Allmänt Torrevieja

Fem frågor en fredag – Och svar idag, lördag

Gårdagen här i Torrevieja bjöd mestadels på mulet och en hel del regn. Och så kan det bli ibland. Våra planer på att fortsätta  tapasrundan vi påbörjade på i torsdags övergav vi raskt. För lite knepigt var det att få till den “rätta” känslan i regnet. I stället passade vi på att pigga upp oss hos vår frissa. Och nöjda med det besöket blev det en kortare promenad hemåt. Lite jobb, korsord och bokläsning blev bra sysselsättning resten av dagen. Jo, jag hittade också “Fem frågor en fredag” som Elisa brukar ställa. Här har jag aldrig tidigare  varit med och svarat på frågor men någon gång ska vara den första. Och just denna vecka är det bloggvännen Paula som ställer frågorna. En del fick jag i alla fall tänka till innan svaren kom på plats.

Mulet denna fredag i Torrevieja. Så även på vår “Solskensgata”. Men det grönskar fint…

Hos frissan Jesica och i väntans tider. Lite klippning ska det bli.

Alltid roligt att komma till Jesica.

Fem frågor en fredag

I torsdags bjöd Torrevieja på strålande solsken och förutom att testa olika tapas under “tapasrundan” blev det en promenad längs havet i det vackra vädret.  Ofta slår vi oss ner på en bänk för att blicka ut över havet och låta tankarna röra sig fritt. Och när jag ser fiskarhustrun sitta på sin bänk och vänta på sin make funderar jag på hennes tankar. Undrar vad hon skulle svara på veckans fem frågor.För egen del ska jag nu hålla mig till att begränsa svaren.

Vad har du för mycket av?

Alltför många prylar som finns i förråden och i lägenheten i olika skåp. Prylar och som sällan eller aldrig används. Har rensat en hel del och lämnat till stadsmissionen men  alltför mycket är kvar. (Har sparat en hel del av nostalgiska skäl)

Vad har du för lite av?

Privat kan det vara tålamod. (Aldrig när jag jobbar)

Vad har du lagom av? 

I stort sett blandningen i den tillvaron, det liv, jag lever just nu.

Vad har du för dröm för framtiden?

Vet inte om det är en dröm, utan mer en önskan. En önskan om att få vara frisk, ha kvar min energi, upptäckarglädje, nfyikenhet och reslust. Önskar också att några fler långresor ska bli möjliga. Alltså att jag ska sätta fart på planerna. Och en stor önskan är  att mina “nära och kära” ska ha det bra på alla sätt.

Vad har du ångrat allra mest?

Att jag när döttrarna växte upp, periodvis, la väl mycket energi på mitt lärarjobb. Jag jobbade full tid, 45h/vecka som det då var för lärare, loven skulle jobbas in. (Hur det är idag vet jag inte.)  Så ibland fanns inte den ork hemma som jag önskat. Men döttrarnas pappa hade mer energi när min tröt. Värt så mycket!

Fint att slå sig ner vid havet i Torrevieja och fundera. Även om det inte just är på veckans givna fem frågor.Inte så dumt att slå sig ner vid havet på en bänk och fundera. Här sitter redan fiskarhustrun och väntar. Denna dag med en blomsterbukett. Ska maken komma eller ej. Kanske funderar hon också på veckans fem frågor.

 

 

28 svar på ”Fem frågor en fredag – Och svar idag, lördag”

 1. O ja…prylar har man ju gott om här med…mest för att min älskade hustru inte vill slänga något…barnstolen tex som vi haft när barnbarnen var små…och alla pysselgrejer som legat där sen 2006….synd att slänga säger frugan…men jag ska inte gnälla…mina dvd-filmer fyller flera skåp här i lägenheten…borde göra mig av med en del…men det kan ju vara bra att ha 😉

  Ha det bäst nu.

  1. Visst är det lätt att samla på sig och svårare att rensa. Och har man plats så är det ju inga problem. Vet att jag hade en hel del att rensa ut när mina föräldrar avled så jag hade tänkt att underlätta lite för döttrarna genom att rensa.
   Och visst är det knepigt att välja vad som ska bort.
   Önskar dig en fin lördag.

 2. En regndag som omväxling … som ni givetvis använde på bästa sätt 🙂
  Har funderat lite på Paulas frågor, men bryr mig inte om att svara den här veckan heller …
  Önskar dig en fin fortsättning på denna dag!
  Kram

  1. Jag har inte varit med tidigare så det var ett inhopp bara så där. Jag har däremot ofta tidigare läst svaren hos de som deltagit.
   Ja, regn här är inte så vanligt men det förekommer. Och vädret kan en ju inte direkt påverka. Idag har blåsten kommit till så det är friskt. Milt sagt.
   Önskar dig en fin lördag.
   Kram

 3. Jag har nyligen upptäckt Fem frågor – och tyckt de varit trevliga. Innan svarade jag lite för mig själv.
  Trevligt att läsa dina svar, kul du är med!
  Man får ta hand om sig även i sämre väder. Här är jag glad att det inte regnar när jag ska gå fram lite senare på eftermiddagen.
  Trevlig lördag, stor kram!

  1. Jag har tidigare läst frågor och svar till “Fem frågor” men inte varit med. Har också mest svarat för mig själv. Är ju med i Skyltsöndag och Gems Weekly Photo Challenge så det blir kanske inte så ofta här jag är med i “Fem frågor”.
   Här mulnade det på just nu och vinden ökade men ut en sväng ska vi.
   Önskar dig en trevlig fest.
   Stor kram

 4. Hej Ditte!
  Småblåsigt och tyvärr försvann solen nu…Men jag har trevligt sällskap, inte just nu för C är och hälsar på vänner men f ö så är hon här. Hoppas hon stannar till i morgon! Vi fikade på El Tapeo före.
  Svara på frågor är inte min grej 🙂 Dagen efter tycker jag säkert nåt annat…
  Däremot aldrig ångrat nåt förut, har sett det som erfarenhet och att man blir visare hm… men när jag tänker på Syrris så ångrar jag en del jag sagt el gjort tex. Blir så när man inte vet vad som ska hända och “tror” att livet är för evigt och man hinner rätta till saker … Det ska man tänka på – innan.
  Kram!! P ♥♥

  1. Hola P!
   Ja, blåsten tog tyvärr med sig det fina vädret men har nu återkommit. Bra så! Trevligt med Cata på besök! Jag har läst mina bloggvänners svar tidigare på olika frågor och nappade denna gång. Och viss kan man ändra sig. Mina svar är som jag tyckte idag. Så mycket har inte jag heller ångrat, för det är ju ingen idé. Det som är gjort är gjort och man har något med sig vidare. Sen kan jag ju idag, när jag ser tillbaka, ha kunnat jobbat lite mindre. Att jobba i skolan och ofta med elever som behöver mycket extra stöd tar kraft och det redan på 80-talet.
   Visst är det så att man kan ångra saker men jag tror ändå det är helheten som räknas.
   Kram!

 5. Det är fortfarande samma sak i dag. Arbetstiden är 45 h/vecka och vi har sju kvällskonferenser utanför arbetstid för att vara lediga på novemberlovet. Det blir mycket och har man små barn så är det stressande vilket jag ser på svärsonen som är gymnasielärare. Jag har arbetat 100% hela tiden men skulle kunna tänka mig 80%. Då krävs det dock en ledig dag för annars blir det inget av det.

  För mycket prylar är inte bra men vi rensade ut i våras. Vill det sig illa så har vi kastat ljusslingorna…

  Fiskarhustrun som väntar är verkligen fin.

  Kram och god kväll!

  1. Jag trodde nog att arbetstiden var densamma även idag. Har ju inte helt uppdaterat mig sedan jag för en del år sedan gick i pension vid 62. Jodå konferenser minns jag att vi också hade utanför denna tid. Jag ångrar idag att jag inte jobbade 80% när döttrarna var små. Men det var ändå knepigt att vara “arbetsfri” en dag. För mycket då som skulle planeras och kooridneras med den som jobbade “min dag”. Idag hade jag helt klart gjort det. Den tid barnen är små kommer aldrig tillbaka.
   Jag ska fortsätta rensningen för det som inte är i bruk kanske kan komma till användning hos andra. Och hur många olika serviser går åt? Serviser med 12 delar och mängder av fat och annat. Har sparat mycket av ren nostalgi.
   Har aldrig sett tidigare att fiskarhustrun fått färska blommor, men nu fanns de här.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram

 6. Det kanske är ett liknande väder här. Regn, men bara tidvis och lite, men däremot är det mycket grått, mulet och blåsigt och det känns som om det är “kväll” hela dagen.
  “Solskensgatan” är fin, blommar så vackert och ser ljus och trevlig ut.
  Du är ju så fin där du sitter och väntar hos frissan. Jag trodde att du var klar.
  Trevlig att se dina svar på frågorna. Får på det sättet lära känna dig lite bättre.
  Fiskarhustrun, brukar hon ha en bukett med blommor i famnen? Jag har i alla fall inte sett någon sådan bild förut.
  Trevlig helg och varm kram till dig.

  1. Igår var det tämligen grått här och en del regn men det är ganska ovanligt. Idag har det varierat men blåst en del. Sitter nu ute på terrassen en stund till för när det blir mörkt vid 18-tiden är det rått. Ja, vår “Solskensgata” är fin och en hel del blommar fortfarande.
   Vad gäller fiskarhustrun har jag aldrig sett tidigare att hon haft blommor i famnen. Men någon hade nog nyligen satt dit dem. Det var “äkta” blommor.
   Jag har inte tidigare varit med på dessa fem fredagsfrågor men denna gång nappade jag. Och jag försökte hålla mig ganska kortfattad,
   Önskar dig också en fin helg.
   Stor kram

 7. Vacker bild från solskensgatan. Där skulle jag inte alls ha något emot att gå. Och så vackert det blommar och så grönt. Men det har ju också regnat av vad jag förstått 🙂
  Visst är det ljuvligt att få sätta sig hos frissan och bli lite ompysslad i håret. Jag var häromdagen och det blev 1 1/2 timmes skön avkoppling.
  Kvinnostatyn på bänken vid havet är tycker jag en mycket vacker sådan och kvinnan som sitter där och tittar ut över havet får mig att fantisera om vad hon kan tänka på och det finns en längtan i figuren. Sådant gillar jag när konstverk men också foton får åskådaren att fundera och fantisera.

  Jag lyckades klicka bort din senaste kommentar hos mig angående trådar. Och jag kunde inte hitta kommentaren sedan. Teknikens under som spökade. 🙂

  Jag blev så glad över din kommentar och att du gillade trådarna på bilderna. Så frågade du också vilken kamera har haft till mina bilder. Det är en Canon 5D Mark II som jag fotat med som nu är trasig och jag måste skaffa mig något annat. Så det blir gamla arkivbilder 🙂

  Mina objektiv till den kameran har varit Tamron 70-300 för Canon = Inzoomningsmöjligheter, ett makroobjektiv Tamron 90 mm. Jag har klarat mig långt på dessa.

  E n hel djungel i kameravärlden men också i objektivvärlden.
  För ska man köpa ny kamera eller en bättre begagnad så ska man absolut satsa på ett eller två ljusstarka objektiv.
  Det gör mycket i kameran. Man behöver inte ha så avancerad kamera men objektiven ska vara bra.

  Nästa gång, förhoppningsvis i år, ska jag satsa på en Nikon istället. Kul att pröva något annat. Men vet inte vad jag ska ha för någon av dessa än.
  Jag svarar gärna på fler frågor om kamerautrustning om du undrar över något.

  Önskar dig en fortsatt fin helg ! /Marie

  1. Tack! Ja, fiskarhustrun sitter här och har suttit länge. “Kommer – kommer ej?” tror jag hon undrar mellan varven. Livet här för en fiskarhustru var hårr på många sätt. Jag funderar ofta på hennes tankar när jag slår mig ner här bredvid henne. Nu hade någon gett henne färska blommor och dte har jag aldrig sett tidigare. Antar att du hann läsa min kommentar för den var fylld av fascination över dina vackra bilder. Vi har en stor Canon systemkamera hemma men jag använder den sällan just för att den är otymplig och tung. Men kanske ska jag börja använda den. I alla fall börja träna- Ska kolla upp dessa objektiv hemma. Har en bra kamerabutik hemma på Söder. Och visst är objektiven viktiga. Det vet jag.
   Tack, Marie – Jag återkommer om kamerafrågor. Vill lära mig så mycket mer.

   1. Min f d Canon 5D Mark II var bra tung. Men man kan ju ha en ryggsäck och det underlättar. Omkring halsen blir det mest för min del, för det är det smidigaste sättet om man vill kunna ta några foton snabbt om det skulle hända något runt om i naturen där man kanske går.
    Men då kan du kanske testa om du trivs med er Canon, men som sagt objektiv är minst lika viktigt med bra insläpp av ljus.

    1. Jag ska se vilka objektiv vi har till vår “stora Canon” och ska fråga om råd av den fotohandlare jag brukar anlita på Söder i Stockholm. Min lilla Canon har bra ljusinsläpp men den har nu varit hemma och på lagning så när jag kommer hem och hämtar den ska jag ta med vår stora kamera dit. Jag har nu hyfsat lärt mig Canon så jag stannar nog inom den familjen.
     Stort tack Marie och jag återkommer säkert med fler frågor.

 8. Kul med dessa fem frågor, kanske man kan hänga på någon gång! Jag avbröt min föräldraledighet när yngsta sonen var ett år, önskade mej tillbaka till jobbet som sjuksköterska, och minns hur skönt det var med avlastningen som blev när barnen började hos dagmamman. Idag när jag ser bilder på min söta lilla ettåring, kan jag inte fatta att jag valde att börja jobba tidigare! Men jag blev en trevligare mamma när jag fick komma hemifrån, och jag jobbade ” bara” 80%…
  Fast får jag göra om de åren, så skulle jag valt att vara hemma längre med dem.
  Prylar har man alldeles för mycket av,och jag är glad att i vår ”nya” lägenhet finns så få ställen att ha massa prylar på, tyvärr finns en hel del i förrådet istället!
  Fantastiskt att du varit i Puerto de Mogan på 70-talet, förstår att det såg helt annorlunda ut då! Fortfarande är det dock en liten turistort och väldigt pittoreskt.
  Kram från soliga GranCan!

  1. Detta är första gången jag är med på dessa frågor men har ofta läst andras svar och svarat för mig själv. Jag jobbade alltför mycket under de år döttrarna var små och det kan jag inte ändra på. Men deras pappa både pluggade och jobbade under deras första år och drog ett tungt lass. Nu kan jag inte få något ogjort men detta skulle jag inte göra idag.
   Prylar håller jag på att göra mig av med. Har alldeles för många. Och vi har två förråd…
   Puerto Mogan minns jag så väl men det var länge sedan jag var där. Men kanske blir det igen.
   Ha det fortsatt bra och önskar att det fina vädret består.
   Kram

 9. Fantastiskt fina bilder som får även mig att drömma en aning. Bara att sitta på bänken där fiskrhustrun har slagit sig ned måste vara hur lugnande som helst. Sol, ljudet av kluckande vatten mot stenarna – WOW liksom.
  Jättekul att du för första gången hänger på temat. För visst är det roligt, och man måste faktiskt tänka till en aning, nåt jag faktiskt gillar med just den utmaningen.
  Ja du, alla pryttlar, hushållsapparater, papper med mera som ligger lite överallt, väl undanstoppade, då man ju för det mesta har glömt att man har sakerna…
  Å jämfört med idag och all stress som finns med heltidsarbetande föräldrar, så tror jag ändå att ju hade tillräckligt med tid att ägna åt döttrarna. Idag behöver lärarna inte arbeta in semestern, men de spenderar ofta timmar på sin fritid för att rätta lektioner till exempel. Så jag tror nog att det är än värre idag.

  1. Tack! Bilden med fiskarhustrun blev bra och det var fint att slå sig ner där ett tag. Har aldrig sett tidigare att hon haft färska blommor i famnen men just nu hade hon det. Någon hade satt dit dem. Alltid fint att sitta här. Undrar också alltid vad hon tänker på-
   Jag har ju läst olika svar på “fem frågor” på fredagarna och funderat över mina svar och nu var det första gången jag hängde på.
   Vad gäller prylar i skåp så har en hel del lämnats till Stadsmissionen och en hel del finns kvar. Men rensa ska jag fortsätta med.
   Minns att det var mycket med 45h/vecka och stundtals än mer. Vanlig semester gällde men alla lov skulle ju jobbas in. (Har av bloggvännen Znogge förstått att det är så än idag med 45h/vecka just för att jobba in loven. ) Tror aldrig jag kände mig stressad under alla år jag jobbat full tid utan dygnet har alltid haft 24 h och sedan bestämmer man hur de ska användas. Idag hade jag använt dygnets timmar lite annorlunda och lagt mer “lagom” tid och engagemang på jobbet. För det är ju, trots allt, bara ett jobb att vara lärare. Ett jobb bland alla andra. Men jag vet att jag alltid gjort det väldans bra och haft roligt under tiden.

  1. En god egenskap! Jag skulle behöva ha lite mer av det i det privata.Har alltid mycket gott om det när jag jobbar.

 10. Gårdagens strålande sol gick tyvärr och gömde sig lagom till tapasrejset. Men det gick bra ändå, finns ju både tält och inomhus 🙂
  Visst har man för många grejer i förråden! Även fast jag försöker hålla sakerna nere i antal så har man ändå mer än man tror.

  Minns en gång när vi skulle sätta ihop “garderoben” som fanns under vår campingspis. Det var ett pillrigt jobb och jag sa:
  – Jag kan göra det där, jag har tålamod.
  Anders höll på att garva på sig 😀

  Ser ut som den här upploppsdagen av maran kommer att bli fin 🙂 (Fast så såg det i och för sig ut igår också…)

  1. Ja, solen tog en oväntad ledighet igår så vi ägnade oss åt annat. Idag ser det mer lovande ut vädermässigt så vi satsar friskt.
   Prylar som bara är till påseende har jag börjat rensa ut och Stadsmissionen vill gärna har . Finns också en annonssida op internet “bortskänkes” och då kommer folk och hämtar. Perfekt den också.
   Vad gäller tålamodet i privata sammanhang så kan det bli bättre. Monteringar är inte min gren eller pyssel och handarbete. Men i mina jobb har tålamodet alltid funnits.Kan tänka mig att Anders fick sig ett gott skratt.
   Önskar er en fin dag.

 11. Så roligt att du svarade på “mina” frågor! Jag har inte ångrat men haft dåligt samvete över att jag jobbade mycket när dottern var liten. Av någon anledning ville jag lära mig mera så jag pluggade konstant samtidigt som jag jobbade. Därför valde jag bort flera barn. Men när jag prata med min dotter s¨å låter det inte som att hon saknat en bullmamma.Det känns skönt för jag tror ärligt talat inte att jag hade varit en bättre mamma om jag inte trivts med tillvaron i övrigt. Så det är nog inget vi ska ångra, eller hur?
  Fiskarhustrun tilltalar mig massor, vet inte hur många böcker jag läst som handlar om skärgårdslivet förr i tiden. Men är det riktiga blommor som någon lagt där i hennes knä? Så gulligt i så fall. Nu ska jag visst smaka (bildligt) på tapas innan jag tassar vidare

  1. Tyckte det var extra roligt nu när du stod för frågorna. Första gången jag var med. Tror inte mina döttrar heller saknar en “bullmamma” men det är jag som för egen del kan tycka att väl mycket tid och engagemang gick till jobbet under några viktiga år- Ett jobb är ju ett jobb och inget mer. Men jag har alltid trivts och tyckt om mitt jobb.
   Vad gäller fiskarhustrun så är det någon som placerat levande blommor i hennes famn. Har aldrig sett det tidigare. Jag stannar ofta här och skår mig ner och funderar ett tag över livet och tillvaron.
   Kram och trevlig kväll.

  1. Lite att fundera på.Men det gör jag ju förstås även utan frågor. Jag är också nostalgisk men vill inte att döttrarna ska ta hand om allt efter mig så en del får lämna redan nu och komma ev. till glädje hos andra. Mycket finns dock kvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *