Torrevieja

Försommarkänsla i början av januari känns bra

Redan lördag! Och det känns denna vecka som om det vore lördag hela veckan. Många helgdagar är det och mycket roligt som händer. Det fina vädret bidrar förstås. Försommarkänsla i början av januari tas tacksamt emot. Denna gång blir vistelsen här i Torrevieja och den spanska sommarstugan “bara” drygt en vecka. Trevligheter av olika slag avlöser varandra och vi trivs med det.

“Vattenfallen” nere i centrum är en bra mötesplats. Och bänkarnas design kan man alltid titta mer på. Och även provsitta.

Försommarkänsla finns

och visst det är  behagligt att slå sig ner utomhus i solen och äta lunch. (Varmare årstider söker man sig helst till skuggan och tar skydd undre ett parasoll. Men det är då det.) Valet av restaurang blev denna gång Alinghi, ett säkert kort och med ett fint solläge. God mat och bra prisläge. Här blev vi sittandes länge. (Pris 7.95 för tre rätter utan dryck och det finn många rätter att välja bland)

Jättetrevlig lunch med vännerna Susan, Jörgen, Bosse, Ama och Anders

Vår försommarkänsla  följde med oss vidare efter lunchen och det blev en promenad längs havet. Blir ofta det.  Några hade valt att tillbringa dagen på stranden och lite i vattnet.

Absolut försommarkänsla.Temperaturen i havet lär vara runt +17 grader.

 Här i stan kan det vara ont om parkeringsplatser nära stränderna. Men det är tillåtet att parkera längs gatorna och många gör det. Men kreativiteten är stor när det gäller parkeringar  och att variera åt vilket håll man ställer sig går alldeles utmärkt.

Visst går det lika bra att stå lite hur som helst. Man tar det som det faller sig.

Trots det fina vädret var det gott om plats på stränderna inne i stan. Men kanske var det jobbdag för många spanjorer.

Playa del Cura – Prästen strand, är en av flera stränder inne i stan.

Vi vandrade vidare och kom till nästa strand, Playa de los Locos. (De “galnas” strand. Här i närheten låg förut ett mentalsjukhus)

En tröja kom på fram på eftermiddagen men termometern visade fortfarande +18 och eftermiddagsbrisen svepte in.

En riktig solkatt.

Och en ros är alltid en ros. Oavsett årstid. Men denna blommade nu i vännen Susans rabatt. Så vacker.

 

38 svar på ”Försommarkänsla i början av januari känns bra”

 1. Så härligt med försommarkänsla även om en tröja behövdes när brisen kom. Hade det varit 17 grader i vattnet hade jag hoppat i här men jag kan förstå om det är kallt med spanska mått mätt. Ni är ju lite bortskämda med andra temperaturer 😉 Härligt med vårkänsla i alla fall och jag insuper alla vårtecken här, dock väl medveten om att vintern inte sagt sitt!

  Kram och ha en härlig trettondagsafton!

  1. Försommarkänslan finns och så mysigt att sitta utomhus och luncha. Något bad har jag inte tänkt mig nu. Men jag badade i september på Sandhamn och då var det kallare i vattnet.
   Såg ditt vårtecken igår och det kändes hoppfullt.
   Önskar dig också en fin trettondagsafton.
   Kram!

  1. Nej, bad blir det inte men det är skönt att njuta av lunch utomhus och ta långa promenader utan att det känns för varmt. I Thailand badade jag flera gånger om dagen, men annars är jag inte heller någon badare.
   Önskar er fortsatt fina dagar i Bangkok.

 2. Vilka härliga dagar ni har! Jag hade gärna varit med, men är det i tanken!
  Och Alinghi är alltid ett säkert kort!
  Stor kram!

  1. Du är med i tankarna men just nu har du andra trevligheter för dig. Var sak har sin tid och plats.
   Stor kram!

  1. Visst är katten fin. En riktig “solkatt”. Och vi tar till vara dessa fina försommardagar så gott vi kan.
   Önskar dig också en fin kväll.

 3. Tack för den vårkänslan jag fick här i din blogg! Vilken härlig solskensvaccination att få komma hit ner emellanåt. Skulle vilja. Känns dessutom som om jag känner er alla.
  Min helg är kolugn här och det gillas, just nu älskar jag att bara vara och göra det som faller mig in. Ja, jag har varit ute också.
  Må så gott denna afton! Varm kram, Gerd

  1. Jag delar gärna med mig. Och visst är det skönt att ganska oplanerat ta sig en tur hit. Och många känner du ju igen. Vi har haft trevligheter på gång sedan vi kom och det gillas men i morgon blir det en lugn dag. Kanske. Här vet man inte riktigt för det finns så mycket som är både lättsamt och trevligt.
   Lugnt blir det mer när jag är hemma igen och visst är det skönt med lugna dagar också-
   Önskar dig en fin kväll.
   Stor kram!

 4. Visst är det härliga dagar här nu – åtminstone i solen. I skuggan är det lite väl kyligt ännu.
  Det var himla kul att ses över en bit god mat och som du säger så är Alinghi alltid ett säkert kort 🙂
  Ha en fin trettondagsaftonskväll!

  1. Visst är det! Och allra helst i solen. Har varit ute och sett “Konungarnas ankomst” och det var nog hela stan.
   Jättetrevligt att ses och solen värmde skönt där vi satt.
   Önskar er också en fin kväll.

 5. Haha, du är kul du, försommarkänsla i början av januari! Jamen då kontrar jag för det hade vi också., Takdropp nämligen, jisses vilket takdropp, och det är ju här i kalla Norden verkligt vårtecken. Fast försommar, nä, där går jag bet. Måste säga att jag förmodligen skulle gilla det sk. vinterklimatet vid Medelhavet. Högst motvilligt som jag kan erkänna det,. Och så mycket trevligt att se och pyssla med. Tog ni inget försommardopp?
  Kram från halkans högborg

  1. Vad trevligt med takdropp! Kan nästan höra det hit…
   Du har det så fint hos dig och jag njuter av att se dina vackra bilder så vi kan ju i alla fall byta bilder med varandra och lite av stämningarna vi har runt oss.
   Nej, något bad blev det inte. Jag badar ju helst när det är +25. Men i somras tog jag mitt första bad för säsongen i september och då ute i Sandhamn och kanske var det då också 16 grader. Men då hade ag bestämt mig. Och de andra gick i…
   Kram och trevlig kväll.

 6. Så fina bilder och vilket härligt väder! Och så kul att ni är så många från Sverige som känner varandra och umgås. Det verkar väldigt mysigt och trevligt. Ha det fint!

  1. Tack! Vädret har varit just som man tänker sig svensk försommar. Men det kan skifta snabbt. Ja, vi är några som träffas då och då och det är evrklgen trevligt. Just igår var det så härligt både att njuta av lunch uteomhus och promenad längs havet.
   Ha det fint du också.

 7. Du har så rätt! När jag tittar på dina bilder får jag verkligen försommarkänslor. Helt underbart. Skrattade gott åt din tröja. Den påminde om vad som komma skall när du är här hemma igen. Bra med “inkörning och träning” där;-) Vattenfallen och den fina för Costa Blanca så typiska mosaikbänken är vacker, helt i min smak. Älskar dessa handskapade bänkar.

  1. Nu passar vi på att ta in lite svenska försommar och det har gått riktigt bra. Och tröjan åkte på framåt eftermiddagen. Vattenfallen är fina och bänkarna bara älskar jag också. Och det är det många som gör för de är väl använda. Inser att det inte lär råda försommar när jag kommer hem. Men det får gå det också.

 8. Det såg hur härligt ut som helst med den där lunchen vid “vattenfallen”. Och vilken fin bild på dig vid vattnet!
  Kan tänka mig att det är extra fint där i sommarstugetrakten när våren så smått smyger sig på och alla turister ännu inte hittat dit. Jag blir väldigt sugen måste jag säga! Hade gärna suttit där och avnjutit lunchen med dig/er och Ama & Co.
  Tack för att jag fick “följa med” i cybern i alla fall. Önskar dig en riktigt god fortsättning på det nya året.

  Stor kram!

  1. Vi passar på att ta till vara dessa “försommardagar” och det blir både promenader, luncher, utflykter och tid att sitta med en bok i solen. (Ansiktet i skuggan) Vad trevligt det hade varit om du lunchat här med oss. Men kanske kan vi få till en träff hemma under våren. Hoppas.
   Önskar dig också en riktigt god fortsättning på 2019 .
   Stor kram!

 9. Verkar vara skönt i Spanien när solen skiner, underbart att kunna sitta ute och äta!
  Det ser fantastiskt vackert ut, inte minst vid “vattenfallen”!
  Ha det fortsatt gott!!
  Kram!

  1. Vi har och har haft fina dagar och att sitta utomhus och äta lunch är mysigt. Kvällarna är kyligare men det är i alla fall ljust till strax före 18. Bra så! Kram och trevlig söndag.

 10. Hola! Men alltså det där fotot på mig…. ? Ser ut som om jag har gått upp 20 kilo från nyårsafton. ???

  Resan till Estocolmo gick bra och har äntligen landat i sängen på Åsöberget. Kylslaget ute och en lägenhet som behövde vädras ut efter vår frånvaro. Nu kommer strax John Blund. ?

  Kram till dig och Mr B!

  1. Välkomna hem! Skönt att resan flöt på bra. Säkert är det solen som kanske gett en extra skugga över dig och Bosse just här. Ni satt ju i solen. Önskar er en vilsam söndag. Kram!?

 11. Härliga dagar! Tillsammans med goda vänner, god mat och skönt väder med försommarkänsla ser ni ut att ha det väldigt bra!
  Kram

  1. Det har vi. Och här går inte solen ner förrän vid 18- tiden så dagarna känns längre. Så skönt att sitta utomhus och äta lunch. Frukosten äter vi också ute, hemma på terrassen. Önskar dig en fin söndag. Kram!

 12. Härligt det förstår jag 🙂 jag skulle vilja fråga dig en sak, du som har rest mkt funderar på Zanzibar eller Mexico har du nåt råd/tips? tänkte åka jan 2020 men är ju så när jag letar vill kolla noggrant ..ha en fin dag kram

  1. Vad spännande! Det beror ju på vad ni vill ha ut av resan. Zanzibar är väldigt fint om man vill ha sol och bad och perfket att kombinera med Tanzania och en safari. Mexio har en hel del både av stränder och mycket att se och uppleva. Sedan beror det ju på om ni ordnar resan på egen hand eller köper ett färdigt paket. Maldiverna är väldigt fint för dykning/snorkling men tämligen dyrt. Är ni mest ute efter sol och bad så kan ju även en kryssning i Västindien vara trevligt. Utbudet är enormt.
   Och att börja leta och titta i god tid är alltid bra.
   Kram!

 13. Åh, fissemissen! Tänk att mojsa ned händerna i den pälsen!

  Kan inte påstå att det känns särskilt lockande med bad just nu! Plockade lite löv ur poolen och hu så kallt det var för händerna. Men åh så njutbart det är med solskenet.

  I Sverige får man ju bara parkera i vägens riktning men jag har fått för mig att i Spanien är det tillåtet åt båda hållen. Har hört det någonstans (Jag vet, man ska definitivt inte tro på allt man hör, särskilt inte här!). Eller så har de bara gett upp, Policía Local. 😀

  1. Visst är det en fin “solkatt”.
   Nej bad lockar inte men här är det var dag de som gör det. Tror havet här håller +17 grader just nu. I alla fall vid stranden. Men skönt är det att gå längs havet och att slå sig ner fr lunch utomhus i solen. Det lär vara tillåtet häri Spanien att parkera åt båda håll- på vissa gator. Men å andra sidan står man inte i vägen så…Kreativiteten är stor.

 14. Jag tycker jag känner igen det! Här sitter vi också ute och njuter av maten i solskenet. Vi njuter så länge det varar, snart ska vi hem och möta januari utan försommarkänsla.

  1. Visst är det lika bar att passa på att njuta av både sol och den värme som finns. Här blir kvällarna svalare så då är dte inte direkt utesittarväder. Men vid frukost och lunch så…
   Ja, januari hemma har ju inte direkt denna känsla.
   Ha det fortsatt bra i Cannes.

  1. Vi har det väldigt fint här och även om nätterna är svala så är dagarna varmare. Skönt att sitta ute och äta lunch är det och att gå långa promenader längs havet. Vår njutflykt blev väldigt lyckad och det är roligt att se vad som finns i närheten för det är en hel del
   Kram och trevlig måndag.

 15. Försommarkänsla låter mysigt. Du har det bra med dina två boenden.
  Efter fikat ska jag forska efter när du åkte ner denna gång. Vem vet. Du har kanske firat jul där också.
  Fikasugen Bosse

  1. Försommarkänslan är behaglig och förutom den så blommar det också så vackert.Nej,någon jul blev det inte här i den spanska sommarstugan i år. (Förra året var vi dock här. men nu kom vi till nyår.) Kram!

  1. Vi har haft det väldigt bra och perfekt att ge sig av med kort varsel när vi vill ha mer sol och värme.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *