Spanien Torrevieja

Fredag hela veckan – Ja, vilken dag som helst går bra

Igår var det fredag, tillika den 1 november och  Alla helgons dag.  Här i Spanien är detta en “röd dag” och man är arbetsfri och skolor är stängda. Dagen är en kristen högtid  att fira  till minne av martyrer och helgon. (Spanien har många)  Förr inföll dagen även i Sverige den 1/11 men efter helgdagsreformen 1953 blev dagen flyttad till den lördag som infaller mellan den 31/10 och den 6/11.

För egen del har jag gott om röda dagar och är arbetsfri närhelst jag önskar. Och känslan av att äga min tid uppskattas.  (En del väldigt trevliga jobb blir det men jag bestämmer ju helt själv) Så arbetsfria dagar eller  jobbdagar är inget jag numer bekymrar mig om. Däremot vill jag gärna fylla dagarna med det jag tycker är trevligt.

Fredag och träff med vänner i TorreviejaFredag. Och träff  med till med vännerna Christel och Ami.  (Går att byta fredagen till valfri annan dag också) 

Fredag

kom även denna vecka och med strålande sol, blå himmel och +27 grader. Och vår fredagsgrupp, som kan variera, utökades med Ama och Anders. Verkligen bra jobbat att orka ut efter att på morgonen kommit hem till Torrevieja från sin låååånga resa runt halva jorden.

Väldigt roligt att ses igen och vi fick små glimtar från resan. Ama har ju bloggat under resan och har frikostigt delat med sig av upplevelserna.

Dagen och kvällen fortsatte i det goda vädrets och trevligheternas tecken. Och middag tillsammans med vännerna Fia Och Lasse.  väntade.

DEnna första fredag i november bjöd på stråöande sommarväder och ätta sommarmoln svävade på himlen. Denna första fredag i november bjöd på skönt sommarväder, +26 på sena eftermiddagen. Spännande molnformationer.

Molnen övergick i mer rosa nyanser innan mörkret sänkte sig över stan.

När vi kom hem till Fia och Lasse hade mörkret sänkt sig både över nejden och stan. Vi satt en stund på deras terrass i den ljumma kvällen och pratade om hur det kom sig att vi hamnade här i Torrevieja. För vår del blev det mest av en slump att sommar/vinterstugan kom att bli här. Vi hade visserligen både rest och vistats mycket i Spanien antagligen/troligen spelade det också in. Fia och Lasse har haft husbil under många år och med den rest runt mycket i Spanien och övriga Europa. Men även i deras beslut att ha sin semesterbostad här spelade slumpen in.

 Utsikt upp mot bergen från Fia och Lasses terrass.

Kvällen

fortsatte vi på “Pepe´s bodega” – (PEPE Restaurante) (Vem har inte det namnet i färskt minne efter Lasse Åbergs film Sällskapsresan. ) Vi slog oss ner utomhus i den ljumma kvällen och att det var dagen efter “Halloween” märktes tydligt. Men vi blev inte direkt skrämda.

Fredag kväll. Dagen efter Halloween och lite skrämmande saker finns kvar. Fredag kväll. Dagen efter “Halloween” och många restauranger i stan hade fortfarande sina “attribut” kvar.

Gott och väldigt trevligt.

 

32 svar på ”Fredag hela veckan – Ja, vilken dag som helst går bra”

 1. Har ju också förmånen att kunna ta ledigt när jag vill…vill jag resa bort så gör jag det men lite plikttrogen är jag väl med tanke på ungarna.
  Fantastiskt fina bilder här…tillönskar dig en sjusärdeles fin fortsättning på helgen.

  1. Jobbar man som du gör är det ju ofta en del moraliska hänsyn att ta. Och kan tänka mig att plikten där träder in.
   Jag har “pliktat” färdigt men jobbar ju en del med resejobbet för att jag vill och tycker att det är både givande och väldigt roligt- Men det är ju inte direkt dagligen.
   Önskar dig också en fin helg.

 2. Ert koncept är ju bara så trevligt! Ni är lite här och lite där men har ändå två ställen som ni är riktigt hemma på och kan välja mycket efter årstiderna 😀 Härliga bilder och fint umgänge!
  Jag är inne i en period då jag inte gillar att vara ute, får nästan tvinga mig, kallt, usch och ändå inga minusgrader.
  Men det går ingen nöd på mig, jag har det bra!
  Nu drar det åt att ta eftermiddagen i anspråk i Rackeby kyrka.
  Stor kram!

  1. Vi tycker att vi ordnat det bra och smidigt att kunna välja och att det är pendelavstånd. Hemma är ju för mig Stockholm men visst är det lite hemma här också. Fina vänner har vi på båda ställena och det är viktigast.
   Och november hemma är ju inte så rolig med mörkret som lägger sig ganska tidigt. Men man får göra det man trivs med för vädret rår vi ju inte över.
   Önskar att det blir en lyckad konsert i kyrkan.
   Stor kram och trevlig lördag.

 3. Visst är det skönt att få bestämma själv hur mycket man vill jobba 🙂
  Så kul att ni träffade Ama och Anders … tänk vilken fantastisk resa de har gjort!
  Önskar er en fin fortsättning på helgen!
  Kram

  1. Jag tycker det är jättebra att välja när och om jag vill jobba och uppskattar så att “äga” min tid. Verkligen roligt att träffa Ama och Anders och hoppas vid annat tillfälle få höra än mer om deras fantastiska resa.
   Här var det ju röd dag igår men en dag fylld av trevligheter så idag vilar jag mig i form och mestadels hemma på terrassen. Blommorna har fått sig en pratstund och de ser ut att trivas.
   Sol och +26 är ganska behagligt. (Dock är jag ju i skuggan)
   Kram och trevlig lördag

 4. Visst måste det vara väldigt skönt att kunna disponera sin tid. Perfekt som du gör och hoppar in på trevliga resejobb men bara när det passar dig och inget tvång.
  Vilken trevlig fredag ni fick och vilken härlig värme att kunna njuta av i november. Här kan vi dra bort 20 grader från den temperaturen.

  Kram och ha en fortsatt fin lördag!

  1. Jag blir mer och mer förtjust i detta med att äga min tid. Och vad gäller de reserelaterade jobben så har jag stor valfrihet.Det håller mig i gång både vad gäller förberedelser, efterarbete och givetvis själva genomförandet.
   Vi hade en supermysig fredag men idag vilar jag mig i form. Inser att åldern kanske kan påverka krafterna lite. Det vackra vädret betyder förstås mycket. Skickar genast några grader.
   Kram och önskar dig också en fin fortsatt lördag.

 5. Himlen bjuder verkligen på vackra motiv! Och jag förstår inte att de orkade, Ama och Anders (han ser ut som han försöker pussa någon!). De måste vara sprängfyllda med saker att berätta om, allt det där man inte berättar på bloggen.

  1. Vi har väldigt vackra och varma dagar just nu. Och bara att slå sig ner och se molnen röra sig är vilsamt i sig. Och gärna vid havet förstås. DEt var väldigt roligt att träffa Ama och Anders igen och de har ju haft en fantastisk resa. Och visst finns mycket kvar att berätta när man gör en liknande resa. Säkert kommer det mer efter hand i bloggen. Och att resa, långt eller kort, ger ju så mycket på olika plan.

 6. Visst njuter vi här i våra bostäder. Tack för trevlig samvaro under vecka som inte är slut än.
  Vad roligt att Ama och Anders dök upp. Jag hade ju tyvärr förhinder att följa med igår.
  I morse regnade ju det lite, men jag har fortfarande 28 gr på min balkong.
  Syns snart och kram/A-K

  1. Visst gör vi och mycket roligt händer. En hel del sker också spontant och det är lika trevligt det. Nej då, veckan är inte slut än.
   Behagligt väder är det och dropparna som föll kändes få. Här är det på terrassen nu i skuggan +27. Så det blir middag utomhus.
   Välkommen!
   Kram

 7. Pensionärslivet är behagligt! Det har jag konstaterat flera gånger…. de flesta morgnar vakna och stiga upp när kroppen tycker det är dags och inte när klockan påstår att det är dags att kliva upp!

  Läser in att ni har ett väldigt behagligt liv där nere i Spanien nu när Sverige “höstar” till sig riktigt ordentligt. Fortfarande ganska behagligt varmt, +7 grader, kunde varit värre 🙂 Men inte riktigt ljust på hela dagen om inte solen tittar fram. Och solen har inte visat sig i Jönköping idag.

  Ha det fortsatt gott… vandra lugnt i sol och värme!

  1. Visst är det! Och det tycker jag vare sig jag är i Stockholm, i den spanska sommarstugan eller på resande fot. Känns lite som om allt heltidsjobb i yrkeslivet ger lite extra guldkorn på tillvaron.
   Vi har det bra här och det har jag även hemma. Fint att kunna välja och pendla.
   Tack, ni tar det lugnt, i alla fall då och då och njuter av det vi har.
   Ha det fint du också.

 8. Låter som en härlig fredag eller annan veckodag. Visst är man som pensionär privilegierad. Man gör det man vill när man vill och känner för. Temperaturen hos dig är ovanligt hög för årstiden, bara att tacka och ta emot. Efter fyra soliga och kalla dagar har det lagom till Alla helgons dag regnat hela natten och dagen. Så det där med mörkret har känts extra påtagligt idag.
  Ja, att Ama och Anders orkade med en träff. Tror det kan bero på att de är totalt “tidsvilla” (bra ord, eller hur;-) ) efter resan. Lika bra det, för då slipper de jetlag.
  Molnformationer är fascinerande att kolla in.

  1. Numer spelar det ju ingen roll vilken veckodag det är. Och visst är det en behaglig känsla. Att äga sin tid och göra det jag vill gillas högt. Tycker verkligen att jag som pensionär har det bra. Vi har det nog ovanligt varmt i år för säsongen. Nu i kväll, i skrivandets stund är det fortfarande +25 på vår terrass. Behagligt. Skickar genast både ljus, sol och värme.
   Jättetrevligt att träffa Ama och Anders och tämligen spontant. Så blir det ofta här i stan. Och vilken resa de gjort. Hoppas få höra mycket mer.
   Och att nu kvällstid se molnen är ren avkoppling. Gärna vid havet.

 9. Det låter härligt med arbetsfria dagar. Jag har ju det i helgerna än så länge. Men bestämmer ju mycket av min tid själv ändå. Men jag är nog som du, växer inte gräs under fötterna. Det är härligt att ha lite o göra. Vilka mysiga bilder. Kram och trevlig helg.

  1. Jag har ju jobbat full tid hela mitt yrkesverksamma liv, i 40 år, så att nu njuta och helt äga min tid uppskattar jag verkligen. Men jag jobbar ju mellan varven och tycker om det också. Det ena utesluter inte det andra. Vi är nog lika här och vill vara aktiva. Skönt så länge vi kan vara det och tycker om det-
   Trevlig helg
   Kram

 10. Javisst är det en förmån att få bestämma över sin tid och att ta dagen som en kommer. Resa, arbeta lite när man har lust och försöka ta vara på allt så länge man orkar. Tyvärr är det väl så för många att de oroar sig, har beslutsångest och en massa outgrundliga måsten på sina axlar, tråkiga egenskaper som tar över och sätter stopp, redan innan något är på gång.
  Tja, vi är olika vi människor och jag har oerhört svårt att förstå mig på “de rädda”…men i dig har jag hittat en själsfrände, vilket gläder mig och berikar mina besök i cybervärlden. Ha det gott nere i värmen, här har kylan kommit alldeles för tidigt…men vi sitter ju inte fast som tur är.

  1. Så sant! Visst är det en förmån att bestämma över sig tid och ta dagen som en kommer. Och detta med en massa “måsten” har jag öfrsökt att lägga därhän. Minns så väl när jag fick jobb i Peking och många sa sig vilja göra liknande “men kunde inte av olika skäl”. Vi skulle stanna i sex månader och det blev nästan fyra år. Fyra fantastiska år och vi är så glada att vi fick och tog chansen. Och andra såg hinder. Rädd för att testa och rädd för förändringar är jag inte. (Däremot kan jag ha respekt fortfarande för katter…)
   Tack för dina tankar och peppning och jag skulle vilja våga mer vad gäller resandet och där ger du mig mycket energi med dina positiva tankar.
   Ser så fram emot att få följa med på er nästa resa. Och jag vet redan att jag gärna följde med…

 11. Att vara pensionär har sina klara fördelar, utan tvekan.
  Och så ska det också vara, för har man knegat på ett helt liv så …
  Att ha några småjobb kryddar bara upp det hela och som sagt man kan ju välja
  För det mesta i alla fall. Nu har ju inte alla pensionärer den fördelen, många måste jobba om de vill det eller inte med tanke låg pension. Men i stort sett så är det skönt att kunna göra som man vill.
  Ha det fint båda två!

  1. Visst känns det så. Detta att äga sin tid är lite av arbetslivets efterrätt- Och många pensionärer, de flesta kvinnliga, så har de varit hemma och ansvarat för barn och hem och inte jobbat så många år. Och då blir det genast mer knapert. Jag vet att jag har det bra, men efter att ha jobbat ful tid i 40 år så känns det fint att nu “äga ” min tid. Det är värdefullt. Jag är inte så mycket för det materiella utan upplevelser och resor ger mig så mycket.
   Jag jobbar ju fortfarande en del ochär väldigt förtjust i de jobb jag har. De ger mig så mycket. Och på olika sätt- .
   Önskar er också en fortsatt fin helg.

 12. Hej, här ser man flera bekanta ansikten! Kul att träffas igen efter diverse små “utlfykter”,,, Det låter nog märkligt med 27 grader när vi har nollan här och jag går och skruvar på elementen , inte för varmt och inte för kallt, det blir jobbigt när man har kallhyra och ska försöka reglera värmen så man inte eldar för kråkorna. Mycket folk i vår fritidsby denna vecka, ett digert underhållningsprogram har jag läst och massor av kunder på loppis, kul! Jag har inte sett så mycket halloween utom på bild, som de du visar! Här har på sin höjd några glada pumpansikten lyst upp
  Kram

  1. Jadå! Kan tänka mig att du känner igen dem. Och det är alltid roligt att ses. Ibland mer spontant och ibland mer planerat. Men trevligt är det vilket som.
   Lite skillnad temperaturmässigt och att elda för “kråkorna” känns ju helt onödigt. Men sen är det avvägningen…Vad roligt att er by har många besökare nu och satsar på ett fint program. Och extra roligt att besökarna också tittar in på loppisen. Kanske handlar de lite också…Halloween är inget för mig men här i stan har det varit svårt att undvika. Nästan alla restauranger har hakat på, liksom butiker. Såg t.o.m. på ett apotek att personalen var utspökad den 31 oktober. Men nu är nog spektaklet över hoppas jag.
   Önskar dig en fin söndag.
   Kram

 13. Härligt att äga sin tid! Fast å andra sidan så gör man ju alltid det, oavsett om man är “tvungen” att jobba eller ej, vi har ju alltid ett fritt val att bestämma hur mycket, var och varför ….själv har jag en förmåga att välja lite väl mycket jobb ibland men det är ju ett val jag gör av lust. Jag tycker ju att det är kul och vill alltid lite mer… och att ta sig tid till vänner som jag ser att du gör är ju viktigt det också.

  Må gott!
  Kram Christina

  1. Så är det förstås. Alla har vi 24h att disponera och råder ju i princip över dem. Men när jag jobbade (inom skolans värld) så tyckte jag alltid om mitt arbete men det ju inte så att jag hade “flextid” utan det var tämligen strukturerat. Och det är nog det jag nu tar igen att tillvaron inte är så in/uppdelad. När vi reser får vi ofta se hur länge vi stannar. Men jag har ju en del reserelaterade jobb jag trivs väldigt bra med och dem har jag valt- Och när du nu är mitt uppe i något så villa man ju än mer. Känner igen det från förr. Men idag är det nog mest så när jag öfrbereder inför ett jobb och när jag är mitt uppe i det.
   Vänner för mig är viktiga och att “göra” saker och ting. Och att resa förstås.. Inser att åldern kommer att ta ut sin rätt och orken tryta så det är ju här och nu som livet pågår.
   Önskar dig en skön söndag och en bra vecka.
   Kram

 14. Det var verkligen kul att träffas igen där på kyrktorget! När man kommer tillbaks till den normaltid som gäller så är det bästa att försöka hålla sig vaken så länge det går (ifall man inte landar på kvällen då 😉 ).
  Visst är det härligt med alla spontana möten här i stan, och dom flesta verkar ha hamnat här av rena rama slumpen – så även vi. Men det har varit en riktigt bra slump, för vi verkar trivas allihopa 🙂

  Ha en fin söndag! (Håll i er så ni inte blåser bort, jag är lite orolig för min tvätt på taket… 😉 )

  1. Så roligt att ses! Och hoppas få höra mer om er fantastiska resa. Och som du säger är det lika bra att hålla sig vaken för att komma i i den mer “vanliga tiden”. Ni har ju också bytt en hel del tidszoner under resans gång. Tänk så mycket en bra slump kan göra och visst trivs vi som bor/vistas här.
   Hoppas tvätten snabbt torkar så du kan ta ner den. Risk annars att vi ser den runt om på byn. Men då jan jag ana vem den tillhör.
   Trevlig söndag.

 15. Visst är det härligt att kunna bestämma hur man vill ha det! Och vi har alltid trevligt på våra träffar….oavsett vilken dag i veckan det är 😀
  Stor kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *