Skyltar Stockholm

God blandning i veckans Skyltsöndag

Söndag! Och dags igen för den roliga skyltsöndagen som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Så dagens skyltning blir en god blandning från veckan som varit.

En färgglad ballong passerade vårt hus i veckan.  Reklam för SE- ZIX en ballongorganisatinon.

Varsågoda! En god blandning är serverad

och det från “sett i veckan”. Mycket händer här hemma på Söder och trafiken utanför hos oss i Hammarbykanalen är milt sagt livlig. Särskilt dessa varma och soliga sommardagar. Här samsas nyttotrafik med fritidsbåtar i synnerligen varierade varianter. Och att se vad som händer är verkligen god underhållning.

Södermalm. Stockholm. Ett rejält ekipage ska in i Hammarbyslussen och på bilden fastnade också en god blandning av skyltar. Här passerar bogseraren Karl- Astrid och har ett rejält släp efter sig.  Riktigt vad det är har vi inte klurat ut. Men diverse  arbetsredskap och maskiner är med. Och ekipaget ska genom Hammarbyslussen och in i Mälaren. Och en god blandning av skyltar kom med av bara farten. 

På väg in i Hammarbyslussen. Viss utmaning för bogseraren att  få med släpet.

I veckan blev det i varje fall en riktigt rejäl promenad på 14 km. En trevlig runda och med flera pauser under vägen. Sträckan gick från Södermalm, genom Gamla stan och till Vasastan. Och sedan hem till Söder igen.

Stockholm. Södermalm. Korsningen Ringvägen och Götgatan. En god blandning av skyltar är det. Här Södermalm och korsningen Götgatan och Ringvägen. Ofta livlig trafik här och även en god blandning  av skyltar.

Vi går tvärs över Södermalm, passerar oredan vid  Slussen, fortfarande en stökig byggarbetsplats och kommer in i Gamla stan. Lugnt och stilla. Men inte alls lika öde som tidigare under våren.

Köpmangatan i Gamla stan. En god blandning av butiker av skilda slag är det.Köpmangatan. Väldigt lugnt. Här finns en god blandning av hantverksbutiker, antikvariat och Stadsmissionens second handbutik.

På Västerlånggatan, det som förr var turiststråket i Gamla stan, såg jag dessa skyltar.Vilken gillar du bäst? Jag hade svårt att bestämma mig.

“Sven Vintappares gränd” med hotell och café.

Mer gott och blandat från veckan

Vi lämnar Gamla stan och passerar Kungliga slottet och Riksdagshuset. Här möter vi Oceanbus. En amfibiebus som gör en tur genom Stockholm både på land och vatten. Jag har testat två gånger och det var riktigt roligt.

 

I veckan blev det också en väldigt trevlig sjöresa ut till Nacka strand och middag på  Restaurang J.

På restaurang J:s uteservering står stolarna parvis och gästerna påminns om att hålla avstånd.

Jag är förtjust i skaldjur och funderade på vad jag skulle äta. Knepigt val. Men denna gång blev det färska Smögenräkor och en supergod toast Skagen. Såg längst ner infon om ostron. Och den kan det ju vara bra att tänka på.

En hel del gott och blandat fanns på Restaurang J:s meny. Och ett gott utbud av skaldjur. Detta är en del av menyn vad gäller skaldjur.  Utöver detta kan man själv kombinera en “plateau”. Infon om vad som gäller ostronen noterade jag extra. 

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

38 svar på ”God blandning i veckans Skyltsöndag”

 1. Det var inte alla fall mitt fel från början…..lite kul! Passande på mina barn när de var yngre!
  Ostron avstår jag gärna.
  Försökte en gång i Thailand men lyckades inte vägen ut…..
  Väldigt blåsigt här idag, gillar inte blåst.
  Kanske går jag bara ut en kort sväng och plockar lite rabarber.
  Tänkte frysa in och ta fram i höst.

  1. Ostron har jag testat då och då. Men de smakar ju i sig inte så mycket annat än salt vatten. Men med citron och champagen kan ett par slinka ner. Visst fanns det en del roliga skyltar. Kunde inte bestämma mig. Gillade alla.
   Trist med blåst. Även här har det blåst lite men det har svalkat skönt. Har varit ute i några timmar men vänner och “pitstop”.
   Gott med rabarber. Har bara köpt här i butiken och använt till paj.
   Önskar dig en fin söndag.

 2. Härlig bildserie 🙂
  Aldrig sett det där om att äta ostronen “på egen risk” men riktigt bra. Har ju hört en och annan som blivit riktigt sjuk efter en ostronmiddag. För min del skulle jag klara mig från det eftersom jag ALDRIG skulle stoppa det i min mun, hua!
  Härliga skyltar och alla dom avståndsskyltar som finns överallt i vårt samhälle är bra. Undrar hur länge det kommer vara så? Kanske för all framtid. Kan ju inte vara så enkelt att bara plocka bort dom.
  Söta och fyndiga små skyltar du hittade på Västerlånggatan och det var inte så enkelt att hitta en favorit men min blick faller tillbaka på den nere till vänster om promenaden… Ja, så det får nog bli den ändå 🙂

  1. Nej, detta vad gällde ostron hade jag inte heller sett tidigare. Men säkert på sin plats. Jag testar någon enstaka gång ostron, mest bara för att…DE smakar ju inget annat än salt vatten. Men med citron och champagne så kan ett par slinka ner.
   Avståndsskyltarna tycks behövas för mångas minne verkar väldigt kort. Såg idag ett praktexempel där äldre, 65 +, tryckte sig ner bredvid en barnfamilj som sa till Ändå fanns det markeringar på borden som visade på 2 meters avstånd. Till råga på allt blev de sura och barnfamiljen gick. Gissa om jag kokade inombords.
   Jag kunde inte bestämma mig för vilken skylt jag gillade bäst. Men den blev jag också väldigt förtjust i.
   Önskar dig en fin söndag.

 3. Skaldjur är aldrig fel. Så gott. Tyvärr är som riktigt dyra nu, men ibland så.
  Jag kan inte heller bestämma mig vilken skylt jag tycker bäst om. Då är dom säkert lika bra allihop! Det var en drös skyltar du fick ihop från den gångna veckan!
  Kramar

  1. Skaldjur är jag förtjust i och kan sukta efter goda thailändska rätter med räkor. Och era skaldjur på “bästkusten” är ju oslagbara.
   Jgg fastnade för fler skyltar här i butiken i Gamla stan men kunde inte bestämma mig. Veckan har varit helt ok trots att jag både känner mig och är begränsad efter ingreppet i axeln.
   kramar

 4. Härligt att läsa🌺 Jag hade valt: Jag hade nog kunnat gånlångt – om jag inte satt så skönt. På balkongen här på Solkusten😀 Nu väntar jag med spänning på att se vilken god middag ni njuter av ikväll, får så många tips på god mat🥰 Kram

  1. Den skylten gillade jag också. Hade gärna suttit med dig på er balkong. Är så spänd på ert boende.
   Middagen i kväll blir en pastarätt. Men oklart vilken. Återkommer.
   kan ju inte gå så långt nu och inte vara i solen så köket blir lite av en plats för mig.
   Kram

 5. Om jag svarade fel var det en dum fråga…naturligtvis 😉 Härliga skyltar hos dig, Ditte….som vanligt. Kram på’re

  1. Tack! Ja, lite av varje har hänt i veckan.Roligt eftersom jag både känner mig och är begränsad p.h.a. axeln.
   Önskar dig en fortsatt fin söndag-
   Kram

  1. Det var roligt att testa. Har nu tagit turen två gånger och andra gången med barnbarnen. Men en gång räcker egentligen. Verkligen originellt.

 6. Så fina skyltar med djurmotiv. Jag hade också svårt att välja men katten högst upp till vänster och fågel längst ner till höger, den skulle jag ge till en kompis och kattskylten skulle jag ha till mig själv. 😉

  Jag gillar den där amfibiebussen men har aldrig lyckats se den när jag varit i Stockholm.

  Det verkar vara riskabelt att äta ostron…

  1. Visst var det fina skyltar. Jag kunde inte bestämma mig utan får fundera ett tag till.Gillade alla. Var och en på sitt sätt-
   Amfibiebussen har jag testat två gånger, varav en gång med barnbarnen. Och det var riktigt roligt. Har ju jobbat som guide i Stockholm så just den infon var inte direkt ny men väldigt roligt ändå att köra med bussen i vattnet. Guiden var bra och med roliga och passande musikinslag på vägen.
   Ostron är jag mycket sparsam med men jag uppskattade infon. Skulle inte äta några denna kväll.

  1. Det har varit väldigt få luftballonger i år men det är roligt med de som kommer. Har testat en tur över Stockholm för många år sedan många år sedan och det var en minnesvärd tur-,
   “Oceanbussen” är roligt att testa. Och kul att den köt både i vatten och på land. En trevlig sightseeingtur genom delar av Stockholm på land och i vattnet.
   Strålande vackert väder här idag och vi njuter på balkongen.
   Önskar dig också en fin kväll.
   kram

 7. Verkligen en god blandning på dina skyltar! Oceanbussen skulle jag vilja prova, den verkar häftig!
  De här djurskyltarna med text, där kunde inte jag heller bestämma mig, ville ha allihop 😀 så roliga!
  Intressant läsning om skaldjuren. Men jag äter bara räkor ev. musslor.
  Idag skulle jag ha cyklat till Källby och blivit bjuden på lunch, men dåligt väder gjorde att jag avstod. Tar det en annan dag. Skulle varit fint att kunna ha tagit en båt dit 😀
  Trevlig söndagskväll! Stor skyltkram!

  1. Blev bra med en resumé av veckan. Och en del har det blivit trots begränsningar. Oceanbussen är jätterolig. Och annorlunda.
   Visst är djurskyltarna bra. Får komma tillbaka hit.
   Jag äter ibland något enstaka ostron. Men så gott är det inte tycker jag. Smakar mest salt. Tar på mycket citron. Och med champagne till så blir dte än bättre.Annars älskar jag färsk hummer. havskräftor, musslor, krabba och räkor.
   Är så glad för våra möjligheter att ta båt. Men det måste ju bära sig och det gör det kanske inte direkt i Lidköping. Bra att du tar en annan dag för lunchen. Här har vi haft strålande sommarväder så det har varit så behagligt.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Vi njuter på balkongen. Lika bra att passa på.
   Stor kram

 8. De där ballongerna gillar jag, speciellt sen de försökte landa på torget här och misslyckades, det var nog ren tur att de lyckades ta sig därifrån och istället lyckades landa mitt på en väg här istället.
  Det var spännande.

  Ha det jättefint Ditte.

  1. Visst är de! Jag har testat en tur med en luftballong över Stockholm för länge sedan. Men det gick bra då med landningen. Att landa på ett torg verkar inte så bra. Vi landade på ett gärde.
   Ha det fint du också. Hoppas nu vädret vänt till det bättre.

 9. Vilken skyltmix:-)
  Ballongen är en av de snyggaste modellerna jag har sett, så läckert med alla färger.
  Åsså kunde jag ju inte låta bli att googla Demag grävaren på båten. Den är utrustad med ett mudderverk som alltså ska ut till Mälaren. Den måste ju väga flera ton!
  Av de fyra skyltarna du hittade på Västerlånggatan är de två understa mina favon. Gissar att det är glasunderlägg.
  Ser också att Oceanbussen har målats om. Den hade ju vassa tänder förut och föreställde en haj, mindre farlig nu, då den är en båt, vilket ju också är mera logiskt för ett amfibiefartyg i vattnet i Stockholm.
  Skrattade gott åt menyn i sista bilden. Ostron betraktas alltså som ett livsmedel (?) som man äter på egen risk. Hängslen och livrem här skulle jag säga. Gillar ostron med citron och tabasco, då får de lite sting.
  Tusen tack för en härlig Skyltsöndag och länken:-)

  1. En del gott och bandat. Precis som veckan varit. Visst är ballongen läcker. Har inte sett den tidigare. Och i sommar är det ont om ballonger. Aha, det var ett mudderverk här. Vi anade det. Och det var knepigt att få in det i slussen för en segelbåt kom framför. Men det gick. Intressant att se hur de löste det hela. Jag ska nästa vecka gå in i butiken och köpa några av skyltarna. De såg lite “tunna” ut för att vara glasunderlägg men jag återkommer.
   Oceanbuss var det länge sedan jag såg men har ju testat den ett par gånger. Det fanns ju fler men jag minns den också med hajtänder.
   Tyckte infon om ostronen var bra. För det kan ju hända att de inte är helt pigga. Bra att kunden vet.
   Äter ostron ibland med citron och också lite tabasco. Och dricker champagne till. Men jag kan inte påstå att de smakar annat än som salt tång. Gillar färsk hummer och färska nyfångade havskräftor mer. Men det ena utesluter inte det andra.

  1. Visst är de fina. Ska titta in nästa vecka och köpa några av dem. De borde kunna fungera som glasunderlägg om man limmar upp dem på något. Återkommer. Vad gäller storleken tror jag de kan ha en diameter på ca 8 cm. Men jag ska mäta. Gillar dem verkligen.

 10. Nu blev jag sugen både på det ena och det andra. Minns när jag åt ostron för första och enda gången, på Sardinien, dit jag åkt ensam på semester 19 år gammal, Blev bjuden till en privat fest på ett slott (eller stooor byggnad) och där serverades ostron. Alla skrattade åt mig då jag inte begrep hur man skulle äta dem, o visst kändes de som slemklumpar i munnen, men med gott vin att skölja ner dem med så gick det bra.
  “Om jag svarar fel är det en dum fråga” det är jag i ett nötskal, haha, underbara underlägg (?)
  Amfibiebussen har jag inte åkt med, men minns att PRO ordnade en resa till Stockholm med en två timmars guidad tur med den. Men bara tanken, 3½ timme buss, två timmar sittande på amfibiebussen, 3½ timme i buss hem. Puh, nej tack…
  Jättetrevliga somriga skyltar!”

  1. Kul att läsa om din upplevelse av ostron. Och säkert blev hela festen lyckad. Får jag citron på ostronen och lite tabasco och champagen till kan ett par slinka ner. Men så goda tycker jag inte de är. Smakar mest salt vatten.
   Jag ska ev. idag ta mig ner till Gamla stan och köpa dessa skyltar. Vet inte om det underlägg men det ser jag.
   Nej, jag skulle heller inte göra den turen hemifrån dig. Men du kan ju länken hos mig följa med på turen.
   Tack!
   Önskar dig en fin måndag.
   Kram

 11. Amfibiebussen vore kul att testa. Troligtvis var det ett mudderverk du såg, grävmaskinen som står på den har nog med det att göra. Mudderverken är en grävmaskin för sjöbotten, till exempel ifall man vill anlägga en hamn och det är för grunt för båtarna. Grävmaskinen kanske är till att gräva inåt någon strand.
  Lärde mig det här när jag var i Goa och ett sånt strandade på beachen.

  1. Ja, det var ett mudderverk. Har tittat efter nu och BP hade också Googlat.Gott jobb och skicklighet att manövrera detta in i slussen. Men det gick bra. Och du såg det direkt. Tackar!
   Amfibiebussen har jag testat ett par gånger. En gång utan barnbarnen och en gång med. Kul upplevelse.

 12. Vackert med balkong. Men det är nog de sista i livet jag skulle vilja testa… men jag skulle gilla vyerna. Jag kan tro att det är rogivande att titta på alla båtar, det här med bogsering av pråmar måste vara speciellt. Du ser den pråmen härstammar från Gävle också. Mycket redskap ska säkerligen på ett storjobb. Muddring/brobygge kanske… Min vän Lisa jag berättade om som är härifrån ön, nu har dom vänt hemåt med en oförglömlig Stockholmsvistelse med egen båt. De tyckte synd att nöjesfältet stod tomt. De var i Öregrund igår. En amfibie båt har jag alltid velat prova… måste kännas spännande när den just glider ned i vattnet kan tro att jag skulle titta extra vid fötterna. En makalös vacker skyltning du bjuder på från hufudstaden. Den där röda bogserbåten tycker jag mig känna igen… jag ska forska lite.

  1. Jag har testat ballongflygning över Stockholm och det var både spännande och roligt. En vacker vy var det också och landningen på ett gärde utanför stan gick bra.
   Vet nu att denna gigantiska transport var ett mudderverk som med stor kunnighet och precision kom in och ut ur slussen.
   Så roligt för din vän Lisa att segla hela kusten ner och sedan hem igen. Men visst är det ett annorlunda Stockholm i sommar. Märkligt med Gröna Lund helt öde. Öregrund är en jättefin stad men tyvärr länge sedan jag nu var där.
   Tack!
   Och nu har vi en ny vecka på gång med förhoppningsvis nya möjligheter.
   Ha det gott!
   Jag testade den här amfibiefarkosten först på en resa och tog sedan med barnbarnen och de gillade det verkligen. Känslan när de körde ner i vattnet var speciell.

 13. Kan bara tacka och ta emot, verkligen en god blandning – härligt skyltat 🙂

  Karl-Astrid var ett annorlunda namn. Undrar om det inte kan vara ett mudderverk han-hon släpar på? Känns rimligt att transportera ett sånt vattenvägen 🙂

  Ha en finfin start på veckan!

  1. En del hände i veckan trots mina begränsningar. Och vi bor ju så bra med god underhållning i vattnet.
   Ja, Karl- Astrid är ett annorlunda namn. Man minns det. Det var ett mudderverk som skulle genom slussen och in i Mälaren. Och här krävdes det precision- Måndagen är här men vädret känns lite instabilt idag så vi får se vad dagen bjuder på.
   Trevlig måndag önskar jag er

 14. En riktigt härlig blandning! De runda skyltarna var kul allihop, men bäst var den sista – Om jag svarade fel var det en dum fråga!
  Kram

  1. Tack! En del gott och blandat från den gångna veckan. Och visst är dessa små skyltar bra. Tror det kan vara glasunderlägg men ska titta närmare. Vill ha dem alla.
   Kram och trevlig måndag.

 15. Kul skyltning, och visst kände jag igen mej i många skyltar, inte minst från Restaurang J, kul!…och dit vill jag igen!
  Kram!

  1. Tack! Det fick bli en mix av veckans händelser och trots att jag är begränsad i rörelserna blev det en del trevligheter.
   Jättekul att ni också gillade restaurang J.
   Jag har ju en dotter som bor i Nacka strand så det blir nog snart en tur igen.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *