Resor utomlands

Flygande fläng – Nyårsresa till den spanska sommarstugan

Ibland blir det snabba beslut och startsträckan kan vara kort. Häromdagen kom vi, i flygande fläng, på att det kanske skulle vara trevligt att ta en tur till och se till den spanska sommar stugan i Torrevieja över nyår.  ( Sommarstugan i Torrrevieja är både hemma och borta ) Och med lite envishet och efterforskning på biljettfronten och viss flexibilitet så var saken klar- Alltså resan. Både dit och hem.

I flygande fläng gick resan från Arlanda till Alicante i Spanien. Vi lämnar ett lite snöigt Stockholm och siktar in oss på lite varmare väder och mer grönska i Spanien.

I flygande fläng

blev det bestämt att vi skulle ta en sväng över Nyår och även resan gick i den takten. Smidigt och bekvämt dessutom.

Ganska lugnt var det i avgångshallen på Arlanda. 

Likaså i loungen där vi passade på att äta en god frukost innan avresan.

Däremot var det betydligt mer folk i och runt incheckningsdiskarna.  Särskilt vid charterdiskarna var detlånga köer  och många resenärer har med sig rejält med bagage.

"Damkronorna" svenska damhockeylaget såg ut att vara på väg.Flygande sin kos...Här svenska “damkronorna”. (Damlandslaget i ishockey) Och här förstår jag att det var en hel del bagage-

Bra flygväder och roligt att då och då blicka ut.  Och spännande saker kan man se. Är det här månne ett par människor som är ute och provgår molnen. Eller kanske tar sig fram med hjälp av skidor. Jag försöker zooma, men den rejäla zoomkameran ligger i handbagaget på hyllan så jag får ta den med mest ljusinsläpp.

Får mer en känsla av Antarktis när jag ser figurerna än att jag befinner mig flygande högt uppe i det blå-

Fina vyer och molnformationer. Och som oftast är även dessa flygplansfönster repade och lite frostiga här upp. Svårt att få till en klar bild. 

Flygresan

är bekväm och går som sig bör, eller som man hoppas på, i “flygande fläng”. Vi har bokat “SAS plus” som bl.a  innebär att man redan på Arlanda kan passera säkerhetskontrollen snabbare, har tillgång till lounge,  (med förtäring och dryck) bekvämare och rymligare flygstol, mat och dryck ingår . Man går också ombord på planet först.  Reser man med bagage så kan man i biljett priset också ha med två resväskor attt cecka in.  (Vi reser endast med handbagage så det är inte aktuellt. ) Många gånger kostar denna bekvämlighet  några hundralappar mer i tillägg till basbiljetten men är så mycket lugnare.  (Finns ännu inte hos konkurrenterna Norwegian) Nackdelar? Jo, att SAS bara på ett fåtal plan inom Europa har internet ombord. Gäller även helt nya plan. Här ligger bolaget långt efter.

Vi är flyger in över Spanien efter dryga tre timmar och ser bergen långt under oss. Snart dags för landning. 

Efter tre och en halv timmes flygning landar vi i Alicante. Strålande sol och +18 grader. Kort väntan på flygbussen och strax efter klockan 17 kliver vi in genom grindarna till den spanska sommarstugan. Avresa från Arlanda 11.30  och på plats strax efter 17. Läste idag om bloggvännen Paula vars dotter bor 11 mil från henne och den resan med flera byten tog över fyra timmar. OM man inte kör bil…Så man  kan ju undra.

Gårdagens eftermiddag här hos oss i Torrevieja.  Och grannens apelsiner, klart närodlade, finns även till oss.

Gott slut och ett Gott Nytt År

passar jag på att önska alla läsare. Tack för alla uppmuntrande kommentarer, feedback, tankar och synpunkter.  Och visst hoppas vi på att 2019 blir ett bra  år.  (Jag hoppades på det 2015 och skrev då, den 31/12 ett inlägg om att “Hoppa och Hpppas”) Vi ses 2019. Det nya året ska vi nu fira in i Torrevieja med vänner och det ska bli roligt. Jag tror det är första gången vi är här över ett nyår och är det nu nytt år så är det ju bra att börja med något nytt.

Gott Nytt År!

32 svar på ”Flygande fläng – Nyårsresa till den spanska sommarstugan”

 1. Nyår i värmen tycker jag låter som ett mycket bra och spontant beslut. Det skånska nyårsvädret är inget att hurra för men kanske är det bättre i huvudstaden. Fast varför chansa tänker jag?

  Kram och ha ett gott slut!

  1. Här gick det undan med beställningarna och vips så var vi här. Just nu skönt svenskt senvårväder och idag helt blå himmel med +18 i skuggan. Skönt!
   Önskar er också ett gott slut och ett Gott Nytt År.
   Kram!

 2. GOTT NYTT ÅR önskas dig.
  Härligt med resa till lite varmare trakter.
  Har precis avnjutit en 3-rätters take away hemma på terassen.
  Västkuströra på surdegsbröd.
  Oxfilé med tillbehör och apelsinpannacotta.
  Allt mycket gott till priset av 180 sv kr per person.
  Få se om vi orkar ner på stranden till tolvslaget?

  1. Tack! Ber att få önska dig detsamma. Vad gäller värmen så är det mer svensk skön vår som gäller här. Idag +18 men strålande sol. Kan tänka mig att det är ni som har värmen. För oss är det första året vi är här över nyår och vi ska fira ute med vänner. Ska bli jättetrevligt. Ee meny låter verkligen god.Får se vad vi bjuds på i kväll. Men det blir säkert jättebra.

   Vi har firat nyår några år i Thailand och har hållit oss vakna till 12 slaget på stranden. Alltid mysigt.
   Gott Nytt År!

 3. Åh, vad mysigt att i all hast bara ta en tur till dommarstugan. Lite avis faktiskt?. För 12 år sedan firade jag nyår i Torre på Restaurang Nandos, som tyvärr inte är öppen längre.
  Önskar er ett gott slut och ett Gott Nytt År.
  Ha det så trevligt med S o J i kväll.
  Många kramar/A-K

  1. Ja, vi bestämde oss snabbt för en tur och när det fanns biljetter till ok pris så var det bara att slå till. Just nyår har vi aldrig tillbringat här så det blir “nytt”. Önskar er också ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År.
   Säkert blir det en jättetrevlig kväll också.
   Varma kramar från oss båda.

  1. Visst blev det en bra bild! Och passande med molnvandrare här uppe ovan molnen.
   För oss är det första gången vi är här över nyår och det ska också bli trevligt.
   Önskar förstås dig och Uffe också ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År.

 4. Så härligt för er att fira nyår i Spanien, i värmen och med vänner. Spontant är bra! 🙂 Skönt också att ni fick en smidig resa. SAS Plus lät ju riktigt bra. Det där med en lounge att vistas i är ju inte helt fel medan man väntar.

  Vilken häftig bild; det ser verkligen ut som om folk går på molnen!

  Jag önskar dig/er ett riktigt bra slut på 2018 och ett fint 2019! Har inte varit så aktiv med bloggande och kommenterande som jag velat. Det har varit galet mycket i mitt företag men det får man ju bara tacka för. 🙂 Du finns dock alltid i mina tankar och det är alltid lika givande att titta in hos dig. Hoppas vi ses IRL under nästa år.

  Varma kramar!

  1. Resan blev både lugn och bekväm och åker man två så är kostnaden ganska marginell. Viss blev bilden bra! Rolig molnformation och det ser ut som om två är ute och går här uppe.
   Man kan inte hinna allt och du har ett jobb/företag som du tycker om och det är viktigast.
   Jag tänker ofta på dig och hoppas också vi ses IRL under våren.
   Stor kram!

 5. Toppen! Vilken bra idé att lämna det vinterkalla Sverige för “nåt nytt” i Torrevieja. Ska bli skoj att läsa hur nyårsfirandet står sig i jämförelse med Stockholm. Tänkte mest på fyrverkerierna. Minns att fyrverkerierna i Benidorm inte var i klass med dom i Täby.

  Önskat dig också ett Gott Slut och ett Gott Nytt! Tack för ett toppen 2018 här hos dig:-)

  1. Ja, vi bestämde oss snabbt och detta är första gången vi är här över just nyår. Två år i rad har jag jobbat över nyår. Förra året var jag i Karlstad och året innan i Göteborg. Både intressanta och roliga resor. Sedan har vi varit i Thailand och även i Stockholm. Vad gäller fyrverkerier här så är det runt 12 -slaget de skjuts upp. Och inte hela dagen som hemma. Stockholm har brukat ha fantastiska fyrverkerier och de har vi sett när vi varit på plats. Men det är ju mycket pengar som liksom “går upp i rök”.
   Gott slut önskar jag dig också och ett Gott Nytt År. Och det har varit inspirerande och roligt att hälsat på hos dig och jag har läst din blogg med stor glädje.

  1. Tack! Och här bland molnen kom lite fantasi till pass. Stort tack själv Tove för det gångna året och nu blickar vi vidare in i 2019. Kramar till dig från B och mig.

 6. Härligt! Och vilken spännande bild med människor som vandrar på molnen!
  Ha det nu riktigt bra och njut av det behagliga klimatet!
  Gott Nytt År!
  Kram

  1. Trevligt att vi kom i väg hit och det blev snabba beslut. Molnpromenerande personer såg det ut att vara och molnen hade många roliga formationer.
   Önskar dig också ett Gott Nytt År på alla sätt. Kram!

 7. Det är härligt att ha möjligheten att vara impulsiv 🙂 Välkomna hit till ert andra hem igen och ha nu en härlig start på det nya året i det finväder vi har!

  Kram och god fortsättning!

  1. Tack! Jättetrevligt att vara här igen. Det blev snabba beslut. Och vi har kort startsträcka. Önskar er också en bra start på 2019 och ett Gott År i alla avseenden. Kram!

  1. Hej P!
   God fortsättning!
   Roligt att se de olika molnformationerna och låta fantasin vandra iväg.
   Vi hade en jättetrevlig kväll i går, men vindruvorna hoppade vi över. Gick bra utan dem.
   Kram från oss.

 8. Det låter som ett bra beslut. Härligt med lire sol och värme. Idag på torpet lyser solen, all smö har smält men man hör fpglarna kvittra. Önskar dig och de dina ett riktigt Gott Nytt År med många trevliga resor. Kram

  1. Tack! Och jag önskar även dig och de dina ett riktigt Gott Nytt År. Mer sol blir det ju här för solen försvinner inte förrän vid 18-tiden. Och just nu är det som skönt svenskt senvårväder här med ca 18-20 grader dagtid.
   Så skönt med vistelse på torpet och följa hur naturen ter sig.
   För oss blir det några gemensamma resor nu i år och sedan har jag en del planerade jobbresor i Sverige som känns väldigt roliga.
   Kram!

  1. Tack! Önskar dig detsamma! Att ta sig hit går ganska smidigt och vi har ju nära både till Arlanda och hit till sommarstugan från flygplatsen i Alicante.
   Önskar dig också en fin nyårsdag och ett riktigt Gott 2019.
   Kram!

 9. Hej o hopp, här går det undan. Men jag börjar fatta galoppen, vilka snabba ryck det är som gäller för dig och maken! Och varför inte? Det låter jätteskoj, vips iväg o så är ni i en totalt annan klimatzon. Och visst är det lustigt med tidsavstånden mellan elva mil här och några fler mellan Stockholm och Alicante…
  Jag hade en skön kväll med hellugna jyckar, jag hörde inte en raket! Visserligen var tvn på och jag lyssnade till Nyårsklockan ur Mikael Persbrandts mun. God fortsättning och kram från pörtet

  1. Ja, här går det undan ibland. Men inte alltid.Ibland planeras saker och tig betydligt mer. Jag tänkte just på tiden det skulle ta att förflytta sig mellan Falun och den by och att ta sig hit tar bara lite längre tid. Märkligt. Fint att det blev en lugn kväll för både hundarana , katterna och dig utan raketer. Här skjuts det lite runt 12 slaget men i övrigt lugnt. Vi missade ju Nyårsklockorna men jag får ta repris idag. Har i alla fall suttit ute och ätit brunch till ackompanjemang av Nyårskonserten från Wien. Strålande sol och +18 grader.
   Önskar dig också god fortsättning.
   Kram!

  1. Jätteskönt att vara här och njuta av sol och längre och ljusare dagar. Just nu är det som sen svenska vår med +18 grader. Önsar dig också god fortsättning på åter som just börjat och att du fyller 2019 med trevliga saker.
   Och visst blir det en del resor för vår del.
   kram!

 10. Spontanresor kan bli riktigt bra. Bostad var ju redan fixat. 🙂 Förstår att du hade mindre packning än hockeytjejerna.
  + 18 grader låter lockande för mig. Ha det så trevligt på resten av resan.
  Kram Bosse

  1. Bostad har vi och det är ju en fördel när man vill vara lite spontan. Hockeytjejerna hade rejäl packning, men vi reser bara med handbagage. Vi har det mesta på plats. Och att komma hem idag i snögloppet kändes sådär…Men man vänjer sig snabbt.
   Kram och trevlig kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *