Stockholm Trevligheter

Festlig fredag – Även denna vecka fylldes av trevligheter.

Redan lördag! Det känns som om veckan passerat snabbare än vanligt och den har verkligen varit fylld fylld till bredden av trevligheter. ( Och trevligheter tycker jag absolut om. )  Gårdagen var inget undantag så det blev en riktigt festlig fredag. På flera sätt.

Solna station med gångbron över till Mall of Scandinavia, Norden största galleria. Och trevlig är den. 

En riktigt festlig fredag

blev det trots att vädret inte direkt kändes så festligt. Snömodd och blötsnö. Jag hade bestämt lunchträff med väninnan Inger på Mall of Scandinavia. Prefekt mötesplats och med stort restaurangutbud och lätt att ta sig hit för oss båda. Pendeltåget, för min del, från Stockholms södra station till Solna station tar 12 minuter. Perfekt.  Och för Inger ungefär lika kort tid med bil från Sollentuna. Parkeringsplatser finns det också gott om.

Lunch var det. Även idag. Har blivit ett antal utemåltider i veckan…Men det är inte alltid så. Hur som helst är det väldigt trevligt. Jag är inte så bevandrad bland restaurangerna i Mall of Scandinavia men det lär finnas ett 40- tal att välja mellan. (Caféer inräknade) Dagens val föll på restaurang “Drama”som ligger i nära anslutning till alla biograferna. På kvällen finns à la carte meny och lunchtid serveras olika alternativ av “dagens”. Med tanke på mitt uteätande i veckan blev det en vegetarisk rätt för mig. Gott och väldigt lagom.

Mysig miljö på restaurang Drama. 

Lunch tillsammans med vännen Inger.

Under lunchen blev jag också uppvaktad. (Anledningen är en jämnare födelsedag i mars med “nolla” i slutet) Jag fick en jättefint paket av Inger med make. Mitt livs första egna kikare och som ska följa med på vår långresa som raskt närmar sig. Stort tack!

 En festlig fredag. Och jag blev födelsedagsuppvaktad i förtid. Med en jättefin kikare. Mitt livs första egna. Lycka! Mitt livs första egna kikare.

 Berwaldhallen

och en svängig, festlig, konsert blev det fram på kvällskvisten. Berwaldhallen ligger ute på Djurgården och är en stor konsertarena som byggdes mellan 1976 och 1979. Namnet kommer från Franz Berwald , en svensk tonsättare, som levde på 1800-talet. En tonsättare i alla fall inte jag direkt känner till annat än att jag hört namnet. Berwaldhallen är också hemmascen för Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören. Själva scenen är djup och ca. 100 musiker får plats på scenen. Lokalen är byggd i flera våningar och akustiken sägs vara lika bra var man än sitter i konsertsalongen. (Vad gäller detta med ljudet så är det likadant på Dalhalla.) Att det sedan, i mitt tycke, är trevligt att sitta nära scenen för att se ansiktsuttryck och mimik är något annat.

En festlig konsertkväll i Berwaldhallen i Stockholm.Mer att läsa om Berwaldhallen finns här.

Vi hade platser och längst fram. Perfekt! Här i lokalen ryms 1300 åhörare. Helt utsålt denna kväll.

Orkestern samlar sig på scenen och instrumenten ska stämmas.

Kvällens dirigent, Anders Berglund.

Här sjunger han en Frank Sinatra låt och ackompanjeras av sitt  “radioband,” Sveriges Radios Symfoniorkester.

Kvällens konsert

sändes live i radions P4  och artisterna var blandade. Det blev en riktigt musikfest med  Owe Thörnqvist, snart 90 år och still “going strong”, Petra Marklund, Kristin Amparo,Nina Söderqvist Oscar Magnusson och Ann -Louise Hansson bjöd på en återblick från 60-70  och 80 – talets topplistshits.  Jodå, en del  musik från 2000- talet var med.

Petra Marklund, Kristin Amparo, Nina Söderqvist och Oscar Magnusson. (Som till Sven Erik Magnusson /Sven Ingvars)

Ulf Elfing, en av kvällens programledare, med Ann Louise Hanson. 

Dags för Owe Thörnqvist. Så bra och rolig! Både munspel och alla  texter var helt klockrena. “Dagny kom hit och spill”, “Varm korv boogie” och en hel del låtar till. (Ett par smakprov finns på min Instagram. Till höger här på bloggsidan)

En verkligt härlig och svängig konsert där publiken och sjöng med i många låtar. Extra tankar, musikmässigt, både till Lill Babs och Jerry Williams. Och sist, men inte minst, till ABBA. “Thank you for the Music”. En festlig avslutning avslutning på konserten.

28 svar på ”Festlig fredag – Även denna vecka fylldes av trevligheter.”

 1. Bara trevligheter. Jag hade gärna varit med er i Berwaldhallen! Så trevligt. Owe Törnqvist är bara så bra och still going strong! Kramar

  1. Ja, här har det varit idel ädel trevligheter hela veckan. Och mycket “uteliv”. Konserten i Berwaldhallen var så bra och här svängde det rejält. Owe Thörnqvist var så bra. Tänk snart 90 och still going strong. Låtarna är ju fortfarande lika bra.
   Kram!

 2. Det vara ju inte länge sen jag var i Berwaldhallen och även stod på scen, så jag kände mig hemma här på bilderna! Men, det är klart, det är olika uppträdanden. Detta drog nog supermycket folk. Han är inte dålig, han Owe.
  Jag har lagt märke till att du varit ute på mycket trevliga viftar, i mitt fall har det varit tvärsom, jag har samlat mig, för snart ramlar det på.
  Då firar ni din födelsedag på en härlig tripp, förstår jag.
  Stor lördagskram, Gerd

  1. Det var en toppenkonsert med mycket sväng. Och Anders Berglund som dirigent för sitt “radioband” – Sveriges Radios Symfoniorkester var super. Han sjöng bra dessutom. De t var helt utsålt i går kväll och likaså till dagens matinéföreställning. Owe Thörnqvist håller bra än och fick stående ovationer av publiken.
   Mycket trevligt har det varit och mycket väntar i veckan och veckan därpå så idag har det varit en hemmadag, med undantag av promenad 3 km i snömodden. Men lika bra att passa på. Bra att du samlat dig inför trevligheter som kommer.
   Varm kram!

 3. Vilken trevlig lunchdate och en perfekt present på det gjorde ju inte saken sämre 🙂

  Den konserten hade jag också velat se! Musik från den tid då jag fortfarande hängde med musikmässigt och med härliga artister också 🙂

  Förstår att det var en fredag att gilla 😀

  Ha en finfin lördagskväll!

  1. Verkligen en festlig fredag men olika inslag. Kikaren blev jag så glad för och nu har jag en egen. Perfekt att ha med på långresan. Hoppas få spana på många pingviner, andra fåglar och djur.
   Konserten var så bra och med rejält sväng och med musik där man kan sjunga med.
   Önskar er också en fin kväll.

 4. Ja du har verkligen haft en trevlig vecka i Stockholm. Pustar du ut ikväll eller är något annat trevligt på G.

  Jag såg och lyssnade till Owe Thörnqvist på din Instagram. Härligt att han har fått behålla rösten så bra.

  1. Jag har haft en festlig och fartfylld vecka i Stockholm. Väldigt trevligt. Idag har jag varit hemma i stort sett hela dagen. En promenad på tre km blev det men så moddigt att det var att gå ett steg framåt och tre bakåt. En god bok och anat “pyssel” blev alldeles lagom.
   Konserten igår var riktigt bra och svängig. Och Owe Thörnqvist levererade verkligen. Kom ihåg alla texter och hade munspelet med sig. Stående ovationer.
   Kul att du lyssnade på klippen och säkert kommer du också ihåg hans låtar.
   Önskar dig en fin kväll.

 5. Vilken bra dag på alla vis och vilken fin present. Hoppas att den ska komma till användning och flitig sådan framöver. En fantastisk konsert dessutom.

  Kram

  1. Det var verkligen en festlig dag. Och så roligt att bli uppvaktad i förväg- Jag blev så glad för kikaren och den kommer att användas flitigt under vår långresa.
   Konserten i Berwaldhallen var så bra och det svängde rejält.
   Kram!

 6. Tiden går fort när man har roligt, och det har du verkligen haft den gångna veckan. “Uteliv” är det absolut inget fel på, tvärtom! Det är du ett levande bevis på:-)
  MoS är ju Susjos hemmaplan. Hon brukar ju testa de olika ställena där, och om jag inte minns fel så har hon också lovordat Drama.
  Vilken toppen present du fick! WOW! Den kikaren lär nog invigas precis på rätt sätt när ni förhoppningsvis rundar Kap Horn.
  Vad gäller musiksmak så är vi inte lika. Ja eller en aning är vi nog det. Varken du eller jag gäller Schlagerfestivalen. Men jag tycker om Susjos “övningar” under “mellotiden”:-)

  1. Mycket fart, folk och fest har det varit i veckan. Så idag har jag vilat mig i form.Eller återhämtat mig. Åldern gör sig lite påmind. Minns att Susjos skrivit om “Drama” och även min väninna föreslog det och det blev ett bar val. Fonns flera bra val här tror jag.
   Jag blev så glad för kikaren, min första egna. (Maken har en men den är väldigt stor och knepig att ha med.Är nu placerad i Spanien)
   Min musiksmak är helt klart varierad och jag är allätare.Från opera till viss form av hårdrock. lyssnar mycket på musik. Vad gäller Schlagerfestivalen så tycker jag den är ganska trist. Inga bitar man ens kommer ihåg.
   Susjos övningar under “mellotiden” gillas högt här också.

 7. Verkligen en fartfylld vecka för dig … och med en fantastisk avslutning! fina artister där – min favorit är helt klart Owe Thörnqvist! 🙂
  Så fin och alldeles perfekt present!
  Ha en fin lördag!
  Kram

  1. En väldigt trevlig och festlig vecka med mycket som hänt. Owe Thörnqvist var väldigt bra och har både röst och texter helt med sig. Kikaren blev jag så glad för . Hade ingen egen kikare tidigare, men har lånat makens. Den är så stor och tung att ha med sig på resande fot. Men denna mindre och smidigare ska med nu på långresan.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Snöfall och blåst i Stockholm idag. Men det är vackert ändå-
   Kram!

  1. Visst gillar vi trevligheter. Och kikaren kommer extra väl till pass nu inför resan. Så glad för den.
   Stor kram!

 8. Verkar som en riktigt trevlig och svängig föreställning!!!
  Så flitig helg du har haft och umgåtts med goda vänner med lunch. Kul att ha saker inplanerade. Så fin gåva du fick som du kan ha med dig pp din långresa. Trevlig Söndag?Kram

  1. Det har varit en festlig vecka på alla sätt och alltid roligt att träffa vänner och döttrar. Konserten var jättebra och det svängde rejält.
   Jag blev så glad för min present och den kommer extra väl till pass nu i februari inför långresan. Snart bara en vecka kvar tills vi åker.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Kram!

  1. Vi hade jättebra platser. Och Ska vi gå på teater, konserter eller annat vill vi helst ha parkettplatser så man verkligen ser mimiken på de som uppträder. Men på bio vill jag p.g.a ljudet inte sitta så långt fram.
   Owe Thörnqvist var verkligen bra. Ja, alla andra också…
   Kram och trevlig söndag.

  1. Tack! Men det är ett tag tills jag fyller. Kikaren kommer jag få god användning för och var en förskottspresent.
   Kvällens konsert var riktigt svängig och roligt att vara på plats.

 9. Oj vad mycket trevligheter! Fin present också! Jag har heller aldrig haft en kikare, men våra vänner som vi reste med i Sri Lanka hade med en. Waow, så fint man såg alla fåglar i den! 🙂

  1. Det har verkligen varit en vecka fylld av trevligheter. Jag blev så glad för en egen kikare. Bosse har en verkligt rejäl men den är i Spanien och väl stor och tung för att resa runt. Ser fram emot att ha den med på stundande långresa där det blir mycket fokus på djur och natur. SEr fram emot att närmare titta på alla olika pingviner och ev. andra djur.

 10. Jag följer med dig på den trevliga lunchen och tittar på genom binocularen. Den fina presenten kommer säkert väl till pass! Avstår den säkert jättetrevliga konserten, kan inte sitta still o lyssna på musik, funkar bara inte,….nu längre. Men det var en trevlig blandning av artister och kul att se att Anders Berglund är still going strong! Apropå Mall o Scandinavia, vet inte om jag nämnt det, men mitt barnbarn och hans far har lagt stenarna på golvet i hela bygget! Han är alltså stenläggare till yrket och han berättade när vi var där att de har skrivit små meddelanden på undersidan av plattor. Kul för framtidens arkeologer att få något att fundera över när de gräver fram gamla Mallen!

  1. Trevligt att du är med. Välkommen” Jag är så glad för kikaren jag fick i present och den ska med mig på långresan. Tänk, snart bara en vecka kvar…
   Konserten var så bra och med mycket sväng och bra artister men jag förstår att det inte fungerar att sitta och lyssna numer för dig. Anders Berglund är väldans bra och Owe Thörnqvist var fenomenal. Rösten håller fint trots att han snart är 90 år. Många bra artister var det.
   Jag tänkte på golven när jag var i MoS och att ditt barnbarn med sin far lagt golven. Ett otroligt jobb. Och fint är golvet. Vore roligt att se vad det stod på undersidan av några av plattorna.
   Kram!

 11. Vilken fantastiskt fin födelsedagspresent och den passar precis på långresan. 🙂 Den där konserten skulle jag gärna ha varit på. Har aldrig tänkt på var i Stockholm Berwaldhallen ligger… men nu vet jag. Har nog alltid tänkt på konserthuset på Hötorget. 🙂 Så tokigt!
  Ha en fin vecka!
  Kram!

  1. Jag blev verkligen både väldigt glad och överraskad när jag fick den fina kikaren. Så perfekt. Och visst ska den med på långresan.Konserten var riktigt svängig och bra på alla sätt. Och med musik och låtar som alla kände till. Berwaldhallen är ett bra komplement till Konserthuset.(Berwaldhallen ligger några hundra meter efter Djurgårdsbron, på vänstra sidan.) Finna många bra konserter som ges där.
   Önskar dig också en bra vecka.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *