Spanien Torrevieja

Fredag ! Vad händer? – Återstår att se.

Fredag här i Torrevieja innebär oftast träff med just “fredagsgänget.”  Och vad vi sedan ägnar dagen åt kan variera. Det kan bli marknadsbesök men tillhörande “after market“, luncher, shopping eller en vända till “vårt” musikkställe ett par kilometer söder om stan. Här är det  promenaden längs havet, musik,tapas och prat som är viktiga ingredienser.  Men idag är jag liksom inte med fysiskt även om jag mentalt är med. Annat, min hälsa, har kommit som en bromskloss. Så vad som händer idag är en öppen fråga. Men några utsvävningar lär det inte bli

Fredag morgon och soluppgång sedd från mitt fänster på Quironsjukhuset i Torrevieja. Soluppgång . Bilden tagen från mitt sjukrumsfönster i morse klockan 07.20

Fredag

Jag var uppe ganska tidigt för att pröva benen, Tidigare än vanligt och hann se solen kämpa sig upp över de tunga molnen strax efter klockan 07. När solen kommit upp ur havet i öster skingrades en del av det tunga molnen och den blå himlen kämpade sig fram.

Fprtfarande fredag morgon och molnen skingras en stund efter det att solen gått upp,

 

Denna fredag morgon visade sig också innehålla ett överraskningsmoment vad gällde  frukosten. Som komplement till min droppfrukost, väl förstärkt med penicillin, fick jag lite att bita i . Kaffe med mjölk, ett paket med fyra små sockerfria Mariekex, ett litet paket med “biscottes” en sorts skorpor. Även dessa sockefria och utan salt. Som komplement lite olivolja. Som det där “lilla extra” medföljde en lite skål märkt med  “healthcare “som innehöll en puré av äpple och päron. Givetvis utan socker och gluten. Skrattade gott åt denna hälsosamma frukost. Men jag fick i alla fall tugga lite så det var ett lyft i sig. Här är man inte så tidig med frukost hemma på sjukhus utan den droppar in mellan 8. 15 och 9.15.

Dagens frukost för min del. Andra får nog en rikligare variant.

Visst kan det både bli

lite begränsade att vara på ett sjukhus och lite småtris.t  Så ja för att få lite pigga idéer tittade  jag in till  vännen Amas blogg där hon gett tips om saker att sysselsätta sig med här på sjukhuset. Hon har varit här en del och hittat en del trevligheter. För egen del är jag mycket piggare och hoppas på helgpermission.

Fredag är det förvisso och lite vackra blommor är ju trevligt när som. Och varför inte egna. Maken skickade dessa blombilder från terrassen hemma. Och passionsblomman är i blomning.

Många knoppar finns det. Men själva blomman är bara “vaken ” en dag och sluter sig på kvällen. Och efter några dagar faller den av.

Visst är den vacker?

Apropå vad som händer. Igår var det ännu ett jordskalv här i Torrevieja, men norr ut. Inte så kraftigt som det  skalv som ägde rum förra söndagen. Men min sjukhussäng tog ett hopp och själva sjukhusbyggnaden också. Läste att det var 3.2 på Richterskalan och att delar av Torrevieja märkte av det.

48 svar på ”Fredag ! Vad händer? – Återstår att se.”

 1. Javisst är passionsblomman vacker. Skönt att höra att du mår bättre o svarar bra på medicineringen. Vi håller alla tummar att du får helgpermission. Kryakramar från oss.

  1. Väldigt roligt att passionsblomman kom tillbaka för vi hade ju i princip tagit bort den. Men den är väl lika envis som jag. Vacker är den. Jag mår mycket bättre och har blivit både rejält och bra medicinerad och svarat bra på det jag fått.
   Antar att ska jag stanna här över helgen är det väl någon mening med det.Men hoppa spå permis i em.
   Kramar till er båda och tack för omtanken.

 2. Hej Ditte!
  Såbgin utsikt från ett sjukhus har jag aldrig sett ?
  Frukosten är inte så olik vad man än har för sjukdom här i Spanien ? Känner igen dom smaklösa skorporna och fruktkompott… och galletas som spanjorerna äter hemma först av allt (kexen). Har svårt att förstå det där med Medelhavskosten ? Den gäller inte desayuno dvs frukost i alla fall ?
  Kan du inte rymma hem över helgen? Ja tips hur har jag hahaha…
  Kramar och hoppas hoppas ??P ?

  1. Hej P!
   För mig var detta en riktigt smakrik frukost. Jag fick i alla fall tugga lite. Medelhavskosten gäller nog inte till frukost.
   Jag väntar på ett doktorsbesök och kanske permis. Men rymma vågar jag inte. Behåller de mig bör det finnas ett skäl…
   Hör av mig senare.
   Kram och tack för omtanken.

 3. Hej Ditte!
  Då skönt att få lite att bita i även om det inte var då smakrikt.
  Håller tummarna på att du kanske får lite permis. I så fall får du nog avstå en GT?
  Många kramar till dig/A-K

  1. God afton!
   Ja, det var riktigt gott att få slå runt på några kex och skorpor. Och fint att få tugga.
   Jag har i kväll inte bara fått permis utan har blivit utskriven och med rejäla restriktioner och mediciner.
   Många kramar

 4. Skönt med en lite mer ätbar frukost, om än ingen “lyx” kanske.
  Fast “lyx” när du inte ätiti på ett tag.
  Hoppas du får permis över helgen.
  Vädret ser fint ut hos dig har jag sett på TV.
  Vårväder i norr men blåsigt.

  1. Frukosten smakade nästan gott och fint att tugga lite igen. Det blev bättre än permission för jag lyckades bli utskriven. Har med mig mediciner och restriktioner hem. Och eftersom smärtan är borta kan jag lika gärna nu ta igen mig hemma.
   Lite blåsigt här också men ganska skönt i solen.
   Önskar dig en fin helg.

 5. Kära Ditte! Vilken tur att du fick lite att bita i till frukost! Du gillar ju utmaningar! Men nej, skämt åsido, vad har du råkat ut för egentligen? Bilden av dig ligger inte i en sjukhussäng. Så snabbt allting kan vända. Nu hoppas jag av hela mitt hjärta att det lika snabbt vänder och blir bra igen. Så fantastiskt att få en necessär på sjukhuset! Nu när du inte kan komma ner till havet får du titta på den extra noga för den har ju havets färg. En av dem i alla fall. Hoppas du får komma hem till helgen och njuta av den vackra passionsblomman ! Och därefter får de se till att du blir frisk! Stor kram! ❤❤

  1. God afton Marga! Ja humorn har jag i behåll. Och lite att bita i fick jag och bara att tugga kändes bra. Nåja, lite i alla fall. Och glädjande nog så har det vänt tillbaka snabbt också. Mycket antibiotikan har gjort susen och sent på eftermiddagen fick jag åka hem. Rejäla restriktioner, antibiotika och annat ingick i det paketet.
   Visst är necessären fin och den är ju även i din färg.
   Här hemma välkomnade passionsblomman och några är utslagna och mängder av knoppar väntar på att göra entré.
   Och jag ska skynda mig att bli frisk.
   Undrar så hur du har det. Hör av mig endera dagen. Många kramar och tanker. Stort tack för omtanken.

 6. Så vackert passionsblomman blommar hos er!

  Med tanke på att frukosten som jag känner väl igen från Amas blogg dök upp så förstår jag att du mår lite bättre. Hur som helst så är det skönt att få tugga lite även om jag föredrar att inleda dagen på ett annat sätt. I bland har man dock inget var och då är det säkrast att skynda långsamt. Hoppas att du får permis över helgen. Får du inte det så vill de väl ha lite fortsatt koll på dig. Bättre så än att det är svängdörrar…

  Krya på och ha det så bra som det bara går!

  Kram

  1. Visst är passionsblomman vacker och den är fylld av knoppar så vi får nog se när de slår ut. Ja, frukosten var i alla fall lite mer än dropp. Och att tugga kändes nästan ovant..
   Jag har t.o.m. lyckats bli utskriven nu i kväll men med medikamenter och rejäla restriktioner. Tror det ska gå bra.
   Kram och trevlig kväll.

   1. Så härligt att höra! Även om du blivit bra omhändertagen så är det skönast att vara hemma i sitt eget.

    Kram och god kväll.

    1. Skönt att vara hemma igen och förstås att inte ha ont längre.
     Önskar dig också en god kväll.
     Kram!

 7. Så skönt att du blev hemskriven, nu gäller det väl att ta det lugnt och lyssna på och leva efter alla restriktioner och knapra i dig allt du fått i medicinväg.

  Fortsätt krya på dig <3

  1. Tack! Skönt att vara hemma men det var bra att vara på Quiron när jag hade så ont. Rejäl smärtlindring och antibiotika fick jag som hjälpte.Nu har jag förhållningsorder och mediciner med hem så jag tror det ska fungera.

  1. Spanjorer äter frukost sent. OM de ens äter någon. Även lunch och middag är sen.
   Tack, jag är mycket bättre och har inte ont längre. Väldigt bar vård-

 8. Typiskt att blommorna skulle börja slå ut när ut inte kan se dem! Tur att du har en privat fotograf och som tänker på dig.

  När det står utan socker blir jag numer alltid misstänksam, har gått på den niten några gånger. Då har de satt dit annat skräp i stället. Fullständigt avskyr aspartam och liknande! Smakar vedervärdigt och jag undrar om det är bättre än naturligt socker.

  Skönt att du mår bättre! Hoppas fortfarande på lite helgpermis för dig.

  Kryapådig-kramar!

  1. Visst var det! Och fint att få se dem på bild. Jag hade inte direkt beställt frukosten och håller med dig. Är skeptisk till det som inte är naturligt.
   Det blev bättre upp än helgpermis så sent i eftermiddag fick jag åka hem. Jag har inte ont längre och kan nu behandla mig hemma och det känns bra. Sen återbesök i veckan för att se hur det går.
   Och när jag kom hem så blommade flera passionsblommor och önskade mig välkommen hem igen. Och det finns mängder av knoppar.
   Tack för kryapå kramar. De värmer.

    1. Verkligen! Och nu när jag inte har ont så kan jag ju ordna här med medicineringen. Och lugnt blir det ett tag framöver.

 9. Härligt att du mår mycket bättre igen och att du är hemma. En lite ovanligare resa blev det än vad du är van med men humöret tycks du hålla. Njut av maken och passionsblomman!
  Trevlig helg!

  1. Ja, tack! Så skönt att inte ha denna smärta och fint att vara hemma igen. Och nu när jag var smärtfri kunde jag fortsätta med medicineringen hemma. Ja, utan alla dropp förstås. Humöret är med och positiva tankar hjälper bra . Passionsblomman visade några blommor igår som maken fotograferade och när jag kom hem i kväll var det än fler i blom som välkomnade. Många knoppar finns också så jag hoppas de också slår ut.
   Önskar er också en fin helg.

 10. Hej Ditte
  Skönt att du har fått komma hem till man och blommor. Önskar er bägge en fin helg.
  Kram

  1. God kväll Annika!
   Så skönt att inte ha ont längre och fint att komma hem igen. Och en mycket lugn helg blir det.
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram!

 11. Vaya vaya! Härligt! Men håll dig i skinnet och ät och drick inget som stör slemhinnorna!
  Inga juicer som dom tänkte ge dig såg jag!! Fördärvet nr 1!
  Kramar och god bättring och ring när du orkar…
  P ♥♥♥

  1. Nu när jag inte har ont längre känns det bra att vara hemma igen och jag har verkligen fått bra vård. Jag har fått med restriktioner och medikamenter hem så detta ska nog fungera.
   Jag ringer imorgon.
   Kramar och tack för omtanken.

 12. Läste i dina svar att du har fått komma hem. Såååååååå himla skönt att höra. Även om Quirón verkar vara ett lyxsjukhus jämfört med svenska dito, så är det ändå betydligt trevligare att vara hemma. Bra jobbat där! Skynda långsamt nu, så att du inte får ett återfall av vad det nog var du drabbats av.
  Japp, Spanien är ett civiliserat land även när det gäller sjukhus. Tänker på när frukost serveras där. Så himla bra och som sagt civiliserat!
  Åsså himla gulligt av din man att skicka en bild på den utslagna passionsblomman som du nu till och med kan följa irl sittandes bredvid på altanen. Välkommen hem!

  1. Stort tack!
   Jag har fått väldigt bra vård på Quiron och när smärtan nu är borta så kan jag fortsätta med medicineringen hemma Ja, inte via dropp förstås, men det ska nog gå bra ändå. Jag har restriktioner och mediciner med hem.
   Ja, här blev man inte väckt med frukost “mitt i natten”. Och det var bara idag jag fått något alls. Det går ju bra med dropp också, men trevligt att tugga. För min del var den ju ganska spartansk men å andra sidan var det något att tugga på. Och vad gäller frukost äts det ju inte där som vi kanske är vana vid. Men nu är jag inte hemma i Sverige.
   Passionsblomman är så fin och nu fick jag ju först se dem på bild. På sena eftermiddagen var det ytterligare passionsblommor som hade slagit ut. Så fina!

 13. Nääää, ett skalv till? Exakt lika starkt som vi hade! Vad märkligt!
  Men du, du verkar allt vara lite uttråkad nu, trots en frukost du fick sätta tänderna i! Smakmässigt var det väl lika spännande som sågspån…men det kommer bättre tider. Ingen info om ev. helgpermission…
  Passionsblomman är fantastisk, har vänner som har dessa på sina altaner och jag är alltid så imponerad när det blommar så vackert. Krya-kram

  1. Jag kände på sjukhuset att sängen “hoppade” och byggnaden skakade och ett nytt skalv var det. Men kortare och inte så kraftigt som det förra. Visst är det märkligt. Tur att man nu bet vad det är.
   Ja, när smärtan gått över känns det meningslöst att ligga med dropp och vänta på bättre tider men det är ju viktigt att få i mig den antibiotika jag skulle ha.
   Vad gäller frukosten var den i alla fall något litet att tugga på.
   Och det blev bättre upp än helgpermis. Jag blev utskriven sent i eftermiddags och fick åka hem med restriktioner och medikamenter- Och det onda är borta.
   Visst är passionsblomman fin och det fanns flera blommor i gång när jag kom hem. Många knoppar finns också så hoppas de blommar och inte faller av.
   Och dina krya kramar har hjälpt till så stort tack för det.
   Kram!

 14. Så obehagligt med jordskalven. Jag har varit med om något liknande på Kreta och rädslan för nya skalv fanns där hela tiden.
  Läste i kommentarerna att du fått fara hem nu. Så skönt för dig, för hemma är ju alltid bäst att vara. Hoppas du har tålamod att följa doktorns ordinationer, så att du snart blir helt frisk.
  Många krya-på-dig-kramar till dig!
  Kram!

  1. Här kommer jordskalven några gånger per år som vi märker men jag vet att det är många fler men som inte märks. Nu vet vi ju vad det är i alla fall. Jag är hemma nu och med restriktioner och mediciner och har inte ont längre . Bra så. Tack för din omtanke. Kram och trevlig helg.

 15. Skönt att du inte har ont längre, och att du fått åka hem, lovely!!! Frukosten såg ju väldigt spartansk ut, sett nåt liknande på Amas blogg.
  Så trevligt att du så småningom fick se passionsblomman “live”, men så snällt av maken att skicka bilder på den ♥
  Vila upp dig nu så du får krafterna tillbaka!
  Stor Kram!

  1. Spanjorerna är inte så mycket för frukost direkt och denna är nog “standard”. Hade också sett den hos Ama. Men för min del kändes det bar att i alla fall få något att tugga lite på.
   Och visst är det skönt att vara hemma och eftersom jag inte har ont nu så kan jag fortsätta kurera mig hemma.
   Passionsblomman är så fin och det är flera knoppar på den så jag väntar på att de ska slå ut.
   Vila blir det och lite promenader för att återfå krafterna. De försvinner snabbt.
   Kram!

 16. Så fantastiskt skönt att smärtan har givit med sig och att du nu fått komma hem. Vackra altanblommor och omtänksam make hälsar dig välkommen hem. Underbart! Ha nu en skön helande helg tillsammans med antibiotikan du ordinerades och B:s omsorger. Hoppas vi ses snart! Kramar Birgitta

  1. Ja, verkligen! För rejält ont hade jag. Och när det onda var borta så känns det fint att vara hemma igen.
   Och visst ses vi!
   Kram!

 17. Jag låg lite efter med läsandet och hade missat att du varit sjuk. Skönt nu att du mår bättre och fått komma hem igen.
  Var rädd om dig och ta det lugnt i helgen.

  1. Ibland händer saker snabbt och det gjorde det här. Bra och effektiv sjukvård var till stor hjälp och det onda försvann på ett par dagar. Nu kan jag vara hemma med restriktioner och fortsatt medicinering. Och lugnt blir det absolut.
   Önskar dig en fin helg.

  1. Så skönt att inte ha ont längre och att vara hemma. Passionsblomman/blommorna är så fina och piggar upp. Jag har ju här “syster B” som är till bra hjälp och det känns fint.
   Kram till er från oss.

 18. Sååå skönt att du fick komma hem innan helgen! Att få återhämta sig på hemmaplan känns ju bäst, och du såg pigg ut när vi hälsade på även om du såklart var en anings matt efter den pärsen du gick igenom.

  Ta det nu lugnt och låt dig bli väl omhändertagen av din Syster hemmavid 🙂

  Ha en fin dag och stor KRAM från oss båda!

  1. Verkligen! För i princip var jag färdigbehandlad och har nu med hem det som behövs inklusive restriktioner i variation. Stort tack för besöket. DEt piggade verkligen upp. Matt är jag, en lite ovan känsla, men jag får träna upp mig igen.
   Lugnt blir det men stärkande promenader får ingå i det lugna. Och Syster B jobbar på bra.
   Önskar er också en fin lördag.
   Kram!

 19. Men nej får dåligt samvete att jag inte besökt dig på nån dag och får se detta här , din stackare där blir ledsen av att läsa detta. Hur mår du idag? har du inte alls fått veta vad det kan vara? KRYA PÅ DIG VÄNNEN varm kram <3

  1. Tack för din omtanke!Dåligt samvetet ska du absolut inte ha. Det finns mycket annat än att titta in på bloggar.
   Jag har haft väldigt ont men med bra behandling så är värken borta och sent igår eftermiddag fick jag komma hem i sällskap med restriktioner och mediciner. Jodå, jag vet vad besvären var och varifrån smärtan kom och det var en kombination av olika saker och inflammation i buken.
   Så nu kryar jag på mig och tar det lugnt.
   Kram och trevlig helg.

 20. Så skönt att du nu är hemma i ditt eget igen! Även om jag förstår att du fått god omvårdnad på Quiron så är det ändå alltid skönast att vara hemma.
  Fortsätt krya på dig!
  Stor kram

  1. Tack! Nu när jag inte har ont så känns det fint att vara hemma igen och mediciner och restriktioner finns med. Och bra vård har jag fått.
   Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *