Resor i Sverige Stockholm

Final – Vernissage och tillbaka till Stockholm

Det blev final för oss igår. Till sist var det så dags för vännen Toves vernissage i Arvika. Och vi var i mål. I nästan ett år har förberedelser så smått pågått, på olika sätt. Allt kändes lyckat.  “Mission completed” – uppdraget var klart. Tavlorna /bilderna talade sitt eget uttrycksfulla språk under vernissagen. Kanske var de också spända på vad som skulle hända med dem. Säkert skulle några av dem få nya hem.  Hem skulle vi också och fram på eftermiddagen blev det dags för mig och konstnärsvännen Elaine att lämna Arvika och köra hem till Stockholm.

Final och vernissage på Galleri 39 i ArvikaFinal! Vernissage på Galleri 39 i Arvika.

En final, en vernissage

som blev väldigt lyckad och så roligt att många besökare kom.  Utställningen kommer att pågå under hela nästa vecka så många fler besökare har möjlighet att komma förbi och titta in. Och kanske fastnar man för någon tavla. För egen del har jag fler favoriter och Toves färgglada målningar gör mig glad. Tove säger själv att “bilderna är  krav och prestigelösa, färger finner färger och formen är fri. Här bland tavlorna kan det ges  eller ses fler bilder i en. Allt ligger i betraktarens ögon”.

En bra final med många besökare som kom till denna vernissage. Väldigt roligt att många besökare kom till vernissagen. En bra final! 

"Bågen" hade sin självklara plats i i denna final bland tavlor spm valdes ut. Tove framför “Bågen.” En av de 35 tavlor som kvalade in till denna  final.  Att få vara med på utställningen.

Tavlan, “Vila i rörelse” där jag gett inspiration till namnet.  (Men jag kan också vända på det “Rörelse i vila”. Lite beroende på hur jag tittar på den. )

Stockholm nästa

Med bil tar det cirka fem timmar att köra från Arvika till Stockholm. Vi kom på att vi inte ätit någon lunch så efter en timmes körning fick det helt klart bli ett kaffe och smörgåsstopp.

Fin rastplats i naturnära omgivningar. Men vi överraskades snabbt av ett rejält regnväder och fick snabbt ta oss tillbaka till bilen. 

Det kraftiga regnvädret lämnade vi ganska snabbt bakom oss och när vi nådde Stockholm vid 19-tiden var det strålande solsken.  Väl hemma slog jag mig ner på balkongen för att njuta av en väldigt vacker kväll. Tittade ner på kajen och såg att restaurang Thaiboat på vår kaj hade full beläggning. Och likadant var det på uteställena DEttvärs över kanalen.

Full beläggning på restaurang Thaiboat. Här håller sig solen kvar länge och restaurangen/baren är populär.

Mörkret sänker sig, tystnaden tar vid och jag sitter kvar länge på balkongen. Till sist är det bara fåglarna som är kvar.

 

 

34 svar på ”Final – Vernissage och tillbaka till Stockholm”

 1. Vilken braig final!
  Lite snopet att regnvädret skulle överfalla er just då när ni pausade, men skönt att det blev kortvarigt – jobbigt att köra i regn.
  Välkommen hem igen till den fantastiska utsikten från er balkong!

  1. Finalen blev riktigt bra. Och roligt att så många besökare kom.
   Regnet överraskade rejält och det var mycket regn som föll på kort tid. Men vi körde ifrån det och mötte efter hand solen igen.
   Och fint att vara hemma igen. Ett par dagar blir det och i morgon väntar jobbresa till fina Bohuslän.

 2. Så fint att få delta litet från sidan om. Önskar att jag hade kunnat vara med på Toves vernissage men är tacksam för att du ger mig en liten chans på det här sättet.
  Så bra att allt dig så bra! Det är ju precis det man önskar när man jobbar med något som konst så länge i tankarna och bakom staffliet lång tid innan finalen.
  Din utsikt från er balkong är outstanding. Jag förstår att det är en stor njut-plats hemma hos er.
  Ha en fin måndag på alla sätt!

  1. Vi tänkt på dig så du var med i våra tankar. Och Tove kommer själv att blogga om utställningen så du kommer att få mer. Vernissagen gick väldigt bra och det kom många besökare. Och säkert blir det en hel del som tittar in nu under veckan.
   Att komma hem och sitta på balkongen och samla intryck och tankar var välgörande.
   Önskar dig också en fin start på veckan och lycka till med ert arbete inför vernissagen.

 3. Hej Ditte!
  Så fina tavlor, skulle vilja varit där 😀 Ser så härligt ut!
  Ja nu har du nästa resa…ha en bra sån igen!
  Kram P ♥♥

  1. Hej P!
   Tavlorna är verkligen färgglada och inspirerande. Du hade gillat att vara här. Vernissagen gick väldigt bra och nu pågår utställningen veckan ut.Hoppas på många besökare.
   Nästa resa stundar redan i morgon…
   Kram!

 4. Så kul att ha varit med på Toves vernissage! Hemresan gick också bra , du hann nog sitta på balkonen och fundera en del över dagens utställning . Att träffas runt ett projekt som ni gjorde är roligt, allra helst om man känner att man kan tillföra något som ni både otvivelaktigt gjorde. Var och en på sitt sätt!

  Ha en bra dag idag också, nya äventyr på gång, misstänker jag.

  1. Det var verkligen jätteroligt att vara med. Och både Elaine,en annan vän och jag var med för två år sedan i Skellefteå. Roligt då också. Att ses runt ett projekt tillför så mycket och många skratt blir det också. Jag som dels har tummen “mitt i handen” och inte alls har konstnärsögon. Men markservicen är jag bra på och att koma med glada tillrop.
   Nya äventyr väntar i morgon så idag är det arbetsdag här hemma.
   Önskar dig en fin start på veckan.

 5. Det hade verkligen varit roligt att ha varit med på vernissagen! Jag försökte allt locka med Sarah, för Arvika är ju inte jättelångt ifrån Kil, men vi hade behövt hundvakt och det hade vi inte just då. Sen gjorde vi viktiga besök i Karlstad, det funkade.
  Toves tavlor är underbara i färg och form!

  Ja, min mobil, ja. Visst kan jag få en genomgång på ElGiganten, men jag har inte hunnit. De kopierad av den gamla, så allt kom med, men allt har inte funkat ändå. En del har löst sig efter hand, men jag ska ta mig dit. Jag var på banken i morse och fick ny säkerhetsdosa och sladd och de hjälpte mig med BankId.

  Ha det så gott på nästa resa, nu med jobb! Stor kram!

  1. Man kan inte hinna allt. Men jag vet att Kil ligger ganska nära Arvika. Arvika är ju en fin liten stad med stort kulturutbud. Och en tur till Karlstad är alltid trevligt.
   Toves tavlor är verkligen färgglada och fyllda med mycket glädje. Vernissagen gick så bra och hoppas nu på många besökare i veckan.
   Jag förstår att du inte hunnit få hjälp med telefonen men man vill ju bara att den ska fungera. Bra att du fick hjälp på banken med det du behövde.
   Ser mycket fram emot Bohuslän och det ska verkligen bli roligt.
   Stor kram

 6. Vilka trevliga dagar ni verkar ha haft tillsammans. Och så skönt att du möttes av en så fin kväll på hemmaplan!
  Stor kram

  1. Vi hade jättefina dagar tillsammans och vi har haft väldigt roligt.
   Och det fina vädret här i huvudstaden består. Så härligt!
   Stor kram!

 7. Välkommen hem igen. Har följd dig i Arvika. Många fina tavlor är det och ett par i turkost fastnade jag för. Härligt att kunna avsluta resan på er fina balkong och samla tankarna och njuta av utsikten.
  Ha en fin jobbresa i morgon.
  Kram/A-K

  1. Tack! vi har haft fina dagar i Arvika och många fina tavlor är det. De turkosa gillar jag också. Ja, många andra ocså. Mycket färg och det tycker jag om.
   Fint väder var dte i Stockholm och det består.
   Hoppas nu på fint väder även i Bohuslän.
   Kram!

 8. Vilken lyckad konsthelg det blev och så roligt att så många kom. Jag tycker verkligen om Toves tavlor och den du inspirerat till är väldigt fin. De har så mycket färg och det gillar jag.
  Full rulle i huvudstaden också ser jag 😀

  Kram och god kväll för måndagen gick fort.

  1. Det blev verkligen lyckat på alla sätt- Och skönt att vi var på plats i god tid och inte behövde skynda på.
   Hoppas också det kommer många besökare även nu i veckan.
   Ja, måndagen försvann snabbt.
   Kram och trevlig kväll.

 9. Verkligen många besökare under vernissagen. Du skrev ju att Tove inte döpte sina tavlor, men hon verkar h ändrat sig. Eller är det bara “arbetsnamn” som besökarna inte får ta reda på?
  Åsså avslutar du med en bild från thaibåten, där jag låg/satt på en solstol förra onsdagen. Med andra ord slapp vi höja medelåldern på gästerna den här gången;-)

  1. En del tavlor har namn men de flesta som var med på vernissagen hade det inte. Hon hade här med dryga 30 målningar…Och en del är också mer arbetsnamn. Helt rätt.
   Ja, Thaiboat har alltid många besökare och även vi brukar höja medelåldern en del. Men så är det på många ställen här hemma. Har nog vant mig och bekymrar mig inte. Inte annat än om musiken är väldigt hög…
   Alltid kul att spana ner och se lite av vad som händer. Nu stannade jag hemma på balkongen.

 10. Hola! Härliga tavlor! Gillar färgerna – de piggar upp! Ja, hyfsat väder i Estocolmo om än lite blåsigt. Tack för dejten igår på Mosebacke och spark i baken inför jobbresan i morgon!
  Kramar från oss!

  1. Hola! Buenas tardes! Visst piggar färgerna upp! Och mycket färg är det. Lite blåsigt men nere i city var det lugnt mellan husen. Mer vind i seglen här uppe på Söder.
   Tack själva för igår. Jättetrevligt!
   Ja, morgondagen är snart här. Och jag är beredd. Ska bli jätteroligt.
   Kramar till er.

 11. Grattis till Tove för ett lyckat vernissage. Hoppas hon får något sålt, om det är det som är meningen.

  Så det är raskt ut på nya resor. Det låter sressigt att vara pensionär! 😁

  1. Vernissagen blev väldigt lyckad och tavlor såldes. Så roligt!
   Japp, i morgon bär det av på jobbresa till Bohuslän. Verkligen jätteroligt!
   Ja, pensionärslivet kan ju bli det man gör det till. Och jag vilar när jag är i rörelse. Det passar mig bra. Och sen får jag vila den dag jag inte kan eller orkar röra mig. Så jag passar på. Jag får ju också se och uppleva så mycket fint.

 12. Vilken härlig final i Arvika! Å inte dumt att komma hem till en sommarvackert Stockholm! Nu längtar jag till den goda maten och drinkarna på Thaiboat, vilken utsikt du har från er balkong, och så mycket det har byggt ut, eller jag inte har sett av Thaiboat förut?
  Ha det gott!

  1. Finalen blev så bra i Arvika. Och jag önskar tove nu en fortsatt bra utställningsvecka.
   Vad gäller Thaiboat har de verkligen byggt ut. Stället är väldigt populärt och är det sol finns den med till sent nu på sommaren.
   Kul att sitta på balkongen och se vad som händer både längs kajen och på Thaiboat och i kanalen. God underhållning-

 13. Ler åt kontrasten, från Värmland till jetsetet i Stockholm. Nu var ni ju inte djupt i Värmlandsskogarna men ändå är skillnaderna stora mellan de två världsmetropolerna! Och Ditte, tack , nu har du gett helt rätt diagnos. Kalkaxel, visst är det det, googlade o allt stämmer! Förutom att jag fick ont när jag gick stavgång upp till berget så märkte jag i torsdags att jag inte kunde använda höger arm när jag duschade och skulle shamponera håret. Det gjorde skitont. Och sen kom ju lördagen när det bara blev värre och värre,….Så nu slipper doktorn ställa diagnos, han ska bara ge behandling så jag blir bra i axeln igen! Kram

  1. Jag kan också le åt kontrasterna mellan Värmland, skogarna och lilla Arvika och sedan till storstan. Men kontrasterna tycker jag om.
   Kalkaxel har jag haft och har nu också men lider inte av det just nu. Men kalken finns även om en del försvann med kortisonet.
   Ibland kan dte ju vara knepigt att få en läkare att ge kortisonspruta i leden. för det är där den ska vara och runt om. Men jag håller tummarna att du har en följsam läkare. Kalket ser man lätt på röntgen. (Vet av erfarenhet)
   Och ring nu så att du får en tid för detta går inte över på egen hand. Vet verkligen hur ont det gör.
   Kram!

  1. Vernissagen blev lyckad och jag hoppas att resten av veckan också blir det för hennes del. Kanske har du och Tove setts?
   Ha det fint!

 14. Så roligt att allt blev så lyckat men vad kan det annat bli med så fina tavlor och så trevliga människor. Toves tavlor blir man verkligen glad av.
  Kram

  1. Visst är det roligt att vernissagen blev lyckad och jag hoppas även resten av veckan lockat många besökare till utställningen. Och Toves färgsprakande tavlor blir man så glad av.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *