Stockholm

Gott och blandat från en Stockholmstisdag

Mitten av maj och tiden mellan hägg och syren har anlänt till Stockholmsområdet. En tid jag verkligen tycker om och som brukar innehålla en hel del gott och blandat av olika slag. Häggen blommar sedan ett tag tillbaka och syrener som så smått slagit ut såg jag häromdagen uppe i Vitabergsparken när jag tog med en vän på en vandring här på Södermalm. Tisdagen bjöd  på sol, visserligen med en del kyliga vindar mellan varven, och en hel del trevligheter.

Frukost på balkongen, visserligen med en kofta på, kändes vårlikt. Och alltid något att fästa blocken på. Här är sjöräddningen som rycker ut från sin station vid Skanstullsbron

Gott och blandat

redan till frukost och strax efter att Sjöräddningen passerat kom en svan och landade och siktade in sig på en slussning in till Mälaren.

Gott och blandat blev det till frukost. Och att titta på en svan som tänkte slussa in i Mälaren är riktigt roligt. Gott och blandat blev det till frukost. Även att titta på en svan som tänkt sig slussa in i Mälaren.

En god bok och lite inläsning inför sommarens jobbrelaterade resor höll mig sällskap på balkongen ett bra tag under förmiddagen. Och i lä, intill husväggen, var det riktigt behagligt. Tiden försvann snabbt och det var dags för mig att ta mig ner till riksdagshuset där jag skulle träffa bloggvännen Gerd som var i stan över dagen. Gerd hade rest upp till till Stockholm från Lidköping över dagen för att vara med på ett seminarium som ordnades av Mod – Mer organdonation.

Representanter för “Mod” fanns på plats på mynttorget för att ge info. Här fanns också möjlighet att lämna blod .

Vi fick ett par timmar tillsammans innan Gerd skulle ta tåget tillbaka till Lidköping så en sen lunch nära Centralen  blev perfekt.

En hel del gott och blandat blev det på vår sena lunch på Jensens BöfhusGerd omgiven ev en hel del gott och blandat under vår sena lunch.

Jag promenerade hem till Söder i den sköna eftermiddagssolen. Här var många uteserveringar fyllda och det dröjde inte länge att jag förstod varför. Jodå, jag såg flaggorna. Hammarby skulle spela allsvensk fotboll mot Östersund.

En hel del gott och blandat var det även på Söder. Här laddade många för fotboll. Hammarby skulle spela mot Östersund i allsvenskan. En hel del gott och blandat var det även på Söder. Många laddade inför kvällens fotbollsmatch och Söder är ju ett Hammarbyfäste.

Och de som  kanske inte var så fotbollsintresserade hade hittat ner till kvällssolen på restaurang Thaiboats sandstrand. Här stannade jag också till och maken anslöt sig. (Jodå, lite fotbollsintresserad är jag allt)

Mysigt i kvällssolen men skönt  med en jacka på.

Även hemma

blev det på nytt en balkongsittning i kvällssolen. Spännande att se hur snabbt  det går med byggandet av den nya skyskrapan, Stockholm New, går. Här jobbas det i princip dygnet runt.

Tvärs över kanalen. Globen i bakgrunden, lyftkranarna och skyskrapan blir högre för var dag.

I stort sett liknande utsikt som på bilden ovanför men mörkret har lagt sig. Globen är nu grön-vit. Hammarby vann matchen med 4-0.

Jag står kvar ett tag på balkongen och tar in storstadens ljus och ljud. Och jag trivs.

 

34 svar på ”Gott och blandat från en Stockholmstisdag”

  1. Det blev en fin dag och extra roligt att vi fick till en träff.
   Önskar dig en fin onsdag.
   Stor kram!

 1. Vilken trevlig dag jag fick och sista delen där jag träffade dig, blev ju super. Jättekul att ses igen, god mat och dryck (jag tog mig friheten att låna ett foto av dig på mig) och efter den dagsturen somnade jag ovaggad, vill jag lova. Lite sen med mitt inlägg, jag måste vakna till och skriva färdigt!
  Vad beträffar blodbussen så var politikerna inbjudna dit. Vet inte mer än att Annie Lööf lämnade blod, och såklart måste man ha giltigt blodgivarkort med sig.
  Stor kram och ha en underbar onsdag!

  1. Tack själv! Jättetrevligt på alla sätt. Visst blev fotot på dig fint! Det blev ju en verkligt lång och innehållsrik dag för dig. Förstår att du tog sovmorgon .
   Stor kram!

 2. Härligt vardagsinlägg.
  Roligt med alla besökare. Har läst hos din första besökare som fick uppleva så mycket trevligt med hjälp av alla dina kunskaper.
  Trevligt att träffa Gerd också. Vi har träffats alla tre, fast inte tillsammans.
  Ha det bra!

  1. Ja, det är ju vardagen vi oftast lever och att fylla den med trevligheter gör jag gärna. Ja, Gerd, du och jag har träffats men dock inte tillsammans. Kanske det också blir vid tillfälle.
   Önskar dig en bra fortsatt vecka.

 3. Jag älskar dina två sista foton. <3
  Grattis till Hammarby som verkar vilja utmana om guldet.
  Undra varför ingen vill ha mitt extra söta blod?
  Kram Bosse

  1. Tack! Ja, Hammarby kämpar på. Och gör det bra nu.
   Ja, man kan ju undra varför ditt söta blod inte är så eftertraktat. Kanske har man inte förstått det hela.
   Kram!

 4. Så det var dit hon skulle, Gerd! Hon hade ju en klipphängare i sin blogg… Kul att ni hann ses 🙂

  Vackra vyer från balkongen igen. Så du är fotbollsintresserad alltså. Fast lika bra på att spela som Max, det är du inte 😀

  Ha ännu en skön kväll på balkongen!

  1. Ja, Gerd skulle hit på ett “mod” seminarium och det passade int att vi sågs efteråt. Jättetrevligt.
   Nu är vårsolen framme igen så balkonglivet är så smått i gång. Vi passar på när det är njutbart.
   Vad gäller fotboll så är intresset lagom – väldigt lagom. Men jag har viss koll. Och spela fotboll gör jag bara lite då och då. Mycket försiktigt. Men Max vill gärna ha mig med och det är ju roligt.
   Och balkongväder är det även i kväll.
   Önskar er en fin kväll.

  1. Tack! Ja, det blev en riktigt fin dag. Och så roligt att gred och jag kunde få till ett möte.
   Kram!

 5. Även idag har du haft träff med en bloggvän! ja, du bor ju lägligt till, Stockholm besöker nog vi lantisar emellanåt. De flesta av oss i alla fall. Ni ser ut att ha trevligt över en bit mat.

  Nu börjar det bli skönt med balkonghäng även i Sverige. Vårvärmen måste ju snart komma tillbaka på allvar, tycker jag. God utsikt har du också, där det händer en hel ldel framför er balkong.

  1. Ja, det blev en trevlig dag och trevlig träff med Gerd här i Stockholm. Och alltid trevligt med besök här-
   Och nu ett par dagar har det varit riktigt skönt med balkonglivet här hemma. Passar på att njuta.
   Ja, här händer en hel del. Mitt i stan men ändå lite på “landet”. Hoppas du kommer tillbaka.

 6. Bloggvännerna verkar trilla över dig mest hela tiden! Gerd känner jag också igen, har besökt bloggen många gånger men inte under så lång tid.
  Ja jisses vad dom bygger på h öjden. Börjar snart likna New York som jag minns det från 80-talet, fast i mindre skala förstås. Här hade vi en underbar vårdag idag, 16 grader, precis lagom när man ute och rör på sig. Kram

  1. Jadå! Och det är så roligt. Gerd och jag sågs som hastigast, men hon hade ju ett annat syfte med resan hit än att socialisera med mig.
   Ja, en hel del byggs det och det är ju inte direkt bostäder. Men vad jag än tycker så är det roligt att följa bygget av skyskrapan. Och fort går det. Tittar ofta på dessa giganter till lyftkranar. Och tur att kranförarna inte har anlag för svindel.
   Så skönt att våren tittat in hos dig idag och även här i Stockholm blev det en fin vårdag. Jag tog även en tur till barnbarn och dotter i Uppsala och även där var våren på plats idag.Behagligt.
   Och nu hoppas vi att våren stannar kvar.
   Kram!

 7. Vilken härlig dag i huvudstaden från morgon till kväll skulle jag vilja säga. Jättekul med en bloggträff med Gerd. Förstår att hon lånade din bild, för den är kanoooon. Så fin hon ser ut på fotot!
  Japp, Bajen vann stort, inte alls tippat skulle jag säga. Å jag gissar att du njöt ännu mera idag, då vädret var aningen varmare. Det gjorde jag i alla fall:-) Visst trivs vi just nu:-)

  PS. Dina nattbilder är rena höjdare, i dubbel bemärkelse:-) DS:

  1. En riktigt lyckad och varierad dag blev det. Och med en hel del spontana inslag. Visst blev fotot av Gerd bra! Jag är själv jättenöjd med det.
   Visst var dte roligt att Bajen vann över Östersund och uppladdningen här på Söder var stor . I alla fall för publiken. Även idag har vi haft vädret med oss och jackan åkte ner i en kasse. Har hunnit med både Östermalm och Uppsala och fint väder på båda ställena.
   Och fint hemma på Söder i kväll. Blev en stund på balkongen.

 8. Jag sällar mig till de andra här ovan och håller med om att det blev en verkligt härlig och lyckad dag, mycket tack vare dig själv förstås. Att ta vara på stunderna är en konst bara det i sig. Att gå genom stan och föreviga det levande livet som det är just då och nu. Det händer ju alltid någonting var än man är, på något sätt i alla fall.
  Tack Ditte, jag har njutit din gårdag nu under min morgonstund vid datorn.
  Ha en fin dag!

  1. Väldigt trevligt att både ta en vända på stan och att det passade så bra att jag kunde träffa Gerd ett tag. Här lever stan upp nu när solen är tillbaka och med en jacka på så fylls uteserveringarna snabbt.
   Men jag går också gärna där det är tystare och vi har ju tursamt nog naturen helt inpå.
   Önskar dig också en fin torsdag.

 9. Stockholm är en vacker stad och det är så enkelt att gå mellan de olika stadsdelarna, fina kvällsbilder.

  1. Tack! Stockholm i sol är än finare och nu med all grönska är det än mer njutbart att promenera runt här. Och visst är det lätt att ta sig runt till fots. Jag gör det gärna.

 10. Härlig dag du fick i vackra Stockholm och speciellt söder. Hann känna på luften några minuter på Arlanda när vi hämtade bilen och det var underbart efter två dagars regn i Budapests närhet. Sol och varmt även här nere i Fkp, hoppas att du får en lika fin stockholmsdag !

  1. Så skönt att huvudstaden mötte er med lite vårväder. Trist att ni fick regn i Budapest för då blir ju inte upplevelserna riktigt desamma.
   Strålande sol i Stockholm idag och jag hoppas den håller sig kvar och att er sol består.
   Önskar er en fin torsdag.

 11. Förstår att du trivs, med så mycket gott och blandat.
  Härligt vackra bilder, skoj att få se.
  Det var väldigt vad de har hunnit med mycket på det nya höghuset, förstår att det jobbas bittida som sent.
  Roligt att få träffa Gerd, och att ni hann med lite mat och prat.
  Ha det fortsatt bra och varm kram till dig-

  1. Jag trivs bra med att ha en hel del gott och blandat runt och om mig. men jag trivs också bra med att “bara vara”.
   Det nya huset växer dag för dag och det är roligt att följa bygget. Man riktigt ser hur våning på våning läggs till.
   Visst var det trevligt att träffa Gerd och nu passade det ju så bra när hon ändå var i STockholm i andra ärenden.
   Önskar dig det bästa.
   Varm kram

 12. Vilken fin utsikt du har från ditt fönster både dag som kvällstid. Jag förstår att du njuter 🤗Härligt med en lunch med Gerd och en soldag på Thaibåtenens flotta÷)
  Det finns alltid ljuva stunder att njuta av// kram

  1. Vi bor bra och det är alltid något som händer, antingen på kajen, i vattnet eller i närheten. Och stan är ju nära den också, liksom fina grönområden.
   Väldigt roligt att jag hann träffa Gerd som ju var i Stockholm i annat syfte.
   Kram!

 13. Svar: Det var verkligen en lyckad bild som du tog på mig, tack!
  Det kan ibland vara problem att kommentera från mobilen. Jag gör det ytterst sällan. Jag ser också de som kommenterar under “Anonym” just pga detta.
  Här har jag en fantastiskt solig och fin dag, hoppas du har detsamma.
  Stor kram!

  1. Bilden blev riktigt bra! Kul! även den bild du tog på mig.
   nu var jag i Uppsala och då var mobilen med och jag tänkte på tåget passa på att läsa och kommentera bloggar. Men här trilskas tyvärr blogspot. Blogg.se och wp fungerar. Men det är ju sällan jag använder mobilen till just detta.
   Strålande sol även i huvudstaden och inte ett moln.
   Önskar dig en jättefin dag-
   Stor kram

 14. Sista meningen är bra! Det är viktigt att trivas!
  Tänker på skyskrapan som håller på att byggas, attans tur att du inte bor några meter åt höger för då hade du fått Globen-utsikten skymd. Misstänker att alla är inte lika överlyckliga över byggnationen.
  .
  (Nu har jag halkat efter i bloggläsandet igen!)

  1. Visst är det viktigt att trivas och det på alla sätt.
   Skyskrapan här växer verkligen på höjden och det är hur kul som helst att följa arbetet.Å andra sidan är det nog bara de som bor på tre våningar eller högre som sett Globen och där den byggs, på vår sida, våra grannhus, så går de fria från att missa sin nuvarande Globenutsikt. Men å andra sidan har man sett den ett antal år så vet man ju hur den ser ut. Jag tror att sjöutsikten är viktigare och den blir vi inte av med. Tursamt nog.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *