förvånad! Yngsta dottern pendlar till Helsingborg varje dag och det är snarare regel än undantag att det är något fel eller inställda tåg. Du hade i alla fall trevligt sällskap av dina döttrar och dina fina barnbarn! Kan tänka mig att William var stolt över sina fina och tuffa skor! Lite uppiggande choklad kan göra underverk men ibland finns det en gräns för tålamodet…

  Kram och ha en härlig torsdag!

  1. SEn tycker politikerna (som har egna plan och transporter) att man ska åka tåg. Tror inte de testat själva. Man vill ju helst komma fram också. Och din dotter som pendlar varje dag…Chokladpraliner kan göra under. Nu var det Helen och jag som skulle till Stockholm och skönt var dte öfr killarna had eväl klättrat på väggarna även om de vanligtvis är ävldigt resvana och tålmodiga.
   Önskar dig också en fin torsdag.

 2. Men, vad är det som händer här i Sverige. Själv var jag så glad att jag flyger med SAS då dottern som nyligen flugit med Norweigan blev försenad på både ut- och inresa.
  Min glädje dog dock ut då min resa från Ronneby till Skellefteå blev mer än 10 timmar försenad.

  1. Man kan ju undra. SJ är ju ständigt i blåsväder. Verkar inte som om politikerna förstått det när de talar om att man ska ta tåget. Man vill ju helst komma fram också. Vi flyger med både SAS och Norwegian, mest till Spanien, och de brukar hålla tiden. Men att bli 10 timmar sen….Förstår att din glädje dog.

 3. Att det var så krångligt med tågtrafiken visste jag inte, mamma bor ju där men inte vi.
  Fin dag, tror jag det att han är stolt över de fina skorna, bra att det blev en restaurang som alla gillade ,-)
  härliga bilder! ,-))
  Ha det fint STOR KRAM Primrose ,-)

  1. Ganska ofta är det trassel på linjen Stockholm – Uppsala och med dessa tåg. Pendeltåget går bättre men det tar å andra sidan 60 minuter mot dryga 30 med SJ tågen. Men hem kom vi ju och tid tog det-
   Skorna är så fina och färgglada och trots att de är lite stora och kippar vill William ha dem på. Den grekiska restaurangen blev ett bra val och det är fint att dela på många rätter. Alla var nöjda.
   Ha det bra du också och jag önskar dig och “gubben ” en fin midsommar.
   Stor kram!

 4. Hej jag vill bara önska dig en trevlig Midsommar här har vi 33grader o ingen regn jag tycker att du skriver så himla bra om allting du verkar veta mycket om alt möjligt så det är som man läser en bok

  1. Hej Erkki! Tack för dina fina ord och jätteroligt att du följer med på mina olika äventyr. Jag önskar dig också en fin midsommar. Har förstått att ni har det varmt nu. Här i Stockholm och Sverige har det varit fin sommarvärme med +25 och över i flera veckor men nu, lagom till midsommar, har regnet dykt upp. Ja, det är sol mellan varven.
   Ha det gott!

 5. Hej Ditte!
  Ja vilken resa…oviss 🙂 Men dom gulliga killarna fick du träffa och så stora dom blivit sen föregående bilder 🙂 I dag fick jag äntligen träffa mina “små”…150-170 cm långa 😀
  Tack för idag! Kram P ♥♥

  1. Med SJ är det ett vågspel numer. Kommer? Kommmer ej? Alltid fint att träffa “de mina” och visst växer juniorerna så det knakar. Ja, dina små är inte heller så små längre och kul att du träffade dem.
   Tack själv för idag.
   Kram!

 6. Trots tågstrul låter det som om ni fick en härlig dag. Fina bilder på barnbarnen tog du också. Nuförtiden verkar det vara ett äventyr med både tåg och tunnelbana. Därför har jag börjat cykla till jobbet. Det är också äventyrligt på sitt sätt men man har i alla fall kontroll på avgångarna.
  Kram och trevlig midsommar

  1. Visst fick vi det! Men SJ är enerverande och så osäkert. Sen vill politikerna att vi ska åka mer tåg men det vore ju trelvigt om de gick också. Tåg gillar jag men inte när de inte kommer eller avgår. Klokt med cykel för då är man ju själv chef. Äventyrligt är det och med olika spänningsmoment men säkrare än mycket annnat vad gäller avgångarna.
   Önskar dig också en fin midsommar.
   Kram!

 7. Men oj, vilka jätteförseningar. Det måste ju ha hänt något eftersom det verkade vara tvärstilla.

  De borde skicka några från Renfe till SJ och SL för de ska tydligen vara väldigt duktiga på att hålla tiderna. De svenska gubbarna ska inte komma hit på studieresa för det är de inte värda.

  Ja, nu blev jag visst lite elak …

  1. här händer det ofta “någonting”. är det inte signalfel så är det nerrivna elledningar,vagnfel, för mycket trafik, köbildningar på spårenM eller annat. Märkligt efter som vi åker tåg i de länder vi besöker och där är det sällan fel trots extrem värme eller kyla. Sen är det så att svenska politiker tycker att man ska åka tåg av miljöskäl. God tanke. Men då vore det lämpligt om tågen kom och gick. Och tåg som fungerar gillar jag verkligen.

 8. Hade det inte varit för mezen (mums) och dina bedårande barnbarn hade jag nog blivit riktigt förbannad här. Inte på dig såklart utan på SJ. Helt otroligt, speciellt med tanke på att det ju är Midsommar och ni säkert inte var de enda som ville åka till Stockholm och vidare söderut för midsommarfirandet.
  Just sträckorna Stockholm-Uppsala och Stockholm-Nyköping är ju alltid drabbade av förseningar. Å då uppmuntrar man folk att bosätta sig långt utanför huvudstaden och pendla. Suck säger jag bara.
  Har också förstått att självaste järnverksnätet på just dessa sträckor är totalt föråldrade och snart inte går att fixa längre. Ja, ja…

  Men du kom i alla fall hem välbehållen, vilket jag tackar för:-)

  PS. SÅ Williams skor och uppslagna jeans med orange foder(!!!) är ju sååååå himla coola. DS.

  1. Visst är det makalöst! Tursamt nog gick pendeln. Men bökigt blir det för det är ju helt olika biljettsystem. Nu måste man skicka in biljetten till SJ för att få pengar itllbaka. Och den tid man lägger ner på det betalar de inte itllbaka. GRRRR….
   Men vi hade en jättefin dag tillsammans i Uppsala och killarna är så goa.
   Sen att politikerna i vissa partier tycker att man ska åka tåg är ju vällovligt men de ska ju fungera. För egen del har de regeringsplan och privatchaufförer som kan rädda dem. Men undrar om de själva har suttit/stått och väntat på tåg som inte kommer. Skulle inte tro det. Märkligt att tågen inte fungerar här när de kan göra dte i både varmare och kallare länder. Men går tågen så är det smidigt att ta sig till Uppsala på dryga 30 minuter.
   Jodå, hem kom vi. Men det tog sina timmar.
   Skorna tog jag hem från Torre och de är lite stora med Wille gillar dem och har gärna kippande skor. Skorna passade ockås så bra till hans jeans.

 9. Du låter lugn som en filbunke trots alla transportproblem. Så luttrad är inte jag, blir skitförbaskad när det inte fungerar! Vi är ett av världens mest framstående länder på det mesta, men trafiken, den är ett sorgebarn. Både järnvägen och vägnätet är undermåligt och dåligt. Fy tusan. Jag läser om avåkningar på våra dalavägar varje dag, långtradare o lastbilar som huxflux åker av vägen. Det är ljust, ingen halka, vad beror alla olyckor på? Enda anledningen jag kan komma på är att inte förarnas fokus är på vägen! Usch så trist för er, men ni är mer luttrade än jag. Men vad gäller vintertrafiken är det nog tvärtom…

  1. Vi hade en jättefin dag i Uppsala och firade in sommarlovet. Men det blir ju smolk i bägaren när tågen inte går och ingen finns att fråga. Jag åker gärna tåg men man vågar ju inte om det är en tid att passa. Nu hade vi tur så vi kom på pendeltåget, men där är det andra/nya biljetter som fick köpas. Och hem kom vi.
   Sen vill politikena att vi ska åka tåg i stället fö rbil. Vällovligt, och jag gör det gärna men jag vill också att tågen ska både gå och komma fram i tid. Trpr inte politiketna testat för egen maskin.
   Och visst är många vägar dåliga med många avåkningar och olyckor. SEn kör många också alltför fort och gör idiotomkörningar. GRRRR…
   Hem kom vi ju till sist.
   Önskar dig en fin midsommar.
   Kram!

 10. William är ju ett riktigt litet charmtroll! 🙂 När jag åkte med Sj senast till Stockholm, gick båda resorna exakt efter tidtabellen, men jag har varit med om förseningar och tågbyten m.m. och i vintras även att tåget var inställt. Det är sånt man får räkna med. Ni hade verkligen otur… fick ni någonsin veta varför alla tåg var inställda?
  Ha en fin midsommar!
  Kram!

  1. Vi hade en fin eftermiddag i Uppsala och firade in sommarlovet. Men det är irriterande med SJs tåg och dessutm dålig info. Jag åker gärna tåg men det är trist när man inte vet om de ska gå eller ej. Och att ta tåget om man har en tid att passa låter sig ju inte göras direkt. Märkligt att tågen kan gå som utverk i andra länder i världen som har både varmare och betydligt kyligare klimat. Dåligt underhåll här är ju en av orsakerna till inställda tåg. Så jag förstår att många tar bilen…
   Önskar dig också en glad midsommar.
   Kram!

 11. Men fyyyyy så irriterande och sååå dåligt av SJ! Att det kan vara problem i trafiken är kanske förståeligt, men jämt och ständigt??? Fy tusan. Och så vill dom att man ska åka kommunalt? Inte så jättekonstigt att många väljer bilen istället.

  Men ett härligt firande fick ni i alla fall – dom såg verkligen ut att njuta av framförallt glassen 🙂

  Ha en fin midsommarafton!

  1. KLart irriterande! Och så vill just poitikerna att man ska åka tåg. Undrar om de själva testat. Och jag tar gärna tåget men vill ju att detså gå”som på räls”- Och visst firade vi in sommarlovet bra. Jättetrevligt var det.
   Önskar er också en glad midsommar.

 12. Ja inte mkt att orda om vad gäller sj även här nere är det mkt förseningar då min dotter åker tåg in till Malmö men va mysigt ni hade det & barnen är ju för söta! stolt över sina skor skall man vara 😉 glass i stora lass älskar barn hi hi en bra dag för er med andra ord, önskar dig o de dina en fin midsommar stor kram till dig fina Ditte <3

  1. Att resa med SJ är ett lotteri. Och vi drog denna dag en nitlott. Men i övrigt hade vi en jättefin dag. Vi är alla förtjusta i grekisk mat, pojkarna inte minst, så extra roligt att det finns en bra grekisk restaurang. (Vi brukar gå hit)
   Önskar dig också en glad midsommar.
   Kram!

 13. Vilka underbara bilder och ett fint inlägg?
  Vill önska dig och de dina en riktigt Glad Midsommar ??☉???
  Kram från ett varmt Spanien

  1. Tack! Ja, du var ju nyligen i Uppsala…Önskar dig också en fin midsommar hemmma iSpanien. Här blir det midsommar hemma i Stockholm för min del. Men trevligt det också.
   Önskar dig också en fin midsommar!
   Stor kram!

 14. Ja det är ju spännande att se om man kommer fram då eller inte…inget kul om man har tid att passa. Så söta dom är dina killar och stora dom blir. Ha en skön söndag. Kramar ?

  1. Visst har killarna blivit stora- Åren går! Konstigt….
   Vad gäller SJ så är det ett vågspel och har man tid att passa så är det ju än värre.
   Kramar och trevlig söndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *