Allmänt

Frågor med svar – Selfie #14

Dags för en ny omgång av “Selfie”, nu #14 i ordningen. Och det är  bloggvännen Klimakteriehäxan som bjuder in. Det hela går ut på att besvara 12 nyckelord/frågor med svar som i sin tur skapar en kedja. Varje svar ska börja på den sista bokstaven i föregående svar. Och ibland blir det knepigt att få ihop det hela. Men å andra sidan finns det ofta flera lösningar. Ett ord eller flera i svaren, du bestämmer.  Häng gärna på och lämna då gärna en kommentar hos Klimakteriehäxan (länk ovan) så att andra också kan ta del av just din SELFIE! Ganska knepigt att få ekvationen att gå ihop men efter en del funderande så kom jag i mål även denna vecka.

Stort tack, Aina för att du håller oss i gång.

Frågor med svar 

1. Så bor jag: I bostadsrättslägenhet på Södermalm (i Stockholm

Stockholm. Södermalm. Norra Hammarbyhamnen. Frågor med svar. Och en fråga var hur jag bor. Frågor med svar. Var jag bor? Här vid Hammarbykanalen

Trevlig utsikt från lägenheten mot Hammarbykanalen, husbåtarna, Hammarbyslussen, kajen och över till Hammarby sjöstad.

2. Vill se: Mindre våld

3. Hoppas på: De ryska styrkornas kapitulation i Ukraina (att Putin ställs inför krigsrätt och att kriget i Ukraina liksom världen över upphör)

4. Där har jag faktiskt varit: Argentina

Resa är något jag gärna gör. Både långt och kort. Och I veckans nyckelord med frågor och svar så blev det en tur till Argentina och Buenos Aires. Här en tur till den speciella stadsdelen la Boca.

5. Kärlek jag aldrig glömmer: All den jag fått och fortfarande får uppleva

6. Något hårt: Ametis

7. God smak: Toast Skagen

8. Exotisk maträtt: Nudlar med heta räkor (recept finns här)

9. Hobby: Resa (både långt och kort)

10. Doft: Aloha Kordes (en orange klätterross och en av de få jag kan namnet på)

11. Kan inte leva utan: Syre (räknar också hit det som utöver det syre jag faktiskt andas ger energi på olika sätt)

12. Uppskattar hemma: Ett gott liv

 

34 svar på ”Frågor med svar – Selfie #14”

 1. Hej Ditte!
  Nu har jag äntligen fått lite fart under galoscherna när det gäller att läsa bloggar och att själv skriva. Det har tagit tid men sakta mak är jag på G igen. Så roligt tema Klimakteriehäxan har hittat på! Hoppar kanske på det här tåget jag också så småningom, men inte riktigt ännu. Behöver komma igång ordentligt först. Allt gott och kramar till er båda!

  1. Hej Karin!
   Har tänkt så mycket på er och tittat in ganska ofta för att se om det kommit något inlägg. Men nu så! Härligt! Givetvis vill jag läsa hur det är och hur ni har det.
   Förstår verkligen att det har varit mycket att ta tag i för er.
   Klimakteriehäxans ordselfie är så rolig och det är dels givande att fundera på svaren för egen del och även sedan läsa andras. Häng på när tid finns.
   Allt gott önskar vi er också. Många tankar och kramar till er båda.

 2. Vilka bra och härliga svar på denna veckas frågor. En hel del kan jag instämma i och nog är en Toast Skagen alltid ett säkert kort. Härliga bilder därtill!

  Önskar en fortsatt fin tisdag!

  Kram

  1. Tackar! Det blev nog ganska mycket “mig” i svaren. Lite tid tar det att fnula men det är roligt att tänka i ord. Sen ska ju orden och bokstäverna också passa in på olika sätt.
   Och ett par bilder vill jag nog gärna ha med.
   Fortsatt heldagsregn här och hår blåst men nu hoppas vi på att morgondagen ska bli bättre.
   Kram och trevlig kväll.

  1. Tack! Ja, det är mycket av mig i svaren.
   Tyvärr inte varmare idag eller mindre blåsigt. Men vi hoppas på morgondagen. Är i alla fall glad att vi har bra tak över huvudet och ett hus som håller.
   Trevlig kväll.

 3. En fin fläta som du har åstadkommit!
  Ja, där du bor, där skulle jag också kunna tänka mig att bo. Vilket kalasläge, jag har sagt det många gånger. Men samtidigt är jag glad för min två på 64 kvadrat. Ett hem är ju ett hem.

  Jag kan hålla med dig i mycket. Du svarade Ametist på något hårt. Javisst är ädelstenar hårda. Den hårdaste är diamanten. Vi hade ju en husvagn KABE Smaragd. På min 65-årsdag hade jag önskat mig en guldring med en grön smaragd i. Den vi hittade, den var något för trång, men guldsmeden skulle vidga ringen. Men ack, stenen sprack! Bara ett minne som dök upp…

  Ha det så fint, stor kram!

  1. Viktigast är att man trivs där man bor. Du gör det och vi gör det. Hade ju himla tur när vi köpte lägenheten här. En bra slump.

   Så trist med din smaragd som sprack men hoppas du fick den ersatt.
   Har en fin ring i vitt guld med en stor blåklintsblå safir omgiven av briljanter. En ring som jag är väldigt förtjust i men har den inte till “vardags”. Så lätt hänt att ta av den när jag tvättar händerna och sedan glömmer den.
   Ha det fint du också.
   Varm kram från ett kallt, ruggigt och blåsigt Torrevieja. Men vi har go värme inne. Nu hoppas vi på sol och uppehåll i morgon. Eller i varje fall uppehåll.

 4. Du verkar inte haft det minsta problemet med veckans selfie. Å den är ju du. Minns dina bloggberättelser från kryssningen, speciellt då la Boca. Gillar ju sådana stadsdelar.
  Aloha Kordes – aldrig hört talas om. Är dock mäkta impad över att ju kommer ihåg just det namnet. Du är uppenbarligen bättre på rosor än på vårblommor – hahaha:-)

  1. Tack, men den tog tid att få till. Helt rätt blommor är inte min bästa gren. Men just den här rosen hade vi hemma i trädgården i Väsby så därför minns jag namnet. Jag kan en till och det är rosen Ingrid Bergman. Men sen är det nog stopp.
   Argentina såg vi inte så mycket av men en del av Buenos Aires och bl.a. stadsdelen La Boca som vi fastnade för. Ett bra fotbollslag har de ju också.

 5. Syre kan man få på flera olika sätt. Mormorstisdag är en sådan sak.
  Resa är kul….men det var ett tag sedan det blev någon längre resa.
  Ha det gott! Kram

  1. Visst är det fint att få syre på olika sätt och visst är dina mormorstisdagar en sådan.
   Resa har jag gjort i princip sedan jag föddes men undre pandemitiden blev det inte så många. Men en del resor inom Sverige blev det och i närområdet till Stockholm. Trevligt det också.
   Ha det gott du också.
   Kram

  1. Lite så kan det vara ibland- Och ibland betydligt mer fart och fläkt.
   Gillar verkligen att fundera över de nyckelord du ger och att få svaren att bli mina.

 6. Vilken fin selfie du gjort, och den är verkligen du! Ni bor verkligen underbart där vid Hammarbykanalen. Jag fick med “resor” i min selfie också, fast vid en annan fråga 😉 Toast Skagen är verkligen gott! Att få kärlek och att ha ett gott liv är verkligen sådant som jag tror vi alla önskar!
  Hoppas ni har det skapligt i Spanien!
  Varm Kram!

  1. Tack! Ja, det blev en del av mig och mina tankar.
   Och visst är det fint att trivas där man bor och därifrån sedan vidga vyerna. Vet ju att ni gör lika dant.
   Såg att vi var lite lika i en del sammanhang. Inte minst resor.
   Livet är för kort för att inte göra det bästa av det. Något jag insåg i samband med att jag fyllde 60. Jag jobbar på detta-
   Bedrövligt väder här i går och idag. Heldagsregn och hård blåst. Men i morgon kan det bli bättre. Nåja. Vi har tak över huvudet och ingen som skjuter på oss så ingen fara.
   Vram kram

 7. Mycket bra svar! Mindre våld önskar jag me…inte bar när det gäller krig utan allt våld i samhället och på skolor, som nu har blivit så vanligt. Att resa är något jag också längtar efter nu. Även om man trivs hemma är det kul att se något annat också och lära sig nåt nytt. Kram

  1. Jadå! Mindre våld i alla sammanhang och alltid är vad jag önskar och hoppas på.
   Att trivas hemma är viktigt och det gör jag verkligen. Skulle inte vilja bo någon annanstans än där jag bor men tar mig gärna turer, långs som korta för att vidga vyerna och även se och lära mig nya saker och få ta del av andra upplevelser.
   Kram

 8. Svaren på fråga 2 och 3 är jag väldigt med på. Man kan undra vad det är för värld vi lever i. Argentina har jag aldrig varit i, men det finns många platser som man skulle vilja hinna med att se. Du ser ut att bo härligt! Ska man bo i en storstad så ska man bo så, mitt i på något vis! Ha det bra!

  1. Ja, världen idag blir man inte klok på. Våld här hemma lite varstans och våld runt om i världen. Och till vilken nytta.
   Jag har tidigare, i många år, bott och jobbat i Upplands Väsby som ligger ett par mil norr om Stockholm och där är det ju mer landet. Men nu på Södermalm är det mitt i men ändå nära till naturen. Och vattnet har vi helt bredvid. Vi trivs väldigt bra.
   Ha det bra du också.

 9. Heisann … solide svar, og nå skjønte jeg hvorfor syre er så viktig for dere svensker. For oss norske er det absolutt ikke noe vi vil ha, det etser…. Så flott utsikt du har, kan “leve lenge” på den også! Jeg har en bloggvenn fra Argentina som titt og ofte er innom meg.
  Ha fine dager ;:OD)

  1. Syre är ju en del av det vi andas och sedan är det här också ett talessätt, alltså något man säger, att det man mår bra av att göra det ger också syre. Och för mig är det båda.
   Vi bor väldigt bra här, mitt i Stockholm, och har naturen helt nära inpå.
   Jag skulle gärna resa runt i Argentina men nu blev det ett kortare besök men minnesvärt.
   Ha det gott du också.

 10. Snygg selfie! 🙂

  Ja, att få resa igen är vi många som längtar efter. Må läget i världen ändras till det bättre å det snaraste!

  Ha en fin dag! Solen skiner fint just nu, men var är värmen?

  1. Tackar! Lite knepigt att få till för jag vill ju att den ska vara en del av mig.
   Just nu känns det inte så lockande direkt med långresor men Sverige och Norden har mycket att erbjuda så det räcker ett bra tag.
   Lite sol idag känns skönt efter det supertrista vädret måndag och tisdag. Hoppas det stannar kvar.
   Värmen verkar ta det lugnt med att återkomma.
   Önskar dig en fin onsdag.

  1. Tack! Kändes som om det blev en hel del av mig. Men lite klurigt var det allt att få ihop det hela. Ska in och se vad du fått till.
   Kram

 11. Får titta på ditt recept, vackert bor du ,-) och vilken utsikt! ,-))
  Ja mindre våld, fy så det har blivit nu, våld och krig. Tycker synd om barnen vilken orolig värld de får växa upp i.
  Bra svarat, och svaret, kärlek jag aldrig glömmer, så är det. Ha det fortsatt fint KRAM Primrose ,-)

  1. Vi trivs där vi bor i Stockholm. Det är lugnt men ändå väldigt centralt och med naturen nära.
   Visst är det illa med allt våld både hemma i Sverige och runt om i världen. Och inte minst nu i Ukraina.
   Viktigt att vi gör det bästa av de dagar vi har.
   Ha det fint du också.
   Kram

 12. Så kul att läsa din selfie, så duktig du är på komma på orden jag hade nog inte fixat detta:) ja krig o våld kan vi leva utan men toast skagen e min favorit förrätt, kram o fin dag

  1. Du hade säkert lyckats fint med ordflätan och du är välkommen att testa. Klimakteriehäxan ger oss nyckelorden i sitt inlägg på måndagarna och sen kan man klura under veckan. En lek med ord. Det blir ju en del ab en själv man delar med sig av. Men man bestämmer ju själv mängden på det man fil dela.
   Roligt att du också gillat toast Skagen.
   Och vad gäller krig och våld i alla sammanhang är det förfärligt. Till vilken nytta?
   Tack, känns som en helt ok dag och regnet är borta.
   Önskar dig en fin onsdag.
   Kram

 13. Visst har jag börjat lära känna dej en del, jag höjde inte ögonbrynen särskilt mycket i dina svar. Gott så! Fast de heta räkorna, wow, har aldrig lagat jordnötsdressing, och tror nog jag helst äter denna exotiska rätt färdiglagad ! Att du gillar skaldjur går igen i toast skagen och de många ljuvliga räkmackor du visat i tidigare inlägg! Och jag håller helt med dig, om jag bodde på västkusten skulle jag nog äta mycket mer skaldjur. Dålig tillgång och dyra priser i min del av landet.
  Ett fortsatt gott liv ska du naturligvis ha med de dina, varma kramar

  1. Det blev en hel del av mig här- Och visst håller jag med dig om att färska skaldjur är dyra i vår del av landet och antagligen är det än dyrare os dig. Oftast köper jag frysta räkor när de är till extrapris och bunkrar upp.
   Jag önskar alla ett så gott liv det är möjligt och det goda i livet är mycket de mina. Och inte minst en frihet. Ja, du vet att jag är fostrad i detta med människors och länders frihet. Detta har satt sina spår.
   Varma kramar och många tankar

  1. Tack! Visst är det bra med en bild som kommer upp så här i början. Något som Sanna, som hjälper mig med bloggens design, ordnade. Jag tycker det är roligt att fundera på nyckelorden vi får och försöka hitta svar som passar in på mig.
   Toast Skagen är en favorit och kanske gjorde du dig en.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.