Trevligheter

Firar gör jag gärna. Och helst varje dag

Firar gör jag gärna och januari är en firarmånad för oss på flera sätt. Ett nytt år gör entré, ett år som en  vecka in på det nya året fortfarande är en samling oskrivna pappersark. Ark som väntar på att fyllas med innehåll. Lite smått har mina ark börjat fyllas både med tankar och händelser. En tanke är att varje dag ska vara guldkantad på något sätt och att se att själv måla dit kanterna.

En "Harry Potter tårta" är med när Max firar sin åttaårsdag. Max hade önskat sig en “Harry Pottertårta” och hans moster Helen uppfyllde hans önskan.

Vi firar

Trevliga händelser i veckan har varit att fira döttrarnas födelsedag och det gjordes  som vi brukar och detta år på en restaurang i Uppsala. Det har blivit lite av en tradition att samla nära och kära till en restaurangmiddag just på deras födelsedag.  Jodå, de fyller år samma dag.  (De är tvillingar och  Liv är en kvart äldre än sin syster Helen.)

Även igår firade vi. Då äldsta barnbarnet Max som på fredag den 12/1 fyller hela åtta år. Det  känns ju som ganska nyligne han som tremånaders baby kom resandes till Peking och  Undrar ofta numer var tiden tar vägen.  Januari är också en lyckomånad på andra sätt eftersom det var i slutet av den månaden vi fick veta att ett par pyttesmå tvillingflickor väntade på oss i Sri Lanka. Lycka! Stor lycka!

Januari 1982 och Liv (till vänster) och Helen fyller ett år. Stolt och glad mamma.

Max är tre månader när han och för första gången kommer till Peking i april 2010. Vårt första möte. Minnesvärt!

Här på kinesiska muren. Och det blev flera besök  för Max under de år vi bodde i Peking.

Och nu är Max en stor kille på snart åtta år och som läser sina födelsedagskort. Min present till Max är en resa i vår till London och i Harry Potters fotspår. Och både jag och Liv och Helen följer med.

Jag firar Max och hans present är en resa under våren till London och i Harry Potters fotspår.

Max är numer en stor Harry Potterfantast och hade förstås önskat sig en “Harry Pottertårta” Och moster Helen, familjens tårtkonstnär skapade förstås den tårta som Max önskat. Alla födelsedagar har gått i olika tårttematecken och nu var det alltså dags för Harry Potter.  Vad säjs om en tårta som består av chokladmousse, blåbärsgrädde och ett lager av mörk choklad och havssalt och överdragen av brun marsipan. Försvinnande gott! Och allt lagat från grunden.

Tårtan i form av en Harry Potterbok.

Liv och Helens födelsedag firades den 2/1 på restaurang i Uppsala med nära och kära.

30 svar på ”Firar gör jag gärna. Och helst varje dag”

 1. Vilken härlig bild på dig och dina små flickor. Tiden har gått och nu är det barnbarn som är med och firar. Max kan vara lycklig som har en moster som kan fixa så proffsiga tårtor! Kram

  1. Tack! Ja, bilden på mig och döttrarna är från januari 1982. Länge sen…Tiden har liksom bara försvunnit. Nu är det barnbarnen också som är viktiga.
   Max var väldigt glad över sin tårta och det ska bli roligt för oss att åka till London och gå i “Harry Potters fotspår”.
   Kram!

 2. Vilken härlig tanke du har! Att sätta guldkant på varje dag alltså. Det kommer du att lyckas med! Jag ska bevara den tanken för egen del också. Inte lär det bli varje dag, men ibland förhoppningsvis. Jag är så imponerad och fascinerad av alla fantastiska tårtor Helen gör. Hur kan hon bara få till det så utsökt bra? Vilken talang! En sådan toppenpresent Max fick! Lyckan är stor är jag säker på. Så kul ni kommer att få i Harry Potters fotspår! Kram!

  1. Tack Marga! Jag försöker med guldkanterna, men det är inte alltid det lyckas. Och då är det till att inte ge upp nästa dag.

   Visst är det fantastiska tårtor Helen får till och pojkarna önskar sig olika teman. Minns även den “ketchuptårta” William önskade sog i september när han fyllde fyra. Bara tt få till den. Max har ju haft bl.a “Star Wars” som tema op tårtan och den var också helt otroligt bra gjord.
   Och nu Harry Potter. Mycket jobb lägger helen ner på att skissa och modellera i lera innan det blir dags för jobbet i marsipan. Tålamodskrävande. Dedan görs ju allt som finns i tårtan från grunden också. Så lååång tid tar det.
   Jag gläder mig också till vår Londonresa i vår i Harry Potters fotspår. Och får nu ligga i för att läsa i kapp i böckerna.
   Kram!

 3. Det var mig en riktig födelsedagsmånad 😀
  Vilken supertårta, Harry Potter 😀 SÅ konstnärligt gjord, alldeles fantastisskt.
  Ja, man ska fylla varje dag med glädje, i alla fall försöka.
  Ljus och kärlek. Kram!

  1. Här är januari en sådan firandemånad. Och vi passar ju på. Tårtan var verkligt god och så fint gjord. Och Max hade ju önskat sig den. Mycket jobb är det att få till den med alla detaljer som först ska skissas och modelleras i lera innan det kommer till marsipanen.
   Och att fylla dagarna med “trevligheter” och positiva tankar försöker jag göra för livet pågår här och nu. Vill helst inte skjuta upp saker och ting.
   Varm kram och trevlig kväll.

  1. Här har vi firat i veckan och en del firande bev det. Och man kan ju undra var tiden tar vägen.
   Men säkert ingen ide´.
   Stor kram!

 4. Vilken häftig födelsedagspresent – London och Harry potter! Det kommer troligen att bli en kanonupplevelse för födelsedagsbarnet.

  1. Resan blir nog en upplevelse även för “mormor” som nu får ta tag i Harry Potterböckerna på riktigt. Vi ser alla verkligen fram emot resan. Det ska bli jätteroligt.

 5. Hola! Vilken otroligt duktig konditor och konstnär Helen är! Imponerande! Och sååå gulliga tjejerna var som ett-åringar! ❤️ Men årtalet 2002 skojar du till lite sådär 20 år – eller hur? ?

  Kram till dig och Mr B! ?

  1. Nej, det ska förstås vara 1982. Många tankar i huvidet. Tur du är observant.
   Och visst är Helen en duktig konditor/konstnär. (Ja, inte mina handlag här…) Även Liv har mycket i “händerna” så kanske har mina talanglösa pysselförsök varit till viss nytta. För uppmuntrat och stöttat har jag gjort.

   Åren har gått fort och så är ju livet. Och mycket roligt har vi haft tillsammans. Inte minst på alla resor, men även hemma i vardagen. För det är ju i vardagen man mest befinner sig.

   Kramar från oss till er.

 6. Vilket härligt firande.
  Kul se bild på dig och flickornas 1-årsdag.
  Måste berätta att jag också har 2 barn födda på Sri Lanka.
  J. född 1977 och R. född 1989.
  Finns även D. född 1980 i Indien, Calcutta.
  3 gånger har jag besökt Sri Lanka, dock inte sedan 1992.
  Vilken vacker ö.
  Bott i Negombo och Mount Lavinia men rest runt en del vid alla resorna.
  Titti

  1. Det blev ett fint och roligt firande! Vad roligt att du också är mamma till barn både från Sri Lanka och Indien. I Mount lavinai bodde vi 1981 flickorna kommer därifrån.
   Visst är Sri Lanka en vacker ö och hoppas nu öäget förblir hyfsat stabilt så att många får chans att resa hit.
   Rest runt en del på ön har vi också gjort och många platser återvänder jag gärn atill. Ja, alla…

  1. Dotterns tårtor är rena mästerverken och hon är inte konditor, men har det som hobby. Och allt görs från grunden. Barnbarnen får alltid önska tårtor till sina födelsedagar från sin moster och sen görs de utifrån önskemålen.
   Även jag ser verkligen fram emot vår Londonresa.

 7. Vilket helt underbart inlägg! Det sprudlar ju glädje i alla dessa bilder. Helen är helt fantastisk. Hennes tårtor är enastående. Vilken konstnär. Det måste ju ta timmar att göra dessa konstverk! HP-tårtan med Firebolt, Griffindor halsduken och HP:s glasögon. Har läst alla HP böcker (flera gånger till och med) och så himla kul att Maxkan läsa dom själv redan! Imponerande!
  Resan till London är ju en höjdare. Antar att den del av resan kommer att spenderas på Warner Bros. och HP studio turen. WOW!!!

  1. Tack! Ja, Helens tårtor är rena konstverken och som du vet kan det vara alltifrån “ketchuptårta”, Star Warstårta och nu “Harry Potter”
   Och tårtorna är inte bara rena konstverken utan de är också jättegoda. Hon är noga med alla detaljer och det tar lång tid att skisa dem och modellera innan de blir gjorda i marsipan. Max har med sin mammas hjälp läst lite själv ur böckerna och fått en hel del läst öfr sig. Även flera filmer har han sett i vuxensällskap. Och inntresset är stort. Jag ser också fram emot resan till London och vi kommer att besöka W.B och ta HP turen. Absolut. Och en hel del till. Vi får ligga i.

 8. Så kul med bilden från när flickorna var små … och Max är en månad yngre än mitt äldsta barnbarn Casper som fyllde åtta den 11 december 🙂 ja, åren går verkligen fort!
  Vilken härlig tårta och vilken fin födelsedagspresent!
  Kram

  1. Ja, åren har gått. Bilden på mig och flickorna är från januari 1982. Tiden har liksom gått. Jag tänkte just på det att ni nyligen firade Casper som fyllde åtta år. Ja, en månad skiljer dem åt, men ändå blir dte ett helt år.

   Tårtan var väldigt uppskattad av oss alla och givetvis av Max. Och det ska bli roligt för oss att tillsammans åka till London och titta mer efter och på Harry Potter. Men jag måste npg läsa in mig en hel del…
   Kram!

 9. Så söta de var dina små tjejer och så lycklig du ser ut.
  Lycklig är väl förmodligen Max också som fick så bra present och fin tårta.
  Nu gäller det för dig att plöja igenom böckerna så du förstår allt under resan ?

  1. Åren har gått fort men många fina minnen från deras liv har jag med mig. Och nu är det barnbarnen som också bereder mig stor glädje. Och vad gäller böckerna så får jag sättta fart så jag hinner sätta mig in i handlingen. Har bara läst en bok.
   Det ska bli jätteroligt för oss att resa tillsammans till London och vi hinner nog med lite mer än Harry Potter. Finns mycket att se och uppleva i London. Men det får ändå bli “lagom”.

 10. Grattis till alla födelsedagsfirarna! Vilken fantastisk Harry Potter-tårta! Jag har haft några datorfria dagar när flickorna varit här, men nu har jag läst i kapp alla dina inlägg… härligt nyårsfirande och ett intressant inlägg med fina bilder från Loka Brunn. Lars Lerins målning av Mårbacka är så fin… han är så begåvad. Jag måste bara ta mig till Sandgrund i sommar.
  Nästa vecka kommer jag till Stockholm, har inte bestämt än hur länge jag stannar.
  Ha en fin vecka!
  Kram!

  1. Stort tack! Ja, Max tårta var ännu en höjdare. Både vacker och väldigt god. Förstår att det varit väldigt trevligt att ha döttrarna på besök.
   Hoppas att du får till en resa till Karlstad och Sandgrund i sommar- Lars Lerins utställning kan man se och se om många gånger. Jag hittar alltid nya målningar att titta närmaare på.

   Jag hade en jättetrevlig nyårsresa och även i övriht har det varit fina och omväxlande dagar.

   Vad trevligt att du kommer till Stockholm nästa vecka och hoppas vi får tillfälle att ses.
   Önskar dig en fin vecka.
   Kram!

 11. WOW! Vilken tårta! Hon är onekligen väldigt duktig, Helen. Ett mästerverk! Det är knappt så man vill skära i den, va? Fast när den är så god så går det ju inte låta bli 🙂
  Den perfekta presenten till Max också – härligt för alla.

  Grattis till alla födelsebarn – stora som små! 🙂

  1. Tackar, tackar! Ja, tårtan var både väldigt fin och försvinnande god. Max tittade länge innan han tog första biten.
   Och roligt för oss att resa till London tillsammans. Jag måste nog uppdatera mig rejält först med böckerna.
   Jag ska framföra dina grattishälsningar till alla.
   Ha det gott!

  1. Visst är det trevligt att fira de “sina” och även andra. Och tårtan blev väldigt lyckad även denna gång. Max hade önskat sig en Harry Pottertårta av moster Helen och visst skapade hon en sådan.
   Kram!

 12. Åren går och händelser läggs till minnen år för år!
  Livsens år! Underbart att se bilden på dig då småflickorna fick sin fina mamma! Att ha egen tårtkonstnär är verkligen en tillgång – och en resande mormor av klass som nu tar med åttaåringen i Potters spår – tre generationer på resa!
  Heja er!
  Stor kram!

  1. Visst går åren och minnena består. Både de goda och mindre goda. Minns så väl när jag första gången mötte döttrarna och då var de pyttesmå. Livet har tagit oss vidare på resor både i livet och i praktiken och många hoppas jag kvarstår.

   Och vi gläder oss alla att ni resa tillsammans till London och gå i Harry Potters fospår. Och jag måste börja läsa på.
   Stor kram och många tankar-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *