Stockholm

Fredag kväll – Balkongmiddag med underhållning inkluderad

Fredag kväll. Veckan har gått i rask takt och helgen lär också göra det. En del jobb har det varit i veckan. Och mer är på gång, både på söndag och i slutet av nästa vecka. På söndag blir det en resa runt Mälaren. En resa som som kombineras med  båttur och slussningar på vackra Hjälmare kanal. Och på  söndag eftermiddagen blir det besök och guidad tur i Härkeberga kyrka. En kyrka som ligger strax nordost om Enköping  delvis är  från 1300-talet-  En ny jobbrelaterad resa  blir det nästa torsdag, till Höga kusten. Verkligen en favorit i repris. Så när  resandet ändå är i gång  passar jag på att tillsammans med döttrar och barnbarn idag, lördag, ta en tur till Furuviksparken.

Fredag kväll, blå himmel och utsikt mot Globen. Fredag kväll, uppehåll, blå himmel och utsikt mot Globen där en “skyview” (gondol) är på väg upp.

Fredag kväll

Dagen har bjudit på ömsom vin  och ömsom vatten. Alltså både sol, halvsol och en del regn. Men fram på kvällen bestämde sig solen för att vara med stabil. Bra så och vi bestämde oss för en balkongmiddag. Ja, det har blivit en del av dem i sommar.  Och lite att titta på under tiden finns det alltid. Hammarbykanalen och Hammarbyslussen, utanför oss, är en bra scen för mycket. Satt här även förra fredagen och hade full underhållning.

Populärt är det att ta en tur upp på  Globen för att njuta av utsikten. Och i klart väder ser man vida omkring. 

Fredag kväll. Många propellerplan på väg mot Bromma flygplats. Fredag kväll och en del propellerplan är på väg mot Bromma flygplats.

Ett Vasaliknande skepp i miniatyr tar sig en tur denna fredag kväll. Vad är detta? Jo, ett fartyg som kan påminna lite om Vasaskeppet i miniatyr tar sig en tur denna fredag kväll.  Och passagerare är det ombord.

Olika sköldar/vapen  fanns runt fartygets sidor.

En italiensk segelbåt passerade också i kanalen denna fredag kväll. En italiensk seglare, dock för motor i kanalen, passerade denna fredag kväll.

Även en estnisk båt är på väg mot att slussa in i Mälaren.

Fredag innebär, av någon anledning, också att Sjöräddningen har en del att göra. Och en av deras stationer ligger här i kanalen.

Fredag kväll innebär ofta en del jobb för Sjöräddningen. Sjöräddningen har ofta en del att göra en fredag kväll. Ja, annars också…

Även polisen tar sig ett par vändor på sjön.

 

Blidösund, “musikbåten” passerade men många gäster ombord-

 

Så något helt annat. En mindre båt med olika mikrofoner och rejäla filmkameror. Här gällde det att zooma in för att se bättre. Har ingen aning om vad som filmades, men kanske var det Blidösund.

 

Fredag,

ja egentligen alla sköna vår, sommar och tidiga höstkvällar, kvällar innebär att livet här på kajen blomstrar. Och blomstrar gör ve verkligen restaurang Thaiboat. Här är det alltid fullt och troligen den restaurang  i Stockholm som har sol längst om kvällarna.

Restaurang/bar Taiboat lockar många besökare. 

Även på andra sidan kanalen, i Södra Hammarbyhamnen/Hammarby sjöstad finns flera restauranger och caféer och även de brukar vara välbesökta dessa vackra kvällar.

Och att strosa längs kajerna här, på båda sidor om kanalen, är omtyckt. Närheten till vatten lockar.

 

 

23 svar på ”Fredag kväll – Balkongmiddag med underhållning inkluderad”

 1. Ni har verkligen första parkett för att se allt som händer där nere på kanalen – perfekt underhållning!

  Mycket resor på gång – härligt 😀

  Ha en fin dag! Här kom det just en högst oväntad regnskur, ett fåtal stora droppar med mycket sand i…

  1. Visst har vi och omväxlande underhållning är det. En hel del resor blir det, både privat och i jobbet. Och trevligt är det😀 Trevlig lördag!

 2. Det händer mycket kring din balkong.
  Lite mindre hos mig.
  Fast måsen har varit och hälsat på, både igårkväll och imorse.
  Tror en granne matar den!
  Fast den är tyst och snäll.
  Troligtvis samma som var här hela förra sommaren.
  Furuvik låter trevligt.
  Var där mycket som barn. Min mormor bodde i Gävle.

  1. Vi har förr haft trutar i närheten men nu finns anordningar på våra tak så de håller dig i kanalen . Men de har m

  2. Trutarna har minskat och det är skönt. Vi har god underhållning från balkongen och det finns alltid något att titta på. Full underhållning om man vill.
   Furuvik är en jättetrevlig park och mysigt att vara här. Skönt väder dessutom. Kul att di varit här en del. Jag också som barn.

 3. Det är verkligen full rulle utanför er balkong men oftast händer det en del på vattnet och människor söker sig dit. Spännande veckor som väntar dessutom 😀

  Kram

  1. Jadå! Full fart! Och oftast god och varierad underhållning både i vattnet och på kajen. En del trevligheter väntar och det är alltid roligt både med resor och annat. Kram och trevlig lördag. 😀

 4. Vilken härlig underhållning på hemmaplan. Gratis dessutom. Middag på balkongen och allt annat som extra krydda! Livet är gott! Kram

  1. Dessa fina kvällar är det en hel del god underhållning både i vattnet på land. Och vi är gärna åskådare från balkongen. Visst är livet gott! Kram och trevlig helg😀

 5. Ni bor verkligen fint vid vattnet med all dess utsikt! Tack för härliga bilder! …och jag längtar till Thaiboat när jag ser den, god mat och goda drinkar!
  Furuvik har jag också varit på, men när killarna var små,och ännu längre tillbaka minns jag nu! Vi var några i klassen som var skolpoliser ( i klass fem tror jag det var) och som tack för att vi ställde upp fick vi en resa till Furuvik! Jag bodde då i Falun, ett kul minne, men minns inte så mycket från Furuvik haha!
  Ha en toppendag!

  1. Vi bor så bra och underhållningsfaktorn är stor och varierad. Och Tahaiboat har byggt ut ytterligare och är populär. Vi har haft en jättefin dag i Furuviksparken och den är verkligen både trevlig och lagom. Vilket fint minne att ni som skolpoliser fick komma hit. Önskar dig också en fin lördag . Kram!

 6. Då har du ju fullt upp de närmaste dagarna. Så en vilokväll på balkongen med så många aktiviteter att spana in från första parkett låter som en toppen uppladdning. Du har ju nästan mera intressant och varierat att titta på i Hammarby Sjöstad än vad du har i Torrevieja. Härligt och riktigt somrigt:-)

  1. Ja då, absolut! “Vila i rörelse” eller “Rörelse i Vila” som vännen Tove skulle ha sagt. Skönt med en vilokväll på balkongen och ädr underhållningen passerade revy i den fina kvällen-
   Visst har jag mycket mer och varierat att se och uppleva här än i Torrevieja. Och en av anledningarna till att jag vill vara hemma sommartid är just detta. Menunderhållning har vi här även året om…Men lite lugnare när det är is i kanalen och höst och vinter är här.

 7. Fina Stockholm! Tack för tipset att åka gondol för att kolla in utsikten från Globen, det har jag inte tänkt på att göra någon gång när vi varit där.

  Trevlig helg!
  Kram

  1. Stockholm är verkligen fint och nu, dessa vackra sommarkvällar,än vackrare.Är vädret klart är det fint med en tur upp på Globen i deras Skyview.
   Önskar dig också en fin fortsatt helg.
   Kram!

 8. Första och högsta parkett
  – har ni sett
  God mat
  – från fina fat
  Alldeles underbart
  – och rart
  Föreställning
  båtar på vatten och farkost upp i globens höjd
  – sicken fröjd

 9. Jag bara älskar din utsikt över vatten och båtliv. Jag skulle inte kunna slita mig utan sitta där timmar åt gången och inte få något annat gjort…med kameran i högsta hugg förstås. Och jag förstår att du också finner nöje i att följa vimlet på vatten och på land. Ha så trevligt på Hjälmaren, fast du har nog hunnit hem därifrån vid det här laget. jag ska läsa vidare

  1. Vad roligt det hade varit om du varit här. Tror skratten blivit många. Jag tycker fortfarande, efter alla år vi bott här, 15 år, att det är roligt att se evad som händer i kanalen och på kajen. God underhållning. (Nåja vi bodde fyra år i Kina också..)
   Jodå, jag är hemma från dagens jobbresa. Och många upplevelser och äventyr rikare. En jättebra dag.
   Kram!

  1. Vi bor vackert men på olika sätt. Här är det den svenska huvudstaden och dess vatten som är närvarande och dessa vackra kvällar är det både god underhållning och njutbart att sitta på balkongen. Myggfritt dessutom.

 10. Tove är för härlig. 🙂
  Satt och funderade på en grej. Du måste ha den vackraste utsikten hemifrån av alla bloggare jag besökt. Men en del kanske smyger med sin. 😉
  Resan om två dagar låter för mig verkligen lockande. “Höga kusten”. Hoppas det blir fint väder.
  Kram

  1. Visst är hon! Här bor vi väldigt bra och ska man nu bo i huvudstaden så kan det ju vara trevligt med viss vattenkontakt även på hemmaplan. Och för oss var det ju en slump att vi hamnade här. Nu ser vi det som ett lyckokast.
   Höga kustenresan ser jag också mycket fram emot och håller tummarna för bra väder men inte alltför hett.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *