Stockholm Torrevieja

Från Torrevieja till Stockholm – Smidigt och bekvämt

I går var det så dags för oss att resa hem från Torrevieja till Stockholm och Södermalm. Och jag kan inte annat än tycka att det skulle bli skönt med lite svalare väder. För någon strandmänniska är jag ju inte. Så den senaste veckan när det varit över runt +33 grader och en luftfuktighet på 83% var det inte direkt läge för annat än morgon och kvällspromenader. (Stockholm idag har nu +22 och 87% luftfuktighet och det känns klibbigt) Men jag har en del resejobb framför mig som kräver sitt vad gäller inläsning, så det var alls inga svårigheter att få tiden att gå. Och mornar och kvällar har varit riktigt behagliga och med temperaturer bara runt +28 grader. Men visst blev det  också  trevliga tapasträffar med vänner, viss sportslig aktivitet och något som var helt nytt för mig; att dansa med munskydd.

Tidig tisdag kväll var vi hemma och det blev en skön stund balkongen. Och här blev det även middag lite senare. 

Från Torrevieja till Stockholm

En av flera fördelarna med Torrevieja är att det är ganska enkelt att ta sig dit. Oftast!  Detta pandemiår, när det varit som värst, får man förstås räkna bort.  Flyg till Alicante, dit många bolag flyger, och sedan taxi eller flygbuss till Torrevieja. Avståndet är dryga 4 mil.  Flygbussen har inga stopp och kostar 7 euro. Men bor man en bit från busstationen kanske man ändå måste ta en taxi och då kan man lika gärna göra det från flygplatsen. (Priset för en förbokad taxi brukar vara på 55 euro. Ett fast pris) En del väljer att hyra bil på flygplatsen och andra har egna bilar långtidsparkerade  där. Men de alternativen har vi  aldrig testat.

Torrevieja. Här på busstationen började vår hemresa från Torrevieja till Stockholm. Busstationen. Här skulle vår hemresa från Torrevieja till Stockholm starta. Vi var här dagen innan hemresan för att kontrollera tidtabellerna och passade också på att  köpa biljett till 9-bussen.

Men man kan inte vara helt säker på att bussen går men denna morgon gjorde den det. Annars hade det fått bli taxi. Busstationen räknas som inomhus fast den är utomhus och jag blev av en vakt påmind om att bära munskydd. På bussen ska det ju vara på för i Spanien gäller munskydd i alla inomhusmiljöer och utomhus där det kan bli trångt.

Bussen avgick i tid och vi vara hela åtta resenärer med.

På väg mot flygplatsen i Alicante.Vacker grönska trots att det är så varmt. Men den fuktiga luften gör väl sitt till.

Framme vid flygplatsen.Och resan hit  tog strax under en timme.

Checkat in hade vi gjort via internet men boardingkorten fick vi hämta hos SAS vid deras diskar. Men innan man ens kom in i flygplatsbyggnaden fick vi visa vår bokning.

Allt flöt på fint och redan 10.20 hade vi passerat säkerhetskontrollen. Gott om plats även här och inga köer. 

Inte många resenärer i avgångshallarna heller. Dags nu för oss att här äta en sen frukost innan avgång. Visserligen finns en del ätbart att köpa på planet.

På väg och snart hemma

Gott om plats var det även på planet. Både maken och jag hade valt ytterplatser och hade lediga säten bredvid oss. Munskydd på gäller under resan, om man inte äter eller dricker förstås .Och det är godkända engångsmunskydd som gäller.

Ombord på SAS planet. En bekväm resa blev det hela vägen från Torrevieja till Stockholm. En bekväm resa blev det hela vägen från Torrevieja till Stockholm.Flygresan tog bara 3 1/2 timme och gick 30 minuter snabbare än den brukar. 

Snabbt internet fanns ombord. Åker man i “plusklass” ingår det. Annars kostar det 5 euro för hela resan.

Arlanda mötte oss med noggranna kontroller. Och anlände man hit utan svenskt pass kollades det noga upp att alla papper på och olika tester som krävs för att komma in i Sverige fanns. Vi såg flera som inte hade det…

Stockholm mötte oss med behagligt sommarväder så det blev både en drink och senare middag på balkongen. Här satt vi länge i den sköna svenska sommarkvällen.

Och hemma var det som vanligt. Såg också att restaurang Thaiboat var det.Gott om besökare.

Det blev en sen kväll här på balkongen. (Och vi vände teven för vi ville gärna se fotbollsmatchen mellan Spanien och Italien. Men sitta inomhus ville vi inte.)

 

28 svar på ”Från Torrevieja till Stockholm – Smidigt och bekvämt”

  1. Tack! Ja, allt flöt på så bra hela vägen-
   Klibbigt här också med lite regn. Men skönt att vara hemma.I natt regnade det ju rejält.

  1. Allt flöt på jättebra och oftast fungerar resorna både hit och hem väldigt fint.
   Här är det +22 idag men “klibbigt” med 87% luftfuktighet och mulet- Men helt ok.
   För oss känns det svalt.

 1. Välkommen hem! Skönt att resan hem gick smidigt. Borta bra men hemma bäst och nu har vi äntligen svalare om än väldigt fuktigt men jag kan tänka mig att för er känns det riktigt svalt och skönt hemma i Sverige 🙂 Regn behöver vi en hel del så det är välkommet för attans vad det är torrt i skog och mark.
  Allt gott till dig.

  1. Tack, känns bra att vara hemma igen Ja, fuktigt är det helt klart. Idag var det här 87% luftfuktighet men “bara” +22 grader. Visst behövs regnet, absolut. Och vädret är ju som det är. Men nu blir det Sverige som gäller.
   Ha det fint du också.

 2. Välkomna hem! Så lustigt att jag just i detta nu kollar flygpriser och hotell i Torrevieja, nu får jag veta på din blogg hur mycket en taxi kostar från flygplatsen i Alicante till Torre! Nåja, drömmer lite, men vi har en voucher på SAS för en skaplig summa, och den måste bokas snart, går ut nån gång i september!
  Idag har det alltså äntligen regnat, det behövdes verkligen!
  Tack för fina ord på min blogg! Det är lite tufft nu , men det löser sig säkert!
  Varm Kram

  1. Tack! Känns bra att vara hemma men väl klibbigt idag. Åker ni så har jag förslag på taxifirmor som är bra. Och man beställer i förväg. Bra att ni har en voucher. Jag åker runt 10/9. Bor ni bo hos vänner om ni åker?
   Vet att du har det tufft nu och hoppas det snart blir bättre. Det brukar det ju bli men kan ta tid.
   Många tankar och kram

 3. Välkomna hem! Det gick ju smidigt och bra.
  Och gott att sitta på egen balkong och egen uteservering med utsikt 😀
  En underbar dag här också.
  ———-
  Vad betr. skadegörelsen här i stan, så finns det övervakningskameror, det är boende som fotograferat, men det var ett stort gäng och har de då svarta luvor och svarta munskydd är det svårt att identifiera. Men här är nya glada saker på gång!
  ——–
  Ha det fint!
  Stor kram!

  1. Tack! Känns fint att vara hemma också. Och resan gick hur bra som helst.
   Så skönt att sitta på balkongen och det gjorde vi länge. Så fint när mörkerte sänker sig och alla speglingar syns vattnet.
   Kan tänka mig att det är svårt att identifiera de som saboterat men himla bra att konstverket kommer tillbaka.
   Roligt med roliga saker som är på gång- Här också och på olika sätt.
   Ha det fint du också.
   Stor kram!

 4. Skönt att resan gick bra. Och jag vet ju att du föredrar lite svalare temperatur än vad vi har här.
  Stor kram och trevlig kväll!

  1. Resan gick så smidigt och snabbt. Och visst kändes det skönt hemma med lite svalare. Mitt ansikte är ju som det är, tyvärr. Men fram till slutet av juni så fungerade det ju ändå ganska bra.
   Stor kram och tack för alla trevliga och roliga träffar. Kommer sakna dem. Men vi ses i september.

 5. Välkomna hem! Många härliga minnen har ni med er!
  Jobbar du för ett resebolag. Låter som ett toppenjobb för en pensionär. Iaf om det gäller resor som bara har någon eller några övernattningar.
  Fint sommarväder idag! Önskar att det fortsätter ett tag framöver. Lagom varmt och lite skurar på kvällar och nätter !
  Ha det fint! Kram!

  1. Tackar! Jadå, roligt har vi haft men så varmt på sluttampen. Känns bra att vara hemma nu.
   Jo, jag jobbar för en mindre resebyrå och har så gjort några år. Mne förra året och även i år har det varit få resor som gått att genomföra. Utlandsresorna ligger nere men en del resor i Sverige går av stapeln- Jag är oftast borta 2-4 nätter och det är intensivt så det är väldigt lagom.Nästa vecka bär det av till Höga kusten och det är en av flera favoriter. Nu är det färre gäster, 22, mot annars dryga 40 och alla är vaccinerade och med gott om plats i bussen.
   Här har det regnat idag och varit +24 med 87% luftfuktighet.
   Skönt med fint sommarväder hos dig
   Ha det fint du också.
   Kram

 6. Välkommen hem! Då hade du ju vanan inne med värme och hög luftfuktighet om man säger så. Det kändes otroligt klibbigt här idag, då det var 24 grader och regn i stort sett hela dagen.
  Resan gick verkligen smidigt, men SAS och/eller Norwegian kan knappast gå med vinst med så få resenärer. Ja, det gäller ju flygbussarna i Torrevieja också såklart.

  PS. Jag hade också vinklat tvn och hade för avsikt att kolla på matchen från balkongen. Men då jag är aningen högljudd fick jag snällt flytta in. Man vill ju inte störa grannarna;-) Spanien gjorde sin bästa match under EM, medan Italien gjorde sin sämsta. Ändå är jag glad att Italien gick till final, då laget spelat den roligaste fotbollen av alla lag under detta EM. DS.

  1. Tackar! Känns fint med lite svalare. Men visst var det otroligt klibbigt idag med 87% luftfuktighet. Tur att det i alla fall inte var mer än +24.
   Flygbussarna i Torrevieja har nu färre avgångar än tidigare men har förstått att den har fler resenärer från flygplatsen- Nu är det också få som åker hem men planen är i stort sett fyllda till Alicante. Så ett uppsving är det för flygbolagen också. Bra så!
   Matchen var spännande igår. Och nu är vi ett gäng samlat här som ser England mot Danmark. Spännande här också.Just nu 2-1 till England.
   Håller helt med dig om att Italien var värda att gå vidare. Och det verkar som om England klarar sig vidare i kväll. Klart är det ju ännu inte-

 7. Ha ha, såg texten och bilden på bussen och tänkte: Va har du åkt hela vägen med den. Det hade ju varit kul ifall man har luftkonditionering i den, man skulle ju få se mycket.
  Syns att du är hemma, härlig kvällsbild på slutet.

  1. Nej, inte buss hela vägen. Men en lite delsträcka på drygt fyra mil. Bussarna här har ac och är bekväma. Det längsta jag åkt buss i Spanien är från Torrevieja till Madrid, en sträcka på ca. 50 mil och då fick vi se en hel del. Bekvämt och med ac.
   Fint att vara hemma igen. Lite svalare och skönt med en stund på balkongen-

 8. Då hoppas jag att du kände dig välkommen hem igen! Över 33 grader är för varmt. Har vänner som reste till Kreta och har inte avundats dem en minut!!! där har det varit ännu högre temp än i Spanien.

  1. Tack, det gjorde jag. Så skönt att slå sig ner hemma här på balkongen. Vi brukar ju annars inte vara här sommartid men i år blev det så.Och fram till slutet av juni var det ändå ok. Nu blir det Sverige både privat och i resejobb och det känns bra. Och i höst tar jag gärna en tur till Spanien igen och hoppas på att det är möjligt. Svalare är det i varje fall.

 9. Välkommen hem till Sverige igen. Ja den värmen runt +33 gr är inte att leka med, måste vara jobbigt. Näst sista gången jag var i Torrevieja åkte jag i slutet på november, behagligt runt 20 gr, nackdelen var väl kvällarna som var lite kyliga, men ändå intressant att åka utanför säsong, blev lite fler utflykter, bl a med Rosa tours (tips från din blogg faktiskt😁)
  Har inte åkt flygbuss än, tar alltid förbokad taxi för jag har haft resesällskap och då delar vi på kostnaden.

  1. Tack! Skönt med lite svalare här hemma. Vi brukar ju inte vara i Torrevieja sommartid men i år blev det ett undantag. För vår del kändes det nu för varmt att utflykta men när vi kommer tillbaka i höst ska vi ta tag i det igen. Rosa Tours och David´s Tours är nu i gång igen och har en del trevliga turer som vi siktat in oss på.
   Nu tog vi också förbokad taxi när vi kom men när vi skulle hem blev det bra med flygbussen. Vi har gångavstånd så det brukar fungera bra. Men ibland blir det också taxi.

 10. Vi har testat både hyra bil, långtidsparkera bil, taxi och flygbuss till/från flygplatsen och allt har funkat alldeles utmärkt. Skönt med gott om plats på bussen, men lite orolig blir man då också att linjen kommer att minska i turtäthet eller i värsta fall ställas in. Samma med flyget.

  Skönt att hemresan gick smidigt – välkomna till Sverige igen!

  1. Tackar! Fint att komma hem också och det är betydligt svalare med +23 idag och strålande sol. Skönt tycker jag när jag orkar röra mig även mitt på dagen.
   Vad gäller alternativen så går det ju alltid fint att ta sig till och från flygplatsen. En fördel.
   Turtätheten här ju minskat med flygbussen men nu passade den bra för oss. Vad gäller flygavgångarna så ser jag här flygen från Arlanda till Alicante är tämligen fullbokade nu och det är ju roligt. Hoppas det håller i sig.
   Önskar dig en fin torsdag.

 11. Så fint med en odramatisk hemresa! Och nu har ni redan gjort er hemmastadda på första parkett, balkongen!
  Välkomna till Svedala, kram

  1. Tack! Känns fint att vara hemma och betydligt svalare är det. Och visst har vi intagit parkettplatserna på balkongen.
   Kram

 12. Oj, är ni redan tillbaka i Stockholm. Vad tiden gick fort!
  Härligt att resan gick så smidigt,
  Behöver man inga intyg alls för att åka från Spanien till Sverige om man har svenskt pass?

  1. Vi var borta i fyra veckor men visst gick tiden fort. I mitt tycke blev det väl varmt på slutet så juli och augusti är inte min tid i Spanien-
   Har du svenskt pass behöver du inget annat. I alla fall inte i skrivandets stund. Man kan snabbtesta sig på Arlanda när man kommer. Med andra pass kan det krävas PCR test, antikroppstest eller vaccinpass. Vi har laddat ner vaccinpass och nu fungerar det ju på många ställen- Till Spanien behöver de flesta svenskar nu inget alls. Beror på varifrån i Sverige man kommer. Men även det ändras ofta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *