Skyltar Stockholm

Gott humör och ett leende – Välkomna till “Skyltsöndag” #315

Söndag! Och det innebär att det här på bloggen är dags för “Skyltsöndag.” Ett tema som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Skyltarna/bilderna är “veckofärska” och får mig  gott humör och på olika sätt.

Stockholm. Södermalm.Årstaviken. På riktigt gott humör blir jag denna tid, den mellan hägg och syren. På riktigt gott humör blir jag när jag är ute och ser allt vackert i naturen. Inte minst syrener. Just nu är det här hägg och syrentid.

Gott humör

har jag oftast och än bättre blir det nu under denna period på våren. Den mellan hägg och syren. Eller som det är nu, tiden då både hägg och syren är i blom. Även allt ljus och den vackra  grönskan i mängder av nyanser är absolut humörförhöjande ingredienser.

Äppelblommor utgör också en fin vårskylt.

I veckan var vi i Hagaparken och tog oss sedan längs Brunnsvikens vatten till nästa park, till Bellevueparken där vi åt lunch i den vackra trädgården på Bellevue café. Och ville man slå sig ner i en solstol fanns även det alternativet.

Stockholm. Bellevue café. All vacker grönska bidrar helt klart till att jag ska bli på gott humör. På gott humör blir jag också  bl.a. av promenader, vänner, lunch utomhus (gärna på café eller restaurang) och all vacker grönska som nu spirar.

Den här skylten såg jag förra söndagen när vi skulle besöka  Sjöstaden Skybar.  

Skylten satt på entréplanet  och vid hissarna upp till Skybaren. Skrattade gott åt påminnelsen om att tvätta händerna. Kanske upplever man sprängningen mindre då. Eller?

Upp till baren kom vi och det var söndag och alltså en sprängfri dag. Och besöket blev väldigt lyckat.På varje bord finns ett kort med en QR kod man kan scanna och då se menyn både ute på terrassen där vi satt och även se menyn i matsalen. (Vanliga menyer i papper finns också)

Stockholm. Sjöstaden Skybar. Är man inte på gott humör innan så blir man det här på plats. Nu var jag på gott humör innan jag kom hit men annars hade jag blivit det här. Både av miljön, utsikten och fin service. Tycker själv att bilden blev lyckad med lite ev utsikten och speglingarna i glaset. 

Dubbelt budskap i texten här.  Lite av den föll bort men här har man “bra erbjudande varje dag”-

För egen del ser jag in här och jag kom med på bild.

Runt om på Södermalm har jag både den här veckan och tidigare sett denna bild med olika texter till- Ha inte lyckats klura ut vem som står bakom. Någon som vet?

“Alla människor i ditt liv ger Dig sinnesfrid på ett eller annat sätt. Vissa när de kommer andra när de går. Tänk om! Känn efter”/A

Gratis kan vara gott

Hos “Seven- Eleven” kan man fira sin vaccination.

Stockholm . Södermalm. Seven- Eleven. Säkert blir några pensionärer på gott humör av att få gratis kaffe om de är vaccinerade. Säkert finns det några som blir på gott humör av att få gratis pensionärskaffe.

Mer gratis. Hemleverans med personlig service från Ringens  Centrum- Och det gäller alla butiker. Bra initiativ.

 

Inte direkt gratis, men i varje fall prisvärd, är utsikten från vår lägenhet och balkong. I tisdagens blogginlägg med fototemat “Uppifrån” frågade jag om det var någon speciell bild/bilder som fastnade lite extra. Och vad gäller bilder, precis som annat man ser, är det ju så olika vad man tycker. Roligt var att 9/12 bilder blev omnämnda av minst tre personer och den bild som flest personer fastnat för var den här. En mycket tidig morgon när allt är stilla och himlen lite rosa.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

 

34 svar på ”Gott humör och ett leende – Välkomna till “Skyltsöndag” #315”

 1. Rådjursskylten ligger det mycket sanning i. Och syrener! Längtar efter att de ska slå ut här också. Samtidigt som försommarvärmen kommer! Kram!

  1. Visst gör det. Har sett dessa rådjursskyltar med lite olika budskap runt om i stan men inte hittat “ursprunget” till dem.
   Igår njöt jag av både hägg och syrener och strosade långsamt för att ta in doften.
   lite senare hos er men å andra sidan varar då den här ljuvliga tiden lite längre-
   Kram och trevlig söndag.

   1. Äppelblom och syren….bästa skyltningen om att våren går mot sommar. Dagens sanning i rådjursskylten. Ha en fin kväll, här blöter det på igen, för vilken gång idag vet jag inte, men jag vet att det räcker nu……

    1. Det kändes fint att skylta med vackra försommarblommor och båda är favoriter. Rådjursskylten med lite olika budskap har jag sett lite varstans hemma på Söder och det är tänkvärda ord.
     Inget regn här idag. Ännu! Hoppas att det nu snart regnat klart hos dig.
     Trevlig kväll

 2. Syrener vilken doft -) Allt är så vackert nu.
  Vackra bilder. Solstol ja det har vi inte suttit i på länge ,-))
  Sprängvarning vis Skybar , bra annars kanske man skulle tro att hela byggnaden skulle rasa,-) Det skulle inte förvåna mig om jag hade trott det!
  Ja det var dubbla budskap om att se bra ut. Ja dig ser jag nu!
  Texten på rådjuret var ju kul, har själv aldrig sett den.
  Bra med gratis hemleverans! Det gillar jag, bra för de som behöver!
  Ja den bilden är underbar den har allt!
  Ha en härlig Söndag!
  KRAM Primrose ,-)

  1. Tack! Syrenerna doftade så gott och dessa tillsammans med hägg gjorde att jag gick långsamt där båda fanns.
   Solstolarna fanns på Bellevue Café men vi satt vid ett bord och åt. Kändes mer bekvämt.
   Rådjur med liknande budskap har jag sett på olika ställen på Södermalm men vet inte alls vem som står bakom.
   Gratis hemleverans är ju bra . Vi handlar själva men om man inte kan eller vill är det ju en fin service.
   Sista bilden är fin och just så här såg det ut denna väldigt tidiga morgonen- Njutbart.
   Kram!

 3. Denna ljusgröna årstid blir man verkligen på gott humör av.
  Bara det vore lite varmare, en kall helg har vi.
  Trevligt med gratis kaffe!
  Ännu bättre med gratis hemleverans från Ringens köpcentrum.
  Jättebra i dessa tider.

  1. Visst blir man! Värmen kommer nog snart mer och mer norrut. Här visade termometern idag +18 i skuggan så det var ok.
   Gratis kaffe var det säkert de som nappade på och ett trevligt initiativ. Tror även att många uppskattar gratis hemleverans. Vi handlar alltid själva för jag vill ju välja vad jag köper. Men om man inte kan eller vill handla är detta perfekt.
   Önskar dig en fin kväll.

 4. Härliga skyltar bland det gröna och blomstrande i naturen. Vilken tid som vi har nu, njutningars njutning!
  Här avlöser skurarna varandra men i morgon blir det bättre.
  Det här bilden med texten “Alla människor…” har jag läst någonstans, i alla fall något liknande med den där knorren på slutet. Ingen aning om vem som ligger bakom.
  Helt underbar bild, den sista, med den rosa tonen.
  Trevlig pingstdag med stor kram!

  1. Syrener och äppelblom är fina skyltar för den vackra försommar som är på gång och delvis redan här- Visst är det vackert med allt som grönskar-
   Inget regn här idag. Inte ännu. Så frukost på balkongen, långpromenad och sedan träff med vänner på Boule & Berså blev till en bar mix denna pingstdag. Rådjuren med olika budskap har jag sett runt om här på Söder men vet inte ursprunget. Men tänkvärda ord är det.
   Sista bilden visar hur en arla morgon såg ut här i veckan som varit. Absolut njutbart.
   Önskar dig en fortsatt fin pingstdag.
   Stor kram

 5. Jag får nog se till att lära mig det där med qr koder, det kommer ju mer och mer ute i samhället.
  Gratis hemleverans passar ju min plånbok bra, fast oftast måste man ju köpa för en viss summa, det gör jag så gärna 😉

  Tillönskar dig en fin avslutning på denna söndag Ditte.

  1. QR koder kommer ju mer och mer och det är ju både praktiskt och smidigt- Har träffat på dessa ibland på restauranger och där man också beställer mat via dem.
   Här är det ingen nedre gräns vad jag förstått men har inte testat. Handlar gärna själv och vill gärna själv välja varorna. Men bra att alternativ finns och utan kostnad.
   Önskar dig också ett fint slut på helgen och en bra start på nästa vecka.

 6. Lika snyggt skyltat som vanligt hos dig. Rådjursskylten är klockren för precis så är det. Bra service att Ringen levererar hem. Vi har ju hemleverans av mat sedan drygt ett år tillbaka och jag måste erkänna att det är synnerligen bekvämt. En tjänst som borde ha haft när barnen var små. Om vi fortsätter i höst när jag jobbar halvtid återstår att se.
  Vilken härlig utsikt ni har!

  Kram och god söndagskväll!

  1. Tack! Har sett rådjursskyltarna runt om på Söder och med liknande budskap men med andra ord. Har inte hittat ursprunget till dem. Men tycker de är tänkvärda.
   Vi har aldrig testat hemleveranser men jättebra att det finns. Visst hade det varit bra när barnen var små. Vi har ju tiden nu och butikerna helt nära så det blir ju ingen direkt utflykt. Då hade jag nog beställt-
   Kött köper jag i manuella diskar och då gärna i Söderhallarna eller Hötorgshallen och fisken blir oftast från vår lokala fiskhandlare men också från lokala ICA på Ringen som har manuell disk- (De har ingen manuell köttdisk men en bra delikatessdisk)
   Önskar dig också en fin kväll-
   Kram

 7. De där rådjuren har dykt upp lite varstans sedan lng tid tillbaka. Har också undrat vad de egentligen betydr – oftast har de inte text som det här.
  Blommorna kan man inte få för mycket av så här års. Jag plåtade också lite syrener nyss, likadana bilder år för år …

  1. Har ju också sett rådjuren lite varstans men de flesta har haft text men vet inte vad de står för- men en del kloka tankar är det-
   Och blommor! De vackraste av skyltar just nu tycker jag. Nu när både hägg och syren är i blom är en ljuvlig tid. Och all annan grönska också förstås-

 8. Underbart med blommande syrener och häggar! Härligt också med äppelblommor i ljuvlig grönska.
  Det var nytt med att läsa menyn via QR-kod. Men de flesta har ju mobiler idag så det funkar ju, fast jag tror att jag skulle vilja bläddra i menyn och njuta av utsikten och slippa pilla på mobilen.
  Kul med rådjuren som dyker upp lite varstans med text och just den här texten stämde bra.
  Trevligt med gratis kaffe till pensionärer och gratis hemleverans är ju bra när man beställer hemkörning av varor.
  Sista bilden är jättefin!

  1. Jag njuter nu till fullo av både hägg och syren som är i blom. Och det är ju en ganska kort tid som de samtidigt är i blom. Stannade också till vid äppelblommorna och de är ju också så vackra-
   Detta att läsa menyer via QR kod har jag sett på lite olika ställen här. Men i Sjöstaden Skybar går det också bra att få en pappersmeny. Inga problem. Och alla har ju inte heller mobiler där man kan läsa av koden.
   Rådjuren med olika budskap har jag sett runt om här på Söder men vet inte vem/vilka som står bakom det hela.
   Lite gratis som extra bonus kan ju vara trevligt. Något kaffe tog vi inte men såg andra som gjorde det- Inte heller maten skickar vi efter utan handlar själva. Vi har butikerna helt nära och vi vill gärna välja. Men en god tanke om man inte kan eller vill handla personligen-
   Sista bilden är så rofylld och just så var det här hemma denna tidiga morgon- En stund att bevara-

 9. Härliga skyltar och fina foton! Döm om min förvåning när jag satt på tvärbanan igår och åkte förbi vad jag tror var just den nya skyskrapan mitt emot dej! Så man kan alltså gå av i Mårtendal så är man där?
  tack för all info om Stockholm, man lär sig mycket på din blogg!
  Kram och ha en trevlig kväll!

  1. Jadå, du passerade nog skrapan här mitt emot oss. Finns en hållplats nedanför som heter Mårtensdal. Man går av där och är framme.
   Kul att du hänger med på mina rundor.
   Kram!

 10. Det är alltid en fröjd att kika in här på din blogg på söndagar. Ja, på andra dagar också, men dina skyltblandningar bjuder alltid på det där lilla extra.
  Min absoluta favo är såklart skylten i entréplanet av Stockholm 01. Så jag skrattade, precis som du:-)
  Det där djuret med tänkvärda texter har funnits länge. Har själv haft med skylten för några år sedan och precis som du har jag inte lyckats “spåra” vem som står bakom. Man tror ju att det ska vara lätt, men inte i det här fallet. Märkligt.
  Seven Eleven – den skylten var lite rolig med rim och erbjudandet.
  Schysst med gratis hemleverans från Ringens Centrum. Det erbjuder inte Täby Centrum. Det var bara den lokala ICA som gjorde det ifjol våras, sedan kostade det 49 kronor att få maten levererad till dörren.
  Att sista bilden var populärast förstår jag helt och hållet:-)

  Tusen gtack för toppen skyltar och länken:-)

  1. Tack! Visst är skylten här vid hissarna upp till Skybaren bra. Vi fick oss ett gott skratt.
   Fint att veta att du också sett rådjuret med texter på. Har sett fler och fler av den den senaste tiden här på Söder. Har noterat dem tidigare men nu än mer. Och om du som är en “fena” på att leta upp saker inte hittat info så är det inte alls konstigt att jag inte gjorde det.
   Seven Eleven var ju generösa men vi stod över.
   Vi har handlat själva även nu i pandemitider men erbjudandet är generöst om man inte kan eller vill handla själv.Att betala 49 kr för att få maten levererad till dörren är ju också helt ok prismässigt.
   Sista bilden tycker jag också om och det var verkligen en verkligt vacker och stilla morgon.

 11. Ja nu är den tiden när naturen skyltar hej vilt med alla sina doftande blommor.
  Nyfiken blev jag på skylten med rådjuret.

  1. Naturens egna skyltar är så fina och jag är snar att ta dem till vara.
   Vad gäller bilderna och text med rådjuren så har de dykt upp alltmer här på Södermalm. Kanske i andra delar av stan också men där har jag inte tänkt på dem- Undrar också var de har sitt ursprung.
   Önskar dig en bra start på veckan.

 12. Gomorron Ditte!
  Ett positivt och glatt inlägg, som vanligt från dej. Den vinnande bilden är otroligt vacker, väldigt stämningsfullt, bra fångat!
  Ha en fin början på den nya veckan och hälsa Mr.B

  1. God sen morgon!
   Ja, här är det fint nu med all grönska och vackra blommor så det bara att glädjas. Och lite extra njuter jag av att nu en kort tid ha både syren och hägg som är i blomning.
   Mr B hälsar också. Önskar er en bra vecka.

 13. Log mig genom hela inlägget – tack för det!
  Härliga vårbilder och snyggt skyltat som alltid 🙂

  Ha en glad start på den nya veckan också 😀

  1. Tackar! Och den här tiden på året så är det lätt att vara på gott humör och ha ett leende på läpparna.
   Önskar dig också en bra start på veckan och en trevlig måndag.

 14. Men vilka härliga bilder o den sista var min favorit 🙂 så vackert …wow snällt att ge pensionärerna gratis kaffe oxå 🙂 fin måndag till dig kram

  1. Tack! Och visst är sista bilden fin. Just så såg det ut en tidig morgon i förra veckan. Så stilla.
   Gratis kaffe var ett gott initiativ av Seven Eleven och säkert var det några som testade.
   Önskar dig också en trevlig måndag.
   Kram

 15. Tvätta händerna måste vi göra i alla lägen, att marken skakar är ingen ursäkt 🙂 Trodde först det var en gammal hemleveransskylt såg så ut på stilen.
  Tror du det är ok att fira att man fick vaccinet för några månader sen 🙂

  1. Att man fått vaccinet tycker jag går bra att fira. Nu var det nog just här pensionärer som fick gratis kaffe men säkert gär de undantag. Vi tog inget kaffe dock. Hemleverans har vi inte testat. Vi handlar själva och har gjort det hela tiden. Men bra att det finns för de som inte kan eller nu vill handla.
   Ler åt detta att svenskarna har varit ganska dåliga på att tvätta händerna så att de behöver påminnas. Redan när jag jobbade i Peking 2007 -2010 var alla jättenoga med att ofta tvätta händerna och då utan pandemi. Men bra att Sverige också kommit dit nu.

 16. Nog har ni en fantastisk vy att njuta av hemma, det är inte så ofta jag haft vatten så nära som ni har, men har hänt. Då har man aldrig långtråkigt.
  Vilka erbjudanden ni har med gratis hemleverans! Är butikerna som erbjuder de särskilt dyra? Gratis kaffe blir jag lite avis på, jag tycker det är rätt dyrt att ta en kopp kaffe på ett fik-Å andra sidan tar jag sällan något till kaffet, om jag inte är hungrig och det slinker ner en macka.
  Rådjursansiktet med budskap var tänkvärt. Sånt gillas, man får tänka till och titta in i de underbara rådjursögonen. Något som säkert passar något stressade storstadsbor bra…
  Fina skyltar som vanligt/Kram

  1. Tack!Vi bor bra här och jag är så glad för att vi gör det. Jag hade ju inte innan vi flyttade hit 2004 knappast varit söder om Slussen. Och här på vattnet händer det nästan alltid nånting. Men man behöver ju inte titta. Butikerna som erbjuder hemleverans från Ringen är inte dyra utan de vanliga. Vad gäller livsmedel är det vår lokala ICA som överlag är bra prismässigt – I övrigt en del vanliga klädkedjor, Akademiebokhandelm, blomsterhandel och en del till. Och så en del restauranger från “Teatern”(restauranger som har gemensam sittyta) där det finns en 7-8 olika att välja på.
   Visst är det ett gott initiativ av Seven Eleven att ge kaffe till pensionärer för att fira att de är vaccinerade-
   Rådjuren med budskapen har jag sett fler och fler av och budskapen är talande. Och jag tror många stannar för att läsa-
   Kram och tankar till dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *