Stockholm Torrevieja

Från Torrevieja till Stockholm – Smidigt och ganska bekvämt

Igår var det så dags för hemresa från Torrevieja. Strax efter klockan 11 lämnade vi vårt spanska näste på “Solskensgatan “och promenerade till busstationen. Härifrån går det i princip varje hel timme direktbuss till Alicantes flygplats. En bussresa som tar mellan 45 och 50 minuter. Smidigt! Och sedan var det dags att vänta på avgång. Men Alicantes flygplats har gott om butiker, en hel del serveringar/restauranger och en bra “lounge” så väntan känns sällan lång. (Annat blir det ju om ett plan är kraftigt försenat)

Denna vy från Torrevieja tar jag med mig hem. Denna vy från Torrevieja tar jag med mig hem. Och här längs havet går jag gärna. 

Att ta sig från Torrevieja

och flyga någonstans är ganska smidigt. (Ja, det är smidigt med bil eller annat färdmedel också) Flygbussen tar en direkt på under en timme till El Altet, Alicante – Elches flygplats. (Liknande förbindelser har även många andra städer i närheten) I området här har det funnits en flygplats sedan 1936 och som byggts ut och till många gånger.  Den nuvarande flygplatsen togs i bruk 1967 men även den moderniseras och byggs ut efter hand. Och en av anledningarna till det är att antalet passagerare ständigt ökar st (Flygplatsen har namn efter området där den ligger och i övrigt ligger den i Elches kommun och i provinsen Alicante.)

Flygbussen kommer och vi är snart på väg från Torrevieja mot flygplatsen i Alicante- ElcheFlygbussen kommer och snart är vi på väg från Torrevieja för den här gången. (Pris 7 euro. Billigare om man är skriven i Spanien och pensionär)

Gatorna i Torrevieja är ganska smala och det är en konst att manövrera en buss mellan butiker och parkerade bilar.

I en trång gatukorsning där bussen svänger ligger en fruktbutik. Och jag är fascinerad var gång att bussen inte hamnar inne i butiken.

Bussen tar oss motorvägen mot flygplatsen och ju närmare Alicante vi kommer ju närmar kommer också bergen.

På vägen från Torrevieja mot flygplatsen i Alicante kommer vi allt närmare bergen.På vägen från Torrevieja mot Alicante kommer vi allt närmare bergen.

 

Snart framme. Och visst är det så att när man lyfter och landar här på flygplatsen så är det bara en kort bit från Medelhavet.

Snart framme!

Terminalen är stor

och det är smidigt att både scanna sitt boardingkort och passera säkerhetskontrollen. (Finns mängder av dem. Här kunde Arlanda se hur de skulle kunna förbättra detta) På 8 minuter var vi klara. Hade bara handbagage med. Så från det att vi gick hemifrån Solskensgatan, väntan på bussen och tills dess att vi var “klara” tog det  1 1/2 timme. ((Vill vara i god tid  till bussen för att få sitta långt fram eftersom  jag  lätt blir åksjuk)

Nu väntan på avgång. Alltså 1 1/2 timme till boarding. 

Planet vi ska hem med har landat så det ser lovande ut.

Att köa är jag inte så mycket för så vi brukar betala lite extra både för prioriterad ombordstigning och för att välja en plats  långt fram i planet. 

Flygledarstrejk i Frankrike, hastigt påkommen, så vårt plan dirigerades om, och fick ta en extra sväng österut. Så resan tog 4 timmar. (Planerat var en restid på 3 1/2 h.)

Hemma

Stockholm – Arlanda mötte med kraftiga vindar och rösegn. Ett riktigt ruskväder. Vi skyndade oss att ta fram jackorna innan vi ilade till flygbussen. Och från det att vi landat på Arlanda tills det att vi klev in genom dörren här hemma tog det 1h och 15 minuter med buss, tunnelbana och promenad hem.

Så från dörr till dörr, inklusive att “vänta” tog resan oss 10 h. Helt ok med tanke på att vi färdats ca 330 mil.

Hemma på kajen på Söder i Stockholm.  Utsikt i regn och rusk i går kväll.

Idag klockan 11 var utsikten denna.

 

 

36 svar på ”Från Torrevieja till Stockholm – Smidigt och ganska bekvämt”

 1. Utsikten ser regnfri ut idag.
  Verkade som en smidig hemresan även om det alltid blir väntan här och där.
  Senaste Thailandshemresan, till Sverige, klockade jag på 17 timmar.
  Från hotellet inne i Bangkok till hemmet i Umeå.
  Snabbare går det nog inte.
  Trevlig helg.

  1. Jadå, strålande sol i huvudstaden idag. Men en lite bitig vind. Och i lä är det skönt. !7 timmar från hotellet i Bangkok till hemmet i är bra. Oftast är det ju inte resan som tar tid utan väntandet.Flygplatsen i Bangkok är ju jättestor och säkerhetskontrollen väldigt strikt med scanning så tiden låter väldigt bra. Tittade och så att vi med Finnair och Thai klarat oss med 15 h. Då med “fast track”.
   Önskar dig också en fin helg.

 2. Smidigt är det allt för er! Och ni har gjort resan så många gånger nu att ni vt hur ni ska bete er för att slippa krångel. Jag kan säga att på Málagas flygplats så tar det knappast 8 minuter med incheckning och säkerhetskontroll. Tycker alltid att det är ett evigt köande när vi åkt själva eller vinkat av.

  Skönt att vara hemma! Blommar orkidéerna? Ha en härlig fredag och helg!

  1. Jadå! Man har verkligen byggt ut Alicantes flygplats så det flyter på väldigt bra och snabbt. Mängder av olika passeringar av “security” hjälper förstås till och självscanning av boardingkort.
   Tycker alltid om att komma hem och hemma för mig är just här på kajen på Söder. Jodå, fyra av orkidéerna blommar och de andra verkar på gång.
   Önskar dig också en fin fredag och trevlig helg.

 3. Ja de är smidigt att resa. Välkomna hem. Ni har varit iväg rätt länge va?
  Borta bra men hemma bäst, fast på vintern borde man nog bo på varmare breddgrader 🙂 svårt att ta sig
  till jobbet bara.

  Kramiz o go helg

  1. Tack! Ja, vi har varit borta i fem veckor. Tiden försvinner snabbt. Vi pendlar ju så det blir ofta drygt en månad hemma i Stockholm och en i “nästet” i Torrevieja. Ja, inte sommartid för då är vi här hemma.
   Vi är ju pensionärer så det är fint att kunna disponera sin tid. Och att vara borta när det är rusktider hemma känns bra.
   Nej, jobbar man blir det ett långt pendelavstånd.
   Önskar dig en fin helg.
   Kram

 4. Smidigt, absolut!
  Flygplatsen i Alicante är trevlig, så är min upplevelse av den.
  Det var säkert skönt att stönga dörren om er hemma i Stockholm och regnet,rusket utanför.
  Har förstått att Dennis lillebror har svischat förbi, men att vädret är bättre redan idag.
  Här har vi en skön regnvädersdag som omväxling.
  Ett behövligt regn.
  Ha det gott!

  1. Vi tycker att resan både till och från Alicante fungerar bra. Men Alicante har en betydligt fler “portar” för självscannin av boardingkort än Arlanda och även många fler band för “security” så det är sällan köer.Bra effektivitet här.
   Stockholm kändes inte så välkomnande igår men idag skiner solen och lite vårkänsla finns i luften. Har hittat snödropppar.
   Kan tänka mig att ni har ett behagligt regn och säkert också behövligt.
   Ha det gott ni också.

 5. Även om det blev en omdirigering får man väl ändå säga att det blev en smidig hemresa. Det är ju oftast väntandet som tar tid och självklart vill man ha en god tidsmarginal. Sedan själva flygresan går ändå förhållandevis snabbt med tanke på avståndet.

  Kram och välkomna hem till Sverige!

  1. Jadå! Och visst är det inte direkt transporten i sig som tar tid utan att vänta.I Alicante , på flygplatsen, tycker jag det går väldigt smidigt och vi är ju incheckade när vi kommer och har bara handbagage. Men 1 – 1 1/2 h vill jag ha på mig när jag kommer till flygplatsen.
   Och vad gäller avståndet så går det ju snabbt att förflytta sig i luften.
   Tack! Det känns fint att vara hemma i Stockholm också. Sol och lite vårkänsla idag.
   Kram och trevlig kväll

 6. Hej kul att se att resan hem gick bra. Själva åker vi ner till Torrevieja om drygt en vecka. Jag gillar inte att flyga, men när vädret är så här dåligt vill vi inte vara hemma längre. Sen är det ju det här med scanningar och biljetter och att hitta vart man ska till för gate…….flygplatserna är ju så stora. Visst är det skönt att ha tid på sig, jag avskyr stressen . Vi hoppas komma hem till mer vår och solsken. Bussen verkar smidig, men vi har en bil som väntar på oss och tar oss dit vi ska. Ha det gott.

  1. Jadå! Allt gick smidigt och bra. Nej, gillar man inte att flyga så är det lite knepigare. Men å andra sidan är det ett bra sätt att komma fram på. Och ganska snabbt går det. Alternativen är inte direkt så många. Vi åker ju ganska ofta och rutinen finns och vart vi ska osv. Och stressa vill inte vi heller. Vi stannar hemma dryga en månad och sen tar vi en vända igen.
   Bussen fungerar bra för oss för vi har ingen bil. Men om vi behöver så hyr vi en. Har dock sällan varit så.
   Önskar er en fin resa och kanske ses vi i Torrevieja.
   Ha det fint.

 7. Välkomna hem. Roligt att få följa med på resan, från dörr till dörr, så att säga. Genom dina vackra bilder och hur du beskriver färden.
  Jag hade ingen aning om att man kunde betala mer för att slippa stå i kö och stiga på bland de första, smart.
  Fruktbutiken, härlig bild, så nära. Men, busschaufförer brukar överlag vara duktiga förare och kan sina saker.
  Skönt detta att bara ha med handbagage, det förenklar ju det hela samt förminskar tiden också.
  Fina bilder hemmavid också.
  Idag har vi verkligen haft solen på besök, men blåsten har ändå varit kall, tycker jag.
  Ha det bra, sköt om dig.
  Varm kram.

  1. Tack! Känns fint att vara hemma igen. Men igår kväll när vi landade i blåst och ösregn kunde det nästan kvittat. Mest en känsla. Roligt att du var med från dörr till dörr. Och då fick du också en känsla av själva resan vi gör ganska ofta.
   Man betalar på Norwegian ca 100 kr extra för detta och det tycker jag det är värt.
   Är inte så mycket för köer.
   Jag undrar varje gång bussen svänger här vid fruktbutiken om det ska gå bra eller ej. Men så klart det gör. Trångt är det.
   Vi har det vi behöver på plats så att släpa behöver vi inte. Och ofta om vi reser till andra platser har vi bara handbagage. Jag en rullväska och maken en ryggsäck. Smidigt.
   Glädjande med det vackra vädret idag men en frostig vind tycket jag. Var ute och såg om mitt närområde såg ut som vänligt.
   Önskar dig en fin kväll. Ha det gott!
   Kramar

 8. Ni verkar ha haft en, i alla fall mestadels behaglig hemresa till vackra söder! Har ju kollat SMHI rätt frekvent senaste veckan och såg varningarna om stark vind. Jag tänkte på dig och även på att det nästan alltid är halv storm när vi skall iväg…skämt åsido…
  Nu sitter vi på Kallax, har ätit en god middag, då vi kom hit i god tid. Var tvungna att ha marginal, tom mer än vanligt då vädret löpte amok…igen. Nåja, snart är vi på kära gamla “Arlandia” , fvb till svärmor i morgon.
  Ha en fin helg och Kram!

  1. Jadå! Vi har ju gjort resan många gånger och är rutinerade. Men stark vind var det på Arlanda i går kväll och den tillsammans med ösregnet kändes inte så välkomnande. Men bättre idag med sol. Dock en del vind. Ja, konstigt att vi prickar in blåsten. Kanske dras den till oss.
   Hoppas ni kommit iväg från Kallax och hyfsat lugnt snart landar på Arlanda.
   Önskar er välkomna till huvudstaden och en bra resa vidare i morgon.

 9. Tyvärr så kan vi inte välkomna er hem till härligt vårvinterväder 🙂 Regn, regn, regn…. här i Småland, Jönköpings län, är det översvämningar och hot om översvämningar. Jönköping har inte haft så stora problem än, mer några mil söderut. Inte alls kul när vattnt börjar tränga in i hus….

  Hursomhelst, väkomna hem till ett grått och blåsigt Sverige. DEt blir ju bättre väder även här framöver…

  1. Tack för välkomnandet! Igår möttes vi på Arlanda av hård vind och ösregn. Men idag har det varit sol och riktigt fint. Men blåsten har hållit sig kvar.
   Såg på tv om om översvämningar och hot om detta längre söderut. Så var det i januari i Spanien när stormen Gloria härjade under några dagar. Illa! Där avled också 16 personer till följd av ovädret. Så tragiskt.
   Och visst är vi hoppfulla om både väder och annat.

 10. De spanska busschaufförerna åtminstone dom på Costa Blanca är otroligt skickliga. Det är ju inte bara att gatorna är smala utan det finns ju många gånger felparkerade bilar på båda sidorna också. Det är ofta ett “precisionsjobb” med bara några millimeter tillgodo. Tror de spanska busschaufförerna skulle skratta åt sina kollegor i Stockholm, när de sistnämnda ofta gnäller om den dåliga arbetsmiljön med guppar med mera.
  Ja, välkommen hem då:-) Å gårdagens ruskväder drog ju bort under natten och välkomnade er extra varmt idag. För en gångs skulle stämde väderprognosen som tur var:-)

  1. Tack! Känns bra att vara hemma igen. För hemma för oss är Stockholm och Söder. Och dagens väder med sol och blå himmel uppskattades verkligen.
   Jag är lika fascinerad varje gång vi åker buss i Torreviejatrakten. Och en del bussturer blir det. Chaufförerna klarar verkligen galant att parera smala gator och gathörn med bilar som parkerat “kreativt”. Just här i hörnan där fruktaffären ligger så undrar vi om bussen ska ta en väg genom den. Men icke! Ja, nog skulle spanska busschaufförerna skratta åt klagomålen här hemma som svenska chaufförer kan ha både på gupp och att det är stressigt. Dock är ju Stockholms innerstad nu en knepig stad att ta sig fram i för bussarna. Nu är dessutom Stadsgården avstängd.

 11. 10 timmar dörr till dörr tycker jag låter fullt acceptabelt.
  Ja..köra buss är inget jag skulle vilja köra där, fantastiskt att de klarar sig utan olyckor.
  Välkommen hem får jag väl skriva också, borta bra men hemma värst, eh…bäst menar jag 😉

  Ha det fint.

  1. Tack! Känns fint att vara här hemma också. Jag trivs ju väldigt bra här i Stockholm också. Jadå,restiden med väntetider och annat är helt ok. Och lite marginaler tycker jag att det är bra att ha. Här i hörnet där fruktaffären är väntar jag på att vi ska köra in. Men icke! Gatorna är trånga, gathörnen också och chaufförerna är skickliga.
   Ha det fint du också.

 12. Det är ju fantastiskt så smidigt det går att ta sig från punkt A till punkt B. En stor vana gör det också lättare.
  Dock kan ju vädret spöka, så man vet aldrig. Bara min tågresa till Vara blev försenad pga signalfel.
  Välkomna hem och stor kram!

  1. Tack! Känns fint att vara hemma igen.
   Visst är det en smidig resa! Och vana resenärer är vi, både här på sträckan och andra. Och i och med att vi “pendlar” så vet vi ju exakt var vi ska bege oss och när. Sedan gillar jag inte köer så detta med “prioriterad ombordstigning” tar vi alltid.
   Väder och vind som påverkar resandet och även annat kan ju uppstå. Men fram kommer en ju. Och åker man tåg är det inte direkt ovanligt med signalfel. Men fint att du kom fram.
   Stor kram

  1. Jo, när vi landade igår så kändes inte direkt vädret som en hit. Men alltid fint att komma hem till Stockholm och Söder. Idag har det varit blåsigt men dock blå himmel. Skönt så.

 13. Välkommen hem även om vädret inte kan ha känts särskilt välkomnande. Det måste ha blivit en ganska stor kontrast denna gång mellan klimatet i Spanien o i Sverige.
  Beklagar sorgen efter din vän. När någon som varit sjuk länge går bort sörjer man denne två gånger, både under sjukdomstiden men även då slutet kommit. Förstår att det är tungt.
  Här hade vi en solig dag idag, även om det blåste friskt. Vi tog första längre promenaden Daniel och jag, hade 9600 steg på räknaren när vi kom hem, då ska man beakta att en chihuahua säkert trampat fyra gånger ler steg, “ler”. Farten var hög, framåt framåt i kopplet hela tiden, tydligt förtjust i långpromenader är han. Men nu sussar han på söta örat. Och vinden har tilltagit, börjar bli vardagsmat med stormar tycker jag. Nu rycker man bara på axlarna…
  Kram och trevlig helg

  1. Tack! Känns alltid fint att komma hem. Och vädret kan en ju inte påverka. Men idag var det sol och det piggade upp-
   Tänker mycket på min vän som avled i måndags och många tankar om livet och tillvaron här och nu rör sig. Många fina och roliga minnen kommer ju att leva kvar.
   Oj, vilken rejäl promenad du och Daniel var ute på. Men lika bra att passa på när vädret är på gott humör. Kul at Daniel gillar promenader för det blir än fler steg för honom.
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram
   Även här har det blåst idag, ganska rejält, och blåsten har tilltagit nu i kväll.

 14. Välkommen hem till Sverige om än lite blåsigt och regnigt. Bra att kunna ta sig så snabbt mellan ställena. Kul med omväxling, kram och trevlig helg.

  1. Tack! Fint att vara hemma igen trots regn och rusk. Men igår sken solen över Stockholm. Bra så. Och visst är det smidigt att snabbt kunna förflytta sig mellan.
   Önskar dig också en fin helg.
   kram

 15. Det är verkligen smidigt att ta sig härifrån till Alicante flygplats, speciellt när vi – precis som ni – bor nära busstationen.
  Fransmännen är otroligt “duktiga” på att vildstrejka. Tur att det inte påverkade er mer än det gjorde. En halvtimmes försening kan man ta 🙂

  Ha det gott i Sverige!

  1. En klar fördel att det är promenadavstånd till busstationen. Och att flygbussarna nu i princip går en gång i timmen.
   Flygturen var beräknad till 3 timmar och 30 minuter men strejken gjorde att den blev lite längre. Men bra att vi inte blev fast.
   Stockholm bjuder inte direkt på något välkomnande väder vare sig i torsdags eller idag. Men gårdagen hade solsken med sig om än en del blåst- Men vädret kan en inte påverka och Stockholm har mycket att erbjuda.
   Känns fint att vara hemma ett tag igen.
   Ha det bra ni också.
   Trevlig lördag.

  1. Vi tycker det fungerar bra att ta oss fram och tillbaka. Och en del resor blir det ju per år, både hit och till andra platser.
   Vädret kan en ju inte påverka utan göra det bästa av de dagar som kommer. Solen igår var välkommen.
   Trevlig helg.

 16. Lite sorgligt att lämna sommaren och hamna i ruskväder men det ser ju bättre ut nu, så ni har två fina världar att vistas i, vilken lycka 🙂 Välkommen hem, ska jag väl säga och ha det så gott nu i helgen <3

  1. Tack! Alltid fint att komma hem och det oavsett väder. Har nu, i stort, slutat bekymra mig om det jag inte kan påverka. I alla fall yttre ting. Och vädret blir ju so det blir. Jag ska iväg på skidåkning till Vemdalen, med “de mina” i nästa vecka. Och det ser jag fram emot.
   Önskar dig också en fin helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *