Allmänt

Frågor och svar – En ordlek med mig själv – “En selfie”

I går publicerade bloggvännen Aina Bergvall/ “Klimakteriehäxan” en liten ordlek som hon kallade för  SELFIE. Men det handlar inte om ett foto i sig utan mer om en bild man får skapa inuti huvudet efter att ha läst svaren i en frågekedja. En kedja blir det eftersom varje svar ska börja på den sista bokstaven i föregående svar. Jag var med förra veckan och då såg det ut så här med frågor och svar och med utgångspunkt från mig själv. Även i dagens “kedja” blir det tämligen personliga svar.

Stockholm. Frågor och svar som ger en viss bild av mig. Frågor och svar i en ordkedja, “en ordlek” som ger en viss bild av mig.

Frågor och svar

Då så! Här kommer “mönstret” till en ny SELFIE i ord. Tolv saker handlar det om. Du kopierar och lägger in dina egna svar och är precis så kortfattad eller mångordig som du känner för!

1. Efternamn: Akker. (Hade gärna behållt mitt flicknamn också. Men eftersom det är  Mann så hade det blivit Mann-Akker. (Lätt då att förknippa mig med Holland.) Mann är ett knektnamn från Västergötland  och Akker är ett estniskt namn. (Nuvarande make heter Björklund men det namnet har jag inte tagit)

2. Blomma: Ros

3. En flicka du känner: Sonja, känner flera med det namnet.

4. Favoriträtt: Asiatisk mat; gärna från något av de kinesiska köken ( Men gärna också rätter från de koreanska,vietnamesiska japanska eller thailändska köken.)
Peking. Här tillsammans med Annika som tog oss med till denna restaurang som serverar mat från provinsen Yunnan i sydvästra Kina. (Yunnan gränsar till Laos och Myanmar) 
Frågor och svar. Angående mat så är favoriten ofta något kinesiskt. Men överlag är jag förtjust i den asiatiska maten
Frågor och svar: Favroiträtt? Hamnar här ofta i något av de kinesiska köken.
5. Barnbok:Teskedsgumman av Alf Prøjsen. På norska  heter den Teskjerring och eftersom jag var helt tvåspråkig som liten så läste jag den på norska som 6-åring.

6. Något du aldrig tar på dig: Nattmössa

7. Låt du inte glömmer: ” A man after midnight”  (ABBAs låt och mer känd som Gimme, Gimme, Gimme)

8. Mat du gillar: 
Thailändsk räkwok

Thailändsk räkwok en fröjd för gom och öga. Helst ska den också intas på en liten strandrestaurang  och i sällskap med vågornas stilla brus.

9. En grej från balkongen: koriander
10. En plats du vill besöka: Reykjavik; har aldrig varit här och inte heller på Island
11. Sömnknep:  Kamomillte
12. Lyssnar gärna på: Ekot på radion (Radion är ofta på här hemma)
Slut för i dag! Kul om du som läser också hänger på.

 

28 svar på ”Frågor och svar – En ordlek med mig själv – “En selfie””

 1. Ännu en trevlig lista och kul att få veta lite mer om dig. På Island har jag aldrig varit men Husse var där genom sitt jobb och tyckte att det var ett mycket intressant resmål. Just nu planeras det inga resor här dock, inte utanför landets gränser i alla fall.

  Kram och ha en fortsatt fin tisdag!

  1. Kul ordlek och man får fundera lite så att det ändå stämmer lite med ens person.
   Inga resor planeras här heller just nu. Men det finns ett par i åtanke, däribland Island och Reykjavik.
   Önskar dig också en fortsatt bra tisdag.
   Kram

  1. Vad gäller asiatisk mat är jag väldigt förtjust i den överlag och lagar det hemma ett par gånger i veckan. Och vad gäller räkor så får de gärna vara med. “Fried rice with shrimps” tycker jag också om.
   Har haft en härlig dag ute med vänner. Långpromenad och sedan en sen lunch.
   Önskar dig en fin kväll.

 2. Så kul med denna ordlek, den hänger jag på, och du illustrerade så fint med dina bilder till! Ser så gott ut.
  Ha en fortsatt fin tisdag!
  Kram

  1. Visst är det roligt att fundera i ord och se var man hamnar. Tyckte nog att jag kände igen mig när svaren var klara.
   Jag har gärna med bilder som kan passa tycker det lättar upp lite.
   Asiatisk mat är ju favoriter.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram

 3. Vet du att jag drömt om Island och Reykjavik sedan jag var i tonåren – men aldrig kommit dit, och det ser inte särskilt hoppfullt ut nu heller!
  Kul att du hängde på en gång till (men jag heter Bergvall i efternamn och inget annat, om du tröttnat på Klimakteriehäxan … :-D)
  Har faktiskt en omgång tre halvfärdig.

  1. Vad roligt att du också haft tankar på Island och Reykjavik. Jag har haft det länge men det har stannat i tankarna. Och nu lär det ju dröja innan det kan bli av.
   Oj, har jag skrivit fel! Ska titta och ändra. Nej då! Jag har absolut inte tröttnat på Klimakteriehäxan.
   Jätteroligt att du har omgång tre på gång. Jag är “på”.

 4. Jodå, jag har också hängt på:-) Å att du och jag gillar asiatisk mat framgår även hos mig.
  Sedan har jag heller inte tagit min mans namn. Är troligen lika nöjd med mitt efternamn som du. Vad gäller musiken så har vi båda två valt låtar av Abba, roligt tycker jag:-)
  Det är så kul att Klimakteriehäxan vill fortsätta med “Selfie”. En perfekt “ersättning” för Sannas tema tycker jag.

  1. Antog att du också var med. Är på väg in till dig. Kul att vi har likheter i svaren och det utan att ha tittat.
   Jätteroligt att “Klimakteriehäxan” vill fortsätta med “Selfie”. Givetvis hänger jag på och med.

 5. Kul att läsa dina svar. Nu är ju svaren lite svåra pga bokstaven, men något så när blev det ju.
  Jag hade kunnat svara Island om det passat. Min dotter Sarah har varit där två gånger och hälsat på maken Mathias då han jobbat mycket där.
  Asiatisk mat gillar jag också.

  Stor kram!

  1. En roligt lek med ord är det och att fundera och sedan gå i mål med i huvudsak det som stämmer på en själv. Asiatis mat är en favorit och jag lagar det not ett par gånger i veckan här hemma.
   Vad gäller länder och platser så har jag många platser på min önskelista. Och ett av dem som passade in var Reykjavik och Island. Men , som sagt jag har många.
   Stor kram!

 6. Kul atg läsa! Fixar mina drar i morgon. Balkongfrågan kan jag inte svara på…Har ju ingen!
  Koriander på balkongen… inte nu va?
  Vill också yill Island. Borde inte vara omöjligt! Kram

  1. Ser fram emot att läsa dina svar.Och trädgård går ju bra i stället för balkong. Hade faktiskt lite koriander och persilja som jag tog in häromdagen från krukan.
   Island och Reykjavik finns på reselistan och har funnits där i många år. Men en del andra resmål har lockat mer.Men närdet blir möjligt ska vi helt klart ta en tur hit. (Tänker då inte när det gäller att resa på Spanien där vi har vår stuga.)
   Kram

  1. Visst kan man bli det! Och hos oss är det mycket asiatisk mat som lagas.Går gärna också på asiatiska restauranger här hemma och även på resa.

 7. Kul att läsa alla svar. Maken tog mitt efternamn för jag ville inte byta till Johansson. Många olika sömnknep=) tror att jag ska spara dem, ibland är det ju hopplöst att komma till ro och somna. Ha det bäst!,

  1. Vet flera som löst det som ni och jag tycker det är en jättebra tanke. Att jag just tog makens namn var nog mest en slump. Hade tänkt att ha dubbelnamn men då hade jag nog tagits för holländare. Inget fel i det men jag är ju svensk-norsk i grunden.
   Sömnknep kan vara bra att samla på sig.
   Ha det bra du också.

 8. Kul idé, med en bildlös selfie. Fast du tog det säkra före det osäkra och tog en riktig selfie också. Det gjorde faktiskt jag också 😂

  1. Visst är det! Ordlekar piggar upp och man får tänka till. Och en riktig selfie fick också vara med. Både hängslen och livrem kan vara bra att ha i dessa tider.

 9. Asiatisk mat är verkligen jättegott! Island är ett fascinerande land med mycket dramatisk natur att kolla på. Skulle gärna åka dit igen, men det lär nog dröja…

  Kul utmaning och braiga svar!

  Ha en fin liten lördag 🙂

  1. Asiatisk mat lagar vi gärna hemma ett par gånger i veckan och äter gärna på asiatiska restauranger. Utbudet här är ju stort så man kan verkligen göra olika matresor.
   Även här lär det dröja innan det blir en tur till Island. Men det finns med på reselistan.
   Jag tycker ordlekar är roliga och man får tänka till lite
   Önskar dig också en trevlig liten lördag.

  1. Tack! Jag tyckte det var roligt att fundera på ordkedjan och se var jag hamnade. Och det gick ihop sig. Kul att se vad du knåpar ihop.
   Önskar dig också en fin onsdag.
   Kram

 10. Kul ide. Hänger på om någon dag, har precis lagt in ett annat inlägg .-) skrev det igår innan jag visste om det här ,-)
  Kul att läsa dina svar.
  Att läsa norska som 6 åring, det var bra gjort.
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  1. Kul att du också hänger på och du hinner ju vara med. Jag tycker det är roligt med ordlekar och man får fundera lite. Min mamma var norska och vi bodde periodvis i Norge och jag började också i första klass i där som 6-åring. Så jag var tvåspråkig med norska och svenska.
   Ska snart titta in och läsa hos dig.
   Ha det fint du också
   Kram

 11. Det är inte populärt bland bloggare att prata i nattmössan! Eller kanske bära nattmössa…ler
  Reykjavik, jag har en bloggvän på Island, svenska som mötte kärleken och nu har bott där hela sitt vuxna liv, numera består familjen av barn och barnbarn. Henne skulle jag gärna göra ett besök hos, de har en fårfarm.
  Inte anade jag att du var tvåspråkig. Kul! Jag är ytterst dålig på norska, kan inte läsa norska bloggar hur gärna jag än vill. Pinsamt är ordet!
  Underbart selfie-porträtt Ditte! Tyvärr ser man inte ditt fina leende bakom masken, men sådan är nu verkligheten
  Kram

  1. Nej, nattmössan kan vi lämna därhän hos flera av oss tror jag. Island och Reykjavik hoppas på att komma till. Borde ju tagit mig för det för länge sen. Men jag kan ibland ha lång startsträcka. Roligt med din bloggvän som bor här och hoppas innerligt att du vid tillfälle kan besöka henna. Spännande med fårfarm.
   Du är ju tvåspråkig med finska och det är ju extremt svårt. Tränade lite på några ord och fraser inför min jobbresa till Valamo kloster, nära den ryska gränsen. Blir resan av i sommar får jag ta mig ett nytt ryck.
   Men visst kan norska vara knepigt i sig.
   Ja, selfieporträtten ser ju ofta ut så här i dessa dagar. Du får tänka dig mitt leende.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *