Torrevieja

Fina dagar i Torrevieja- Och med lite av varje som händer

God morgon! Idag är det dags för oss att  lämna den spanska sommar/vinterstugan. Åtminstone för ett tag. Vi har haft många fina dagar här efter det att  stormen Gloria i slutet av januari gjort sitt och drog vidare.  Mest har vi tillbringat tid här i Torrevieja och i närområdet och det har både varit avkopplande och trevligt. Fina promenader längs havet, några cykelturer och träff med vänner.  Men lite har pckså vi vidgat vyerna. Jag hade en önskan om att få se mandelträd i blom så vi tog en organiserad busstur upp i bergen. En resa norrut längs “vår kust” – Costa Blanca.

Många fina dagar har vi haft i Torrevieja från mitten av januari och till nu. Den svenska vintern känns fjärran-Många fina dagar har vi haft i Torrevieja från mitten av januari och till nu. Visserligen bjöd gårdagen på en del moln men skönt var det ändå att gå längs havet.

 

Fina dagar

har det varit. Och väldigt behagligt att byta ut den gråaktiga vintern hemma i Stockholm mot fin “svensk försommar.”  Vissa dagar och kvällar har också bjudit på mer somriga temperaturer. Även då jämfört med Sverige. (Här i Torrevieja innebär sommartemperaturer något hel annat; dryga 30 grader)

Några var igår sugna på ett bad, trots lite moln mellan varven.  Och Medelhavet lär bjuda på i alla fall +18-19 grader.

Visst kan det vara fina dagar även om ett och annat moln finns på himlen. Lite halvsoligt. Men en del besökare på stranden var det. när vi passerade.  Och det kan helt klart vara fina dagar även om det finns ett och annat moln.

Havet fascinerar mig alltid. Och fina dagar här innefattar också oftast en promenad längs havet. Havet fascinerar mig alltid. Det “ger och det tar”. Och fina dagar för mig innebär nästan alltid att jag tar en promenad längs havet.

Havet skiftade i olika blå och blågrå nyanser, lite beroende på om solen gömde sig bakom några moln eller inte. En del inslag av vitt fanns också. Och på väg mot dagens tapas passerade vi det här tämligen nymålade huset. Färgerna är tydliga och framträdande.

Vitt och blått! Inga tveksamheter vad gäller detta nymålade hus.

Dagens tapa

intog vi på 100 Montaditos på gatan Ramon Gallud 94.  Detta  är en restaurangkedja som finns representerad på många olika ställen i Spanien. 100 “Montaditos” betyder att det finna 100 olika varianter av mindre smörgåsar att välja på. Man prickar i på en lista den eller de man vill ha. Listan, lappen, lämnas i kassan och man betalar. Där beställer  man också sin dryck som tas med . Och när mackorna eller det man beställt är klart blir man uppropad med namn.

På onsdagar och söndagar kostar alla små smörgåsar/tapa 1 euro – även de som i vanliga fall är lite dyrare. Men billigt är det hur som helst. Även andra dagar då priset ligger på  1 euro för en del och 1,50 för annat. (Även andra rätter är dessa dagar reducerad i pris)

 

Dagens tapa, en onsdag, på 100 Montaditos Torrevieja . Dessa fina dagar sitter vi gärna utomhus. Och visst sitter vi gärna utomhus dessa fina dagar. Här dagens tapa. Och dryck.

Stärkta av våra tapas drog vi oss så sakteliga hemåt. Lite att göra i ordning inför hemresan är det ju alltid.

30 svar på ”Fina dagar i Torrevieja- Och med lite av varje som händer”

 1. Att kunna vistas utomhus utan att behöva bylta på sig, “att bara vara”, det saknar jag allt emellanåt under den delen av året det inte är möjligt. Men nu står våren för dörren här hemma även om den känns långt borta än. Snödropparna blommar i alla fall i vår trädgård. Alltid ett gott tecken 🙂 Saknar grönskan…. och värmen…. Välkommen hem till Sverige om det här hit ni är på väg. Annars ha det bra dit ni ska.

  1. Tror våren hann en bit på väg när du var på resa och nu verkar den öka takten. Fint med snödroppar i er trädgård.Verkligen ett vårtecken.
   Jodå, vi ska hem till Stockholm och det ska bli trevligt att se lite av våren där.

 2. Readagarna på 100 Montadios är alltid trevliga 🙂 Fast visst är det bra på icke-readagar också, då ska man passa på att ta dom som alltid kostar 1 euro och “spara” dom dyrare till en readag. Ekonomipriset, du vet… 😉

  Ha nu en braig hemresa!

  1. Det är ju mest en sport att gå hit på “readagarna”. Och går man till “Faros” på Kyrktorget får man dryck och tala för 1.50 så än billigare, Visserligen kan man då inte välja tala men de brukar vara rejäla. Likaså på Calabrio eller Coffee&Tapa. Ja, det med ekonomipriset tar jag igen på annat…Ett par middagar hemma . Men jag ska tänka på ditt råd.
   Sitter I planet och är ni i södra Tyskland. Så det rasslar på.
   Ha det bra ni också.

 3. Härligt att följa dina dagar där borta, förstår hur du njuter, just denna årstiden är sol o ljus så viktigt 🙂 härliga bilder Ditte kram o fortsätt så 🙂

  1. Tack! Vi har haft det så bra och att byta ut januari och februari mot både sol och behaglig värme känns bra. Nu är vi på väg hem och det blir fint att möta lite vår i Stockholm också.
   Ha det fint du också.
   Kram

  1. Tack! Och visst har vi haft fina dagar. Skönt väder har det också varit störst delen av vistelsen. Jodå, stormen Gloria kom förbi men drog ju sedan vidare efter några dagar. Men visst ställde hon till det rejält för många i både Italien. Portugal, Frankrike och Spanien.
   Känns bra nu att möta våren hemma i Stockholm.
   Ha det fint ni också.

 4. Så prisvärt och dessutom säkert väldigt gott också. Med den prisbilden är det behändigt att slå sig ner för en lättare lunch eller ett mellanmål.
  Hoppas ni får en bra hemresa om det nu är till Sverige som ni ska.

  Kram

  1. Prisläget här är överlag väldigt bra så det blir ofta ett och annat pitstop eller lunch/middag ute. Men nu varvar vi en del middagar med att äta hemma också. Fräscht utbud i butikerna och bra pris även där. Sitter nu på planet mot Stockholm men strejk i Frankrike så det blir en lite omväg österut.
   Kram och trevlig torsdag.

  1. Tack! På väg hem just nu. Sitter i planet. Maken beställde denna tapa utan att veta vad han skulle få. Jag slog runt på tortilla och en apa med getost och tomatmarmelad. Gott! Och det var korven också. En kryddstark variant.

 5. Från det ena till det andra och det är bra överallt, eller hur? Omväxling förnöjer och dessutom får det upp ens ögon, vare sig det gäller syd eller nord. Vi passerar Sthlm i morgon kväll fvb till svärmor och även tisdag natt då vi bor på Radisson i stan. Hade varit läge att ses då kanske…men nu har vi ett inplanerat möte med ett par gamla vänner.
  Nästa gång kanske?…det är nästan månatligt återkommande med våra Stockholmsförbifarter.
  Trevlig resa hem…vi hörs!

  1. Visst är det så! Trevligt att ni passerar Stockholm i morgon och än trevligare hade det varit att ses. Hoppas på nästa gång eller under våren. Tycker det är trevligt att ni passerar Stockholm men jag vet ju att ni också ofta är på väg både längre och kortare sträckor och har en del om er.
   Vi har nu landat hemma på Söder och det känns fint. Och vad gäller landningen så var det en del blåst över stan och Arlanda så planet for fram och åter innan kaptenen satte hjulen på landningsbanan.
   Vi hörs och jag önskar er också en fin resa.

 6. Dessa fina vyer och priserna på tapas/mat kan du ju alltid njuta av och minnas när du kommer hem. För ett minne blott lär det blir, speciellt restaurangpriserna. Åt andra sidan har du sparat så mycket pengar i Torrevieja nu att så du kan spendera dom i Stockholm. Win-win skulle jag säga.
  Vad gäller vädret lär du nog bli glad, då prognosen är förvånansvärt bra för imorgon fredag, Du kommer troligen kunna se solen och kunna sitta på balkongen med dunjackan;-)
  Hoppas landningen på Arlande gick bra. Stormen Dennis lillebror höll nämligen på för fullt i eftermiddags.

  1. Mycket fint att titta på är det och särskilt om man gillar hav och grönska. Nej, prismässigt gör sig inte Stockholm så bra men det brukar jag å andra sidan inte bry mig om. Även i Stockholm går vi/jag ut en hel del med vänner och tycker alltid det är roligt. Men här krävs ofta lite mer planerande för att få ihop det. Och ska man ut en kväll ska ofta bord bokas i god tid. Alltså inte direkt spontana träffar.
   Landningen i kväll gick hyfsat men visst kände vi av blåsten och kapten varnade innan för detta. Men sedan var det ju regn, blåst och rusk som välkomnade. Fjärran från det fina Torreviejavädret.
   Men det du berättar om morgondagens väder verkar lovande. Håller tummarna.

 7. För mig känns det som om du njutit extra mycket denna spaniensväng. Vad vet jag. Men du har lagt upp extra fina bilder över havet och det njutbara. Det ska man vara rädd om.
  Jag var ju på vift idag och det i regn, inte alls behagligt, men värmen på restaurangen och väninnan, gjorde det hela gott.
  En hemvändarresa, förstår jag. Ha det så trevligt.
  Stor kram!

  1. Vi har haft det väldigt bra även denna gång och i princip tagit dagen som den kommit. I och för sig brukar vi göra det för vi har ju inga som helst “måsten” utan gör det vi tycker är trevligt. Och vill vi en dag inte göra något alls så låter vi bli. Vad gäller bilderna så har jag testat en del nya inställningar på kameran. Finns ju så många och kanske har bilderna därför blivit bättre. Vänner har vi ju gott om och några träffar vi oftare än andra.
   Roligt att du var på “vift” idag och att besöka en trevlig restaurang med en väninna och äta god mat kan ju pigga upp i det trista vädret.
   Nu är vi hemma på Söder igen. Fint att vara här också. Men i nästa vecka bär det av för min del igen och då på skidresa. Så hoppas svenska fjällen kan ha lite snö.
   Stor kram!

 8. Välkomna hem till ett ganska vårlikt Sverige, just nu regnar det här i Solna, men precis som BP skrev så ska det bli sol i morgon, och plusgrader har vi ju. En otroligt konstig vinter i år!?
  Förstår att ni haft njutbara dagar i Spanien, underbart att få lite ljus och värme när det är som mörkast här hemma!
  Kram och sov gott!

  1. Tack! men det kändes inte direkt välkomnande att landa på Arlanda i hård blåst och ösregn. Var dyngsura innan vi var hemma. Alltså på vägen från tunnelbanan vid Skanstull och ner till kajen hemma. Men jag är hoppfull inför morgondagen. Och en konstig vinter är det helt klart. Vi har haft dte jättefint i Spanien och njutit av fin “svensk försommar” och vissa dagar har varit mer än så.
   Men fint att vara hemma igen är det också.
   Ja, nu väntar John blund.
   Kram

  1. Tack! Och en hel del d-vitaminer har vi med oss hem. Idag skiner solen här i Stockholm men igår när vi kom hem var det stark blåst och regn.
   Önskar dig en fin helg.

 9. Efter en härlig tid i den spanska sommarstugan önskar jag er välkomna hem igen! Hoppas solen skiner över er även hemma i huvudstaden!
  Kram

  1. Tack! Känns bra att var hemma också. Igår när vi landade var det hård blåst och regn så det kändes inte så välkomnande. Betydligt bättre idag med blå himmel
   Kram och trevlig fredag

 10. Montaditos gillar vi också. Salladerna är väldigt goda, ja jag tror det mesta är gott där 🙂
  Hoppas resan hem gick bra!
  Stor kram och idag ska vi prova “surtanten” igen 😀

  1. Montaditos har vi även testat i andra städer i Spanien och konceptet är ju liknande. Man vet liksom vad man får när man beställer. Salladerna gillar vi också.
   Hemresan gick bra men det var en hel del vind när vi skulle ner och landa men inget som direkt störde. Men det regnade dessutom så innan vi var hemma hann vi bli dyngsura på vägen från tunnelbanan. Men idag är det sol och hela +5 just nu.
   Kul med ett besök hos “surtanten” idag. Kanske kan hon nu kvala in som “gladtanten”. Och jag är med i tankarna. Hälsa alla!
   Stor kram

 11. Så underbart att kunna byta ut det trista gråvädret här hemma mot dessa sköna försommardagar (även om solen inte alltid varit framme). Att sitta ute och äta, bara en sån sak! Dessutom tapas; så gott! Förstår att promenader längs havet också ger energi. Blått och vitt gillar jag, så jag tycker huset var fint!

  Hoppas ni får en bra hemresa och fin helg.

  Många kramar!

  1. Det är fint att växla och att kunna göra det när vi känner för det. Känns bra nu att komma hem också. Kanske är det lite av det bästa. Just att växla. Hemresan gick fint men Stockholm mötte oss igår med hård blåst och ösregn. Men idag skiner solen.Just nu.Bra så!
   Många kramar och trevlig helg.

 12. Helt underbart har ni haft et, förutom då en del incidenter. Hoppas kroppen har återhämtat sig från det otäcka fallet! Så får jag säga välkommen hem till våren, för jag gissar att det är vår där hemma hos er 🙂 Ha det fint, Ditte, lycklig resa!

  1. Tack! Fint att komma hem också. Och lite vårkänsla idag med snödroppar och gröna knoppar på träden. Ja, ett par incidenter blev det i Torrevieja och detta att bli av med kassen på cykeln sitter i. Lär nog göra det en längre tid.
   Önskar dig en trevlig helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *