Skyltar Stockholm

Förslag och uppmaningar

Förslag och uppmaningar dyker då och då upp i olika sammanhang och i veckan har jag särskilt lagt märke till följande.

Sightseeingturer på vattnet verkar väldigt populära vare sig det är vackra eller mindre vackra dagar och utanför hos oss passerar dessa sightseeingbåtar i stort sett varje timme fram till klockan 21 på kvällen. Minns när jag i slutet av 1960-talet arbetade som guide i Stockholm och just pratade mig genom en tvåtimmarstur under Stockholms broar och det på fyra språk – svenska , engelska, tyska och franske.  Idag har man hörlurar på sig och de tjänsgör som guide och många olika språk erbjuds.

Stockholm Sightseeing har många båtar som trafikerar vattnen runt Stockholms innerstad.

Att promenera och cykla längs Stockholms stränder är populärt och cyklar kan hyras på många ställen runt om i stan.  Men att samsas, cyklister och gående, på smala vägar kan vara en utmaning i sig och skyltar finns uppsatta. Är dock tveksam till om de hjälper för många cyklister tror att de här kör ”Vätternrundan” eller tävlar på annat sätt.

Hänsyn var det! Skylt uppkommen på förekommen anledning. För visst ska man ta hänsyn…

 

Och för säkerthets skull sattes denna skylt  tillfälligt upp häromkvällen. (Och på flera ställen) Är osäker på om den hjälpte.

I alla fall ett vänligt förslag/uppmaning.

Kanske anställda på Whites arkitektkontor som har egna cyklar med sig till jobbet denna kväll.

I stan har jag sett flera restauranger med egna cykelparkeringar. Här vid Värdshuset Ulla Winblad ute på Djurgården. Lediga platser finns. För att cykla i Stockholm är populärt och ett perfekt sätt att se stan på. Smidigt att ta sig fram också och inga skatter för att nyttja vägarna behöver betalas.

 

Försommaren har anlänt till Stockholm och vissa dagar har det varit behaglig sommmarvärme och då kan även syns  ”mördarsniglarna” titta fram.  Uudrar om skyltens uppmaning fungerar. Tveksamt! Men ett gott försök är det. Miljövänligt dessutom.

 

Då är det lättare med en hund hemma. Nu har jag ingen hund men är ”mattemor” till en härlig svart labrador vid namn Curre (Han heter Cure) Mattemor innebär att jag är mor till hundens ena  ägare.

 

Ibland när tillvaron kör ihop sig vore det bra med lite hjälp. Kanske kan månne denna diskreta tankeskylt hjälpa. Återstår att se.

 

Visst är det skyltsöndag idag! Och stort tack till bloggvännen BP som så bra förvaltar detta tema. Titta gärna in där för att se fler som skyltar och skyltare.

 

18 svar på ”Förslag och uppmaningar”

 1. Att cykla är väldigt praktiskt! Här nere har vi dock inte skaffat oss någon, men har pratat om att göra det!
  Roligt att se skyltarna 🙂
  Stor kram och ha en fin söndag!

  1. Nu har ni ju den fina bilen och ni får ju bra med luft även i den när den är ”nercabbad”.
   Visst kan det vara bra med skyltar som ger förslag och och även en del uppmaningar kan behövas.
   Stor kram och trevlig fortsatt söndag.

 2. ”Ullas cykelparkering” är bara alldeles underbar! Något för min moster när hon besöker dottern sin i Stockholm. Tack och lov så slipper vi mördarsniglar här men när man promenerar så ser vi dem. Det räcker dock gott med alla ollonborrar som äter vår gräsmatta…

  Kram och god söndag!

  1. Visst är den. TRor jag snart ska skaffa en egen…Men nu har jag ju ingen restaurang. Ett dilemma här. Men din moster gillar den , helt klart. Bra med en egen sådan.
   Kanske hjälper det att sätta upp en skylt om att det är fullt hos er och hänvisa nästa gäng ollonborrar till grannarna. Eller+
   Önskar dig en bra fortsatt söndag och hoppas rösten är tillbaka.
   Kram!

 3. Haha, gillar verkligen mördarsnigel skylten. Månne grannen blir mindre glad att man hänvisar trädgårdsförstörarna i snigelfart till grannen?
  Gillar verkligen idén att det finns parkering för cyklar på vissa ställen. Om skylten hjälpte att ta hänsyn och akta sig från minglande människor och parkerade cyklar för allmänheten återstod att se…..
  BP skylten symboliserar vår bloggvän BP och hennes skyltsöndag. Bra där??

  1. Jag tyckte också den skylten var rolig. Vad grannarna tycket vet jag inte. DE får skaffa en likadan. Men nu bor vi i lägenhet och sniglarna klättrar inte så högt upp.
   Visst är BP skylten bra. En ren kultskylt som finns här på Ringvägen på Söder.

  1. Vad trevligt! Och här finns gott om ställen där man kan hyra cyklar och många fina cykelområden finns. Bäst är att köpa ett dagskort sedan kan man ta ckeln där man vill och ställa den tillbaka vid ett annat. (Cykeluthyrningsparkeringar)

 4. En genomtrevlig skyltning hos dig idag!
  Skylten med cykling på de gåendes villkor, har vi en med samma budskap på gågatan här i stan.
  Ett hem utan hund, är inget hem, synd om mig, hihi.
  Skyltsöndagskram!

  1. Tack! Tror att dessa cykelskyltar verkligen behövs och kanske gör de viss nytta ibland.
   Jag har ju heller ingen hund men jag lånar ju Curre ibland.
   Skyltsöndagskram från ett somrigt Stockholm.

  1. Tack! Och lite förslag och uppmaningar kan en ju ha användning för.
   Trevlig fortsatt söndag.

 5. Såna trevliga och roliga skyltar! Visst är det fantastiskt att kunna cykla i stan, jag har ju en cykel, men än så länge har jag ”bara” cyklat till jobbet med den, och till MoS, för det är bra att packa den med matkassar när jag ska hem,så jag slipper bära! Skrattade gott åt din skylt ”So much to do,so few people to do it for me”!!!!
  Ha nu en trevlig söndagskväll!
  Svar: Javisst är hörapparaterna dyra! Landstinget ger 6000kr i bidrag,men bara var 4de eller var 5e år, och de apparater jag hade var bara 1-2 år gamla, men jag kände i alla fall att jag som är yrkesverksam och har några år kvar att jobba, ville prova något bättre än standard modellerna som jag hade. Dessa lyxapparater får jag nu prova i en månad, och lämna tillbaka om jag inte är nöjd med dem. 🙂

  1. Jag hoppas verkligen att du blir nöjd med din nya apparat men jag önskar också att bidraget skulle vara större. Men jag hade själv också satsat på det bästa, helt klart. Så vktigt att hörseln eller annat som inte är på topp får möklighet att vara det. Handlar ju om livskvalité och den har ju inhet pris. Men önskar gör jag i alla fall. (Alltså att bidraget skulle vara högre.)
   Cykeln är ju bra i stan och det är lätt att ta sig fram med den och på flera båttransporter kan den tas med utan kostnad.
   Ja, skylten om att ”jag har mycket att göra” gillas. Får bara se till att några fler sätter fart och hjälper mig med mina göromål. Jag är ju trots allt pensionär.

 6. Haha! Vilket sammanträffande – jag har precis lagt upp ett inlägg om hur ”bra” cyklister kan läsa skyltar… 😉

  Härlig skyltning! 😀

  Ha en fin söndagskväll!

  1. Tack! Då får jag in och läsa. Tycker själv jag är väldigt bra på att som cyklist läsa skyltar. Cyklar ju en hel del och det vare sig jag är i Stockholm eller någon annanstans.
   En strålande kväll har vi och inte ett moln är synligt.
   Trevlig kväll.

 7. Hahaha! Här ick du verkligen in en fulträff – nej, flera fullträffar måste jag säga:-))))

  Skylten om sommarminglet är ju bara så skön! Snigelskylten likaså för att inte tala om skylten med hunden och huset:-)))))

  Å visst förstår du nu varför jag håller fast vid ”BP” – min absoluta favo(skylt);-)

  Underbara skyltar. Tusen tack för dom och länken! Så himla kul att du är med på Skyltsöndagen:-)

  1. Tackar! Och BP skylten är ju verkligen kult och står så bra här på Ringvägen vid Skanstull och påminner om gamla BP macken so låg här.
   Har passerat den många gånger men nu blev dte ett passande foto även om jag tänkt på dig andra gånger jag gått förbi.
   Inte alla har sina initialer på detta sätt.
   Skyltsöndag gillas skarpt och kreativiteten kan utvecklas i positiv riktining.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *