Spanien Torrevieja

Flexibel

Ibland ändras planerna snabbt och saker och ting  blir inte som de var tänkta eller planerade. Och då vill det till att hänga med.  Eller också inte. Men att vara flexibel underlättar förvisso och likaså att göra det bästa av det som är.

Ett glittrande Medelhav piggar alltid upp.

Flexibel

brukar jag vara och att se alternativ och möjligheter. Och att tämligen snabbt ställa om tankebanorna och fatta snabba beslut är något jag  gjort under alla de 43 år jag arbetat inom skolans värld . Just nu är det kroppen som hindrar mig från att göra det jag vill. Något jag inte alls är van vid. Jag är nu inne på fjärde och sista veckan av  min solkskadebehandling. Hela kroppen är påverkad och föruton sår som bildats där krämen smorts på så är lymfkörtlar svullna och orken är rejält nedsatt. Magen klagar och febern tittar in nu och då. Har svårt att vänja mig vid att orken tryter. De utflykter som var inplanerade har fått utgå till förmån för vila hemma och långsamma promenader i skuggan. Men kanske kan det i morgon bli en modifierad “njutflykt”. Och om inte så är det bra att jag är flexibel.

Gårdagens

händelser blev av det stillsammare slaget. Båtar lockar alltid så det blev en titt i fritidsbåtshamnen. Och här är det alltid gott om bryggseglare. (DE som har båt men sällan är ute  till sjöss men då och då kommer ner til bryggan för att se till den)

Fritidsbåtshamnen i Torrevieja med många "bryggseglare". Fritidsbåtshamnen.

Några söker sig till den lilla skugg som palmerna längs den långa strandpromenaden kan ge.

Andra sitter under medhavda parasoll antingen på stranden eller längs strandpromenaden.

Flexibel kan man vara när det gäller plats att vistas på.

 

För egen del väljer jag en plats i skuggan och gärna med trevlig utsikt över hav, strand och “paseon” . (Strandpromenaden)

(Bild tagen innan min behandling påbörjades men jag satt här även igår.)

Jag är ju aldrig numer på stranden annat än för att bada då och då. Men det är alltid roligt att se vad som händer. Och hit till stränderna inne i Torrevieja är det många som söker sig och ännu har inte trängseln om platser börjat. Men den kommer. Vill man inte trängas men ändå vara på en strand finns många långa och än finare stränder strax utanför stan.

“Gårdagens” från Playa del Cura inne i stan. Några parasolleroch solsängar finns att hyra men de flesta spanjorer har med egen utrustning. 

Mina ögon fastnade på någon som försökte få bort sina vita ränder. Här var det inget parasoll som gällde…

Vad månde det bliva av detta? Ont…

Vi drog oss hemåt och jag slog mig ner i skuggan min nya “skuggstol med en bok som sällskap. Här blev jag sittandes dock med uppehåll för intagandet av en grillad högrevsburgare. (Den gjorde sig bättre att intas vid matbordet.)

Skönt att försöka läka såren i skuggan.

Här har jag tagit bort kompresserna för att lufta såren.  Även i ansiktet, runt ena ögonbrynet och under näsan finns nu sår.  Det ska vara så.  Såren läker, sårskorporna faller bort och det kommer “ny” och  skör hud som för alltid blir känslig.

Ont gör det. Och inte bara i såren. 

I min skuggstol blev jag sittandes länge och med månen som fint sällskap.

 

 

 

 

 

30 svar på ”Flexibel”

 1. Önskar det snart “vänder” för dig.
  Inte kul känna sig orkeslös.
  Vad härligt du har en fin terass och skön stol.
  På fredag flyger vi till Malaga och sedan vidare till Frigiliana.
  Ska bli kul.
  Ha en bra kväll.
  Titti

  1. Nu ska det nog snart vända! Två dagar kvar på behandlingen och sen ska läkningen till. Men sen så…
   Vad trevligt med Malaga och sedan Frigiliana. Vi har vänner som har lägenhet i Nerja och när vi besökte dem förra året var vi i Frigiliana. Bra att komma dit nu innan högsäsongen tar vid för då blir det trångt. Frigliana är verkligen en väldigt vacker lite by.
   Önskar er en jättefin resa.
   Trevlig kväll!

 2. Ujuj så ömt det där såg ut, inte konstigt att du inte känner dig på topp! Det blir som en infektion i huden och den påverkar ju hela kroppen. Klokt av dig att ta lite “time-out” o vänta ut detta stadium och sen komma igen med full styrka. Krya på dig-kram

  1. Ja, just nu är det sårigt värre. Och visst blir det som en infektion som påverkar hela kroppen. Idag har jag vilat mig i form i “skuggstolen”. En bok och spanskkurs har lättat upp och maken har bistått med det nödvändiga.
   Tack för din omtanke och idag känns det lite bättre. Kanske för att jag vilat.
   Kram!

 3. Åh snälla rara så det ser ut! Aj aj aj! Är det bara de skadade ställena som du måste vara solförsiktig med eller klarar resten av kroppen av solen? Tänker fötter och ben kanske inte är lika skadade som bröst och ansikte.

  Månfotot är magiskt vackert!

  Förstår att du inte mår bra, jag hoppas verkligen att det vänder snart och att du snart är i farten igen! Under tiden hoppas jag du njuter där i din skuggömma på en dyna som får både mig och Ama att bli röd… gröna av avund!

  1. Jag måste vara försiktig med hela mig. Och alltid! Behandlingen går på djupet och påverkar hela kroppen. Så nu under behandlingen är det extra försiktighet som gäller. Och jag är bar på att hitta skugga.
   Idag är det bättre men jag har i stort sett hållt mig hemma och långpromenaderna har fått anstå. Men böcker och spanskkurs sysselsätter mig hyfsat.
   Det var fint att ligga i skuggstolen som övergick till att bli “mörkerstol” och titta på månen och stjärnorna.
   Och vid gott mod är jag.
   Tack för din omtanke.

 4. Ojojoj, det ser ut att vara ont och ömt. Hoppas att behandlingen gör bra verkan och allt läks och att du får tillbaka dina krafter. Att ha utan krafter, vilja men inte kunna, så tröstlöst jobbigt. Men snart så får du tillbaka alla och kan gå dina långa promenader och åka på njututflykter. Tills dess förstår jag att “skuggstolen” är toppenbra.
  Härliga bilder och fina på dig också.
  Gillar speciellt månbilden. Tänk att du har fått en så´n fin bild av månen, det klarar jag aldrig av.
  Hur kan damen sitta där och bränna sig, inte bra.
  Ha det bra och fortsatt bättring.
  Kram!

  1. Ont och ömt är det nu. Men bara två dagar kvar av behandlingen. Skönt! Har vilat mig i form idag och mår bättre. Nu väntar jag på krafternas återkomst. Viljan finns , men det räcker inte alltid fullt ut. Idag har skuggstolen varit perfekt och med en god bok och min spanska kurs som sällskap, liksom a´maken och ett korsord.
   Till månbilden använde jag min zoomkamera och med den kan jag zooma in 40X. Mne jag använder mest min andra kamera när det inte gäller att detaljzooma. Den tar bättre bilder. Ofta har jag båda med.
   Jag fick nästan omt i mig när jag sågden brända damen. Tänkte på mig själv och hur dum jag varit och bränt mig.
   Och visst blirjag bättre. Stort tack för din omtanke.
   Kram och många tankar till dig.

  1. Behandlingen hjälper men det vill till att ha tålamod och inse begränsningarna i kroppen. En utmaning i sig.
   Tack för din omtanke.

 5. Aj, det ser ömt ut! Du är tapper, du. Får lyda kroppen och vara flexibel.
  Altanen ser underbar ut och skönt att du har plats till en skuggstol. Och vilken fin måne, som du stötte på!
  Nu hoppas jag att du läker snabbt, stor varm kram!

  1. Ömt och ont är det. Men det kunde ju varit värre. Idag har jag helt vilat mig i form. Har ju många trevligheter nästa vecka.
   Här på lilla terrassen kan jag alltid få skugga och svalka så det är bara att flytta skuggstolen.
   Månen var så fin och det var också stjärnklart. Vackert.
   Stor kram!

 6. Det är då verkligen tur att du är flexibel efter mottot “det är bara att gilla läget”. Du gör ju faktiskt det bästa av situationen – ytterligare ett talesätt som passar in här hos dig. Dina sår är inga höjdare, men jag tyckte att såren du visade i ditt ansikte som du visade upp för ett tag sedan såg ännu värre ut. Här kommer en varm, tröstande kram. Hoppas lidandet är över snart.

  Skuggstolen är kanooooon. Den ser superbekväm ut. Perfekt för “plantering”, bokläsning och beskådande av fullmånen igår kväll.

  1. Mottot “att gilla läget” fick jag när jag av min dåvarande chefs man när jag kom till Peking i januari 2007. Ohc där handlade mycket om just det. Uttrycket har jag tagit med mig och lärt mig att förhålla mig till en hel del. Och ofta med en glimt av humor. DSåren i ansiktet var värre och så blir det även här. Men jag är tämligen mentalt rustad och ansiktet är denna gång mer skonat Bra så.
   Och snart är jag helt “fit for fight” igen.
   Skuggstolen är perfekt och den kan flyttas runt så att jag får skugga. Markis finns också. Njuter här nu. Det är +26 och inte ett moln.
   Tack för din fina omtanke. Den värmer på många sätt.

 7. Åååh Ditte så ont du har! Skugg/mörkerstolen ser skön ut och sämre sällskap än fullmånen kan man ju ha! Här sover båda barnbarnskillarna och jag ska koka mig en kopp kaffe!
  Vi hörs!

  1. Ont har jag! Men nu kan det nog bara bli bättre. Snart klar med behandlingem.
   Skönt att killarna sover och du kan varva ner.
   Vi hörs! Ha det gott!

 8. Skickar styrkekramar här från Solna också! Hoppas du snart är piggare! Skönt är att du har din skuggstol och kan njuta där tills månen “går upp”. Godnattkram!

  1. Stort tack! Och krafterna kommer ju tillbaka så småningom.
   Skuggstolen är bra och används flitigt.
   Kram!

 9. Lider med dig! Hoppas det vänder snart, men du måste lova att ta hand om dig själv. <3
  Kramar!

  1. Ont och ömt är det, men snart vänder det. Sista behandlingen i morgon. Blir bar det. Tyvärr påverkas hela kroppen så orken tryter.
   Tack för omtanken.
   Kram!

 10. Ajajaj … det ser verkligen ömt och obehagligt ut! Hoppas nu det vänder när din behandlingskur tar slut. Du är så tålig och det är svårt att förstå att du orkar. inte alls konstigt om du inte känner dig på topp.
  Månen som sällskap är inte helt fel!
  Kram

  1. Ömt och ont är det. Men i morgon är det “sista smörjelsen” för denna gång. Sen ska sårskorpor bildas och allt ska läkas. Jag har ju haft denna behandling i ansiktet på flera ställen och då kunde jag knappast gå ut.
   Nu vilar jag mig till bättre form och med en modiferad utflykt. Viktigt att jag är i skuggan.
   Kram och trevlig torsdag.

 11. Ser verkligen ut att göra väldans ont, och förmodligen är det ännu värre smärtor eftersom det inte “bara” sitter ytligt. Men när det är i det där stadiet är det väl på väg att läka ut, va? Håller tummarna att det blir en snabb process med det.
  Håller även tummarna för att du får en liten utflykt nu när du blivit tvungen att modifiera planerna.
  Himla fin dyna du fick tag i! Inte bara vackert röd, den såg väldigt bekväm ut också 🙂
  Fantastiskt fin månbild!

  Ha en riktigt bra dag idag!

  1. Ont har jag, men det kunde varit värre. Nu ska sårskorpor bildas, som sen ska ramla av och det tar lite tid. Och det hela sitter tvärrr inte bara ytligt. Och en liten utflykt ska det bli, en modifierad.
   Dynan och stolen trivs jag med. Perfekt att ha i skuggan.
   Ja, månen blev ett trevligt kvällsällskap. Och nog tyckte jag att gubben i månen vinkade till mig.
   Önskar er också en fin dag.

 12. Hej vännen!
  Tänker på dig och önskar att vi kommer att få möjlighet att snart ses då du kommer till västkusten 🙂

  1. Hej Anna! Jag hoppas också! Hör av mig i början av mästa vecka.
   Vore så fint att ses.
   Stor kram!

 13. Vilken måne ,-)
  Ja bra att hålla sig i skuggan, tur att du är inne på fjärde veckan! Hoppas du slipper må dåligt sen.
  Det ser ut att göra ont, förstår att det känns värre ändå!
  Så magiskt vackert det måste vara med alla papperslyktor i Peking! ,-)
  Ja kvinnan som bränner sig i solen, det ser inte så bra ut, nu har vi ju kanonvärme här hemma jag håller mig i skuggan har aldrig gillat att sola även om jag någon gång har solat ,-))
  Allt ser så inbjudande vackert ut ,-)
  Härliga parasoll ,-)
  Och medelhavet ser så härligt ut, tack för alla bilder du läger ut, jag njuter och ibland ropar jag på gubben ” att det här måste du bara se” ,-))
  Ha det fint
  STOR KRAM Primrose ,-)

  1. Månen var så fin och ett ett bra sällskap- Och i skuggan är jag. Nödvändigt. Ont har jag men i kväll är det “sista smörjelsen”. Sen blir det sårskorpor och så småningom ny hud.
   Har läst om värmen hemma och förstått att det varit väldigt varmt. Skönt om det finns skugga och att vara där.
   Medelhavet svalkar och visst är den blå färgen vacker.
   Sor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *