Spanien Torrevieja

Fram kommer man oftast och på olika sätt

Visst kommer man fram. Oftast i alla fall. Och på ett eller annat sätt. Men  sätten kan variera och där några är mer bekväma än andra. Allt efter tycke och smak. Flyg, bil, husbil, båt, motorcykel, moped, buss och tåg är kanske det som gäller för längre sträckor. Men även med vanlig cykel kan man komma långt och visst går det bra att vandra. Egentligen inte  mycket som begränsar men, ofta är det  tiden och längden på förflyttningen som får råda och kanske även det ”ekonomiska läget”.

Lätt och smidigt kan det vara att flyga fram i tillvaron.

Att ta sig fram

Kan man göra på många olika sätt. Ta sig fram i livet rent allmänt och även där sker ju både yttre och inre förflyttningar  Att ta sig fram i tillvaron, var den än är, eller förflytta sig mellan olika punkter gör vi och hur vi gör det varierar.

Att flyga är smidigt  och-

-kan vara riktigt bekvämt. Här på väg till Bangkok med Finnair. En resa på ca 12 timmar från Helsingfors. 

Skönt att sträcka ut sig och man kan ligga helt plant som en säng.

Bekvämt kan det även vara att ta sig runt med husbil, i alla fall inom Europa. Men visst finns det de som ger sig iväg både till Afrika och Asien med husbilar.  Här i Torrevieja med omnejd finns det gott om husbilar och många är ute drygt ett halvår eller mer. Förstod också efter att ha pratat med några husbilsägare att de gärna stannar längre tid på ett ställe. Många av husbilarna här har också mc, skotrar eller cyklar med sig för att inte behöva ta med bilen för kortare turer.

En verkligt rejäl husbil och som ägarna valt att ha som sitt hem berättade dem. Ett ambulerande hem.

De senaste dagarna har jag sett fler och fler som sparkar sig fram  längs strandpromenaderna i Torrevieja. Och detta i alla åldrar. Andra vilar sig i stället i form.

Framåt går det.

-Så även här. Har inte sett denna modell i större varianter. Men kanske finns de.

Både sparkcyklar med och utan motor samt ”hoverboard” (eldriven balansbräda) som går på batterier blir mer och mer vanliga. Andra liknande varianter är segboards och swegways. Det finns även segways (har handtag och styre)  En segway har jag testat i Stockholm och där finns även turer man kan göra i stan just på en segway och med en guide.

Cykel och scooter fungerar bra

För egen del när jag är på plats, vare sig det är i Stockholm eller på annan ort så promenerar eller cyklar jag gärna. Men att  hyra en skoter  som vi har gjort  under våra thailandsresor har verkligen varit ett smidigt och roligt sätt att  ta sig fram på. Många turer har det blivit.

Under åren vi bodde i Peking så var cykeln den ständige följeslagaren och även här i Torrevieja används den tämligen flitigt. Motion och frisk luft kombineras.

Fram kommer man lätt med cykeln. Även i Torrevieja.Cykeln är bra i många sammanhang. Här i Torrevieja för lite veckohandling.

Vet att det finns många tankar om att ta sig fram.  Och om valen vi gör. Här har ju miljöfunderingarna kommit att betyda en hel del.  Hur tänker du?

18 svar på ”Fram kommer man oftast och på olika sätt”

 1. Visst finns det många sätt att ta sig fram! Helst promenerar jag, men då handlar det såklart om kortare turer. Ska man åka längre så beror det så klart på HUR långt och den tid man har på sig. Gillar att åka buss (blir inte åksjuk som du) men tåg är såklart bekvämare. Bil tar jag gärna – även längre sträckor ifall det inte handlar om ren transport. Men det som oftast gäller är ju flyg när det kommer till längre sträckor. Eller varför inte båt? 😉

  Men du glömde ett transportmedel här i inlägget – moped. Jag åkte moppe till jobbet inne i stan många år. Perfekt när man fick köra på cykelbanorna och slippa alla köer och det där med att passa tider för bussar och pendeltåg 🙂 Fast när det var snö så gick det inte sådär jättebra… 😉

  1. Ja, moppe föll bort men jag hade med cykel och scooter och moppe är ju något däermellan. Men moppen hade förtjänat att nämnas. Får nog ändra och lägga till den.
   Och moppen har varit bra i alla tider. Dock har jag inte själv kört en men väl scooter och lätt mc-
   Jag blir ju dålig på buss ibland om det är slingriga vägar så då får den utgå. Men annars är buss riktigt bra. Jobbar ju på buss hemma med resor och det fungerar perfekt. Men jag sitter längst fram och tittar framåt också.
   Vad gäller bil så är det bäst om jag själv kör eller att chauffören inte kör ryckigt och att jag ser vägen.
   men båt är ju perfekt även för långa sträckor. Och du har ju erfarenhet av långa båtresor. Jag har mest varit till havs/sjöss i tre veckor. Jodå, landstigningar blev det förstås.

 2. Intressant inlägg om ett ämne som har stor betydelse. För hur vi väljer att förflytta oss ha stor påverkan på reseupplevelsen. Spannet du nämner är hisnande – från flyg till fötter. Att flyga kan vara nog så nödvändigt, praktiskt och bekvämt, men man kan inte improvisera ett stopp för att titta på något spännande på vägen. Vid vandringar kan man vara spontan och möta trevliga människor. Sen finns en mängd andra sätt att förflytta sig som du nämner som kan vara nog så trevliga. Vi har inte provat skoter, men det låter lockande när du skriver. Gäller för oss bara att lämna ”comfort zonen”.
  Din fråga om miljöfunderingar känns angelägen, men inte helt okomplicerad om man gillar att resa. Det gäller att göra en avvägning.

  1. När jag läser om era vandringar så lockar dessa helt klart. Jag har varndrat i svenska fjällen, i Lappland en hel och även vintertid vandrat per skidor och övernattat i snön. Minnesvärt. Även i Norge, Schweiz, Italien och Österrike har jag vandrat en del i yngre åldrar. Så fina upplevelser. Och många fina möten har det blivit.
   Flyger man, vilket jag gör, så är det inte lika lätt med spontana stopp. Lättare då om man åker tåg. Vi gjorde en jordenrunt resa på åtta veckor 2005 och hade då lagt in en hel del stopp, men önskvärt var förstås att resan varat ett år- Men då fungerade inte det. Vi hade en jorden-runt- biljett med ombokningsbara biljetter och kunde göra många stopp. Men å andra sidan så var ju inte vår tid oändlig. Skotern har varit till stort nöje när vi varit just i Thaoland och berett oss mycket glädje- Många möten har det blivit under resorna. Kanske kommer ni att testa.
   Miljöfrågan är svår så jag lämnade den därhän. Men visst blir det en del avvägningar att göra.

 3. När det gäller transporten till gruvan blir det med bil eftersom det är för långt från bussen men annars hade jag gärna åkt kollektivt som Husse gör. Vid längre resor blir det av praktiska skäl flyg numera. För kortare turer på hemmaplan cyklar jag gärna och självklart blir det många promenader. Husbil eller husvagn är dock inget som direkt tilltalar mig. Förvisso har jag inte testat men nej…

  Kram och god kväll!

  1. Man måste ju tänka efter vad som känns praktiskt och vad som fungerar- Och att flyga längre sträckor är ju praktiskt.
   Husbil har jag testat på Nya Zeeland och det var ett jättebra sätt där att ta sig fram. Men jag är npg ingen husbild eller husbilsmännika-
   Båt har vi haft i olika omgånger och vi trivdes med det. Men den säsongen är ju ganska kort. Resor blev det dock ändå men sommaren och sena våren och tidiga hösten blev det mycket till sjöss. Men andra delar av året passade vi på att resa.

   Önskar dig också go kväll.
   Kram!

 4. Jag är glad för att promenera, så det väljer jag i första hand om det fungerar. Bilen är bra att ha om man ska förflytta sig lite längre sträckor. Men här i stan har vi ju det mesta inom promenadavstånd!
  Stor kram och trevlig kväll!

  1. Visst är det skönt att vi här i stan har så mycket inom promenadavstånd- Och perfekt att kombinera nytta med nöje. Jag promenerar också gärna-
   Och flyget är bra för längre avstånd och då gäller det mer en transportsträcka-

   Stor kram!

 5. Här fick du till en perfekt samling av fortskaffningsmedel för stora som små. Minns din säng med de läckra sängkläderna på flyget till Bangkok! Å den där lilla trike som pojken tar sig fram på finns visst för vuxna också. Men på dom brukar det stå Harley Davidson plus ett sexsiffrigt pris;-)
  Jag föredrar att gå/promenera kortare sträckor. Annars åker jag kommunalt – mest buss, då SL här i stan fungerar alldeles utmärkt. Skulle dock inte sätt mig på en buss och åka till kontinenten i 30 timmar. Då är det flyg som gäller.
  När vi var yngre åkte vi mera bil och motorcykel – allt har sin tid;-) Ja, bilen har vi kvar, men den kör vi inte mera än
  10 000 km/år.
  Ett intressant och toppen inlägg, vilket speglar sig i alla ”kvalitetskommentarer” du får/fick.

  1. Tack! Bangkokresans komfort är fortfarande minnsevärd och jag hoppas på fler liknande resor om vi ska längre sträckor.
   Går/promenerar gör jag väldans gärna, både hemma i Stockholm och utomlands, och man hinner se mycket.
   Vi har sedan ett par år ingen bil hemma. Dotter Helen fick den och vi kände när vi kört 400 mil på ett år att vi inte behövde någon. (Kan låna tillbaka bilen om vi behöver. Annars finns bilar att hyra.)
   SL i Stockholm fungerar jättebra och används friskt även av oss.
   Att åka buss eller bil ner till kontinenten gör jag inte. Men har gjort i tidagare åldrar.
   Men att flyga och på plats hyra bil är smidigt. Och här i Torre finns det många gånger allmänna kommunikationer att ta så vi behöver ingen vil i vardagen. Och en hel del olika bussturer finns om man så vill göra utflykter. Praktiskt!

 6. Jag promenerar gärna om käna tillåter det… cyklar mycket när det är snöfritt… åker mycket lokalbuss här i Umeå. Förr använde jag alltid spark på vintern, i synnerhet när jag bodde i Haparanda och Luleå, men också här i Umeå, tills min spark blev stulen. Har funderat på att köpa en ny, men dels sandar de cykelbanorna i mitten nu (förr bara på ena sidan) och dels är det inte så vänligt för knäna.
  Jag har börjat åka mer tåg de senaste åren i stället för att flyga… och det av miljöskäl. Men jag är väldigt flygrädd också. 🙂
  Kram!

  1. Visst är det fint både med promenader, att cykla och ta sparken. Men som du skriver sandas det ibland och då blir det klurigt med spark.
   Tåg åker jag oftast inom Sverige, men har man ett datum och tid att passa så fungerar det ju inte alltid. Tyvärr. I andra länder går tågen trost is , kyla och löv men här måtte det vara ett grundläggande fel.
   Flyger gör jag även inom Sverige om jag vet att jag måste komma fram. Och flygrädd är jag ju inte.
   Kram!

 7. Gomorron Ditte! Vi har funderat på att skaffa cyklar så småningom, dock skrämmer fartdårarnas framfart i bilar oss något. Just nu känner vi oss trygast med promenader på trottoarerna.

  1. Tanken är god med cyklar och vi använder våra en hel del. Men jag kan berätta att till och från oss och till La Mata är det backigt så det förslår och då får en gå. Backarna tänker en oftast inte på i en bil.
   Vill minnas att även ni har en del backar så att promenera kan vara lite med lättsamt. Trafiken här tycker vi inte är något problem och en del cykelbanor/cykelvägar finns.

  1. Och att ta sig fram på olika sätt ger ju nya möjligheter till möten av skilda slag. Kan än idag minnas spännande färder med ”tuk tuk” både i Bangkok, Peking och Saigon. Smidigt det också, men inte alltid så säkert.

  1. Här finns det gott om dessa stora husbilar och de är inget alls för mig. Men jag har pratat med många ägare och de är ju ute åtta till 10 månader om året. Men vägarna de kan köra på måtte bli begränsade och inga alpvägar direkt. Just denna Morelo hade mc med sig för att göra kortare turer. Har sett att flera av de stora husbularna här har det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *