Spanien Torrevieja

Försommar i Torrevieja och mina bloggvanor-

I tisdags lämnade jag ett tämligen grått Stockholm och landade några timmar senare i Alicante. Och genast jag kom ut från terminalbyggnaden kändes det som en doft av lite svensk försommar i luften. Visst är det vinter och januari här också, men skillnaden mot Stockholm var markant. Framför allt ljuset och även temperaturen som här låg på +18 grader. Även Torrevieja välkomnade mig med sol och en känsla av försommar .

Vackra blommor i trädgårdarna gav en känsla av försommar i januari.Vackra blommor trädgårdarna. Så visst infann sig en känsla av försommar

Visst kändes det som försommar

när vi i går gav oss ut på en promenad längs havet. En lite kylig  morgon var det med +12 grader men några timmar senare hade termometern stigit i graderna och det var dags för dagens promenad.  Vi visste att sanden på  ”Los Locos,” en av stränderna inne i stan,håller på att bytas ut. När det blåser rejält så dras sanden med ut i havet och stränderna blir ”kala” så kanske ska den här vita sanden ha bättre förmåga att hålla sig kvar. Jag vet inte, men det lär vi ju få se så småningom.

Vit sand på Playa de los Locos och ett blått Medelhav.

Jobb pågår att lägga ut och jämna till all sand. Här handlar det om stora mängder.

Och att det är vår eller försommar vittnade denna skönhet om. Vi stannade och pratade med ägaren, en engelsman som numer bor i Torrevieja. Motorcykeln med sidovagn är av märket Honda och 20 år gammal, men inte ett dammkorn eller rispa fanns.

Försommar eller ej - Sen här vackra Hondan skulle jag gärna tagit en tur med. Och det oavsett årstid. Försommar eller ej – Den här skönheten skulle jag gärna ha tagit en tur med vilken årstid som helst.

 

Vi fortsatte vår promenad och träffade på vännerna Fia och Lasse. Och visst var det tapasdags. Ofta här när man beställer dryck på en bar/restaurang som serveras det också en tapa, en liten munsbit, som restaurangen bestämmer.  Givetvis kan man också  välja och beställa olika tapas från en meny och betala för dem.

Är det försommar så är det. Och vi sitter gärna utomhus även om en jacka kommer på. Tapasstopp på Calabrio. Lite kyligt i skuggan så jackor kom på. Men behagligt att sitta utomhus. Är det försommar så är det. 

Vi blev serverade helt nygräddad spansk tortilla/potatis och lökomelett.  Så gott!

 

Mina bloggvanor

Bloggvännen BP skrev igår ett inlägg som handlade om bloggvanor. Jag läste hennes frågor och svar och funderade samtidigt också över mina vanor. Och så här ser de ut.

1. Hur lång tid tar det för er (på ett ungefär) att skriva ett inlägg med research, länkar, text, stavningskontroll samt bilder?

Mitt svar: Det varierar en hel del beroende på vad jag skriver om.  Brukar inte ta tid när jag skriver. Är inlägget mer faktabaserat kan det sammanlagt, med ”reaserch”, redigering av bilder och att skriva, ta mellan 2 och 3 timmar. Är det mindre faktabaserat och med färre bilder så kanske en timme är tillräckligt. Mycket tid läggs ner på bilderna och för att kunna publicera dem på bloggen måste jag komprimera dem, minska filstorleken.  Mer om det kan man läsa här.  (En del bloggportaler gör detta per automatik) Jag använder i stort sett bara kameran till bloggbilderna så det tar sin tid. (Mobilens kamera tar bilder med  mycket mindre upplösning så de behöver inte ändras.) Jag svarar också på kommentarer och den tiden har jag inte direkt funderat så mycket på. Men en uppskattning är ca. 30 minuter/dag om jag räknar med 2 minuter/svar. (Kan också bli lite mer.)

2. Hur många bloggar läser ni regelbundet?

Mitt svar: Jag läser oftast ca 20-25 bloggar dagligen. Men jag kommenterar inte alla och alltid.

3. Hur lång tid tar det att läsa och kommentera era favoritbloggar?

Mitt svar:  Ungefär 1 h/dag.

4. När bloggar ni?

Mitt svar: Oftast på förmiddagen men om jag ska resa iväg tidigt en morgon kan jag göra klart inlägget kvällen innan och publicera det på morgonen.

5. Har ni blogginlägg ”på lager”?

Mitt svar: Jag har aldrig blogginlägg på lager men om jag får en idé till ett inlägg så skriver jag ner den . Däremot kan jag under veckan samla bilder till ”skyltsöndag” och veckans temaord.

 

38 svar på ”Försommar i Torrevieja och mina bloggvanor-”

 1. Kul att träffa Fia och Lasse! Vi missade dom tyvärr denna gång.
  Fick förresten en kommentar att det hade brunnit på Alicante flygplats igår. Kollade på nätet och tydligen hade fyra plan blivit omdirigerade till Murcia och Valencia. Vi drabbades inte, och inte ni heller var jag förstår.

  Kul att läsa om dina bloggvanor – en skoj lista det där 🙂

  1. Jag förstår att ni är på resande fot , lite längre denna gång än till Calpe. Jag kom i tisdags och slapp branden men vet att plan dirigerades om. Skönt att ni inte heller drabbades.
   Jag har nog inte direkt funderat så mycket över bloggvanorna men nu fick jag tänka till-
   Ha det gott!

 2. Hej Ditte i solen 🙂 Ser att ni har det gott och njuter av försommaren…Härligt!! Här blev det vinter och 10 grader kallt idag 😀 Kul också att läsa dina svar på BP:s frågor, jag gav mina svar hos henne i en kommentar…
  Hoppas ni fortsätter att njuta av det goda livet där nere nu!

  1. Hej, från terrassen! Vi har det gott och solen och ljuset är närvarande. Läste dina svar i kommentaren där- Roligt att du också svarade.
   Vi tar en dag i taget och hoppas det fina vädret består.
   Ha det gott.

 3. Du resonerar ungefär som jag med den skillnaden att du lägger mycket mer tid på din blogg överhuvudtaget tillsammans med läsning, kommentarer och svarskommentarer.
  Så har du också en välskriven och informativ blogg med många härliga vackra bilder. Inläggen tar en stund att läsa och är som en berättelse. Suveränt som reseblogg och allt runtomkring i söcken och helg.
  Guldstjärna!
  Stor kram, Gerd

  1. Stort tack, för fina ord. Jag tror vi resonerar ganska lika här vad gäller bloggen. Och som jag skrev varierar tidsåtgången beroende på vilka inlägg jag gör. Är det mer vardag i dem så går de snabbare att skriva. Men eftersom jag får ”komprimera” bilderna så tar det också sin tid.
   Stor kram!
   Önskar dig en fin eftermiddag och kväll.

 4. Det ska verkligen bli spännande att se hur sanden kommer att bete sig. Hoppas den får ligga kvar lite längre i alla fall.
  .
  Det där med att beskära, lägga in en vattenstämpel, förminska och spara tar en ganska stor tid! Jag använder mig av PhotoShop och där har jag nu gjort några makro, dvs jag spelar in en gång vad jag gör och har händelserna sparade. Så nu när jag ska spara en bild för bloggen så kollar jag lite ljusinställningar och beskär eventuellt. Sedan trycker jag på Play-knappen och då förminskas bilden, sparas i bloggmappen och stängs i PhotoShop. Sååå smidigt!

  1. Just ja, i makrot ligger även att placera C Sol som sol? nere i högra hörnet. Jag har även gjort ett makro som stoppar efter att ha förminskat och placerat vattenstämpeln för ibland är det hörnet inte det lämpligaste och då kan jag flytta runt innan jag sedan sparar fotot. Jisses så mycket tid och mus- och tangentbordsarbete jag sparar på det!

  2. Hoppas på att den här sanden bättre ska stå emot havet, men jag är tveksam. Fint blir det i alla fall. Jag har ett bra bildprogram på min Mac som jag använder och det fungerar bra. Jag sparar ju även originalbilderna med sina stora filer, mellan 5 och 15 MB. För ska bilder tryckas eller visas på en stor skärm så blir de lätt gryniga om de komprimeras. Har testat photoshop på den andra datorn och det fungerar bra. Men jag gillar min Mac så mycket mer, så den använder jag helst. Kul att läsa om hur du gör. Om jag enstaka gånger tar bilder med mobilen och använder så är de ju ganska små filer, sällan över 1 MB och då fungerar det ju utan komprimering. Her stora kan dina bilder vara i filstorlek när du publicerar dem på bloggen?

 5. Ser härligt ut i Torrevieja 😀
  Kul att läsa om dina bloggvanor också 🙂 Jag har några utkast på lagar, med lite tillbakablickar från olika utflykter som jag kan lägga upp längre fram om jag inte har nyare material färdigt 🙂

  1. Det är ju sol och på eftermiddagen har det varit +18 så det känns lite som försommar. Många vackra växter är också i blom. Ja, detta med bloggvanor hade jag inte funderat så mycket på innan men det var bra att göra det. Några utkast har jag inte på lager. Men lite tankar finns alltid.

 6. Trevligt att läsa om dina bloggvanor. Jag blir inte förvånad över att dina inlägg tar ganska så lång tid eftersom de är så innehållsrika som det är. Trevliga dessutom att läsa för man lär sig verkligen ett och annat.

  Vilken härlig försommarvärme ni har. Vi har förvisso milt här den solen och den blå himlen saknas definitivt.

  Kram och god kväll!

  1. Jag har inte direkt tidigare funderat över mina bloggvanor. DE har liksom bar funnits där. Men visst kan jag korta ner på tiden.Och det gör jag om jag har annat för mig. Men beroende på vad jag skriver så varierar tiden det tar att göra ett blogginlägg. Men man sätter ju själv ”ribban” vad gäller tiden. Och som pensionär har jag ganska gott om den.
   Vi har haft skönt försommarväder och det uppskattas. Skickar genast lite sol.
   Kram och natti. (Har varit ute på vift med det yngre gardet av vänner här i Torrevieja)

 7. Så fint det ser ut med försommar och blå himmel, tackar för härliga bilder, och kul att se svaren vad gäller bloggvanor.
  Fortsätt njut av livet.
  Och än en gång tack för tipset med crustaderna !
  Kram

  1. Vi har haft ett par fina dagar och säkert har de varit fler. Men jag tar till vara en dag i taget. Och en känsla av försommar finns helt klart. Jag fick fundera lite här vad gäller bloggvanor. Men inser att det tar en del tid. Å andra sidan har jag oftast tiden och har jag det inte så får det bli på annat sätt.
   Crustaderna är riktigt goda och kanske kan de passa dig vid tillfälle att bjuda på-
   Kram och natti. Har varit på vift med yngre vänner.

 8. God kväll från ett kolsvart Sverige och vad jag förstår så är det fortfarande ljust på Solskensgatan.
  Läst ifatt lite och jag är så glad att slumpen förde oss samman.
  Vilken tur du hade som flög ner i tisdags och inte igår, för då hade du väl hamnat i Murcia.
  Trevligt att ni stötte på Fia och Lasse och hamnade på Calabrio. Trevligt med ett stopp där på vägen hem.
  Många kramar till er båda/A-K

  1. Jadå, mörkret/skymningen kommer nu strax efter 18. Vi är också så glada att slumpen gjorde att vi möttes. En fin vänskap är det- Ja, det har även idag, torsdag, varit trassel på flygplatsen i Alicante med omdirigerade plan. Är glad att jag kom i tisdags och slapp hamna i Murcia, Malaga eller Valencia.
   Stan är inte så stor och att stöta på Fia och Lasse var jättetrevligt. Och i kväll har vi varit ute på galej med dem och några till- Jättetrevligt.
   Kramar till dig från Bosse och mig.

  1. Visst är sol och värme bra för välbefinnandet. Helt klart. Skickar genast lite till dig. Här känns det som fin svensk försommar just nu.

 9. Vilken himla tur du och Ama hade att ni inte drabbades av branden på flygplatsen. Bra tajming där! Den vita sanden är ju grövre har jag förstått, men jag är precis som du aningen skeptisk här. Det måste ju kosta en förmögenhet att ”ersätta” sanden stup i ett när det har regnat, oavsett om det är ”normal” sand eller inte.

  Tusen tack för svaren och länken:-)
  Ja, jag skrev ju att jag beundrade dig för dina inlägg. Å du bekräftar att du lägger ner betydlig mera tid på inläggen än vad till exempel jag gör. Dessutom kommenterar du ju också våra kommentarer, vilket jag inte gör. Det enda jag inte riktigt förstår är att det tar dig så lång tid att komprimera bilderna. Jag jobbar ju i Photoshop, men vet inte ens hur man gör makron som Emma beskriver, men det tar mig inte många sekunder att ”reducera” bildbredden till 800 px. Jobbar du i PS? Eller vilket program använder du? PS finns ju både för MAC och PC.
  Roligt att läsa också att det är nästan bara Emma som har texter på lager, vi andra skriver inläggen dagligen, för de är ju en slags dagbok, eller hur!?
  Njut nu av försommaren i Torrevieja. Här var det återigen nio grader, och igår visade dom på Stockholmsnytt att körsbärsblomningen i Kungsträdgården har börjat… typ två månader för tidigt. Snacka om klimatförändringar.

  1. Visst hade både Ama och jag tur. Hade inte varit så kul att hamna i Malaga, Valencia eller Murcia. Även idag, torsdag var dte omdirigeringar på flygplatsen i Alicante p.g.a branden.
   Vad gäller sanden så är jag skeptisk men hoppas detta bara inte är en skrivbordsprodukt. Har svårt att se hur denna sand ska stå emot havets krafter. Vit är den förvisso och grövre. Men havets krafter är stora. Men hoppas. Och tiden lär utvisa.
   Jag lägger en del tid på bloggen, absolut, men hade inte direkt funderat så mycket innan du ställde frågorna. Jag har ett bra bildprogram som följer med Mac men jag vill ju inte bara komprimera bilderna utan även spara alla originalbilderna. Många bloggportaler komprimerar ju per automatik d ebilder man lägger upp och då behöver man ju inte ens bry sig om att komprimera dem. Det är inte bildbredden som jag komprimerar utan själva storleken på ”filen”. Mina bilder är vanligtvis på mellan 4 och 12 MB men för att publicera dem på min WP blogg kan de bara var högst 1 Mb Så jag minskar alltså filstorleken på dem. Har inte något att göra med själva formatet på bilden.
   Jag kan förbereda bilder till veckans temaord och till Skyltsöndag men har inga texter/utkast på lager.
   Så på tv att körsbärsblommorna är på väg att slå ut redan nu och det känns ju lite avigt.
   För egen del njuter jag av den försommar som känns av här.

 10. Jag vågar inte ens tänka på hur många timmar jag lägger ner på bloggen. Jag har dragit ner och skriver inte inlägg varje dag numera! Varannan dag passar mig precis just nu!
  Jag tror dessutom att du är mer effektiv än jag!
  Ha det fint i försommaren. Kram

  1. Har också funderat på att skriva varannan dag, men det har hitintills stannat vid en fundering. Vad gäller det effektiva så borde jag nog träna mer på det.
   Ni har ju full sommar på er vinterförvaring och vi vet ju hur fint det kan vara. (Skrev hon med en viss avund)
   Men vi tar vara på den känsla av försommar vi har här.
   Kram!

 11. Kul att läsa om dina bloggvanor … din blogg är något alldeles särskilt! Alltid fina bilder, alltid massor med spännande läsning! Gillar den skarpt!
  Det ser ut som ni har fina dagar där nere med sol och ganska lagom temperatur 🙂
  Ha det gott!
  Kram

  1. Tack för dina fina ord! Vad glad jag blir!
   Vi har just nu fina dagar. Har ju bara varit här sedan i tisdags eftermiddag men hitintills har det känts lite som svensk försommar.
   Ha det fint du också! Och trevlig fredag!
   Kram

 12. Så härligt att läsa om och få se lite vårbilder. Det lättar upp humöret avsevärt. Jag gör nog som du när det gäller bloggar…jag läser många, men kommenterar inte varje gång. Ibland tycker jag inte jag har något att skriva och då får det vara. Du har alltid så fina bilder i dina inlägg och jag tycker mycket om dina faktabaserade inlägg, där jag får veta så mycket nytt. Ha det gott i värmen.

  1. Tack för värmande ord! Ja, lite försommar har vi just nu och det är fint med alla blommor som är i farten med sin blomning. Jag lägger en del tid på bilderna och det är roligt. Ibland är inläggen mer faktabetonad och ibland mer det dagliga och utan direkt så mycket fakta. Men det blir ju viss variation, precis som tillvaron är.
   Ha det fint du också.

  1. Tackar! Trevligt att vara på plats igen. V
   Vad gäller bloggvanor hade jag inte funderat så mycket innan. Men nu gjorde jag det. Och visst är det en del tid som åtgår. Men man säter ju själv ribban.
   Ha det fint du också- Mail kommer i morgon.

  1. Nu har det varit som svensk försommar några dagar. Riktigt behagligt. Och ljuset betyder mycket. Här skymmer det inte förrän strax efter 18. Vi trivs fint att varva denna tillvaro med den vi har hemma i Stockholm.

 13. När det nu inte verkar bli någon vinter här så kan vi hoppa fram till våren tycker jag . Och nog såg blomstren härliga ut, jag ska nog ta o byta till vårgardiner snart.
  Jag förstår att dina faktaspäckade blogginlägg tar tid att skriva, även om du är mycket strukturerad och van så du vet precis hur du ska göra för att det ska bli smidigt och lätt.
  Tänk att få ta en tur i sidovagnen på den hojen, som jag skulle njuta av vinden i håret! Enda gången jag har bränt mig rejält i solen var när vi hyrde vespa i spanien och åkte hela dagen i linne o shorts utan att märka hur solen påverkade vår vinterbleka hy. Vi som var på kärleksresa kunde inte kramas på hela veckan, så illa brända var vi bägge två!
  Önskar di g fina helgdagar i försommartid/Kram

  1. Jag tycker ändå det är trist med den uteblivna vintern/snön och särskilt lite längre norr ut där många är beroende av detta och turisterna för sin försörjning. Vad gäller blogginläggen så varierar tiden jag lägger ner en hel del.Är det mer fakta tar det längre tid och är det mer det ”dagliga” så går det ju fortare. Och ibland varvar jag ju också inläggen. Men ibland är det svårt att komma igång…
   Visst är denna motorcykel läcker. Så väl bibehållen och inte ett dammkorn på den.
   Kan tänka mig att ni brände er rejält. Solen är stark och man känner ju inte alltid det när man kör i vinden. .
   Här är det lite mulet idag så vi passar på att varva med skidåkning. En hel del av detta nu i helgen. Antar att du också tittar när du hinner.
   Trevlig helg
   Kram

 14. Var tar de månne all sanden ifrån som de reparerar playorna med? Det behövs ju enorma mängder och jag tycker de får göra det hela tiden.
  Verkar så skönt att ha ’försommarväder’ även om jackorna får åka på på kvällen.
  Ha en fin helg!
  Kram!

  1. Sanden fraktas hit från enorma grustag som finns en bit in i landet. Nu försöker de med en annan typ av sand som är tyngre och kanske ligger kvar bättre. Havet ligger ju på rejält när det är oväder och krafterna är stora. Återstår att se nu om den här sanden ligger kvar bättre. ska bli oväder i helgen så vi lär få se.
   Mellan +18 och 20 har vi haft om dagarna men det blir förstås kyligare på kvällen och även med mer fukt i luften.
   Kran och trevlig helg.

 15. Det måste ha känts skönt att komma till värmen igen. Det ser väldigt gott ut med tapasen och mysigt att kunna sitta ute. Det längtar jag verkligen till den dagen man kan det här i Sverige också.
  Jag har lite bloggvila under veckorna ibland men imorgon ska jag fortsätta att läsa dina blogginlägg.
  Önskar dig en ny härlig vecka i Spanien !
  Kram Marie

  1. Vi har haft en bra vecka med skön försommarvärme här. Men idag kom regnet. Nu ikväll regnar det vidare och det har även åskat och blixtrat. Men fram emot onsdag ska det bli bättre igen. Hoppas!
   Bra med bloggvila.Och man kan inte hinna allt.Jag är ju pensionär… Gläds åt dina fina inlägg och blir inspirerad.
   Önskar dig en bra start på veckan.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *