Spanien Stockholm Torrevieja

Från A till S

Från Alicante till Stockholms Södermalm. Söndag och hemresedag från Torrevieja för den här gången. Flygbussen klockan nio tog oss på 45 minuter smidigt till Alicantes flygplats, El Altet, där vi som vanligt i  rask takt tänkte passera säkerhetskontrollen. Här har vi aldrig tidigare sett eller stått i några köer utan bara gått rakt igenom. Men så icke denna söndag morgon. Hela hallen var fylld av resenärer och alla var på väg till säkerhetskontrollen. Med vant öga tittade jag efter en kortare kö eller  en snabbvariant, men icke. Drygt en timme till boarding så någon brådska hade vi inte. Kön rörde sig dessutom snabbt och efter 20 minuter var allt klappat och klart.

Några inköp blev det också i “taxfreebutiken” praktiskt när man åker med endast handbagage och endast får ha småflaskor med genom säkerhetskontrollen.  På Alicantes flygplats, som på många flygplatser inom EU, går det fint att handla vid både avresa och ankomst. Taxfreebutiken är inte är skattefri för resor inom EU men ändå med låga priser eftersom den statliga skatten på kosmetika, parfym, choklad och alkoholhaltiga drycker m.m.är låg.

(Medför man bara handbagage så får vätskor vid resor inom EU tas med i småflaskor där man får packa så många flaskor som ryms i en återförslutningsbar påse på en liter och varje förpackning får innehålla högst en deciliter.    Inom EU är det ju tillåtet att till Sverige medföra 10 l sprit, 20 l starkvin, 90 liter vin och 110 l öl  förutom mängder av cigarrer och cigaretter men jag kan inte se att denna mängd kan tas med ombord som handbagage på ett flygplan. Men med bil så…)

Avågngshallen i Alicante var söndag morgon klockan 10  fylld av resenärer.

 Bekväma platser i planet, en god bok, korsord och ett par matpauser gjorde den fyra timmar långa/korta resan behaglig.

Fint flygväder, upp genom molnen till en vackert blå himmel.


En del av Alperna och Europas högsta berg, Mont Blanc 4809 meter, vinkade glatt.

 Döttrarna mötte oss på Arlanda och det kändes lyxigt att bli mött och att få skjuts hem. Och visst är det fint att vara hemma på Söder i Stockholm igen. Väldigt fint!

 

30 svar på ”Från A till S”

 1. Så snabbt och smidigt du byter dina boenden.
  Nu får du njuta av Stockholm och förhoppningsvis få lite vårkänslor.
  Fina tider stundar.

  1. Det är ju praktiskt att ha pendelavstånd till “sommar/vinterstugan och fyra timmar är ju överkomligt vad gäller att pendla.
   Jag är väldigt förtjust i Stockholm så det känns väldigt bra att nu vara hemma ett tag och lite vår ska vi väl få känna av här också.
   Och dagarna blir ju hela tiden längre och ljusare. Så skönt!

  1. Stockholm är Stockholm och hemma för mig och jag tycker alltid det är skönt att komma hem hit.
   Stockholm är en stad jag är väldigt förtjust i och visst kändes det extra fint att döttrarna mötte oss.

  1. Tack! Fint att vara hemma i Stockholm igen och resan gick raskt. Mycket folk var det som skulle resa från Alicante och där finns ju heller inget “fast track” som på Arlanda så man får vänta. Men kön gick fort så väntan blev kort.
   Kram!

 2. Ett litet skutt genom Europa och ni byter ort. Smidigt och Jag hatar köer på flygplatser. Skönt att det gick snabbt att komma genom nålsögat! Kram

  1. Här blir det ju små skutt på några timmar och det gör ju pendlingen möjlig.
   Köer är inte roliga, men det gick snabbt. Har aldrig upplevt detta tidigare i Alicante men väl på Arlanda och andra flygplatser runt om i världen. Ibland slipper man ju köa med “fasttrack” men det finns inte i Alicante i security, dock på Arlanda.
   Kram!

 3. Välkommen hem igen från andra hemmet 🙂

  Jag skulle nog ha behövt en papperspåse att hyperventilera i om det var såna köer och bara en timme kvar till avgång… 😉

  1. Tack! Känns bra att vara hemma i Stockholmshemmet också.Riktigt bra!
   Köer var det, men hade det kört ihop sig hade jag ordnat med ett “fast track”. Och kön tog ca 20 minuter innan allt var klart i säkerhetskontrollen och då hade vi ändå drygt 30 minuter till boarding. Ingen anledning till oro alltså.
   Men jag vet att vi alla är olika så en papperspåse är alltid bra att medföra. Men jag är lugn.

 4. Vad mysigt! Jag saknar Stockholm och mina barn just nu. Den äldste är klar med visum till Kina, där han ska bo i några år med start i början av mars. Nu planerar vi vår Kinaresa ! Kanske något som vi ska göra samtidigt med er? Kram

  1. Jag förstår att du kan sakna Stockholm och dina barn. Verkligen! Så roligt att er äldste son ska bo och jobba i Kina.
   Blir en härlig tid! Och vi minns ju våra år där med glädje. Tänk så roligt om vi kunde resa tillsammans….Vilken upplevelse!
   Jätteroligt!
   Kram!

 5. Välkommen hem! Helt underbara bilder genom flygplansfönstret – WOW säger jag bara.
  Så mycket folk har jag då aldrig sett på Alicante flygplats och säkerhetskontrollen, men tur att det gick fort.
  När jag är där hamstrar jag alltid kläder i Desigual butiken. Vi reser ju med “riktigt” bagage så vi passar alltid på att köpa lite “flytande föda” på Carrefour och packa ner flaskorna i väskorna.

  1. Tack! Och det känns bra att komma hem också. DEt är ju smidigt och ganska enkelt att pendla åt båda hållen. För os var detta med en fylls hall och många köer till säkerrhetskontrollen också helt nytt. Men jag tror å andra sidan inte att vi rest en söndag förmiddag heller.
   Men det var gott om personal och alla säkerhetsband var öppna.
   Nu blev det bara en snabb titt i Desigualbutiken men jag får ta igen det när vi kommer tillbaka. Går ju bra att handla då också.
   Vad gäller den mer “flytande födan” så får den ju inköpas på flygplatsen i vårt fall. Men det går bra för handbagaget hem är i stort sett tomt.

 6. Välkomna! Verkar bli ett litet bakslag i vädret ett par dagar, men så ska det vara när våren är i antågande och det är den!
  Fina bilder från ovan där och från er balkong! Hej Hamnarby Sjöstad!
  Vi hörs!

  1. Tackar! Bra att vara hemma också. Vad gäller vädret sp kommer solen tillbaka, jag är inte orolig.
   Tänkte på dig när jag fotade Sjöstaden och visst är det fint med ljusen som speglar sig i vattnet.
   Vi hörs och ses!
   Kram!

 7. Så snabbt och lätt ni tar er mellan era två hem! Bara handbagage! Intressant med införseln, det är klart att man inte får plats med så mycket då, när det gäller drycker.
  Välkomna till Stockholm! Och stor kram från Lidköping.

  1. Tack! Och det känns bra att vara hemma i Stockholm igen.
   Just att det går ganska snabbt att ta sig mellan den spanska sommar/vinterstugan och hemmet i Stockholm gör pendlingen lättvindig och startstrckan åt båda håll behöver inte heller paneras så långt förväg. Praktiskt och bekvämt!
   Stor kram!

 8. Vilka läckra bilder från “där ovan”! Härligt blått tillsammans med den röda vingen. Också vacker bild från “där nere”. Alltid fint med din utsikt! Förstår att du gillar den jättemycket. Ha det nu så gott i S med allt som du tänker hitta på där! Kram!

  1. Tack! Ja det var fint flygväder med blått ovan där.Känns bra nu att vara hemma ett tag. Jag saknar ju både döttrar, barnbarn, vänner
   och Stockholm. Och här blir det en del att göra….
   Hoppas du har det bra.
   Kram!

 9. Välkommen hem till Stockholm!! Knappt någon snö och plusgrader i alla fall :-), Det var vi tacksamma för idag då vi skulle rensa uteförrådet vid huset, tänk om det hade varit massor av snö och riktigt kallt?!!
  Underbart foto från himlen ovan molnen! Kram och sov så gott 🙂

  1. Tack! Det känns bra att vara hemma också.
   Förstår att ni fortfarande har mycket att stå i men fint om det är uppehåll och inte alltför kallt när allt i förrådet ska iväg åt olika håll. Kan tänka mig att ni idag går in på upploppet. Önskar er lycka till och kom ihåg att andas ibland…
   Kram!

 10. Välkommen hem igen!

  Härligt med lite pyssel som korsord och braiga böcker i planet

  Säger bara Woow, .vilka häftiga planbilder. Jättefint.

  Ha det gott nu och stor kram till dig fina bloggvän

  1. Tackar! Resan går ganska snabbt och jag ser det mest som en förflyttning men visst är det trevligt med litae att sysla med under tiden. Och nu var ju utsikten också fin hela resan.
   lite lätt med blötsnö i Stockholm men det går bra det också.
   Ha det bra du också!
   Stor kram!

 11. Det ser betydligt mer fridfullt och behagligare ut på sistabilden. Jag är allergisk mot köer och trängsel och hade inte trivts i den avgångshallen. Men flyter det på är det okej. Jag som gillar statistik. Har du någon koll på hur många gånger du/ni gjort den resan vid det här laget? Ni måste vara proffs och gör allt på autopilotsättet. 🙂
  Kram Bosse

  1. Köer och trängsel är inte min starka sida heller men jag har under alla resors gång upparbetat en viss strategi. Att bo i Peking hade många fördelar för det är en stad där det är gott om människor och ibland riktigt trångt.Vad gäller resor från Alicantes flygplats har det nog blivit en bit över 20 resor som gjorts men detta är första gången som jag sett så mycket folk. Det har annars bara varit att passera genom säkerhetskontrollen utan väntetid.
   Kram från ett lite snöblaskigt Stockholm, men stan är fin änså.

 12. välkommen hem ja vädret är ju inte så roligt här hemma men du har så mycket att vara glad över barn o barnbarn 🙂 för det är så roligt oavsett årstid ..kram å fin dag <3

  1. Tack! Vädret bekymrar jag mig inte över och tröttnar jag så kan jag åka dit där det är varmare. Men nu att träffa barnbarn, döttrar och vänner känns väldigt bra och Stockholm tycker jag ju så mycket om.
   Kram och trevlig tisdag.

  1. Nu blir det att välkomna den svenska våren. Idag ser den tämligen avlägsen ut och med lite blötsnö men det är fint att vara tillbaka i Stockholm igen.
   Att flyga över Alpern är extra vackert när det är god sikt. Jag kan då drömma om skidåkning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *