Torrevieja

Fin dag i Torrevieja och trevligt möte med vänner

Gårdagen var en fin dag  på alla sätt. En termometer som visade +20 och  en fint lysande sol från en blå himmel piggade upp ytterligare. Uppiggande och väldigt trevligt var det att här i Torrevieja träffa vännerna Annmari och Göran. Vänner som vi lärde känna under våra år i Peking och sedan fortsatt att träffa efter hemflytt. Och nu blev det alltså ett möte här i stan. (Länken ger förklaringen till att vi hamnade där-)

En fin dag var det i Torrevieja. Strålande sol och +20. Och det är ändå november...Det blåste en del nere vid havet men en fin dag var det-

– och vi såg ett par som badade. Inget direkt för oss.

En fin dag var det

men något bad kändes inte direkt lockande. En promenad längs strandpromenaden var mer lagom och det var en lunch i sikte. Vi hade träffats hemma hos oss och ätit lite “tilltugg” så krafterna fanns under gång när vi funderade på var och vad vi ville äta.  Här i stan stänger många restauranger en stund på eftermiddagen vid 16 -tiden (siesta) och öppnar igen vid 18.30 så våra förstahandsval föll bort.  Å andra sidan finns det gott om restauranger som är öppna hela dagen också.

Friskt var det vid havet. Skönt med långärmat. 

Luncha i solen ville vi gärna och restaurang Alingui, vid “vattenfallen” har öppet hela dagen och kunde även erbjuda sol. Solen står inte nu så högt på himlen så man kan få leta lite efter restauranger ocm man vill sitta ute på eftermiddagen och även ha lite sol på sig. Under varmare årstider är det parasoll och skugga som gäller…

En trerättersmeny kostar 7.90 euro och här finns många alternativa rätter att välja bland.  (Ingen dryck som ingår) Vill man äta à la carte går det också fint.

Det blev en riktig långlunch och solen hann gå ner innan vi ätit klart. Och i samband med att solen försvann kändes det genast betydligt kyligare. Mest en känsla.

 

Hemvägen tog vi genom stan och kunde på flera ställen se att nya hus var under byggnad. Och på modet nu verkar det vara med gul/orange balkongräcken i plexiglas. Vi såg dessa på flera nybyggda hus.

 

Vinden mojnade men den tidigare så blå himlen fick till en del dramatiska molnformationer. Hemma på terrassen var det blåsfritt och  +18 grader så vi satt ute ett bra tag. Inte alls dumt i början av november.

Strax efter klockan 19 såg himlen ut så här hemma hos oss.

 

25 svar på ”Fin dag i Torrevieja och trevligt möte med vänner”

 1. Vilken trevlig dag i goda vänners lag 🙂 Alinghi är ju alltid ett säkert kort också.

  Fast jag tycker allt att ni var lite mesiga som inte badade 😉

  1. Jätteroligt att ses igen. Senast vi sågs var i somras. Men det är roligt att vi har många “kinavänner” kvar. Alla numer hemflyttade dock.
   Alingui/Alinghi -olika stavningar gäller där…är alltid ett säkert kort både vad gäller mat och öppettider. Visst var det lite mesigt att inte bada men jag spar mig tills isen lägger sig.

 2. Ännu en trevlig dag i goda vänners lag! Prisvärd mat får man väl säga även om inte dryck ingick denna gång.

  Kram och god kväll!

  1. Vänner, god mat och dryck och fint väder är en bra kombo . En trevlig och god lunch blev det. Och absolut prisvärd även med ett glas vin för 2 euro. Kram och trevlig kväll.

 3. Så festligt med vänskap som varar och ni alla är i Torrevieja!
  Det gula plexiglaset blir jag nyfiken på hur det ser ut vid solnedgången? Du får kolla åt mig framleds . Bada jaaa – det har sin tid det med 🙂
  Stor kram!

  1. En fin vänskap är det och så att vi haft den med från Peking. Ska helt klart se det gula plexiglaset en kväll. Har ännu inte sett hus som har balkongerna åt väster. Men jag letar. Är själv nyfiken. Stor kram från oss.

 4. Värst vad dom bygger där då! Är det bra eller dåligt tro…tänker att det inte alltid är störst som är bäst…
  Och så trevligt att träffa gamla vänner. Kram

  1. Jag tycker det är bra att det byggs för det ger arbetstillfällen och nya lägenheter efterfrågas . Här är det hus i fyr- femvåningar som gäller och som hyfsat passar in i stadsmiljön. Och dessa gula fronter på balkongerna verkar vara en trend. Jättetrevligt att träffa ” gamla” kinavänner och det blev en fin dag på alla sätt.
   Kram!

 5. Låter som en toppen dag! Å länken till Peking-inlägget var ju kanoooon. Sådan fotbollsorienterad läsning med Hanna Ljungberg älskar jag. Vilken grej! Dam-VM i Peking måste ju vara ett oförglömligt minne för dig.
  Sedan fanns det ju en byggkran med också, dessutom orange balkongräcken och en suverän himmel. Jag är helnöjd kan jag säga:-)

  1. Det var en jättetrevlig dag. Och jag kan än idag le åt när jag och klassen såg träningsne här i Peking och sedan var jag med arbetskamrater till Tianjin för att se det svenska laget spela mot Nordkorea och jag fick kämpa för att få min plats. Puh! Och ett oförglömligt minne är det. Och OS 2008 när jag var på plats ett några gånger i Fågelboet och såg Usain Bolt sätta sina rekord var mäktigt.
   Byggkranarna är nu många här i stan och det är roligt att byggandet är igång igen. Så värst höga hus blir det inte 4-6 vånigar. Och de oranga balkongräckena verkar vara populära. Gör sig bra mot en blå himmel.
   Kul att du är nöjd. Jag också.

  1. Ja, badat i vak har jag gjort då och då- Uppfriskande! Men jag kan avstå. Stockholms skärgård skulle gå bra eller den Åländska. (Har testat där för länge sen)
   Ha det fint du också.

 6. Tack för lite soliga bilder, det behövs här hemma, för här har tonen varit grå och mörk hela dagen…ett fint duggregn på köpet.
  Snygga balkongräcken måste jag säga!
  HA det fortsatt gott!

  1. Solen har vi oftast framme och dagarna är längre när det är ljust. Här är det mer de blå nyanserna som gäller. Och visst lyser balkongräckena upp. Har sett dessa oranga på flera hus i stan så de verkar vara ” i tiden”. Kram!

 7. Det måste vara kul att träffa vänner som varit med från Pekingtiden. Jag hoppad att vi Bangkokvänner också kommer att ses hemma i Sverige i framtiden.

  1. Det är det. Och trots att flera vänner från Peking numer bor på andra platser än Stockholm så ses vi då och då. Jättetrevligt. Säkert kommer ni Bangkokvänner också att ses när ni flyttat hem.

 8. En riktigt bra dag med andra ord! Trevligt att promenera och sedan inta en måltid med goda vänner … och bra pris var det också. Härliga bilder … häftiga balkongräcken!
  Ha en fin fredag!
  Kram

  1. Verkligen! Och en bra kombo med goda vänner, promenad, mat & dryck.
   Dessa balkongräcken/framsidor tycks vara på modet just nu. Och visst lyser de upp. Har även sett dem på nybyggda villor.
   Önskar dig också en fin fredag.
   Kram!

 9. Hej Ditte!
  Så vackra havsbilder! Bosse han fryser inte han 😀
  Dom där husen som Alegría bygger har alltid samma färger…Dom har snöat in på den designen….
  Kram P ♥♥

  1. Hej, Bosse fryser inte. Kallt var det inte men vinden var stundtals “vass”. Har förstått att det är så med dessa hus. Och nu är det mycket som byggs. Även andra företag har dessa orange balkonger. Även privata villor har vi sett. Kanske extrapris på dem.
   Kram!

 10. Trevligt o så prisvärt bra att kunna äta utan att bli utfattig hi hi skönt klimat förstår jag nu kram å trevlig helg

  1. Ljuset- de längre dagarna är behagliga så vi försöker vara ute så mycket som möjligt. Här finns mat och menyer i alla prisklasser och mycket är väldigt prisvärt och gott.
   Önskar dig också en fin jobbhelg.
   kram!

 11. Det låter som en mycket trevlig dag och njutrik, på många sätt. “Njutrik” är kanske inget riktigt ord, men jag menar rik på olika slags njutningar.
  Härligt att ni kan sitta ute och äta, det är lite kyligare att göra det här hemma. I morse plus 7 grader men det går inte upp speciellt mycket under dagen.
  Vackra bilder. Badade gjorde några också, ser jag. Din man verkade må bra i kortärmat fast det blåste ifrån havet.
  Trevlig fredag och varm kram till dig.

  1. Vi har fina och njutbara dagar här och oftast tar vi dem som det kommer. Väldigt roligt att träffa “gamla” vänner från Peking och att göra det just här. I detta fall visste vi om att de skulle vara här men ibland blir det spontana möten med de vi känner, både från när och fjärran. Väldigt trevligt. Bad nu är inte aktuellt för mig men jag ser de som badar varje dag. Tror att det fortfarande kan var +18 i havet.
   Idag blåser det rejält med för närvarande 11m/sek. Men långpromenad väntar.
   öskar dig också en trevlig fredag och en fin helg.
   Kram! (Har i dagens kommande inlägg med en fin katt. Tänkte på dig.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *