Spanien Torrevieja

Födelsedag, fullmåne och vårdagjämning

Vårdagjämningen inföll igår kväll klockan 22.58.  Och det är ett klockslag som gäller och inte en dag, Vi satt ute på den spanska sommarstugeterrassen och bara väntade. Så var tiden inne och nu är alltså dag och natt lika långa. Nordpolen står rakt över Sydpolen. Fullmåne var det också. Lite kyligt blev det men vi satt kvar ute i månskenet tills klockan passerat midnatt. Dags för en ny dag. Torsdagen den 21 mars och min födelsedag.

Gårdagens fullmåne lyste fint över vår gata.

VI satt länge ute i månskenet för att invänta att klockan skulle bli 24 och en ny dag gry. Tillika min födelsedag. Vi satt i månskenet och inväntade 12 slaget och att det skulle bli torsdagen den 21 mars. Min födelsedag.

Födelsedag

är det och jag har uppnått den “respektabla” åldern av hela 70 år. Det låter mycket och det är det också. Jag funderade ett tag där jag satt i månskenet hur tiden kunnat gå så fort. I alla fall känns det som om åren mellan 60 och 70 rusat fram. Mycket har hänt i livet och jag hoppas och önskar jag har mycket framför mig.

Grannens hibiscus hälsade, vinkade och gratulerade på min födelsedag. Någon passionsblomma på min planta var inte ännu riktigt klar för att slå ut men en hibiscus på grannens tomt hälsade och gratulerade.

Att resa är något jag gjort i princip sedan jag föddes och nästan som nyfödd gick min första resa i mars 1949 till mormor i Norge. När jag fyllde 10 var jag i Töreboda, Västergötland, som då var hemma för mig men därefter har jag vid olika “nollningar” varit på resande fot. I mars 1969 när jag fyllde 20  gick jag på Gymnastik och Idrottshögskolan och var på vinterutbildning i Hemavan.

Tio år senare, när jag fyllde 30 var det New York som gällde och delar av året 1979 bodde jag där. Minns att vi skulle ut och äta middag på kvällen med vänner och jag fann att pengarna i ett kuvert jag fått av mina föräldrar var borta, Hittade ett tomt kuvert,. Pojkvännen till den vi delade lägenhet med hade stulit dem plus en del smycken. Vilken besvikelse! Middag blev det men inte på den restaurang jag önskat. (Alltför dyr utan pengatillskottet)

Lite att börja denna födelsedag med -cava och jordgubbar

Åren går

och jag fyller 40. Jo, jag har fyllt år även utan att “nolla”. Dags för en resa till Åre och skidåkning. Strålande marsväder och välpreparerade backar.  Vid 50 blev det en överraskningsresa tillsammans med döttrarna och deras pappa. Jag hade ingen aning om vart vi var på väg. Hade fått veta att jag skulle packa vårkläder. Flyg Stockholm – Amsterdam och byte av plan. Det blev en resa till Nice och med boende i Antibes.

I januari 2007  lämnade vi Stockholm för Peking. Jag skulle jobba på Svenska skolan. Det var tänkt att vi skulle stanna i sex månader men det blev nästan fyra år. Fyra fantastiska år på så många olika sätt. Så tacksam och glad över att jag/vi fick chansen. Under tiden här var det dags att “nolla” igen, att fylla 60. Ett marslov kom lägligt och skolan var ledig så vi reste till Thailand och till  ön Koh Samui.

Tio år har redan gått sedan dess. Och nu i mars 2019, efter att ha gjort en fantastisk resa/kryssning i södra Chile och södra Argentina landade vi hemma i Stockholm i ett par veckor. Men den spanska sommarstugetillvaron lockade och att “nolla” just här hade jag ju inte gjort tidigare. Så varför inte? Jag testar idag.

 

50 svar på ”Födelsedag, fullmåne och vårdagjämning”

 1. “I’m not old.
  I ‘ve only been young a very long time.”

  HJÄRTLIGASTE LYCKÖNSKNINGAR PÅ 70-ÅRSDAGEN !!!

 2. Grattis på din 70årsdag!
  Fin livsberättelse i kompaktformat och en sund syn på det där med att fira nollorna. Ta det som en anledning att äta och dricka lite extra gott, men inte riva upp himmel och jord, förnuftigt…och” jordnära” tycker jag!

  1. Stort tack! Ja, jag är ganska jordnära i bemärkelsen att stå med båda fötterna på jorden och ta det mesta som det blir. Jordbära är jag också när vi reser och vill inte ha det som “hemma” för dp kan vi ju stanna där.
   Däremot är jag inte längre jordnära när det kommer till trädgårdsarbete, men lite blommor vill jag alltid ha runt mig.

 3. STORT GRATTIS på din födelsedag.
  Men tänk att dina pengar blev stulna i New York! Vilken typ.
  Ja oj vad tiden flyger iväg….har ofta fortfarande 2018 ibland!
  När jag fyllde 40 fick jag en resa till Thailand/Bangkok/Hua Hin för hela familjen av dåvarande maken……första resan dit.
  Fortsatt trevlig dag.

  1. Tack! Ja, att jag blev av med pengarna på min 30 – årsdag i N.Y. har jag inte glömt. Så snopet. Och en del smycken försvann också. Karln också.
   Kul att du också minns din 40 årsdag med resa till Thailand. Och mer Thailand har det ju blivit för dig.
   Ha det fint du också.

 4. Hej Ditte!
  ¡Feliz Cumpleaños ! Jag sov inte kl 23.15 och tänkte skicka ett medd kl 24.01 men helt plötsligt var klockan 4 ??
  Ja jag smög in en tulpan redan på din blogg i går och present har vi ju bestämt ?
  Vi ses snart hoppas jag.
  Kramar i massupplaga P !
  ????????

  1. Hej P!
   Jadå! Tack för tulpanen och väldigt trevligt med en ny “bougga” som ska få komma hit.
   Vi ses och hörs!
   Många kramar och tack till dig.
   Mr B hälsar också.

 5. Ditte, ett stort och varmt GRATTIS på din 70-årsdag. Hoppas att du har en finfin dag i Spanien i sommarstugan och att du blir grattad väldigt mycket. Det är du värd. Vet att du har många vänner där så det blir säkert mycket firande.
  Roligt att få läsa om de andra “nollorna”. Tydligen vill du inte vara hemma i Stockholm och fira stora dagar. Jag är likadan. Åker för det mesta upp till Ångermanland, det är skönt, det är ju också mitt i sommaren då.
  Hoppas att du nu får en finfin dag med mycket ljus och glädje.
  Varm kram och än en gång grattis.

  1. Stort tack Wiolettan för fina ord. Ja, åren och tiden går- Här blir det en ganska lugn dag för oss idag och jag har velat ha det så. Men många grattishälsningar har kommit och det är jag väldigt glad för. Men lite firande blir i både i morgon och på lördag tillsammans med vänner här.
   Nej, jag har inte velat var hemma dessa 0 dagar utan uppskattat att vara på resa. Men vi har då och då ändå ställt till med stora fester utan att det egentligen varit just födelsedagar.
   Så skönt för dig att ta en tur till vackra Ångermanland när du fyller år.Kan förstå att du tycker om det.
   Varm kram och tack för din omtanke.

 6. Ett stort grattis på födelsedagen!

  Då är det exakt 20 år emellan oss. Ja, och en månad och några dagar …
  Jag har aldrig fattat att du reste till Kina så “sent” i livet, fick för mig att det var i 40-årsåldern eller så. Men det är klart det inte kan ha varit, barnbarnen var ju små och de är ju inte sååå stora. Tankevurpa där av mig.

  Frukosten ser delikat ut! Misstänker att resten av firandet kommer att gå i det tecknet!

  Stora kramar!

  1. Stort tack! Jag fick erbjudandet sent i livet och väldigt roligt att vara “attraktiv” på arbetsmarknaden när man är 58 år år. Men jag har jobbat utomlands tidigare i livet i olika perioder men inte mer än några månader i taget.
   Ja, 20 år mellan oss. Minns så väl när jag fyllde 50 och fick en överraskningsresa till Nice och Antibes. Minns också hur du berättade om din 50-årsdag och det fina firandet. Kan tänka mig att du tar det med dig vidare för många överraskningar blev det ju.
   Detta var lite förfrukost och smakade väldigt gott. Vi har ju firat under hela den kryssning vi var på i Sydamerika och resan var en present från maken.
   En upplevelse verkligen.
   Kram!

 7. GRATTIS igen! Härliga bilder på månen 🙂

  Kul sammanställning av dina nollningar fick mig att tänka efter var jag befann mig i dom olika nollningar som jag upplevt. Trist minne av 30-årsdagen bara. Fy så surt! Men ni hade säkert trevligt även om det inte blev så storslaget som det var tänkt.

  Ha en riktigt härlig fortsatt dag!
  Kram

  1. Tackar! Och visst blev månbilderna riktigt bra. Vi satt och väntade in den nya dagen.
   Ja, 30 årsdagen med de försvunna pengarna och smyckena blev rejält smolk i bägaren. Men karln försvann samtidigt. Vet inte om det var en tröst men i alla fall slapp jag se honom. Och trevligt blev det men i enklare stil.
   Idag har vi blåst omkring en del men solen har hjälpt till att förgylla dagen. Och nu återstår kvällen.
   Kram!
   Önskar er en fin kväll.

 8. Gratulerar på 70-årsdagen!!! Hipp hipp, hurra hurra hurra!
  Så härligt att få fira i spanska sommarstugan, att sitta ute på natten och vänta in födelsedagen det låter riktigt mysigt! Önskar dig fortsatt fint firande med gubbar och bubbel!!
  För mig har det blivit en “nollning” med 6:a före i Torrevieja det var riktigt skoj! Om ett och ett halvt år får jag en ny nolla!
  Kram!
  Ulla

  1. Stort tack! Och visst känns det trevligt att vid denna “nollning” vara i Torrevieja. Och vi sattt ute med filtar på i månskenet och väntade in tolvslaget. Jag har ju sedan jag föddes varit på resande fot när nollorna dykt upp och har trivts med det. Nu gjorde vi en lång kryssning i Sydamerika i februari och mars så firandet började redan där.
   Kul att se var du kommer att tillbringa nästa “nollning”.
   Kram!

 9. Hjärtliga gratulationer på din dag finaste vännen! Njut av din dag! Kram från oss båda till dig!

  1. Stort tack! Ja, åren har tickat på och snabbt har det gått.
   Kramar till er fån oss båda.

 10. Grattis till den sjunde nollan! Hoppas det har varit en bra dag på alla vis och att du har fått njuta av lite guldkant denna dag. Det var väl en trevlig omväxling att fira i den spanska sommarstugan. Visst går åren otroligt fort så att det är knappt att man hinner med.

  Önskar dig en fortsatt fin 70-årsdag!

  Kram

  1. Stort tack! Och åren har gått snabbt. Tyckte inte alls det var länge sedan jag fyllde 60- Men åren har passerat. Dagen har varit riktigt bra och just som jag önskat mig. Firade med döttrar och barnbarn i förväg och vi har lite kvar när vi ses igen senare i vår. Att vara på resande fot när jag “nollat” har varit regel och jag har tyckt om och valt detta. Och att vara här i Torrevieja nu i år var nytt och väldigt trevligt. Vi har ju varit på långresa och där blev det en hel del firande på olika sätt. En fantastisk resa som var en present från maken.
   Kram!

 11. De allra varmaste födelsedagsgratulationer Ditte!
  Faktum är att vi också satt ute och även jag tog bild av månen! ‘
  Vi sitter i Funchal och där ska vi vara t.om söndagen, sedan bär det iväg för någa dagars uppehåll i Afama i Lissabon innan hemresan nästa lördag.
  Vilket otrevligt minne du har av din trettioårsdag! Vilken skitstövel killen var.
  Tur att dina följande jämna födelsedagar har varit fina!
  Om två år i maj är det min tur att fylla 70 år. Förhoppningsvis.
  Ha en fin dag på bästa sätt och en stor födelsedagskram från Karin

  1. Stort tack! En fin dag har jag och maken haft på alla sätt. Just som jag önskade. Och så trevligt med Madeira och Funchal. Och att även ni satt ute och tittade på månen och fångade den på bild. Spännande med Lissabon. Har varit där för många år sedan men bodde då inte i Afama men var där.Hoppas du senare berättar om er resa. Väntar och hoppas.
   Ja, min 30 -års dag minns jag så väl och min besvikelse över att pengarna till vårt restaurangbesök var borta. En del smycken också. Men karl hade försvunnit innan jag upptäckte stölden. Säkert tur för honom.Jag var så arg och ledsen.
   Du ska se att tiden tills du fyller 70 kommer att gå snabbt. I alla fall jag har ju äldre jag blivit försökt att fylla tiden med det jag tycker är viktigt. Har tänkt mycket på detta.
   Önskar er fortsatt fina dagar på er resa.
   Kram!

 12. God kväll !
  Jag har ju redan grattat dig ett par gånger. Säger grattis än en gång???
  Kul att få läsa om dina 0-födelsedagar. Synd att det blev ett tråkigt minne vid 3-nollan. Jag kommer inte ihåg hur jag firade min 3:a, däremot 4 o 5 var det mottagning hemma. 6 o 7 i Torrevieja.
  Önskar dig och Bosse en trevlig kväll?

  1. Tackar! Ja, du har varit en flitig gratulant och jag uppskattar det verkligen. Ja, du har ju också firat både 60 och 70 här och visst är det trevligt. Vi har haft en jättefin dag och kvällens middag på Delicado blev så lyckad.
   Kramar från oss båda till dig och du har varit med oss i tankarna.

 13. De där nollorna är magiska! STORT hjärtligt grattis på 70-årsdagen! Det är väl ypperligt att fira dagen i den spanska sommarstugan efter att ha lyxkryssat i Sydamerika!
  Önskar dig en fortsatt underbar dag! Stor kram!

  PS. Minns mina nollor (blir ju så). 30, då var jag nybliven mamma till sonen Thomas, 40 firade jag i Halden i Norge, 50 på Lanzarote med alla barnen och respektive, 60 på Gran Canaria med Sigge, 70 på Arken SPA i Göteborg med döttrarna. Omväxling förnöjer 😀 DS.

  1. Stort tack! Ja, nu är jag 70 fyllda och dagen och kvällen har varit väldigt bra. Tycker dock inte det känns så länge sedan jag fyllde 60. Men 10 år har passerat.Bara att konstatera. Det kändes väldigt bra att vara här nu och resan var en present från maken så det blev en del firande även när vi var på kryssningen.
   Roligt att läsa att du också ofta befunnit dig på resande fot när du “nollat”. Fina resor och minnen. Och visst är dte så att omväxling förnöjer.
   Varm kram!

 14. STORT GRATTIS på dagen! ,-)
  Hoppas din födelsedag blir otroligt fin, med din härliga familj är jag säker på att jag kan sluta hoppas, jag vet att det blir så ,-)))
  Fina födelsedagar då du nollat, men vilken kille som tog dina pengar! SÅ DÅLIGT!!!!
  Fina resor i samband med dina högtidsdagar,

  Visst går åren fort.. Helt otroligt.

  Sen jag fyllde 50 har det rusat fram …….60 passerat och om ca 3 år 70.

  En underbar Födelsedag önskar jag dig.
  Må gott hela familjen.
  HIPP HIPP HURRA ,-)
  STOR KRAM Primrose ,-)

  1. Tack så jättemycket! Det har varit en väldigt bra dag och just som jag önskade mig. Döttrarn aoch barnbarnen är kvar hemma i Sverige men vi har firat i förväg. Jag har ju mest varit på resande fot när jag “nollat” och velat ha det så. Jag minns så väl när jag fyllde 30 år och skulle ut och äta och kuvertet med pengar var helt tomt. Så ledsen och besviken jag blev. Men karln försvann innan vi upptäckte det hela. Tur för honom.
   Och åren går fort och bara fortare och fortare tycker jag.
   Du har några år kvar till 70 och jag önskar dig fina år.
   Stor kram och stort tack för din fina födelsedagshälsning.

 15. Stort och hjärtligt GRATTIS igen!
  Jättekul läsning av alla dina nollningar. Måste vara toppen att kunna blick tillbaka till alla dina äventyr och var du fyllt år. Ditt minne är betydligt bättre än mitt, då jag endast minns var jag firade min 50-årsdag. Och det var på Barbados och före bloggens tid om man säger så.
  Hoppas du har firat ordentligt idag. Väldigt smart av dig att “fly” uppmärksamheten här i Stockholm;-)

  1. Tack! Och du var ju först ut redan i natt. Uppskattades mycket! Jag såg, idag när jag läste det blogginlägg jag skrev när jag fyllde 60 på Khh Samui i Thailand, att jag tänkte då som nu. Att jag varit på väg men att jag ändå landat på något sätt. Och att i princip sluta jobba strax efter 60 var ett bra val. Att jag sedan jobbat lite med olika saker när jag velat är en annan sak.
   Kul att du var på Barbados när du fyllde 50 och då fanns ju ingen blogg men du har dina minnen.
   Dagen blev just som jag önskat och lite till slår vi runt med vänner i morgon och på lördag. Och med döttrar och barnbarn har jag firat innan. Blir mer senare i vår. Och att sprida ut trevligheterna är bra det också. VI firade ju också på vår kryssning med spännande och roliga upplevelser av skilda slag.
   Och i morgon är en ny dag.

 16. Grattis! ? Hoppas du haft en härlig dag! Jag och sambon nollar också i år, fast med en sexa före, men vi får vänta till hösten, ? Och lite resor blir det nog för vår del också, en bra anledning att hitta på lite skoj! ?

  1. Tack! Och det blev en riktigt bra dag och roligt att vara i den spanska sommarstugan. Jag har alltid varit på resande fot när jag nollat och ofta även när jag fyllt år. Det har mest blivit så och jag har trivts med det. Förra året när jag fyllde år var vi i Peking i ett par veckor. Väldigt trevligt.
   Roligt med era planerade resor och spännande att se vad ni hittar på.

 17. Ja må hon lev a ja må hon leva, jag må hon leva uti hundrade år, minst! Onneksi olkoon syntymäpäivänäsi! Hur mycket har du sett av Finland du beresta kvinna i din bästa ålder? Du är ju som vinet eller osten, bara bättre med åren! Hoppas dagen var till belåtenhet. så kul att få små glimtar ur ditt liv, fortsätt gärna dela med dig! Grattiskram från pörtet

  1. Stort tack för både finsk och svensk gratulationshälsning. Lite har jag sett av Finland och mycket är kvar. En del blir det i sommar då jag ska till Valamo i östra Finland på resejobb. (Min pappa åkte till Finland när han var 18 år för att delta i Vinterkriget och de vänner han fick där blev hans vänner genom hela livet. Han reste till Finland varje år från slutet av 1940-talet och i stort sett fram till sin död 2005. Och när han inte kunde resa å.g.a. son svåra Altzheimer så kan många av hans finska vänner hit till hans äldreboende. ( Om du “googlar” på Allan Mann och Finska vinterkriget så hittar du en del)
   Gillade din likhet här med ost och vin. Tror den stämmer in på oss båda.
   Födelsedagen blev lugn och mysig just som jag önskat. Och hemma hade jag firat med döttrar och barnbarn innan.
   Här i mitt liv finns en hel del och återkommer vid tillfälle till mer.
   Kram!

 18. Men jösses fyller du 70! Och nu är jag sent ute ser jag, för nu har det blivit fredag! SÅ jag får säga STORT grattis i efterskott! Kul att läsa om dina tidigare födelsedagar, även om minnet från 30 årsdagen blev lite blandat….
  Min man fyller 60 år i år, känns väldigt konstigt att han blir “så gammal” men jag kommer ju tätt efter nästa år. Det gäller att “fånga dagen” – precis som du och din man gör! Njut vidare av födelsedagsfirande och den spanska sommarstugan!!!
  Min 10-årsdag minns jag väl, kanske för att det finns foton kvar. Hade ett trevligt kalas med min kompisar hemma i vår lägenhet i Falun. 20 års firandet minns jag inte?
  30 år fyllde jag tre veckor efter att jag blev mamma för första gången, så något stort firande blev det inte. Däremot hade jag stort kalas på lokal när jag fyllde 40, liksom på min 50 årsdag, trevliga minnen från båda dessa fester…
  Nu är klockan mycket och sängen kallar!
  Kram och sov så gott!

  1. Stort tack för din fina grattishälsning. Jadå, ännu ett år har gått och nu är jag alltså 70. Inser att åren inte kommer att gå långsammare framöver.Jag försöker att inte skjuta upp saker jag gärna vill göra för jag vet ju vad jag har idag men inget om morgondagen. Jag har ofta varit bortrest när jag fyllt år och allra helst när det varit en “nolla ” med.
   Vi har det bra här och roligt att fylla 70 här var det. Vill minnas att jag även var här när jag fyllde 65.
   Kul att du minns din 10 års dag hemma i Falun med kalas för dina vänner. Och 40 och 50 år med roliga kalas. Klart minnsevärt- Kalas och fest har vi haft men inte direkt i anslutning till just födelsedagar.
   Kram från den spanska terrassen och behaglig sol. (Jag sitter dock i skuggan)

 19. Så roligt att läsa din sammanfattning av åren mellan de jämna födelsedagarna! Ser ut som du fick en fin födelsedag!
  Önskar dig allt gott!
  Kram ❤

  1. Tack! Och på resande fot har jag varit när jag “nollat” och trivts bra med det. Ofta annars också. Förra året i mars var vi i Peking. Gårdagen blev väldigt trevlig och lugn och just som jag önskade. Och jag hade ju firat med döttrar och barnbarn i förväg men visst saknade jag dem.
   Kram och trevlig fredag.

 20. Gomorron Ditte och ett lite sent GRATTIS på födelsedagen!
  Ja, 70 år är en aktningsvärd ålder och jag undrar också ofta hur det kunnat gå så fort! Vi har förhoppningsvis många år kvar än och vi ska väl vara på dom åren.

  1. Tackar! Ja, visst är 70 en aktningsvärd ålder och det dröjer nog ett bra tag tills jag har landat i detta. Men visst hoppas vi på ytterligare många aktiva och fina år. Och väl värda att ta vara på.

 21. Stort grattis igen!
  Och vilken härlig frukost du fick på sängen dagen till ära 🙂
  Stor kram och vi ses snart!

  1. Tack!
   Ja, nu är det dags för ett nytt år och nya händelser. Det blev en bra dag och just som jag önskade.
   Jätteroligt att ses igen.
   Kram!

 22. Jag var i Barcelona när jag fyllde 70. I hela 10 dagar var jag i den underbara staden. Du gjorde rätt som for till sommarstugan och firade.
  Ha ett fortsatt trevligt firande!
  Kram!

  1. Vill minnas din resa till Barcelona för det var ju ganska nyligen. Och Barcelona är en verkligt fin stad. Länge sedan nu jag var där så kanske dags för en ny vända. Här blev dagen just som jag önskade. Och lite firande med döttrar och barnbarn blev det innan och lite till kommer väl efterhand. Jag har ju ett år på mig.
   Stort grattis även till dig. Missade tyvärr din dag.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *