Stockholm Trevligheter

Full aktivitet en regnig onsdag i Stockholm

Onsdagen bjöd Stockholm på en tämligen grå och regnig dag. Men regnet var välbehövligt och inte mycket att orda om.  Fram på eftermiddagen lättade regnet och små tendenser till  halvsol blev märkbara. I alla fall med lite positivt tänkande. Och här hemma var det full aktivitet.

Full aktivitet i HammarbykanalenFull aktivitet var det även i Hammarbykanalen, en del av Östersjön. Och denna färgglada båt med” stora muskler” piggade upp. Väntar här på att slussning in i Mälaren.

 

Full aktivitet 

blev det denna onsdag. Regnet gjorde att jag inte direkt hade någon brådska ut så jag  tänkte snabbt hur jag skulle använda ett par förmiddagstimmar. En god bok lockar alltid men tankarna hamnade på  det mer praktiska. Så att tillbringa ett par timmar i klädkammaren kändes som en lagom utmaning. Jag satte en timer så att det blev just två timmar för detta är ett långsiktigt projekt. Och ett par sopsäckar lyckades jag fylla. Bra så.

Eftermiddagen kom och då hämtade jag barnbarnen som kom från Uppsala på Centralen. Regnet höll i i varje fall lite lätt så utelek lockade oss inte. Däremot är det alltid roligt att se vad som händer på båtfronten i kanalen.

En segelskuta från Göteborg väntar på slussning in i Mälaren och har även sin sjörövarflagga hissad.

Full aktivitet i HammarbykanalenOch trots regnet var det ändå full aktivitet i kanalen. Fullt förståeligt för det är ändå semestertider.

Regnet drog vidare och vi gick ut både för att leta/spela“Pokémon” på sina telefoner. Ett spel jag inte har förstått men som går ut på att i  fånga dessa figurer i olika miljöer. Och på kajen fanns några vattenbaserade Pokémon tillgängliga.

Finns det några Pokémon här längs kajen?

Full aktivitet. Det letas Pokémon. Det ser lovande ut. Full aktivitet på William 5 år och Max 9 år. 

Vi fortsatte

upp till den närbelägna Blecktornsparken  för att leka en stund. Här finns stora av lekytor och  mängder av lekredskap. Dagtid finns parkleken, öppen förskolan och  fritidsverksamhet.  Grisar, får, getter, kaniner och marsvin finns inom inhägnade områden i parken och vistas ute dagtid när det är personal i parken.

Full aktivitet i Blecktornsparken. Full aktivitet även här. Killarna trivs och hittar på egna lekar. Här lastar och lossar de sand från de ett skepp.

Stora lekytor och mycket grönska.

Max testar en sorts slänggunga.

Kul, tyckte Max. Kanske något även för mig. 

William höll sig till klätterstegarna. Spännande och roligt och visst gungade det en del.

Och idag får vi se vad vi hittar på. Ännu en öppen fråga. Vädret ser i alla fall lovande ut och möjligheterna är många.

24 svar på ”Full aktivitet en regnig onsdag i Stockholm”

 1. Ni lyckades verkligen fylla dagen med härliga aktiviteter trots att vädrets makter var emot er till en början. Bilderna är verkligen fina och barnbarnen har verkligen glimten i ögat 😀

  Kram och ha en bra torsdag!

  1. Det blev en väldigt aktiv dag trots vädret. Men skönt med lite roligare väder på kvällen och utelek. Och roligt hade vi.
   Kram och trevlig torsdag.

 2. I går kom det efterlängtade regnet, äntligen. Vi kom att hamna mitt i en kraftig skur men det gjorde inget. Vi fick ju gå hem efteråt och byta om till andra kläder.
  Som vanligt mycket vackra bilder här hos dig och med full aktivitet, både till lands och till sjöss.
  Grabbarna hade roligt, kan jag förstå och idag kanske Skansen eller Gröna Lund får ett besök. Pokemon har jag aldrig förstått mig på. Men heller aldrig försökt förstås.
  Ha det fint och sköt om dig. Varm kram.

  1. Regnet behövdes verkligen men vi stannade inne och tittade på vad som hände på båtfronten i kanalen och gick ut när regnet upphörde.
   Skönt för er del att ni inte hade alltför långt hem. Men blöta hann ni förstås bli.
   Pojkarna ville återvända till Blecktornsparken idag och leka och så blev det.
   Vad gäller Pokémon begriper jag inget men det räcker att pojkarna gör det. Jag vandrar med och motion får man av att leta efter dom.
   I år tror jag vi byter Skansen och Gröna Lund mot en tur till Furuvik. Och kanske Max och jag tar en tur till Göteborg och Liseberg.
   Önskar dig också fina dagar och att du ska må så bra det är möjligt.
   Kram!

 3. Så kul med en barnbarnsdag, och mycket var det ni hann hitta på. Pokemon-spelet är ett okänt begrepp för mig, , men det låter skoj. Blev imponerad av att de har gårdsdjur där mitt i stan, välbehövligt för alla barn kommer inte ut på landet. Undrar bara lite var dom egentligen bor? Skansen kanske?
  Kram

  1. Barnbarnsdagar både igår och idag. Så roligt! Och parken här uppe är riktigt stor. Djuren bor här under den varma årstiden och har speciella “hus” väl an och avpassade. Och med larm. Vintertid och tid på sommaren när det inte finns personal här tror jag de bor på en 4H- gård i närheten. Parken är väldigt välbesökt och med gott om personal och även öppen förskola för föräldrar och barn. nu är det nog också dagkoloniverksamhet för barn vars föräldrar jobbar.Pokémon begriper jag mig inte på och det trots att Max förklarat hur många gånger som helst. Men de finns ute så promenader ingår för att fånga dem.
   Kram!

 4. Vilken härligt busig dag med grabbarna! 🙂

  Smart att ställa klockan, då kan man varken över- eller underabeta. I alla fall inte med gott samvete 😀

  Ha en fin kväll!

  1. Vi har haft ett par fina dagar här med killarna. Och i kanalen finns det ju mycket att titta på och så året runt. Men extra mycket nu dessa sommardagar.
   Ja, att ställa klockan är bra för det är lätt att överarbeta. Blir ett nytt pass i klädkammaren i morgon.
   Önskar er också en fin kväll.

 5. Vilken trevlig dag trots regn i början med barnbarnen. Parken ser väldigt fin och trevlig ut och förstår att M o W trivs där. Pokémon har jag aldrig förstått mig på och tror inte mina bb sysslat med det.
  Oj, rensa klädkammaren! Det borde jag ha gjort för många år sedan. Har en säck står, men den är bara halv. Jag får nog ta tag i det framöver 😂.
  Kram till dig och Mr B/A-K

  1. Det blev en väldigt lyckad dag men dock inte så mycket utevistelse under dagen. Men vi tog igen det på kvällen. Pokémon förstår jag mig inte på men det innebär promenader och utevistelse och det är ju bra. Max har förklarat massor av gånger men jag har inte tagit det till mig.
   Bra att jag kom igång med klädkammaren. Och att sätta klockan på en bestämd tid är bra så man inte överarbetar.
   Kram till dig från oss.
   Trevlig kväll.

 6. Regn brukar inte avskräcka barn, men ändå skönt när det avtar. Jag har inte heller förstått hur Pokémon fungerar, men jag vet i alla fall att vi har en precis på vårt soffbord i Sverige 😄
  Stor kram

  1. Nej, inte barn. Men i detta fall deras mormor. Men vi hade att göra hemma.
   Killarna letar Pokémon så kanske ett besök hemma hos er skulle vara passande. Men väl långt att gå. Att leta dem ger bra motion både för killarna och mig. Har dock ingen susning om hur spelet går till. Max har förklarat för mig massor av gånger men det hjälps inte.
   Stor kram!

 7. Förstår att er balkong har mycket att erbjuda, det händer alltid något där utanför! Så då har du provat på att jaga Pokémon också. Som tur är har sonen aldrig visat intresse för det. 😀 Slänggungan såg verkligen kul ut, det var en fin lekplats.

  1. Härifrån har vi koll både på fartyg, båtar, skyskrapor, luftkranar, sluss och broöppning och mycket annat.
   Pokémon fångas ju utomhus och erbjuder rejäla promenader för att hitta dem. Så det blir extra rörelse för killarna som i sig rör sig mycket med både fotboll, simning och annat.
   Stora Blecktornsparken är jätterolig och med både många lekredskap och stora grönområden också djuren. Fint att ha den fem minuter från oss.

 8. Bra att du passade på att rensa i din garderob igår, för egentligen har vi knappt haft några regniga dagar denna sommar. Roligast såklart att Max och William kom på besök. Ser att William gillar Barcelona och Messi:-) Det gäller att böjas i tid;-)
  Tycker killarna har alltid så himla fräcka kläder på sig. Ovanliga plagg som inte alla ungar har på sig. Din dotter har bra smak, ärvt av mamman antar jag. Men jag kan tänka mig att Max som ju är lite äldre har också åsikter om klädvalet, eller har jag fel där…

  1. Ja, inte hade jag rensat här en vacker dag, men det var välbehövligt. Och jag hann en bit på två timmar och Stadsmissionen blev glada. Jag också.! Max är numer ett fan av Ronaldo och väldigt påläst och William ärvde Messitröjam med nr 10. Båda killarna spelar fotboll i Uppsala och är verkligen intresserade. Max har bra koll överlag på fotboll internationellt och på spelarna och olika lag. Jättekul och uppmuntras av oss. Killarna har lite roligare kläder och båda har egna synpunkter. Tänk när Max på skolavslutningen gick hemifrån i kavaj, skjorta, mörka chinos och snygga tygskor och sedan byter om i skolan. Han hade packat sina illgröna fotbollskor och sin Ronaldotröja. Hade dock kavajen över. Men skorna syntes lång väg- Han stod längst fram och sjöng. Så egna tankar finns. Sånt gillas. Så du har helt rätt. Den killen kommer att klara sig…

 9. Åkte killarna själva från Uppsala, imponerande! Ja, man kan byta ut Grönan och Skansen för att uppleva Furuvik också, det var länge sedan jag var där nu!
  Men ni ser ut att ha det så gott i parken där hemma hos dej, och jag förstår att hamnen med alla båtarna lockar för dessa killar, och likaså Pokemon! H a det fortsatt mysigt med barnbarnen! Kram

  1. I och för sig skulle killarna rent praktiskt kunna åka själva från Uppsala men tyvärr vet man inte vilka andra medresenärer som finns.
   Furuvik besökte vi för några år sedan men det är en fin kombination av både skansen och Grönan så det känns som ett bra alternativ i år. Och upptåget som går från Uppsala stannat ju där.
   Stora Blecktornsparken är verkligen fin med stora grönytor och många fina lekredskap. Och nu, under den varma årstiden, också en del smådjur. Sysselsättning saknar vi inte och de är väldigt lättroade och lättsamma.
   Kram!

 10. Underhållning saknar du inte, alltid något som händer nedanför balkongen hos dig. Det är ju trevligt att kunna sitta där, utomhus, och få se lite av varje.
  Ännu bättre förstås att få umgås med grabbarna och vara med i deras lekar.
  En bra dag för en mormor.

  1. Nej då! Underhållning finns i närheten av alla de slag. Och i kanalen och runt den är det mycket som händer. När barnbarnen kommer blir det en hel del att göra och en mormor får vidga sina vyer på olika sätt. Bara roligt.
   Önskar dig en fin helg!

 11. Regn!? Det skulle vi behöva också, men icke. Men jag njuter av det vacckra vädret i stället.

  Barnbarnsbesök är alltid kul, lekparker, ja det finns det många av och en del roar mer än andra. Klädkammare, praktiskt och bra, men har också förmåga att samla myckeet. I förra lägenheten hade jag klädkammare och det saknar jag här fortfarande efter 10 års boende. Har dock bestämt att köpa en garderob till.

  1. Visst behövs det regn och fint att dte kom en del. Men mycket var det inte.
   Vi har en del fina lekparker i närheten så ett besök i någon av dem uppskattas. Extra bra att gå fram på kvällskvisten när dagkolonierna och den öppna verksamheten är över så man inte behöver köa för att få tillgång till lekredskapen.
   Lite mer klädkammarrensning blir det idag. Men det är ett långsiktigt projekt.
   Någon mer garderob får vi inte plats med. Tyvärr…

 12. Å dessa barnbarnsdagarna med lek och påhitt, ja, jag saknar den tiden då det hände varje vecka, ibland flera gånger 🙂
  Så är livet.
  Pokémonjakt deltog jag i när Pontus var i tagen för detta, forstod inte så mycket men himla kul hade vi ju.
  Ha en fin dag i dag med 🙂
  Stor kram!

  1. Barnbarnsdagar tycker jag om och de piggar verkligen upp.
   Och en del roligheter hittade vi på. Vad gäller Pokémon så förstår jag inget men det är roligt ändå- Kul att du också varit med på detta.
   Stor kram och trevlig fredag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *