Skyltar Stockholm

Feststämning med ett viktigt budskap – Skyltsöndag 378

Söndag igen och här på bloggen innebär söndagar också att är dags för “Skyltsöndag,” ett tema som bloggvännen BP  så förtjänstfullt förvaltar. Skyltar av olika slag gäller och tolkningen är som vanligt väldigt fri. Förra veckans skyltbidrag bestod av  lite gott och blandat från Stockholm och även idag skyltar jag härifrån. Skyltarna är från gårdagens Prideparad i Stockholm med feststämning och med ett genomgående viktigt budskap.

Vasagatan. Stockholm. Genomgående feststämning på och längs stockholms gator denna pridparadlördag. Genomgående feststämning på och längs Stockholms gator denna paraddag. Och mycket färg. Här på Vasagatan mitt emot Stockholms Central och nära där paraden startade.

Feststämning

var det i Stockholm under gårdagens Prideparad. Och god stämning verkar det har varit i huvudstaden under hela Prideveckan och som vanligt har den bjudit på ett varierat program.  En del smolk i bägaren var det förstås efter den hemska incidenten i Oslo i slutet av juni i samband med Prideveckan där . Här blev två dödade och 21 skadade och det hela är under utredning som ett terrordåd.

Arrangörerna och polisen räknade med att ca 500 000 människor kantade gatorna där Prideparaden gick fram

Stockholm. Prideparaden 2022. Feststämning hos försvarsmakten med live band och ävebn ett viktigt budskap "viktigaren nu än någonsin"Feststämning hos försvaret med ett live band. Och visst passar budskapet “viktigare än någonsin” in på olika sätt.

Även UD, Utrikesdepartementet, var med under eget motto.

Många från Ukraina och som här stöttar landet deltog också i paraden. Och med lite olika budskap. 

Taiwans politiska situation är aktuell och man vill sim land behålla sin frihet och det oavsett om det gäller att älska någon av samma kön eller något helt annat. 

“Marching for those who can´t” var det väldigt många som gjorde. En av de mer allvarsamma avdelningarna. Och så viktig-

Stockholm. Prideparaden 2022. Polisen bjöd på god feststämning- God feststämning bjöd polisen på-

Läkare i världen var också en stor grupp.

Så var det ju det här med frihet. Ett stort och omfattande begrepp. Något vi alla kan skriva under på helt oavsett politisk eller sexuell tillhörighet.

Stockholms prideparad 2022. Frihet och vackra regnbågsfärger på Moderaternas bil bidrar helt klart till feststämning. Frihet kombinerad med vackra regnbågsfärger bidrar helt klart till feststämning.

Lite “mamarazzi”

ägnade jag mig också åt  och det gick förvånansvärt bra. (Har jag delvis fått inspiration av bloggvännen BP.) Kanske är det så att en åldersrik dam (jag) kan tillåta sig en och annan överträdelse vad gäller ett och annat plastband.  I gårdagens inlägg fick jag ihop fem partiledare på en och samma bild genom ett lite collage. Men jag tog bilderna i samband med paraden i går)

Så dags för de partiledare jag såg och jag är riktigt nöjd med bilderna som är tagna i farten och under gång. Miljöpariet och Liberalerna måtte jag ha missat och SD var inte representerade.

Prideparaden 2022. Glad feststämning hos moderaternas partiledare Ulf Kristerssono och de övriga moderaterna här. Ulf Kristersson, moderaternas partiledare, bjöd på ett glatt leende och i gruppen rådde god feststämning. Kanske blev det extra glatt när jag tog bilden. 

Stockholms prideparad 202. Nooshi Daggostar, vänsterpartiets partiledare såg glad ut. Absolut i feststämning här på bilden- Även Nooshi Dadgostar, partiledare för vänsterpartiet,  var glad och såg ut att vara i feststämning.Eller var det kanske för att hon fick syn på mig. En öppen fråga. 

Annie Lööf, Centerpartiet var glad hon också.”Du är bra precis som du är”. Tack! Tycker det låter bra.

Annie Lööf, centerpartiets partiledare var också glad och verkade vara i fin feststämning. En bild av Annie Lööf som  jag också tycker blev riktigt bra. Tagen i farten. Även här verkar det vara feststämning i ledet. Här var det bara jag som fotograferade och det fick ske snabbt. 

Dags för SSU; Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund. Och här, med SSU gick vår statsminister med i paraden. (Andra representanter från regeringen fanns med i andra grupper men jag hann inte med alla.)

Stockhlms Prideparad 2022. Statsministern, Magdalena Andersson, gick tillsamman smed SSU och även här var det feststämning. En del vakter var också med och piggade upp det hela. Magdalena Andersson gick med SSU. Här var det också feststämning. Även en del bevakning fanns med. (Bevakningen fanns med lite varstans i paraden men ändå ganska diskreta.)

Jodå! Visst var det glatt och en feststämning även hos KD. Här var jag också snabb med kameran och lyckades få med Ebba Busch m.fl.

Och helt oavsett var man står rent politiskt så tycker jag att sakfrågan “alla människors och länders rätt till frihet” är viktig och i den ingår också friheten att kunna få välja.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

34 svar på ”Feststämning med ett viktigt budskap – Skyltsöndag 378”

 1. Härlig fest och så viktig ja dom flesta utom Jimmi Å var väl på plats ? så trevligt och glädjande men ett viktigt budskap <3 förstår att du har en skön söndag kram

  1. Ja, det var det. Hela Prideveckan här verkar ha varit lyckad. Och paraden blev det också-
   Vad gäller MP såg jag dem inte men Liberalernas Johan Pehrsson misssade jag eftersom jag då var uppe i ett viktigt samtal med några utländska ungdomar-
   Budskapet här är ju väldigt viktigt- Alla människors rätt till frihet-
   En härlig söndag har vi också haft och nu balkongen.
   Hoppas du haft en bra helg.
   Kram

 2. Vilken snygg skyltning och så härliga bilder från årets Prideparad. Budskapen är så viktiga tycker jag. Även om vi har en lagstadgad rätt att välja att leva med vem vi vill så är det ändå inte alltid så enkelt. Religioner förbjuder samkönade relationer och äktenskap och unga flickor gifts bort i hemlandet mot sin vilja. En bit kvar alltså även om vi i Sverige har den lagstadgade rätten på vår sida!

  Önskar en härlig kväll nu!

  Kram

  1. Tack! Ja, det blev ju en fortsättning på gårdagen som kändes bra-
   Religionen är för många ett stort hinder- Talade i går med några arabiska ungdomar och en del från andra länder och det var just detta som de berättade om . Ja, Sverige har en bra bit kvar att gå- Och att lagstadga är nog det som kan bidra positivt till en förändrong.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Här njuter vi en stund nu på balkongen och en bra söndag blev det-
   Kram

 3. Här har du verkligen jobbat på bra, både i förra och detta inlägget! Jag läste båda nu. Helt fantastiska mamarazzi-bilder, suveränt, inget darr på handen utan massa fullträffar och leenden!
  Ja, jag stöder FRIHET!

  En flott skyltsöndag från dig, tackar!
  Stor kram!

  1. Tackar! Ja, det blev en del riktigt bra bilder.Och roligt att jag i ganska ensamt majestät stod så nära alla. Det är ju bara sekunder det handlar om för paraden är ju i rörelse. Men kameran jobbade på bra och jag också-
   Och här är det just frihet det handlar om. Men även Sverige har långt kvar i frågan för mycket är inte lagstadgat här heller. I många kulturer som lever här i Sverige får man ju inte välja .
   Hade några fina samtal i går med ungdomar som inte hade denna frihet utan i smyg var på paraden-
   Stor kram

  1. Tack! Ja, jag upplevde att jag fick bra bilder där man tittade på mig- (Kanske undrade man hur jag tänkte)
   Ja, sakfrågorna är viktiga-
   Önskar dig också en bra kväll.

 4. En väldigt fin toppenskyltning med ett viktigt budskap invävt i alla skyltar, bilder!
  Du fick till det som bara den bästa mammarazzi!
  God fortsättning på söndagen önskas
  Karinkram!

  1. Tackar! Bra att du tycker jag lyckades med mina skyltar och att få fram budskapet-
   Hade några fina samtal med utländska ungdomar som just inte har denna frihet att välja- Intressant och skrämmande. Och viktigt att höra deras tankar- Sverige har kommit en bra bit men mycket är kvar.
   Önskar dig och Uffe också en fin fortsatt söndag.
   Kram

 5. Tacka för den härliga Prideparaden:-) Måste säga att du har lyckats fantastiskt bra med att fota partiledarna. Vet inte om du hade din systemkamera med dig, men bilderna blev så bra att jag nästan tror att partiledarna utgick ifrån att du var en proffsfotograf utsänd av en tidning eller tv. För alla vänder sig ju till dig och din kamera. Så bra jobbat! Är mäkta stolt över dig. Kul att jag inspirerat dig en aning där, men jag tror inte att jag hade lyckats lika bra som du.

  Även de andra bilderna är kanoooooon! Läste förresten på Martin Melins Insta (Robinson vinnaren 1997 och polis irl) igår att det var många poliser som var med i paraden och som var i tjänst samtidigt, just ifall efter vad som hänt i Oslo.

  Hursom – tusen tack för länkarna och en härlig Pride-skyltparad:-)

  1. Tack! Så roligt att du hängde med. Och du vet ju hur stämning och allt brukar vara. Hoppas jag kunde förmedla en del av det.
   Nej, ingen systemkamera med. Orkar numer sällan ha den med. Hade min Canon Compakt men den kan också jobba på bra. Men här var det ju också bråttom- Paraden står ju inte direkt så still- Antagligen tyckte inte “Säpo” vakterna att jag såg farlig ut- Men, de vet ju aldrig-
   Och visst har du inspirerat mig så du var meed när jag modigt stegade fram. Inte blev jag avfärdad heller.
   Just detta läste jag också hos M.M- och det var många poliser som hade kombinerade roller. Och trevliga var de alla-

 6. Absolut! Frihet att få välja och att kunna välja, är bland de viktigaste budskapen. Sen gäller det också att våga välja och följa hjärtat, även om det medför motstånd och besvärligheter.
  Härliga bilder! Kram

  1. Tack! Just så! Att våga göra valet kan helt klart vara väldigt svårt och inte minst bland många “nya” i Sverige som har mycket med sig i bagaget.
   Pratade med några ungdomar i går från olika länder där denna frihet inte är självklar. Och även med några ungdomar som hade föräldrar med ett annat synsätt. Fina samtal som bara uppstod. och jag jag hjälpa till att stötta så gör jag ju det-
   Kram

 7. Ett färgglatt och viktigt inlägg.
  Jag var lite orolig att det kunde bli trubbel av något slag men lyckligtvis verkar allt varit bara trevligt.

  1. Tack! Jag funderade också på detta men allt var lugnt-. Många civilklädda poliser och många även i uniform med och vid paraden. Blev därför lite förvånad att jag fick ta bilder så nära. Men kanske såg jag lagom snäll ut-

 8. Härligt med fler bilder från Prideparaden som är ett skylteldorado. Viktiga budskap i de olika avdelningarna och roligt att så många engagerar sig och går med i paraden.
  Så läckert med regnbågsfärgade bilen.
  Kul att få se bilderna på partiledarna igen.

  1. Det passade fint att spara några bilder/skyltar tills idag och Skyltsöndag.
   Visst är det viktiga frågor det handlar om och viktiga budskap.
   Många var engagerade. Jag hade också ett par fina samtal med några flickor från en helt annan kultur. Och de har inte alls den möjlighet att välja vem de vill älska. Svensk lagstiftning skulle behöva förstärkas.
   Ja, partildedarna var med på fotograferingen och jag tyckte det var roligt.

  1. Tack! Ja, det var en fin feststämning!
   Extra roligt att det också blev några fina, spontana samtal med några yngre flickor om just detta med frihet. Den är ju inte ens i Sverige lagstadgad så att dessa flickor eller pojkar vanligtvis kan leva i ett HBTQ förhållande,

 9. En underbar skyltsöndag med glada bilder från prideparaden, underbart! Och visst behövs denna parad fortfarande!
  SÅÅÅÅ himla trevligt att träffa dej och Bosse idag! Kanske vi kan ses fler gånger i höst/sensommaren?!
  Ha det gott!
  Varm Kram

  1. Tack! Och det var fin feststämning i hela stan.Många civilklädda poliser var också ute och även många i paraden både med uniform och utan- Allt glatt och trevligt.
   Jättekul att ses igår. Skickar bilderna till dig under dagen.
   Hoppas på fler möten i höst-
   Ha det fint du också.
   Kram

 10. Vilken stämning och fin skyltning igen ,så himla kul att du fångade dem olika partiledarna i farten 🤩riktigt snyggt kram

  1. Det var verkligen fin feststämning och jag hade delvis första parkett men fick jobba på lite här med kameran. Men det blev bra bilder.
   Kram och trevlig måndag.

 11. Tack för att jag fick följa med i paraden! Du lyckades förmedla så mycket känslor och glädje i dina foton, proffsigt! jag har aldrig varit på Pride-marschen men ställer upp på mottot till hundra procent, vilket även de flesta partier gör, utom de som känner sig obekväma…
  Jag tittade ikväll på en dokumentär om partiledarnas talskrivare, fick lite flashback här i ditt blogginlägg om hur partiledarna vill framstå, både nu och då…
  Vilken fullpoängare, så smart att låta paraden ha huvudrollen i ditt skylttema
  Kram

  1. Tack! Bara kul att du hängde med. Och detta med paraden är viktigt på så många sätt. Tänk hur det förr var i Sverige och människor fick smyga med sin kärlek- Så visst har vi kommit en bit på väg. Jonas Gardells böcker i serien “Torka aldrig tårar utan handskar” säger mycket. Såg även teaterföreställningen på Stadsteatern i Stockholm. Väldigt stark.
   Missade programmet om talskrivarna men ska se det idag.
   Kram

 12. Du kan du 🙂 Imponerad av att partiledarna är ute i dessa oroliga tider… de står verkligen upp för att: Du är bra som du är. Jag följer en kille som är och levererar en ambulans till Ukraina… där är det inte lika glatt som i dina bilder.

  1. Fint att Ukraina här hade en egen “paroll”. Nej, läget där är riktigt illa. Intressant att leverera en ambulans dit och den behövs ju verkligen. Ja, att kämpa för länders och människors frihet är jag mer eller mindre uppvuxen med och är glad att detta fortfarande sitter i.
   Jag blev lite förvånad när jag kom så nära partiledarna men bevakningen tyckte nog jag såg vänlig ut. Kanske inte så vanligt att en åldersrik dam ger sig in i virvlet.
   Önskar dig en bra vecka.

 13. Många viktiga budskap där, så fint att vi har ett land där man kan uttrycka dessa budskap.
  Taiwan där, ja, hur ska detta gå?
  Förhoppningsvis lugnar det ner sig.

  Kul att se dina bilder från igår, som jag skrev igår, det gäller ju att hålla sig framme, du lyckades verkligen.

  Ha en fin eftermiddag nu Ditte.

  1. Visst är det! Och inte minst frihet i olika sammanhang. Ja, Taiwan känns oroande på flera sätt.
   Och visst höll jag mig framme för att ta bilderna. En åldersrik “dam” kan ta sig långt
   Önskar dig också en bra eftermiddag och hoppas första dagen efter semestern var ok.

 14. Vilka fina bilder från Prideparaden! Viktiga budskap och väldigt viktigt att få älska den man vill!
  Kärlek kan väl aldrig någpnsin vara fel!
  Skrämmande det som hände i Oslo!
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  1. Tack! Ja, det var en fin feststämning i Stockholm och allt var väldigt trevligt. Man undrade ju så ur det skulle bli-
   Verkligt skrämmande var det som hände i Oslo-
   Hoppas nu haft det fint på er lilla resa.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *