Stockholm

Från och till och ett väldigt trevligt möte

God morgon! Mycket tidig lördag morgon. Tidigt är det verkligen – 04.10 och  mörkt är det. Men snön, gatlyktor och andra ljus lyser upp och gör tappra försök att även få mig att göra detesamma. Direkt morgonpigg är jag ju inte. Och helt oavsett pigghet är jag snart på väg från vintern här hemma till lite mer vårlika trakter. Den spanska sommarstugan i Torrevieja  väntar. Väldigt praktiskt är det att ha ett från och till förhållande med sin sommarstuga och nu är det till som gäller.

Gårdagen, en vacker vinterdag, med sol över Stockholm och vit snö i mina kvarter på Södermalm piggade upp. En långpromenad på förmiddagen blev det och den  gav viss träningsvärk. Inte så att jag gick så fort men det var isigt så varenda muskel fick samarbeta och arbeta för att fötterna inte skulle halka iväg och de höll sig på marken.

Vacker vinterdag hemma hos mig på Södermalm.

Ett väldigt trevligt möte

På eftermiddagen kommer jag till Stockholm central och här ska jag möta bloggvännen Gerd som kom från Lidköping. Många tåg är sena, en del är mycket försenade och andra är inställda. Gerd skulle kommit strax efter 13 men en tragisk olycka på spåret gjorde att tågen mellan Göreborg och Stockholm var försenade med flera timmar. Men Gerd kom så småningom, tre och en halv timme försenad. Så roligt att ses

Fredag eftermiddag på Stockholm Central.  Det är många som väntar. Förseningar åt alla håll och inställda tåg.

En promenad till Gerds hotell för snabb incheckning och sedan gav vi oss ut i den sena, vackra och lite kyliga eftermiddagen för att ta oss en titt på Stockholm.

Gerd på Riksbron som går från Drottninggatan och över till Helgeandsholmen och Riksdagshuset.

Vy från Riksbron mot Riddarholmen och i bakgrunden, till vänster, Riddarholmskyrkan.

Så småningom dags för lite mat och på mitt förslag blev det Hötorgshallen och Kajsas fisk, en restaurang som alltid har bra fiskrätter- Tursamt nog fick vi ett bord och kunde slå oss ner och prata vidare över våra fisk och skaldjursgrytor. Samtlsämnen saknades inteoch här blev vi sittandes ett bra tag.

Innan vi skildes åt stannade vi till och tittade på det vackert upplysta konserthuset där Gerd tilsammans med ca tusen andra körsånhare/gospelsångare från olika körer runt om i Sverige ska ha konsert i kväll. Mäktigt! Lycka till Gerd!

Hötorget med det vackert upplysta konserthuset i bakgrunden.

Ett fint möte som vi fick till i all hast. Gerd och jag med vår fisksoppa på Kjsas fisk. Tack Gerd! (Foto från Gerd)

Så från vinter och kyla bär det av till varmare trakter och andra fina möten.

Från vinter och snö till i alla fall lite vårkänsla i Torrevieja Kanske så här. Men kepsen ska vara på förstås…Ingen sol i ansiktet.

Jodå! Detta blir bra som omväxling.

 

30 svar på ”Från och till och ett väldigt trevligt möte”

 1. Så otroligt härligt att se två av mina favoritbloggare tillsammans.
  Ni lyser båda av glädje. Tänk om …. Oh, well, jag var med er i tankarna iaf.
  Lycka till med gospelsången, Gerd!
  Dittes pendelflyg blir bra och vänner väntar i Spanien.

  Jag har suttit upp och tittat på Congressen, somHala inte kunde komma överens,
  så ”the Government is shut down”. Congressmedlemmarna fortsätter att få
  betalt men inte de, som gör det riktiga jobbet. Halv två på natten – sängen väntar.

  1. Vad trevligt Ruth att du var med oss i tankarna. Du fanns med hos oss också. Det var så roligt att träffa Gerd och vi får göra om detta. Bra om vi ser glada ut för det var vi nog båda två-

   Jag landade redan klockan 11 i Alicante och tog bussen rn timme senare och njuter nu på terrassen här i ”sommarstugan”.

   Läste om Congressens möte och illa att de som gör jobbet inte får betalt. Får följa detta vidare.
   Önskar dig en fin helg bästa Ruth.

  1. Tack! Känns fint att vara här igen. Ingen snö eller is. Känner mig lite som en jojo mellan Stockholm och Torrevieja. Men bar att variera sig.
   går var många tåg både till och från Stockholm sena eller inställda så det var jätteroligt att Gerds tåg kom fram om än bra försenat. Men olyckor rår ingen på. Väldigt trevligt att ses även om det blev kort. Vi hann med en promenad och middag tillsammans och bra så. Får bli mer en annan gång-

  1. Tack! Ja, det var så roligt att träffa Gerd. Bloggvärlden för mycket trevligt med sig-
   Är nu installerad i den spanska sommarstugan och sitter ute på terrassen. Sol och +19 är riktigt skönt.

  1. Det var så roligt att ses och jag är glad vi fick till det trots förseningar. Jag reste ju tidigt i morse till Alicante och njuter nu en sen lunch på terrassen. Sol och +19 är behagligt.
   Önskar dig en trevlig lördag!
   Kram!

  1. Hej Erkki! Ja. väldigt skönt att vara tillbaka och att byta snö och is mot skön svensk försommarvärme. I alla fall idag.
   Trevlig helg!

 2. Men så roligt o så fina ni är 🙂 åh gud va skönt att ni skall åka i väg verkligen rätt väder att lämna ser fram emot Spanien då 🙂 hoppas resan gick bra kram

  1. Det var verkligen jättteroligt att ses och tiden försvann så fort.
   Har nu landat i Alicante och njuter av lunch och bubbel på terrassen och det är +19 och sol. Riktigt skönt!
   Önskar dig en fin lördag.
   Kram!

 3. Halkan tycker jag är det allra mest tråkiga med vintern! Nu väntar dig helt andra temperaturer, misstänker jag. Ett så roligt och omväxlande liv du verkar ha.

  Stockholm, ja, det är en stad jag uppskattar, finns alltid något nytt att upptäcka för en som kommer ”från landet”, förmodligen även för er som bor där… God mat och trevligt sällskap ger krydda på tillvaron.

  Önskar dig så härliga dagar i Spanien!

  1. Visst är halkan kämpig och jag spänner mig verkligen. Men jag tycker att snön lyser upp och i mina kvarter är den också vit och fin. Men sen är det dessa isiga trottoarer.
   Stockholm tröttnar jag inte på och här finns alltid något att se, uppleva och upptäcka. Förstår att du också ser det så-

   Det var verkligen roligt att träffa bloggvännen Gerd för några timmar och visst kryddar sådana öten tillvaron lite extra.

   Nu är jag installerad igen i den spanska sommarstugan och det är trevligt att vara tillbaka här igen.
   Önskar dig en fin helg!

  1. Tack! Känns bar att vara tillkaka igen!
   Och vi ses och hörs!

   Jätteroligt att Gerd och jag fick till en träff!Lite ont om tid eftersom hennnes tåg, liksom många andar, var sena. Men vi får göra om det.

   Stor kram och trevlig kväll.

 4. Jättekul att ni hann träffas åtminstone en kort stund! En toppen bild på er två. Kajsas Fisk är alltid ett säkert kort, och deras fiskgryta borde Gerd ha gillat, för den är outstanding.
  Smart att lämna Stockholm ett tag igen så att du kan tina upp i Torrevieja och slipper gå på helspänn med all is överallt. Nu har isen och snön på balkongen här smält bort idag, då det faktiskt var soligt och nollgradigt, men på vägarna är det rejält halt.
  PS. Du måste vara rejält morgonpigg att du lägger upp ett inlägg mitt i natten;-) DS.

  1. Verkligen trevligt att ses! Gerds tåg var flera timmar sent p.g.a. olycka på spåret men hon kom i alla fall fram. Månag tåg igår till och från Göteborg var sena eller inställda och även en del tåg i övrigt också.
   Det var ett par som vi delade bord med som frågade om vi ville att mannen där skulle ta en bild på oss och så blev det. Riktigt lyckat och vi ser ju glada ut. Fiskgrytan gillades av Gerd också och jag tyckte Hötorgshallen och Kajsas Fisk kändes som ett bra val av tidig- middag -restaurang. (Är här då och då och tar ofta fiskgrytan)

   Idag har jag tinat upp här på eftermiddagen i +20 och sol. Och kanske har även snön på söderbalkongen hemma smält. Hoppas.
   M
   Morgonpigg är jag inte, men om man bestämmer sig med kort varsel finns inte så många alternativ. Men det blev ”Door to Gate” Flygbussarnas delade taxi ut till Arlanda och sen hanns det med en lättfrukost med gott kaffe i SAS loungen innan boarding. En ”bekväm resa” med extra utrymme gjorde att jag sov ett par timmar på planet.
   (Vad gäller inlägget så var det snabb gjort och jag vaknar alltid extra tidigt om jag vet jag ska flyga iväg.)

 5. Gissade att du skulle ta fakirflyget, men allt gick väl och du fick även sova lite på planet. Skönt! Bra det där med ”Door to Gate”. Det är lustigt, men om man vet, att i morgon bitti ska jag upp tidigt, vaknar man oftast lite innan klockan ringer. Nu slipper du spänna musklerna när du är ute och promenerar! Muy bien! Kram!

  1. Det blev en bekväm resa och jag valde ”SAS plus” som innebär lite mer komfort och är väl värt det. Men direkt morgonpigg är jag ju inte och lite oroad för att försova mig. Jag bestämmer ju mig så sent så då finns det inte så många tider att välja på. Men å andra sidan är SAS plus, värt det där ”lilla extra”.
   Här är det skön värme, idag +20 på efetrmiddagen och ingen is eller halka.

   Kram och trevlig helg.

 6. Så härligt att ni hann träffas – ni ser ut att ha det riktigt trevligt tillsammans … förstås! Ni är ju två glada och mysiga personer bägge två 🙂 Jättefina bilder både på er tillsammans och över vattnet mot Riddarholmen!
  Ha det nu så bra och njut av dagarna i sommarstugan!
  Kram

  1. Tack! Det var ett par som satt mitt emot oss vid bordet i Hötorgshallen som erbjöd sig att ta ett foto av oss tillsammans och så blev dte.Glada var vi.En promenad blev dte före middagen och Stockholm i kvällningen är vackert med alla ljus.

   Det var väldigt roligt att vi kunde ses, även om det denna gång blev ett kort möte. Men ett möte blev det och på flera plan.
   Här i ”sommarstugetrakten” är det nu på morgonen +17 ute och inte ett moln synligt. Känns lovande!
   Kram och trevlig söndag.

  1. Jätteroligt att vi fick till det och visst är det många fina möten som kan ske via Blogglandia.
   Kram!

 7. Hola! Tack för pratstunden på flygplatsen! Ett kort och trevligt möte! ? Vitt och kallt på Åsöberget…
  Hälsa Mr B! Kramar från oss! ❤️

  1. Tack själv! Välkomna hem! Kan meddela att det är strålande sol just nu och +18 grader. Viss blåst. Men behagligt!
   Mr B hälsar till er.
   Kramar från oss.

 8. Härliga fotografier. Jag gillar särskilt fotot på dig framför vågornas brus, det ser så avslappnat och levande ut med vågorna i bakgrunden. Kul att träffa en bloggvän 🙂

  Önskar dig en fortsatt fin januarimånad!

  Kram Christina

  1. Tack! Jag här är tillvaron väldigt avslappnad och lätt att njuta av havet och miljön.
   Hemma i Stockholm var det så trevligt i fredags att träffa Gerd, en bloggvän jag haft i många år. Så fint att vi fick till ett möte.
   Här i den spanska sommarstugan är det nu i sena eftermiddagen +23 på terrassen och väldigt njutbart. Hoppas på fler liknande dagar.
   Önskar dig en fin vecka och en trevlig kväll.
   Kram!

 9. Ett mycket positivt och givande möte, Ditte!
  Fina bilder i bloggen och visst, vi hade kul, det får vi göra om!
  Jag ska få till ett inlägg, jag också, så småningom.
  Stor kram!

  1. Tack och tack för senast! Så fint att vi fick tillfälle att ses och roligt. Och visst gör vi om det och då kanske med mer tid tillsammans.
   Hoppas konserten gick bra. Tänkte på dig. Ser fram emot att få läsa om den och mer om vad som hände i Stockholm.
   Varm kram och tankar till dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *