Spanien Torrevieja

Genomgående blått – Torrevieja dag 11

Strålande sol, +18 grader och genomgående blått mötte oss denna torsdag morgon. Och att blått i olika nyanser är en färg jag verkligen tycker har säkert då och då framgått på bloggen. (Inte bara vad gäller blå himmel)  Maken hade dukat upp till frukost på terrassen och det var bara att sätta sig till dukat bord och äta i godan ro. Vanligtvis är dagarna tämligen oplanerade men denna dag fanns ett par saker på “att göra listan”. En mer tidskrävande och en mindre tidskrävande. Så lika bra att ta sig an uppgifterna.

På vägen till vårt första stopp passerade vi kyrktorget i Torreieja, eller som det mer formellt heter “Plaza de la Constitucion”; grundlagstorget. I bakgrunden den gamla kyrkan “La Inmaculada,” huvudkyrkan i Torrevieja. La Inmacuela är också stadens skyddshelgon. 

Genomgående blått

var det  och termometern visade under dagen på dryga + 20 grader.  Efter en skön frukost på terrassen så tog vi tag i det mer tidskrävande, nämligen ett besök på Iberdrola som är det företag som levererar vår el. Med tanke på mina bristfälliga spanska kunskaper är det smidigare att ta en vända hit än att försöka per telefon. Dessutom är det alltid några papper som ska signeras osv. Men man får tänka sig att vid ett besök ha gott om tid. Elen är här, som hemma, ganska dyr och det vill till att då och då förhandla om sitt kontrakt för det finns en del olika att välja på. Vi har ett kontrakt med dag och nattaxa vilket innebär att vi från klockan 23 till klockan 13 har “lågtaxa” och utanför den tiden är det vanlig taxa. Återstår att se hur det ter sig. Men hitintills har det fungerat bra.

Den gamla kyrkan blev uppbyggd på nytt på samma plats efter den jordbävning som ägde rum här i stan 1829 och som förstörde stora delar av Torrevieja. Och kusten här , Costa Blanca, drabbas nu och då av en del av jordskalv och jordbävningar .

Efter ca 30 minuters promenad är vi framme och vi ser på långt håll att det är kö. Kontoret är i sig litet och ofta är det en person som bemannar det. Vi radar in oss i kön och har fyra sällskap framför oss. Man köar alltså på gatan och ett sällskap i taget får komma in i den lilla lokalen. Och att kommunicera på engelska fungerar oftast hyfsat.

Kön för att komma in på elbolagets kontor. Här väntade vi drygt en timme innan det var vår tur. I juni 2021 gjorde vi också ett besök här och proceduren var densamma och även då förenade vi besöket med lite nöje.

Från nyttan

och besöket hos elbolaget gick vi ner mot en av fritidsbåtshamnarna i stan.

Spanien. Torrevieja. En av fritidsbåtshamnarna. Genomgående blått både vad gäller hav och himmel-. En av fritidsbåtshamnarna i Torrevieja.  Genomgående blått.både vad gäller himmel och hav. Men man kan ju undra varför man har båt för de ligger ofta vid bryggorna.Kanske mest till påseende.

Turistbyrån ligger kvar och här blev det ett besök. Påsken, spanjorernas största högtid närmar sig och det är flera sena  kvällar där det är olika processioner. ofta runt midnatt.  Processionerna är  enligt ett visst system och vi ville gärna se tidsprogrammet.

Spanien. Torrevieja. Paseo vista Alegre. Genomgående blått här också. Genomgående blått var det också på Paseo vista Alegre. Här har ribborna/taket som ger skugga målats blå. Har säkert varit så ett tag men jag har inte tidigare sett det. Gott om bänkar att sitta på och behaglig skugga känns skönt heta dagar.

(Namnet på den här gågatan, pergolan, kommer från en militär med namnet Marque´s de vista Alegre.) Vi slog oss ner en stund innan vi fortsatte mot strandpromenaden.

I princip fullt på uteserveringarna  med sol och havsutsikt . Och även bänkarna närmast havet hade sina besökare. 

Spanien. Torrevieja. Genomgående blått även längs Medelhavet. Genomgående blått och i olika nyanser. Inte ett moln synligt.

En hel del blåst var det och palmernas blad var det full fat på i vinden.

Stranden Playa del Cura som förlorat en hel del sand under regndagarna hade fått viss påfyllning. Och flera av  strandbesökarna sökte och fick lä nära muren.

Efter en behaglig runda på 8 km så drog vi oss hemåt och slog oss ner på terrassen. Och det blev t.o.m. middag som vi kunde sitta och äta utomhus. Dock med en tröja på men det var vid 19-tiden fortfarande +17 grader.

Torrevieja. Spanien. Genomgående blått var det inte i krukan med en passionsblomma. Men vackert även med det gröna- Även när vi kom hem var det genomgående blått på himlen. Och att ännu en ny passionsblomma slagit ut var bara att glädjas åt. Och en knopp bredvid.  

26 svar på ”Genomgående blått – Torrevieja dag 11”

 1. Nu har jag läst ikapp….inte kul att behöva sälja av drömstället =) Kunde varit något för oss, men det är för knöligt att först behöva ta sig till Stockholm för att sedan ta flyget. Sen behöver jag nog två rum och kök…..Så vi fortsätter nog med våra vanliga resor från Norrköping till värmen – men det skulle vara skönt att ha något eget. Jag ska slå till när jag vinner storkovan
  Märkligt system det där att köa för att förhandla el, det finns ju faktiskt internet nu =)
  Underbara Passionsblomma. Önskar dig en fin helg och idag på lunchen gick mina tankar till dig=)

  1. Visst är det trist att lämna här men var sak har sin tid. Och med min rygg så blir inte detta hållbart i längden. Men vi kan alltid hyra något om och när vi vill. För oss är det ganska smidigt att ta sig hit och det har ju underlättat-
   Visst finns internet men där förhandlar man inte. I Spanien sker fortfarande mycket på personlig basis, alltså att man ses, när avtal ska ändras. Vi kan ju via internet följa vår el och vattenförbrukning dagligen. Inga problem. Men nya avtal är annat . Då ses man och skriver på. Inga bank ID här på samma sätt som hemma.
   Jag ska ta med många skott av passionsblomman hem så jag skickar dig gärna ett par. Jag ska testa att plantera på balkongen hemma och får ta in den när vintern kommer.
   Önskar dig också en skön helg.

 2. Härligt med en blå dag och hyfsad värme.
  Visst kan det vara bättre besöka kontoret än ringa när man kanske ska prata på “främmande” språk.
  Kul vara på plats under påsken.
  Busväder morgon, f.m. hos oss.
  Inställda flyg men Jettime från GC kunde precis landa!
  Trevlig helg.

  1. Verkligen! Och lika skönt idag. Nu börjar det ta sig.
   Här är det oftast så att om man ska ändra något så måste man göra det på plats för namnteckning krävs. Men det gick bra även om det tog tid.
   Påsken här är speciell och någon av processionerna brukar vi se. Mäktiga.
   Trist med busväder hos er men hoppas snart det ger sig.
   Strålande sol även idag och strax över +20.
   Önskar dig också en fin helg.

 3. Det är ju riktigt vackert där, tackar för denna fina rundvandring Ditte. 🙂
  Låter ju som ett intressant upplägg med elbolaget där, bra att förhandla lite kan jag tro.
  En blå himmel är ju att föredra, alltid. !!!

  Ha en fin helg nu Ditte.

  1. Jag dras ju som en magnet till havet och nästan dagligen blir det en vända hit. Ja, det är lite annat tänk här när man ska ordna det praktiska så ett personligt besök hos elbolaget lönande sig. Vi hoppas i alla fall det.
   Önskar dig också en fin helg.
   Idag har vi haft dryga +20 och blå himmel så livet är gott.

 4. Blå himmel, blått hav och lagom temperatur dessutom. Skönt att ni fick uträttat era ärenden även om det blev lite väntan när det gällde elen. Vissa saker måste dock göras så det var ju bra att vädret var som det var.
  Passionsblomman är så vacker!

  Kram och god fredagskväll!

  1. En bra dag blev det. Och med genomgående blått blir det än bättre. Ett besök på elbolaget tar tid.Var likadant 2013 när vi kom hit. Men intressant att man personligen kan förhandla sitt el avtal. Hoppas det blev bra. Men det lär vi få se
   Passionsblomman är så vacker och roligt att den trivs hos oss. Ett antal skott ska få följa med hem och med lite tur kan de trivas även där på balkongen. I alla fall sommartid sen får jag ta in dem.
   Önskar dig också en fin kväll. Sitter på terrassen och just nu +20 klockan 19-
   Kram

 5. Så skönt att värmen kommit åter, regn och blåst är inget vidare, hoppas det håller i sig!
  Skönt att få uträttat lite ärenden som man måste göra ibland.
  Trevligt att kunna sitta ute och äta både frukost och middag.
  Hoppas ni får en fin helg!
  Kram

  1. Visst är det skönt med det blå. Jag är ju inte direkt i solen men uppskattar ändå solen och det sköna vädret. Sitter nu på terrassen och det är +20 grader och njuter i min solstol (Skuggstol)
   Lite intressant det här med att förhandla el-avtal men det är så det går till här. Och man gör det 1-2 ggr/år.
   Visst är det mysigt att sitta ute och äta både frukost, lunch och middag.Vi passar på nu när vi kan. Vet aldrig när eller om det blir omslag i vädret.
   Tack, önskar dig också en fin helg.
   kram

 6. Det var en lång parkbänk med skärmtak dessutom på Paseo vista Alegre.
  Så härligt att få se dessa soliga vyer med blå himmel. Här är det snöstorm.

  1. Vi har haft några riktigt trista dagar i början av veckan men nu har det ordnat till sig. Men för hur länge vet man inte, så vi passar på att tanka d-vitaminer. Bänkarna här i skuggan på Vista Alegre brukar var välsuttna och just skuggan som taket ger lockar heta sommardagar.Tycker ma fått till det väldigt smakfullt.
   Hoppas våren snart gör entré uppe hos er i norr men tills dess delar jag gärna med mig.

 7. Mycket blått både uppe och nere och runtomkring er. Vackert. Jag gillar också blått i olika nyanser.
  Skönt att ni fick en vacker dag idag. Efter regn kommer solsken men jag ser att det blåser rejält. Måste väl till det för att få bort regnet. Nu får någon annan de molnen istället. Vi har också haft en blå-himmel-dag idag. Våren är på god fart här, det blommar som aldrig förr.
  Ha en fin fredagskväll ni båda!

  1. Visst blir mycket vackrare när omgivningarna är blå. Blåser rejält gör det här mellan varven men ni bor på en ö och kan tänka mig att det där är än kraftigare vindar.
   Här var det mycket regn och skönt att det nu haft chansen att torka upp.
   Skönt att våren är på väg hos er och kan tänka mig att det blommar så fint. Bara att njuta och kan tänka mig att ni gör det.
   Önskar er en fin helg.

 8. Äntligen är ordningen återställd – alltså läckra bilder från Torrevieja med en blå himmel som bakgrund. Den där “pergolan” förresten – är ju helt underbar i sina olika nyanser av blått. Så läckert!
  Ja, mycket sker fortfarande på ett “så-har-vi-alltid-gjort-sätt” i Spanien med personliga kontakter, muntliga förhandlingar och ofta kontantbetalning. Ärligt talat så tycker jag faktiskt om det. Man kan liksom inte “förhandla” med en internetsida. Å att köpslå med en chat är inte så roligt;-)
  Härliga bilder med blå himmel och ett blått hav. Och såklart passionsblomman, som är så vacker. Synd egentligen att den bara blommar 24 timmar.

  1. Just så känns det. Och “Vista Alegre” är ju en oas med fina sittplatser och den här blå pregolan.Såg idag att det ska vara någon sorts bokmässa här till helgen.
   Det mesta sköter vi via internet men att förhandla där tror jag inte fungerar. Då är det personliga möten som gäller och man skriver på ett kontrakt. Jag gillar det också, men det var kämpigt för ryggen att stå i kö.
   En bra dag blev det och det vackra vädret bidrog ju verkligen.
   Gläds så åt passionsblomman och x antal skott ska med hem. Jag ska testa att plantera på balkongen och om någon passionsblomma ser ut att ta sig får den flytta in när kylan kommer. Ja, kort blomning är det tyvärr.

 9. En sådan härlig dag! Blått så långt ögat kan nå. Och en ordentlig promenad på stranden. Tack för fina bilder. Här jarxdet snöat och regnat i flera dagar. Ha det fint! Kram

  1. Visst blev det en skön dag. Och vi passar på att vistas ute. Men vet inte hur länge det blå består.
   Hoppas våren snart är tillbaka hos er.
   Ha det fint och trevlig helg.
   kram

 10. Nu är det verkligen rätt färg på himlen igen och härliga dagar!

  Visst är det enklare att gå till kontoren och kommunicera än att ta det över telefonen. Då har man ju även kroppsspråket att ta till 🙂

  Idag ser det ut att bli en ännu finare dag – så skönt!

  Ha en finfin lördag.

  1. Visst är det! Bara att ta vara på dem.
   Besöket på Iberdrola blev bra så det var inte förgäves att gå dit. Och bra i sig att man kan förhandla om elpriserna.
   Önskar er en fin dag.

 11. Förstår att det var värt att stå i den kön en timme istället för att ringa jag hade hade gjort desamma:)
  Alltså blå himmel och denna grönska,här hemma är det bra grått o blött nu samt lite småhalt så jag höll på att göra en riktig vurpa haha så less.Men tids nog kommer sommaren. ser så härligt ut vid havet riktigt avis på dina bilder , kram o fin lördag

  1. Tid tog det men vi vet ju att det stundtals är så här. Och jag lyckades förhandla om vårt elavtal till det bättre. Bra så.
   Här gläds vi nu åt blå himmel och idag +23 grader. Behagligt. Men kanske blir det lite regn i kommande vecka. Återstår att se.
   Trist med halkan hemma så rör dog försiktigt när du är ute.
   Kram och trevlig lördag.

 12. Härligt med det blå i olika nyanser. Vi hade också blått i morse som numera har övergått till grått och släpper ifrån sig vita flingor.
  Spännande att se vad som väntar er under påskens festligheter.
  Trevlig helg.

  1. Så fint att det blå avlöste det grå. Och med plus 20 grader nu ett par kvällar är det riktigt skönt att sitta ut på terrassen och äta middag.
   Påsken här är speciell med många processioner men någon ska vi se. De är ju runt midnatt så det vill till att hålla sig vaken och dessutom ute. Men roligt nu med så många spanjorer som kommer för att fira påsken här.
   Önskar dig också en fin helg och att vintern nu kan lämna så att våren kan komma tillbaka.

 13. Nu ser jag också att man kastat av sig jackorna och går i kortärmat igen, ordningen återställd.
  Min vän från Fredriksberg åkte idag till Nepal för att påbörja klättring på Mount Everest…. Läste om förskräckliga köer på Arlanda, nu har påsktrafiken börjat och det saknas personal…Ni ska stanna över påsk antar jag, och det är nog inte samma läge för ankommande som för dem som ska resa från Sverige.
  Kram

  1. Tack och lov känns ordningen återställd med det varmare vädret. Så skönt! Och +20 i skuggan är helt ok även om det blåser en del-
   Vad roligt för din vän med Nepal och Mount Everest . Där är man ju verkligen beroende av vädret för att ta sig högt upp. Håller tummarna att de får det.
   När vi åker brukar vi lägga till en 100-lapp och ta “fast track” i säkerhetskontrollen och då kan man slippa de värsta köerna. Absolut värt det. Ibland ingår det ju också i biljettpriset
   Vi stannar över påsk och hur som helst så har Alicante en helt annan kapaitet vad gäller personal och öppna säkerhetskontroller så där är det sällan kö. I Stockholm borde de ju absolut anställt mer personal för man vet ju att många ska resa- Sen borde resenärer skärpa sig och ha allt klart och inte i säkerhetskontrollen stoppa kön och börja klä av sig jackor och packa om vätskor, datorer och annat.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *